Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

canım korkunun ecele faydası yok malesef. bilmemiz gerekli herşeyi. çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz. olduğunda da onlar için yaşamamız lazım. biz hep risk altındayız malesef. özellikle menopoz döneminde çok dikkatli olmamız gerekiyor. veya bir ameliyat olurken. pıhtılaşma hastası olduğumuzu belitmemiz gerekiyor. bunun dışında ilerleyen yaşlarda coraspin kullanabilirsin gün aşırı. bildiğinde korkacak bişey yok aslında bu hastalık bilmediğinde çok tehlikeli. mesela ben bilmiş olsaydım yasmin kullanmazdım. böylece pıhtı atmamış olurdu. sadece dikkat etmemiz gereken belli şeyler var. bunları bilmemiz yeterli. gerisi allaha kalmış.
ben artık kendimi tamamen allaha bıraktım sanırım. dr ne diyorsa yapıp olursa da olmazsa da onun bileceği iş diyorum. ha 3 ay sonra da olmazsa o zaman başka arayışlara da girebilirim. belki başka dr. başka tedavi yöntemi. tabi vazgeçmeyeceğim. yapacak bişey yok. vildanın dediği gibi derdi veren allah dermanını da verir inş.

canım sen nerede vereceksin kanı. belki bir ay sonra falan gelirsem ben de verebilirim. gerçi her yerin sonuçları farklı çıkar. ne kadar güvenilir işte onu da bilemiyorum. araştırmalarımzı hiç bitmeyecek sanırım:)

ben düzende yaptıracağım bu sefer evet biraz pahalı ama bütün doktorlar oranın sonuçlarının kesin sonuç verdiğine hem fikir bende haftaya oraya yaptıracağım ve benim bayındır hastanesine prof ona gitmiştim ben bi sorun olursa ara demişti onu bi arayacağım bide kendi doktoruma arayıp sorucam... bırakmıycam bu işi sonuna kadar araştıracağım....

canım korkunun ecele faydası yok malesef. bilmemiz gerekli herşeyi. çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz. olduğunda da onlar için yaşamamız lazım. biz hep risk altındayız malesef. özellikle menopoz döneminde çok dikkatli olmamız gerekiyor. veya bir ameliyat olurken. pıhtılaşma hastası olduğumuzu belitmemiz gerekiyor. bunun dışında ilerleyen yaşlarda coraspin kullanabilirsin gün aşırı. bildiğinde korkacak bişey yok aslında bu hastalık bilmediğinde çok tehlikeli. mesela ben bilmiş olsaydım yasmin kullanmazdım. böylece pıhtı atmamış olurdu. sadece dikkat etmemiz gereken belli şeyler var. bunları bilmemiz yeterli. gerisi allaha kalmış.
ben artık kendimi tamamen allaha bıraktım sanırım. dr ne diyorsa yapıp olursa da olmazsa da onun bileceği iş diyorum. ha 3 ay sonra da olmazsa o zaman başka arayışlara da girebilirim. belki başka dr. başka tedavi yöntemi. tabi vazgeçmeyeceğim. yapacak bişey yok. vildanın dediği gibi derdi veren allah dermanını da verir inş.

canım sen nerede vereceksin kanı. belki bir ay sonra falan gelirsem ben de verebilirim. gerçi her yerin sonuçları farklı çıkar. ne kadar güvenilir işte onu da bilemiyorum. araştırmalarımzı hiç bitmeyecek sanırım:)

ben düzende yaptıracağım bu sefer evet biraz pahalı ama bütün doktorlar oranın sonuçlarının kesin sonuç verdiğine hem fikir bende haftaya oraya yaptıracağım ve benim bayındır hastanesine prof ona gitmiştim ben bi sorun olursa ara demişti onu bi arayacağım bide kendi doktoruma arayıp sorucam... bırakmıycam bu işi sonuna kadar araştıracağım rabbimin izniyle

canım sen eskisin ya aslında sen birçok şeyi biliyorsundur. sinan hocaya gidenler sonuçta muradlarına erdiler mi? önemli olan bu benim için.

