Arkadaslar bitliste öğretmenim gecen yıl 2 kez hamile kaldım her ikisininde yaklasık 10 haftalıkken kalbi durdu kürtajla alındı.genetik testi kayseride yaptırdım heterezigot kan pıhtılasması cıktı 2. Hamileliğimde clexane 0,4 kullandım ama yine öldü bebeğim.sizce tekrar ne zaman hamile kalmalıyım ve doktor olarak kime gitmeliyim.cok sık olmasada kayseri ve istanbula gidiyorum lütfen yardım edin.imla hataları için üzgünüm tel.den yazmak çok zor :)
geçmiş olsun canım. Allah şifalar versin.
seninle benzer bir durumu yaşamış arkadaşım var, belki moral olur diye yazıyorum.
arkadaşım 2. düşükten sonra genetik testleri yaptırdı ve ileri derecede pıhtılaşma çıktı (faktör 5, faktör 2, mthfr 677).
3. ye hamile kalır kalmaz iğnelere başladı ama yine 10-11 haftalıkken bebeğin kalp atışları durdu.
hemen gebelik kesesi kürtajla alındı ve testleri yapıldı.
bebeğin bu sefer ölmesinin nedeni tamamen genetik bir nedenmiş.
yani anneden alması gereken kromozomların birini fazla almış, kromozom
bozukluğu gibi bir nedeni vardı, tam net hatırlamıyorum isimlerini.
yani 3. düşüğün nedeni pıhtılaşma değilmiş, bin de bir başa gelebilecek bir kromozom sorunuymuş ve tekrarı milyonda birmiş. ve 4. hamile kaldı, hemen iğnelere başladı, hemde en yüksek dozda. 37. haftasında doğum yaptı ve bebeği şuan çokkk sağlıklı, 5 aylık oldu bile.
tabi ikinizinde aynı sorunu yaşıyor olması pek mümkün değil ama inş. senin de 3. hamileliğin güzel sonlanır ve bebeğini kucağına alırsın.