şen
peki bu test sonuçları ne kadar zamanda çıkıyor. aynı gün alabiliyormuyum. birde adetten sonra istenilen günde yapılabiliyormu. müsait olduğunda bana sen yada bilgisi olan bir başka arkadaş cevap verirse çok sevinirim.
Arkadaşlar bende bugün gittim doktora ve benide 1 ay sonra çağırdı daha yeni düşük yaptığım için biraz dinlen dedi.Umarım önemli değildir...Kan pıhtılaşmasında şüphelendi umarım öyledir genetik olmasından korkuyorum....
sevgili elif, çok geçmiiş olsun....kan pıhtılaşmasınında genetiğinde ikisininde sıkıntıları var bence....umarım kan pıhtılaşmasıdır demişsin ya...
tabii şu da varki önemli olan sebebin bulunması, buna göre her ikisininde tedavisi mümkün...pıhtılaşma için aspirin-iğne...genetik içinse tüp bebek ve pgt denilen bir yöntem...pgt tüp bebek öncesi elde edilen embriyoların kromozom açısından sağlıklı olanları seçilerek anne rahmine yerleştiriliyor, böylece genetik problem olmadan sağlıklı bir bebeğe sahip olabiliyorsun (bunları biliyorsundur belki ama ben bunların hepsini ikinci düşüğümden sonra öğrendim, inan hiçbir fikrim yoktu, insan başına neler geleceğini bilemiyor tabii, yeni düşük yaptığından belki benim gibi bilmiyorsundur diye yazdım canım, yanlış anlama olur mu?)
düşük materyaline genetik inceleme yapıldı mı veya patolojik inceleme(patolojik incelemeden pek birşey çıkmıyo), kromozomal bir sorun var mı diye genetik inceleme yapılıyor bebeğe,sana ve eşine...gerekirse genetik danışmanlık veriliyor...
umarım sebebin bulunur ve hayırlısıyla bir bebişin olur inşallah...sevgiler
arkadaşlar bende paı1 homozigot ve mthfr heterezigotum ama ben ilk gebeliğimde ne hamile kalırken nede hamile iken bir sorun yaşamadım lekelenme kanama falan hiç olmadı ama bebeğe bağlı sorunlar nedeni ile gebeliği devam ettirmediler şimdi yine hamileyim doktorum arka arkaya 2 yada 3 düşüğün olabilir düşük riskin çok fazla demişti ama benim çok şükür hiç bir şikayetim ağrım lekelenmem kanamam olmadı bugün 4+6 günlük olduk aranızda benim gibi ilk haftalarda sorun yaşamayıp sonra birden düşük yapanınız oldumu
Arkadaşlar şimdi heterozigot yada homozigot olunca bir tedavisi yokmu bunun iğne bebe aspirini falan kullaninca etkisi olmuyormu benim kaam çok karişti
kıyamam ben sizeeee:1hug: cok gecmiş olsun.benm bu tür şikayetim 13, haftama kadar aralıklarla sürdü canım..hep büyük endişe ve gözyaşlarıyla gittk doktora..allaha şükür bebeğim inatcı cıktı ve tutundu bana..bitanem allahım senn bebeğinide tüm bebekleride korusun esirgesin..bol bol dua et..allaha emanet de.istersen 10, haftana kadar progestan kullan.ben doktorum söölemeden baslamıstım progestana.hiç bir zararı yok..kasık ağrımda olmustu ki hala var.dün bile dedim doktora regl olucakmısım gibi ağrım var dönemiyorum yattığım yerde ağrıdan dedim..bunların normal olduğunu sürekli büyüme içinde olduğumu sööledi..eğer cok endişelenirsen steteskop al.hareketlerini hissedesiye kadar 8, haftadan itibaren bununla dinleyebilirsin kalbini..cok boğuk gelio ama anlıosun.biraz rahatlatır seni.sonra hareketlerini takip edersina.s.
Sevgili şenciğim merak ettim tiroid problemin hipotiroidimi hipertiroidmi benimde 7 temmuzda sintigrafim var ama büyük ihtimalle hipotiroidim düşükten hemen sonra yaptırdığım tahlilde tsh 8,30 bir iki ay sonra yaptırdığım tahlide 3,60 çıkmıştı ultrasonda normal çıktı tiroid bezi büyüklüğü şimdide sintigrafi çekilecek ama sanırım hipotiroidim ve aynı zamanda mthfr ct 677 heterozigot merak ettiğim iğneler ve tiroid haplarıyla hamilelik nasıl gidiyor kendimi çok şansız ve umutsuz hissettiğim zamanlarda buldum bu siteyi çok şükür ki sizlerle tanıştım başarabiliceğime inanıyorum şimdi merak ettiğim hamileliğinin nasıl gittiği dengede tutabiliyormusun tiroidi biraz bahsedersen çok mutlu oluruma.s.
Mrb arkadaşlar,
şen rumuzlu arkadaşim sana bir şey soracağim bu konularda bilgin olduğunu düşünüyorum yardimci olabilirmisin, beni iki kez düşük yaptim, araştirma yapildi , ben pek anlamiyorum ama şimdi okuyunca hatirladim sonuçlarda bazilarinda mutasyon saptanmamiştir diyor birinde homozigot...., diğerinde heterezigot diyordu, doktor bana gebe kalinca gel iğne ve bebe aspirini verelim demişti , diyet vermedi, ben folbiol kullaniyorum her gün 1 tane başka bir şey yok , bilgilerini paylaşirsan , sevinirim teşekkürler şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?