canım geneli 1/2 kere gidip sonra başka doktorlarla dvam ettiler çünkü yaklaşımı çok soğuk ve moral bozucuymuş sinan hocayla devam eden olmadı sanırım hacettepenin sistemide çok yorucu ondan kaynaklıda olabilir moralini bozma banada kayserideki doktor saatli bomba gibi dolanıyorsun ortalıkta bu pıhtı heran seni öldürebilir heran biryerine phı atabilir dedi ben güldüm heralde belli noktadan sonra herşey normal geliyor

kızlar yasin tebareke amme rahman okuyarak arkadaşlarımın isimlerini sayarak dualamayı yaptım allah hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin allah kabul etsin

kızlar yasin tebareke amme rahman okuyarak arkadaşlarımın isimlerini sayarak dualamayı yaptım allah hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin allah kabul etsin
ağzına sağlık canım. Allah kabul etsin.

evet cnm. başka yerde yaptırsan da ref aralığı farklıysa yorum yapamıycaksın ki. çok da anlamı yok sonucun kaç olduğunun. önemli olan o sonucu yorumayacak dr.

Son düzenleme:
ben düzende yaptıracağım bu sefer evet biraz pahalı ama bütün doktorlar oranın sonuçlarının kesin sonuç verdiğine hem fikir bende haftaya oraya yaptıracağım ve benim bayındır hastanesine prof ona gitmiştim ben bi sorun olursa ara demişti onu bi arayacağım bide kendi doktoruma arayıp sorucam... bırakmıycam bu işi sonuna kadar araştıracağım rabbimin izniyle
evet canım bi düşünürüm bakalım. bu işin zor olduğunu biliyordum ama bu kadarını ben bile tahmin etmemiştim. hakkımızda hayırlısı.

canım geneli 1/2 kere gidip sonra başka doktorlarla dvam ettiler çünkü yaklaşımı çok soğuk ve moral bozucuymuş sinan hocayla devam eden olmadı sanırım hacettepenin sistemide çok yorucu ondan kaynaklıda olabilir moralini bozma banada kayserideki doktor saatli bomba gibi dolanıyorsun ortalıkta bu pıhtı heran seni öldürebilir heran biryerine phı atabilir dedi ben güldüm heralde belli noktadan sonra herşey normal geliyor
anladım canım. sanırım sinan hocaya devam etmek yürek istiyor:) evet moral bozuyor ama söylediklerinde gerçeklik payı var. en kötü senaryoyu yazıyor. bizzat pıhtı atmasını yaşayan biri olarak bu işin şakaya gelir tarafı olmadığını çok iyi biliyorum. o yüzden sinan hocanın dedikleri bozmadı benim moralimi. benim moralimi bozan bütün çabalarıma rağmen değerlerimin düzelmemesi. sanki hiç düzelmeyecek gibi geldi. hayurlısı hep beraber göreceğiz sonucu

ağzına sağlık canım. Allah kabul etsin.

evet cnm. başka yerde yaptırsan da ref aralığı farklıysa yorum yapamıycaksın ki. çok da anlamı yok sonucun kaç olduğunun. önemli olan o sonucu yorumayacak dr.
evet canım haklısın. sonuçta dr değiliz. işimiz zor. zaten bizim durumumuzda dr.a güvenmek, doğru tedaviyi uygulamak en önemlisi. yolumuz uzun rabbim bu yolda kolaylık versin. sonunda hepimizi mutlu sona ulaştırsın.

