Kan sulandırıcı kullananlar bakabilir misiniz

gulmra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
236
128
29
Kızlar 14 haftalık hamileyim başından beri tedbir amaçlı oksapar 0.4 kullanıyorum 5 sene sonra oldu iki gebelik kaybim var daha ince pıhtılaşma testi yaptırmadım o yüzden rapor konusunda sıkıntı yaşıyorum dün doktor rapor verdiğini söyledi ancak eczacı raporun geçersiz olduğunu iki doktorun daha onay vermesi gerektiğini o şekilde ücretsiz kan sulandırıcı iğne alabilecegimi söyledi su. Biz kendi paramızla aldık bir kutu 1000 TL karşılayacak gücümüz yok dün doktordan pıhtılaşma testi yapın dedim ama bn kan sulandırıcı haftalardir kullanırken doğru sonuç verirmi bilemedim aşağı sonuçlarını ekliyorum bakabilirmisiniz ve rapor konusunda nasıl yaptınız özellikle tedbir amaçlı kullanan arkadaşlara soruyorum

Eklentiler

• 1000255871.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 16
Arkadaşlar bu koyduğum sonuçların kan pıhtılaşma testi olup olmadığını da bilmiyorum internet ten baktım bilen varsa yazabilir mi dün öğleden sonra verdim tahlilleri doktorum bu hafta yok göstermedim

Trombofili paneli yaptırmanız gerekiyordu. Genlerinize bakılıp ona göre kan sulandırıcıya başlanmalıydı

Trombofili paneli yaptırmanız gerekiyordu. Genlerinize bakılıp ona göre kan sulandırıcıya başlanmalıydı
Doktor direk test falan bakmadan başlattı canım ne yapacağımı şaşırdım raporda alamıyorum ozaman bu yukarıdaki testler bı anlam ifade etmiyor pıhtılaşma için

Benim 2 genim heterozigot mesela 10. Haftaya kadar kan sulandırıcı kullandım. Gen testi olmadan ya da kesin bir sonuç olmadan kan sulandırıcı kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum ama normal kan tahliliyle belli olmuyor bu durum

Canım doktor başlattı ben nerden bilebilirimki çok moralim bozuk rapor alamıyoruz bebeğimi kaybetmekten korkuyorum

Canım doktor başlattı ben nerden bilebilirimki çok moralim bozuk rapor alamıyoruz bebeğimi kaybetmekten korkuyorum
Yok bebeğe bir şey olmaz Allahın izniyle ama sanırım bir başka uzman doktora gidip detaylıca bilgi alman gerekir bence

Yok bebeğe bir şey olmaz Allahın izniyle ama sanırım bir başka uzman doktora gidip detaylıca bilgi alman gerekir bence
Canım iğneyi alamssak bırakmak zorunda kalacagim ya okadar psikolojim bozduki bu durum nereye gidecegimi bilmiyorum

Canım iğneyi alamssak bırakmak zorunda kalacagim ya okadar psikolojim bozduki bu durum nereye gidecegimi bilmiyorum
Hayatım sen neden gen testi yaptırmadın? 2 kaybın varmış genelde 2 kayıptan sonra gen testi yaptırılır ve duruma göre kan sulandırıcı kullanılır. Eğer pıhtılaşma vs yoksa kan sulandırıcı kullanmak tabiki de normal değil. Doktorun da bunu nasıl göz ardı etmiş anlamadım. Ama uzman bir doktora gidip danış lütfen.

Beni pıhtılaşma yaptır diye kimse yönlendirmedi benim 8 yaşında bir kızım var onda iğne falan kullanmadim sonra bir kaybim oldu o kaybimdan beş yıl sonra rahim filmi çekildim tüpler tikalydi açıldı ondam sonra tekrar hamile kaldım oda düştü ondan iki ay sonra bu bebeğime hamileyim dün doktora gittim ama kimse bu konuda yardımcı olmuyor oda sorgulamadan rapor verdi ama eczacı rapor geçersiz dedi ya ne yapım bilmiyorum

Beni de yönlendirmedi hiçbir doktor burada okuya okuya bilgilendim maalesef. Yani ne desem bilemedim inan

