Bnmki öyle ikiside hetero,ama iki kere ust uste olunca igne kkullanalim dedi dok .kalp atimi duyulmamis ti hic bu sefer cok sukur duyulduMthfr lere bir cok doktor folik asit disinda bisey vermez. Bircok doktordan ayni yaniti alabilirsiniz. Hele ki hetero ise ignesiz devam etmeniz cok olasi
Benim son gebeligm de 9+5 ti ıgbe kullanmadan ilerlemişti hatta kürtaj dan sonra doktor erkek bile dedı gelişimi gayet iyiydi birden ne olduysa artık durdu genetik incelemeye gitti bebegim hersey orda ortaya cıkacakmıs ınsallah sizde saglıkla kucagınıza alırsnzBenimde ayni gende aynisi var,bide mhtrf de heterezigot kalp atimi olmadi hic kurtajlarimda sn gebeligim kanda cikar cikmaz igneye kalp atimi duyulunca coraspirin basladi smdi 8 haftalik bakalim normal hersey simdilik hayirlisi olsun,rabbim yuzumuze baksin,cok gecmis bide baska doktora git istersen
Hayirlisi demekten başka bisi gelmiyo elden,rabbim bi daha yasatmasinBenim son gebeligm de 9+5 ti ıgbe kullanmadan ilerlemişti hatta kürtaj dan sonra doktor erkek bile dedı gelişimi gayet iyiydi birden ne olduysa artık durdu genetik incelemeye gitti bebegim hersey orda ortaya cıkacakmıs ınsallah sizde saglıkla kucagınıza alırsnz
Amin cok tesekkur ederimHayirlisi demekten başka bisi gelmiyo elden,rabbim bi daha yasatmasin
L lavyuYok eğer mthfr mutasyonun varsa vücudun yeteri kadar folat üretemiyor.Bu zaten kanıtlanmış ama bunun hamileliğe etkisi ispatlanamamış.Vücuda hazır folat aldığımızda ya da koyu yeşil yapraklı bitkiler yediğimizde hazır formda folat almış ve mutasyona uğramamış olan bir vücuda yaklaşmış oluyoruz.Ben de ilk ayımda hamile kalıyorum doktorum çok çok iyi ama bana yine de metil formda kullanmana gerek yok dedi.Ama ben kullanıyorum bebek için olmadı diyelim kendi sağlığım için yine lazım.
Metil formda kullanmak nedir canm anlayamadim ? Bendede mtfr mutasyonu homozigot
Benimkisi yaptırdıkızlar birşey sormak istiyorum pıhtılaşma testinden ayrıca doktorunuz antikardiyolipin ıgM-ıgG ,lupus,homosistein gibi değerleriniz için de tahlil yaptırdı mı ?genetik dışında bunlar daha çok etkiliymiş de karşılaştırma yapmak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim.
sonuçların nasıl çıktı canım ayrıca pıhtılaşmada hangi genlerde sorun çıktı ve hangi ilaçları kullanıyorsun yazabilir misinBenimkisi yaptırdı
Benim gen sonuçlarım hala çıkmadı, azonce sorduklarınız temiz çıktı, genetik sonuçlarıyla tedavi için konuşacağız.Sizde gebelik var galiba,gebelikte bazı değerler değişiyormuş, şu anda size o değişen testler yapilmayabilirsonuçların nasıl çıktı canım ayrıca pıhtılaşmada hangi genlerde sorun çıktı ve hangi ilaçları kullanıyorsun yazabilir misin
evet çok şükür 12 haftalık gebeyim testlerim önceden yapılmıştı bunlar normal çıktı sadece genetik pıhtılaşma testinde iki genim homozigot çıktı ve bu gebelikte kaybı etkilemezmiş bunu öğrendim ve asıl amacım oksapar kullanıyorum boş yere mi yoksa gerçekten gerekli mi diye öğrenebilmekBenim gen sonuçlarım hala çıkmadı, azonce sorduklarınız temiz çıktı, genetik sonuçlarıyla tedavi için konuşacağız.Sizde gebelik var galiba,gebelikte bazı değerler değişiyormuş, şu anda size o değişen testler yapilmayabilir
Hangi genlerde çıktı?evet çok şükür 12 haftalık gebeyim testlerim önceden yapılmıştı bunlar normal çıktı sadece genetik pıhtılaşma testinde iki genim homozigot çıktı ve bu gebelikte kaybı etkilemezmiş bunu öğrendim ve asıl amacım oksapar kullanıyorum boş yere mi yoksa gerçekten gerekli mi diye öğrenebilmek
mthfr a1298c ve paiHangi genlerde çıktı?
Pai konusunda bilgim yok, mthfr icin eğer homosistein düzeyin normalse etki etmez diyor hematologlar..Ancak folik asit,B6,B12 gibi vitamin eksiklerinin olmaması gerekiyormuş yoksa sıkıntı olabiliyormuş..Ancak kadin dogumcularin bu konuda cok farkli yaklaşımları var nedenini bilmiyorum.Bakalim benimkisi ne diyecek.Benim bildiklerim bunlar,sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah yavrunuzumthfr a1298c ve pai
bunlar homozigot çıktı
benim onlarda normal çıktı canım.amin inşallah isteyen herkese verir rabbimPai konusunda bilgim yok, mthfr icin eğer homosistein düzeyin normalse etki etmez diyor hematologlar..Ancak folik asit,B6,B12 gibi vitamin eksiklerinin olmaması gerekiyormuş yoksa sıkıntı olabiliyormuş..Ancak kadin dogumcularin bu konuda cok farkli yaklaşımları var nedenini bilmiyorum.Bakalim benimkisi ne diyecek.Benim bildiklerim bunlar,sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah yavrunuzu
İğnesiz gebeliğiniz devam etmez doktor yanlış yönlendiriyor sakın bırakmayın derimevet çok şükür 12 haftalık gebeyim testlerim önceden yapılmıştı bunlar normal çıktı sadece genetik pıhtılaşma testinde iki genim homozigot çıktı ve bu gebelikte kaybı etkilemezmiş bunu öğrendim ve asıl amacım oksapar kullanıyorum boş yere mi yoksa gerçekten gerekli mi diye öğrenebilmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?