kalp kalbe nasıl karşıymış emine tam ben sana nasılsın diye sorarken sen de bana yazmışsın:)
canım sinan hoca çok umutsuzdu benim hakkımda 15 güğn önce gittiğimde diyete uydum dediğimde çok iyiydi. sonucu görünce kafasını salladı yüzüme umutsuz umutsuz baktı. vücutta hala pıhtılaşma var v mücadele ediyor dedi. aynı şey yani. değerim geçen sefer 82 idi. şimdi 87 çıkmış alt sınır 120. biraz da değerin kötü olsa iğneye başlamamız gerekir dedi. yani durumum baya vahim. her an gidecek hasta gözüyle baktı bana. hamilelik için hiç düşünmedi. bebekten ziyade sen riske grersin dedi. sadece bacak olarak düşünme rahimdeki damarlara atabilir pıhtı dedi. gebelik olsa plesantaya atabilir dedi. yani şu an hamile kalmak çok riskli belki ilerisindeki denemelerim riske girebilir. allah korusun rahme atsa rahmi kaybedip anne olma ümitlerim tamamen yok olabilir gibi birşey söylemek istedi aslında. neyse ilaçlar aynen devam coraspini hergün kullanıyorsun değil mi dedi. evet dedim aman onu kullan dedi. yani her an pıhtı atma riskiyle yaşıyorum. o yüzden üstüne basa basa vurguladı sanırım. diyetten hiç bahsetmedi başka hastalarında üzerinde durduğu şeyde durmadı bende. o da sanırım 15 gün önceki konuşmamızdan kaynaklı. birebir uyduğuma çok ikna olmuş:) hiç sormadı bile. ben dedim. diyete aynen mi. o da herşey aynen dedi. 3 ay sonra tekrar görüşeceğiz şu durumda hamile kalamazsın çok riskli dedi.
homosistein değişmemiş yine 9 civarı.o da sınırın biraz altında. sonuçları vermiyorlar. ben istedim çıktı olarak. o da sadece pozitif çıktığı için protein c nin sonucunu verdi. diğerlerini göremedim ama sanırım sorun yok. b vitamini folikasit çinkoya da bakılmıştı. bilemiyorum eminecim. ben elimden gelenin en iyisini yaptım. allah biliyo çok da umutlanmıştım. ama bir kez daha hüsran yaşadım. rabbimin bir bildiği var. bu da benim sınavım.

Canim Rabbimden hayirlisi sonucta once sen, senin tehliken varken bebekte tehlike de demektir.onun icin hayirlisi.simdi bizlerde pihtiliyiz amma felakin sen pihti atmis bir pihtilisin onun icin bu kadar arastiriyor galiba.,,

duayi kim yapacak hala belli olmadi.
selmacim sen yaparmisin.
selma da gelmezse hic yapmayan biri talip olsun arkadaslar duaya.

canım ben bunu görmekte biraz geç kalmışım ama neyse ki duamız yapılmış bidahakine yaparım dün temizlik yaptırdım sabahdan işlerim vardı bi ara girdim geçmişi okuyamadan kayınvalidem çağırdı oraya gittim kursura bakma canım senin o kadar emeğine karşılık biz gerekeni yapamıyoruz.

ben yine huzursuz olmaya başladım doktor randevuma da iki hafta var yarın burdaki doktora gidip ultrasonda bi baktırıcam bi sıkıntı yoktur inşallah...

canım pıhtıcanım Allahım yanında olsun az kaldı gececek bu zamanlar sen de saglikla anne olacaksın bak burası cok bereketlendi masaallah.darısı başına insaallah.amin.

merhabalar salı bebeğimi aldılar hiç iyi değilim bir süre giremem nete bu seferki çok etkiledi beni diğerlerinde böyle olmamıştım çok umutlanmıştım sonuç kötü olunca mafoldum uyuyamıyorum gözüme uyku girmiyor eşimden de saklıyorum üzülmesin daha fazla uzun bir süre korunmayı düşünüyorum yeni bir hamileliğe hazır değilim herkes kendine çok iyi baksın....

canım çok çok geçmiş olsun.seni çok iyi anlıyoruz ve duygularını paylaşıyoruz.Söylemesi kolay biliyorum ama lütfen kendini harap etme ve iyimser olmaya çalış.Allahım bir daha böyle günler yaşatmasın.Herşeyin güzel olacağına inan.sen de kendine iyi bak ama bizleri merakta bırakma..

canım ben bunu görmekte biraz geç kalmışım ama neyse ki duamız yapılmış bidahakine yaparım dün temizlik yaptırdım sabahdan işlerim vardı bi ara girdim geçmişi okuyamadan kayınvalidem çağırdı oraya gittim kursura bakma canım senin o kadar emeğine karşılık biz gerekeni yapamıyoruz.

ben yine huzursuz olmaya başladım doktor randevuma da iki hafta var yarın burdaki doktora gidip ultrasonda bi baktırıcam bi sıkıntı yoktur inşallah...