Canım sen tedbirsiz uyarılara aldırış edip kendini strese sokma, peş peşe 2 düşük normal kabul ediliyor 3. kez tekrarlarsa perinatoloji bölümü ile riskli gebelik süreçlerinde genetik araştırman yapılıp ona göre tedavi alıyorsun. Benim ilk hamileliğim boş keseydi, ikinci hamileliğim düşük ile sonuçlandı şimdi 7 ay korunduktan sonra tekrar hamile kaldım ve doktorumla beraber öğrenir öğrenmez oksapar kullanmaya başladım, hem kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hemde coraspin kan sulandırıcı hap kullanıyorum günde birer defa, bu da vücudunda olası kan pıhtılaşmasına karşı alınan bir önlem ve ne sana ne de bebeğe herhangi bir sakıncası yok. Birçok insan hamilelik dışında bile kan sulandırıcı iğne kullanabilir sağlık bu sonuçta, ne kadar iyi olursan ol bir kan pıhtılaşması ani felce, kalp krizine damar tıkanıklığına yol açabiliyor. Hamilelikte de bebeğe pıhtı attığında gelişimini engelleyip düşükle sonuçlanıyor. Doğuma 1 ay kala kadar iğne kullanan kadınlar var o yüzden bu konuda tereddüt etme covid zamanı bile tedbir amaçlı ailecek kullandık biz. Rapor durumunu da eczanenin sebebi neydi? Doktorum bana reçete yazdı direk gidip reçete ile temin ettim, vermemesindeki asıl sebep nedir onu öğren. İçini ferah tut bak bir kızın varmış Allah bağışlasın, hiç olmuyor değil rabbim nasip eder uygun vakitte merak etme

Maalesef rapor alamazsınız. Önlem amaçlı test yapılmadan da gebelik boyunca iğne kullananlar var. Iğne çok da korkulacak bir şey değil demek ki diye düşünüyorum.

Raporlu olursa ilaç çok daha uygun alabiliyorsunuz. Çünkü buna mecbursunuz. Normal reçete edilince alabiliyorsunuz ama rapor yoksa tamamımı ödüyorusnuz diye biliyorum.

Raporlu olursa ilaç çok daha uygun alabiliyorsunuz. Çünkü buna mecbursunuz. Normal reçete edilince alabiliyorsunuz ama rapor yoksa tamamımı ödüyorusnuz diye biliyorum.
Ben normal reçete ile 1000 küsur yerine 460 ₺ aldım ama söylediğiniz raporun içeriği nedir ne kadar daha indirim yapılabiliyor bilmiyorum açıkçası

Maalesef rapor alamazsınız. Önlem amaçlı test yapılmadan da gebelik boyunca iğne kullananlar var. Iğne çok da korkulacak bir şey değil demek ki diye düşünüyorum.
Canım ben iğneden korkmuyorum iğneyi bırakmaktan alamamaktan korkuyorum çünkü bin kusur bir paketi rapor alamıyorum

Canım lütfen bu şekilde ani tepkilerle kendini de başkasını da strese sokma. 1 tane kızı varmış zaten çocuğu hiç olmuyor değil ve peş peşe 2 düşük normal kabul ediliyor 3.den sonra perinatoloji bölümüne yönlendiriliyorsun ama kendi kararınla özele gitmek istersen o ayrı. Kan sulandırıcı iğne illaki sadece pıhtılaşma sorunu olanlar için kullanılmıyor gebe olmayıp normal sağlıklı bir insan ya da erkekler de kan sulandırıcı iğne kullanabiliyor. Olası felç, kalp krizi, beyin kanaması gibi ciddi durumlara yol açıyor çünkü pıhtılaşma. O yüzden kendini strese sokup vücudunu yorma, kendin için iyi olanı her zaman kendin belirle

Canım iğneyi raporlu alınca fiyatı çok uyguna denk geliyor raporsuz alınca 1000 kusur oluyor karsilayamiyiruz o yüzden birakmaktan korkuyorum gerekli testleri yapmıyor doktorum. raporu alamıyoruz

Canım iğneyi raporlu alınca fiyatı çok uyguna denk geliyor raporsuz alınca 1000 kusur oluyor karsilayamiyiruz o yüzden birakmaktan korkuyorum gerekli testleri yapmıyor doktorum. raporu alamıyoruz
Rapor dışında sadece reçete ile eczaneden 460 ₺ aldım ben canım. Ama raporla fiyatı daha ne kadar düşüyor bilmiyorum açıkçası

Rapor dışında sadece reçete ile eczaneden 460 ₺ aldım ben canım. Ama raporla fiyatı daha ne kadar düşüyor bilmiyorum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…