Tecrübesiz anneler için kendi deneyimledigim durumları yazayım. Ikinci cocuksa ve istenmeyen gebelikse durum farkli olabilir ama bu yazdigim ilk defa cocuk sahibi olacaklar icin olacak
Bir kere adetinize 5 gün 3 gün kala test yapmayın. Kan aldırmayın. 2 çıktı yükselir mi 10 çıktı düşer mi ? En az 1 hafta geçmeli. Ki benim 6 gün geçince bile 49 çıkmıştı. Kimyasal olabilir dediler .stres yaptım
Değeriniz düşük çıktı diyelim manyak gibi her 2 güne bir kan vermeyin .canınıza yazık değil mi ? Varsa vardır zaten .Hem değeriniz 500 çıksa bile sağlıklı oldugu anlamına gelmiyor .Daha cokk kan vereceksiniz .
Benim degerim yüksek olmasına rağmen kese gozukmeyince gittiğim ilk doktor hamile değilsin dedi .
Keseyi gördün onunla da bitmiyor .Yolk kesesi mi ne var onu da görmelisin.
Sonra 7 .8.hafta kalp atışını duyman gerek.
Yani sen sanıyorsun testte çift çizgi gördün ya da kan verdin mujde hamilesin!
Yok öyle bir şey.
Kalbi atsa bile kendiliğinden durabiliyor,sağlıksız gebelikler dusebiliyor. Ben endişe ediyordum ama doğrusu sabretmek .tabiki doktora gideceksiniz ama yaşamayacak bebege ne yapsan boş. Onu biz var etmedik ,aslında devamını da biz sağlamiyoruz.
Mesela ben biraz ev işi yapmıştım kahverengi akinti geldi .kendimi vicdanen suçladım ama bu doğru değildi.
Kalbinin atışını duyuyorsun sonra down sendromu için testler yapılıyor.
Sonra ayrıntılı ultrason...
Organları iyi mi ,beyni simetrik mi,kalbinde bagirsaginda parlaklık var mı, omurgasi kapanmis mi eli kolu iyi mi ,mimikleri var mı ,suyu iyi mi ,enfeksiyon var mi ,annede seker tansiyon var mi ?
Bu cocuk karnimda hareket etmiyor sorunu mu var ,cok hareket ediyor hiperaktif mi olacak ?
Bir ton bir ton olay dönüyormuş işin içinde
İnsan heyecanlanıyor evet ama sürece böyle çok erken başlamak da iyi değil.
Olay kan vermekle bitseymis keşke.