Yok canim ne emegi dua toplamada bisey yok.sadece bu kez dua yapacak kisiyibayarlsyamadim bir turlu.aslinda yapmak isteyen cok da ben hak gecmesin yukaridan sirayla olsun diye cabalafigim icin zor oldu bu kez.bu hafta cok da giremedi herkes,kiminin isi yogun kiminin ozel gunu neyse dua kalmaz illaki yapan bulunur:KK66:
Senin de iki hafta varmis kontrole.aslinda normalde ben o iki haftayi bugun bitiriyorum yarin kontrolum var nihayet.gecmedi bir turlu valla.hareketini hissetsek neyse beklersin de ilk defa iki haftada cagirdi zor gecti valla.seni bir ay sonraya.mi cagirmisti yani.git git ordaan bir dra gor bebegini.hersey yolundadir umarim selmacim.

Son düzenleme:
Yok canim ne emegi dua toplamada bisey yok.sadece bu kez dua yapacak kisiyibayarlsyamadim bir turlu.aslinda yapmak isteyen cok da ben hak gecmesin yukaridan sirayla olsun diye cabalafigim icin zor oldu bu kez.bu hafta cok da giremedi herkes,kiminin isi yogun kiminin ozel gunu neyse dua kalmaz illaki yapan bulunur:KK66:
Senin de iki hafta varmis kontrole.aslinda normalde ben o iki haftayi bugun bitiriyorum yarin kontrolum var nihayet.gecmedi bir turlu valla.hareketini hissetsek neyse beklersin de ilk defa iki haftada cagirdi zor gecti valla.seni bir ay sonraya.mi cagirmisti yani.git git ordaan bir dra gor bebegini.hersey yolundadir umarim selmacim.

canım 3 ay bitti ya o yüzden 1 ay sonraya istedi ultrasonda görmek istersen arada gel dedi ama yol, sıcak yoruyo burda gidicem doktoruma bidahaki haftaya gidicem hem o zaman dörtlü tarama var bugün 11:10 geçe burdaki doktorda randevum var inşallah herşey yolundadır biraz zaman geçince endişeleniyorum. el dopleri mi alsam acaba diyorum en azından kalp atışını dinlerim. neyse hayırlısıyla iyi olduğunu göreyim inşallah.

günaydın kızlar dualamamızda yapılmış ağzına yüregine sağlık....cumanızda hayırlı olsun...
Hamile eğitmeni ve emzirme danışmanı Esra Ertuğrul Hassas Anneler için çok merak edilen soruları cevaplıyor.
Yeni anne mi oldunuz? Bebeğinizdeki tepkilerin neden kaynakladığını mı merak ediyorsunuz? Ya da vücudundaki hangi değişiklerin ne zaman olacağını mı? Bunlardan daha fazlasını merak ediyorsanız, sizler için hazırladığımız yeni doğan bebeğinizle ilgili merak ettikleriniz:

1-Bebeğimdeki kırmızı döküntüler normal mi? Evet, hayatın ilk günlerinde birçok bebeğin gövdesinde ve yüzünde kızarık alanlar ve bunların üzerinde hafif sarımsı renkte sivilceye benzeyen deri döküntüleri olur. Tamamen fizyolojik olan bu döküntülere "Toksik eritem" adı verilir. Buradaki "Toksik" sözcüğünden korkmayın. Tamamen sağlıklı bebeklerde görülen ve kendiliğinden, bir kaç gün içinde düzelen bir döküntüdür.

2-Bebeğimin göğüslerindeki şişlikler normal mi? Evet, özellikle anne karnında normalden uzun süre kalan bebeklerde meme dokusunun çok irileşmiş olduğu görülür. Hatta eğer biraz sıkılırsa meme ucundan süt bile gelebilir. (ama siz sıkmayın) Halk arasında buna "Cadı sütü" diyenler vardır. Bu normal bir durum olup, kendiliğinden düzelir.

