arev inşallah sağsalim alırız bebeklerimizi kucağımıza benimde bebişim 6+3 günlük :)bende heterezigotum iğne başladım benimde kasığım tırmalanır gibi oluyor ama aynı zamanda 4 gündür çok az kahverengi lekelenmelerim olyorkorkuyorum
Selam arkadaşlar bugün 2.bebeğimide kaybettiğimi öğrendimsenağlamaÇarşamba kesinleşecek aslında ama ben düştüğüne eminim artık.Kanamayla birlikte parçalarda düşütü içimden.Doktorum sebebinin kan pıhtılaşması olabileceğini söyledi.Bunun için hangi tahliller ve tedavi uygulanıyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
sevgili elif, umarım düşündüğün gibi değildir, umarım herşey yolundadır....tersi isede ne desek anlamsız teselli adına...aynı durumu birkaç kez yaşamış biri olarak umudunu yitirme diyebilirim sadece...iyi bir hekim ve doğru teşhis ve tedaviyle mutlu sona ulaşmanı diliyorum...
pıhtılaşma için trombofili paneli adı verilen bir dizi kan tahlili yapılıyor...duruma göre kan sulandırıcı iğne ve aspirin tedavisi uygulanıyor...bazende sadece yüksek doz folik asit kullanmak yeterli oluyor...daha geniş bilgi için bu forumun ilk sayfalarıını vaktin varsa okumanı tavsiye ediyorum..
allah sabır versin canım, verende allah alanda...yine olur üzülme...sevgiler...
Canim cok gecmis olsun bunun tesellisi cok zor ama ancak Allah'a siginarak atlatabiliyorsun ben bes defa yasadim inan seni cook iyi anliyorum.Kendini birakmamaya calis insan ilk baslarda kendini ruyada gibi hissediyor sanki uyansam ahala bebegim benimle gibi ama gercekleri ne kadar kisa surede kabullenirsek zorluklarinida o kadar kolay atlatabiliriz Allah'in izniyle.Insallah Rabbim bir daha yasatmasin.Kendini birakmamaya calis,kendinle mucadele et en buyuk destek esler arasindaki destektir.Ama bizlerde yanindayiz unutma hayirlisi boyleymis insallah bir dahaki sefere yilmayacagiz Allah'in izniyle canil.
Aslında ailemde eşimde çok deztek oldular kendimi hiç kötü hissetmedim.Sizlerde beni hiç yanlız bırakmadınız.Ama 5 ayda 2.kez kaybediyorum beni hem psikolojik hemde sağlık açısından çok yıprattı.Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaktansa tedavinin sonunda hamile kalmak istiyorum.
Peki bu rahatsızlığın tedavi süresi varmı yoksa herkese göre değişebiliyormu...
ark. mrb bende 2 kez düşük yaşadım.tahlil yapıldı mthfr 1298 homozigot normal mthfr 677 heterozigot PROTHROMBİN 20210 MUT. HOMOZİGOT NORMAL; sonuçları pek anladım ben yardımcı olrsanız sevinirm.
Merhaba kızlar şuan işteyim o yüzden kan tahlili sonuçlarım yanımda değil olsaydı sizlerle paylaşıp sormak isterdim öncelikle benim iki düşüğüm oldu biri 5 diğeri 8 haftalıkken düştü testler yapıldı düşük düzeyde kanda pıhtılaşma çıktı ve tiroidlerimde sorun görünüyordu tsh 8,50 idi fakat tiroidlerin yüksek çıkması sebebi ile tekrar tiroid ultrasonografisi verdiler onda normal çıktı ve tekrar kan tahlili yaptırdım ondada normale inmişti baya şimdi 7 temmuzda sintigrafi çektiricem onda kesin sonuç belli olucak bakalım hayırlısı ama bu pıhtılaşma sorunu kafama takılıyor düşük düzeydede olsa çıktı sürekli hamilelik boyunca ilaçmı kullanmak gerekiyor sizlerin yazılarınada baktım genellikle çok erken zamanlarda düşük yaşıyoruz Allah bizlerede bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
merhaba, ilk düşüğüm benimde 5 haftalıkken oldu, sonrasında yapılan tahlillerde tsh ım 6.5 idi ve doktorum sebebin büyüyk ihtimalle troid olduğunu belirtmişti...öncesinde troid problemim olduğunu bilmiyordum, ancak sürekli el titremelerim vardı ve sinirsel olduğunu düşünürdüm hep, meğer troidlerdenmiş...hemen endokrinoloji uzmanına gittim tedaviye başladım, troid hormonu içeren bir hap kullanmaya başladım, ultrasonlarımda nodüle rastlanmadı çok şükür ama hipotroidi teşhisi konuldu...3 ay içinde değperlerim normale döndü ve tekrar gebelik planlayabilecğimizi söyledi kadın doğumcum, tabi troid haplarımı kesinlikle bırakmamak koşuluyla, ama malesef 2. bebeğimi de 9. haftada kalbinin durması nedeniyle kaybettik, bu defa troidim kontrol altındaydı ama kürtaj sonrası yapılan tahlillerde kanda pıhtılaşma sorunum olduğu anlaşıldı...şimdi 3. kez hamileyimve çok şükür şimdilik herşey yolunda riskli gebelik uzmanı bir kadın doğumcum var devam ettiğim, aynı zamanda iyi bir endorin prof. doktorada devam ediyorum troid için...kadın doğumcuyla endokrinciye paralel gidiyorum...birbirlerinden haberdarlar...
yani, sebebin bilinmesi önemli olan, doğru tedaviyle mutlu sona ulaşmanı diliyorum...merak ettiğin birşey olursa fırsat buldukça ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım...bu arada düşük düzeyde bile olsa kanda pıhtılaşma ciddi bir sorun, üstelik gebelik pıhtılaşmayı artıran bir faktör, bu sebeple bu konuda da uzman bir hekimin yardımını almalısın...ayrıca pıhtılaşma düzeyine göre ilaç dozunu doktor ayarlıycaktır, kesinlikle düşük düzeyde diye kendi haline bırakılmamalı canım aynı acıları yaşamamak adına...
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?