3- Bebeğimin sırtında ve kalçasındaki morluklar normal mi? Evet, özellikle bebeğinizin poposunda, kuyruk sokumunda ve bel bölgesinde mor renk değişiklikleri de normal cilt bulgularıdır. Bunlara "Mongol lekesi" adı verilir. "Mongol" sözcüğü de sizi korkutmasın, tamamen normal bir bulgudur. Nadiren karında, kol ve bacaklarda da olabilir. Bebek 1 yaşına geldiğinde çoğu kaybolur.

4-Bebeğimin sık sık irkilmesi normal mi? Evet, şimdi kendinizi düşünün, kanepede uzanmış şekerleme yapıyorsunuz. Tam içiniz geçmişken birden bacağınızda ya da kolunuzda bir irkilme ya da sıçrama olur, televizyonun kumandası ya da okuduğunuz gazete elinizden yere düşer. İşte bu duruma "Uyku miyoklonisi" deniyor. Beynin uykuya geçtiği sırada vücut üzerindeki kontrolün kalkmasıyla oluşan fizyolojik bir durum… Bebeklerde ise zaten beyin vücut hareketleri üzerinde çok etkili olmadığı için uyku miyoklonisi sık olur. Hatta uyku sırasında ani bir sıçrama ile bebek ağlamaya başlar. Bazı anneler çok endişelenirler ama gayet normal bir durumdur.

5-Bebeğimin doyduğunu nasıl anlarım? Bunun net bir ölçüsü yoktur. Bebeğiniz kendi dilinde emme tarzını ve gücünü değiştirerek "Ben doydum" mesajını size verir. Bebeğinizin beslenmesini saate bakarak düzenlemeye çalışmanız, beslenme sorunlarıyla karşılaşmanıza sebep olur. Annelik içgüdülerinize güvenin, bebeğinizi "acıkınca" besleyin, emzirme süreniz de "doyana kadar" olsun. Kendinizi ve bebeğinizi ille de bir düzene uymaya zorunlu hissetmeyin, rahat ve biraz da gamsız olun. Göreceksiniz ki "bebekçe" dilini çözecek ve bebeğinizle gayet rahat konuşuyor olacaksınız. Ama bebeğiniz prematüre doğmuşsa ya da herhangi bir sağlık sorunu varsa doktorunuzla bu konuyu konuşmanız ve beslenme düzenini birlikte belirlemeniz gerekir.

6-Kafası vücuduna göre büyük olur mu? Anne karnındayken beyin büyümesi gövdeye göre çok daha hızlıdır, doğumdan sonra yavaşlar. Yani yeni doğanlarda beyin büyümesinin büyük kısmı tamamlanmıştır. Sağlıklı bebeklerde tüm vücudun dörtte biri baştır, erişkinlerde ise bu oran sekizde bire iner.

7- Uyku düzeni nasıl oluşturulur? Hayatın ilk haftalarında bebekler günün büyük kısmını uykuda geçirirler. Gece ve gündüzün farkında da olmazlar. Gündüz vakti uyanıkken bebeğinizle bol bol konuşun, minik oyunlar oynayın. Gece uyanıkken de sakin ve sessiz şekilde sadece besleyin, olabildiğince az çevresel uyaran verin. Gece uykuya düzenli ve rahat geçiş için de "uyku rutini" oluşturun. Yani her gece hep aynı saatte sadece o saate özel pijamalarını giydirin, sadece o saate özel bir ninni söyleyin ve sakin bir şekilde yatağına yatırıp sessizce yanından ayrılın. Unutmayın ki uyku sorunu olan bebekler hep endişeli ve huzursuz annelerin bebekleridir. Özellikle çalışan anne ve babalar bazen dönüşümlü olarak bebeğe bakarlar, endişeli annenin baktığı gece bebek de huzursuz ve uykusuzken, gamsız babanın baktığı gece hem baba hem de bebek sabaha kadar mışıl mışıl uyurlar. Bebeğinizin ilk aylarında uyumasını engelleyen şiddetli kolik ağrıları olabilir. Henüz bu kolik ağrılarının bilinen mucizevi bir ilacı yoktur. Kullanılan bitkisel kökenli şuruplar ve "gaz giderici" damlaların işe yarama olasılığı çok düşüktür. Doktorunuz bebeğinizin sağlıklı olduğunu söylüyorsa sizin yapacağınız en etkili davranış "gamsız olmak" olacaktır.

8- Göbek bağı temizliğini nasıl yapabilirim? Birçok hastane bebek taburcu olurken size bir reçete verir ve üzerinde de göbek bakımı için %70 etil alkol yazar. Çok eski yıllarda göbek tozu denen antiseptik tozlar, amerikan tendürdiyotu da denen ve toksik cıva bileşenleri içeren rengi de deriden çok zor çıkan mersol, daha yakın zamanda da betadin kullanmak moda olmuştu. Son yılların modası da etil alkol… Aslında hiçbir özel bakım yapılmazsa bile rutin temizlik kurallarına uyulduğu sürece göbek kendiliğinden 7–10 gün içinde kurur ve düşer. Ama ille de bir bakım yapacaksanız en iyisi etil alkol sürerek kurumasını hızlandırmanızdır. Özellikle sıcak yaz günlerinde, “Göbeği düşene kadar bebeğinizi yıkamayın.” önerilerini duyarsınız. Kendinizi bebeğinizin yerine koyun, boşuna eziyet etmeyin ve yıkayın. Her banyo sonrasında da göbek kordonu daha çabuk kurusun diye etil alkol sürün.

9-Yeni doğan bebeğimin oda sıcaklığı nasıl olmalı? Yeni doğanın bulunduğu oda serin ve ferah olmalı. Sıcaklığın 20 – 22 derece olması yeterli. Aşırı sıcak çevre ve aşırı giysiler bebekler için tehlikeli. Ani bebek ölümünde rol oynayan faktörlerden birisi de aşırı sıcak çevredir. Kışın dışarıda kar yağarken çok sıcak evin içinde şort ve fanila ile dolaşmak nasıl anormalse yazın da çok sıcak havalarda klima ile soğutulmuş evde ürpererek dolaşmak da anormaldir. Çocuk ve erişkinler için ideal çevre sıcaklığı 20 – 22 derece arasındadır.

10- İlk banyo ne zaman yaptırılmalı? Doğum odasında banyo yaptırılması doğru değil. Bebeğin yıkanmadan en doğal hali ile annesi ile ten temasının sağlanması ve olabildiğince çabuk anne memesine tutturulması anne sütünün bollaşması ve bebeğin kolostrum denen ve adeta ilk sağlık sigortası olan sütü alabilmesi açısından çok önemli. Doğumdan saatler sonra anne bebek iletişimi sağlandıktan sonra ilk banyo yaptırılabilir. Daha sonra da her gün bir kez banyo yapılabilir. Her banyoda ille de sabun ve şampuan kullanmak zorunda değiliz. Sadece bebeğinizin üzerinden bol bol ılık su akıtmanız bile rahatlaması için yeterli olur.

11- Neden şaşı bakıyor? Bebekler ilk aylarda hem çok net göremedikleri hem de göz kaslarını çalıştıran sinirler tam organize olmadığı için bazen şaşı bakabilirler. Bu durum normaldir. Ama 3. aydan itibaren şaşılık düzelmiyorsa bir göz doktorunun görmesi yerinde olur. 3. ayı geçmiş bebeğiniz hala şaşı ise hemen paniğe kapılmayın, büyük olasılıkla "yalancı şaşılık" dediğimiz ve normal olan bir durum vardır ama bunu teyit etmek için göz muayenesi yaptırmalısınız.

12- Beni görüyor mu?Bebekler ilk günlerinde kendilerine yakın nesneleri gölgeler halinde seçebilirler. Bazı fizyoloji çalışmalarında bebeklerin ilk günlerinde erişkinin 1/20'si kadar görebildikleri 3–4 aylık olunca da erişkinler kadar net görebildikleri hesaplanmıştır.

13-Neden elleri sürekli yumruk biçiminde? Ellerin yumruk biçiminde olması da bebeklerin farkında olmadan yaptıkları bir hareket… Bir kaç ay içinde ellerini kullanmaya başlayınca bu durum sona erer. İlk aylarda yakalama refleksi ile avuç içine gelen her şeyi sıkıca kavrarlar.

14-Beni ne zaman duymaya başlar? Bebeklerin anne karnında bile işitebildikleri biliniyor. Bu nedenle hamileyken bebeğinizle bol bol konuşun. Konuşmanızı melodik tarzda yaparsanız sizi çok daha dikkatle dinlediğini göreceksiniz.

15- Neden bacaklarını karnına çekip uyuyor?Bebekler daima büzülerek kolları ve bacaklarını toplayarak yatma eğilimindedirler. Tıpkı anne karnındaki pozisyon gibi… Bu hareket de beynin olgunlaşması ile kaybolur.

Eminecigim...bilmiyorumki doktor erken döllenme felan demedi ama bu cocuk 10 haftalık olamaz büyük dedi....normalde benim adetim cok düzenliydi 28 güne bi gelirdi en gec 29 gün gelirdi ben subatta kürtaj oldum ilk adet yine 29 gün sonra geldi ikinci adet 35 gün sonra geldi sonrada zaten hamile kaldım hayatımda ilk kez kürtajdan sonraki ikinci adetim gec geldi...ama kürtajdan sonra belkide yumurtlamamda degisdi belki ben gec yumurtladım bebek tuttu sonra üzerine adetmi gördüm naptım ???? bilemiyorum simdilik dogumu hesaplıyamıyorum ama önemli degil yeterki yavrum sag saglim gelsin dünyaya....önemli olan doktorun hersey yolunda demesi...ben sordum bebegin büyük olması bir sorunmu yooo ilk kez sende karsılasmadıkkı dedi...esimde diyo ee anne iri baba iri bebekde iri olcak tabi :) esimle barıstık canım 2 gün küs kalmısdım ve barısdık anlastık daha kimseye söylemedik hamile oldumu 22 temmuzda gitcem ya almanyaya 3 gün önce kaynanama kayınbabama benim anneme ablama söylicez :) 19 temmuzda tekrar doktora gitcem hersey yolundaysa İNSALLAH o günü söylicem....hmm igneye gelince vallaha benimde aklıma takılıyor insallah almanyadaki doktor sorun cıkarmaz aynı tedaviyi uygular diye aklımdan geciriyorum zaten 9 packet yani 3 aylık ignemi burdan alcam götürcem...son üc ayımıda almanyadaki doktora rica ederim yazsın diye...ama yazar herhalde burdaki kan sonuclarımı felanda götürcem nasıl olsa doktor hepsini gözden gecircek...internette arastırdım kan pıhtılasması olanlarda almanyadada clexane ile tedavi uyguluyorlarmıs...ha doktordan doktora degisirmi bura gibi bilemem kesin ordada kimi doktor uyguluyordur kimi uygulamıyordur....bende uygulayana giderim...ben burdan ahber veririm size ordaki doktor neler dicek...

Canım benim, ben de sonucunu ilk öğrendiğim anda çok üzülmüştüm.. İnan kendim yaşamış gibi üzüldüm.. Üzülmemek tabi ki hiç kolay değil. Söylemek kolay geliyor çoğu zaman. Ama çok şükür, hepimiz de şunu biliyoruz ki her olan şeyde bir hayır var. Her insanın bu hayatta bir sınavı var. Kiminin sağlığıyla, kiminin parasıyla, kiminin parasızlıkla, kimisinin çocuğuyla, ailesiyle, eşiyle, dostuyla... Demek ki bizim de, senin de sınavın buymuş. Rabbim bizi de bununla imtihan ediyor. Ama en önemli olan bu sınavı başarıyla ve hayırlısıyla verebilmek. Sen çok emek veriyorsun. Sebepler planında elinden geleni en güzel şekliyle yapıyorsun. İnşallah sonuçlarını da Rabbim bir şekliyle sana nasip edecek. Sakın canını sıkıp umudunu yitirme.. Her şeyden önemlisi senin sağlığın.. Rabbim en başta sana sağlık sıhhat versin, sonra da hayırlısıysa hayırlısıyla yüzünü de bebeğinle güldürsün inşallah...

Şenaycım, bir de mesajını aldım. Benim de aklımdaydı zaten. Öğrenince sana da haber veririm inşallah canım.

Canim Rabbimden hayirlisi sonucta once sen, senin tehliken varken bebekte tehlike de demektir.onun icin hayirlisi.simdi bizlerde pihtiliyiz amma felakin sen pihti atmis bir pihtilisin onun icin bu kadar arastiriyor galiba.,,
aynen canım hayırlısı. dr.un dediğini yapmak ve ondan sonrasını allaha bırakmaktan başka çare yok. rabbimden gelene boynumuz kıldan ince. kabullenmek en doğrusu sanırım. böylece insan kendini de yıpratmamış oluyor. herşeye kaldığım yerden devam ediyorum ümidimi kaybetmeden. rabbim sonunda inşallah yüzüme bakar.
Canım benim, ben de sonucunu ilk öğrendiğim anda çok üzülmüştüm.. İnan kendim yaşamış gibi üzüldüm.. Üzülmemek tabi ki hiç kolay değil. Söylemek kolay geliyor çoğu zaman. Ama çok şükür, hepimiz de şunu biliyoruz ki her olan şeyde bir hayır var. Her insanın bu hayatta bir sınavı var. Kiminin sağlığıyla, kiminin parasıyla, kiminin parasızlıkla, kimisinin çocuğuyla, ailesiyle, eşiyle, dostuyla... Demek ki bizim de, senin de sınavın buymuş. Rabbim bizi de bununla imtihan ediyor. Ama en önemli olan bu sınavı başarıyla ve hayırlısıyla verebilmek. Sen çok emek veriyorsun. Sebepler planında elinden geleni en güzel şekliyle yapıyorsun. İnşallah sonuçlarını da Rabbim bir şekliyle sana nasip edecek. Sakın canını sıkıp umudunu yitirme.. Her şeyden önemlisi senin sağlığın.. Rabbim en başta sana sağlık sıhhat versin, sonra da hayırlısıysa hayırlısıyla yüzünü de bebeğinle güldürsün inşallah...

Şenaycım, bir de mesajını aldım. Benim de aklımdaydı zaten. Öğrenince sana da haber veririm inşallah canım.

evet canım inşallah bu sınavı başarıyla verebiliriz. hayat bir sınavmış. insan bu yaşadıklarıyla öğreniyor. rabbim emeklerimizi boşa çıkartmasın. umarım senin sonuçların güzel çıkar. haberlerini bekliyorum canım. aman soru sormayı unutma:) insan hocanın yanına girince soracakları aklından uçuyor. girmeden önce kendi kendine tekrar et. hatta not al. gitmeden notlarını oku:)

şenaycım sonucunu öğrenince bende burdaki herkes gibi çok üzüldüm. ama şunu gördüm ki Rabbim seni çok seviyor. Allah bu dünyada en sevdiği kullarını imtihan eder. Peygamber efendimiz (sav) o kadar çok imtihan edilmiş ki Hz Fatıma hariç bütün evlatlarını kendi elleriyle toprağa vermiş. yaşadığı başka sıkıntılar da cabası. 3 ay boyunca evinde ocağı hiç yanmamış.
şunu biliyorum ki derdini veren Rabbim dermanını da verir sabrını da. ben senin pes etmeyeceğini biliyorum ne dua etmekten ne de tedavini uygulamaktan vazgeçmeyeceksin. İnşallah bu cuma vakti hürmetine tüm kalbimle dua ediyorum. Rabbim en hayırlı ve en kısa zamanda sana sıkıntısız bir hamilelik ve ardından hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Amin.

X