• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bende 32 diye biliyorum hatta sordum 32 deilmiydi die eskiden 32ydi snra 34 smdi 36 dedi bebekte sorun yaratiomuş diede okudum kalbiyle alakali bska doktora mi gtsem napsam bilemedim
Kalpteki deliğin kapanmasını engellediğini okudum forumda. Corasprinin prospektüsünde de gebeliğin son 3 ayında kullanılmaması gerektiği yazıyor. Ben de bırakırken korktum açıkçası iğne yeterli olmazsa diye. Bugün 36 bitti, çok şükür şimdiye kadar sıkıntı olmadı. Burada bir arkadaş daha önce doğuma kadar iğne ve corasprin kullandığını, çocuğunun sağlıklı olduğunu söylemişti.

Merhaba bu gün bende test yaptırdım ve mthfr c677t heterozigot taşıyıcı çıktı bu durumla ilgili bilgisi olan var mı acaba ?

merhaba arkadaşlar 2 kimyasal 1 normal düşük yaşadım. doktorum genetik testine bakmadan hamile kalmamamı söyledi. testleri yaptm ve 1 ay sonra ancak çıktı sonuçlar yani bugün
v leiden heterezigot
mthfr c677t homozigot çıktı çalıştığım için hastaneden eşim aldı ama ne anlamlara geliyor bir
türlü anlayamadım. doktorumda il dışında 4 gün sonra gelecekmiş soramadım bilen varsa yazabilir mi?

merhaba arkadaşlar 2 kimyasal 1 normal düşük yaşadım. doktorum genetik testine bakmadan hamile kalmamamı söyledi. testleri yaptm ve 1 ay sonra ancak çıktı sonuçlar yani bugün
v leiden heterezigot
mthfr c677t homozigot çıktı çalıştığım için hastaneden eşim aldı ama ne anlamlara geliyor bir
türlü anlayamadım. doktorumda il dışında 4 gün sonra gelecekmiş soramadım bilen varsa yazabilir mi?
Faktör v leiden önemli pıhtılaşmada genetik olduğunu gösteriyor heterezigot homozigota göre daha ii, mthfr gen için de folik asit başlatıyorlar

valla bu konuyu çok araştırdım, inanki yabancı kaynaklardan doktora tezleri bile okudum.. Özellikle AntitrombinIII Aktivite bozukluğu, Protein S Düşüklüğü Protein C Düşüklüğü olanlarda erken dönem gebelik kayıpları çok fazlaymış. Doktorlara bende bu bu var dediğimde bile avel avel yüzüme bakıyolar, konuya hakim olmadıkları için ilgisi yok diye geçiştiriyorlar ama Dünya Tıp Litaretürü böyle demiyor, hem de çok fazla ilgisi var diyor. Bende üçü de var ne yazıkki :KK43: Neyse bakalım hayırlısı.
Protein c ve protein s eksikliği de heterozigot/homozigot diye ayrılıyor değil mi

Arkadaslar merhaba öncelikle hepinize gecmıs olsın benim bir kimyasal agustos ayında 6+3 te kalp durması nedeniyle kürtaj (doktorum hıc atmamısta olabilir demısti) 11 subatta da 9+5 te kalp Durması nedeniyle sonlanan bir gebeliğim vardı. İlk kürtaj dan sonra doktorum trombofili paneli yaptırmamı istedi sonuclarım cıktı sonra hamile kalmıstm ikinciye. Tüm genler normal sadece mthfr 1298c heterezigot cıkmırstı doktorum ıgneye gerek yok coraspın kullansak yeterli demısti ancak ikinci bebegimi de kaybetmiş oldum Allah bir daha kimseye yasatmasın doktorum kromozomsal oldıgunu dusunuyo sonuc martta cıkacak. Basına boyle birsey gelip saglıklı bebeh dunya ya getiren var mı bir de genetik arastırmaya eşi ile birlikte giden var mı nasıl cıktı sonucları, nasıl olması gerekli 😔

Arkadaslar merhaba öncelikle hepinize gecmıs olsın benim bir kimyasal agustos ayında 6+3 te kalp durması nedeniyle kürtaj (doktorum hıc atmamısta olabilir demısti) 11 subatta da 9+5 te kalp Durması nedeniyle sonlanan bir gebeliğim vardı. İlk kürtaj dan sonra doktorum trombofili paneli yaptırmamı istedi sonuclarım cıktı sonra hamile kalmıstm ikinciye. Tüm genler normal sadece mthfr 1298c heterezigot cıkmırstı doktorum ıgneye gerek yok coraspın kullansak yeterli demısti ancak ikinci bebegimi de kaybetmiş oldum Allah bir daha kimseye yasatmasın doktorum kromozomsal oldıgunu dusunuyo sonuc martta cıkacak. Basına boyle birsey gelip saglıklı bebeh dunya ya getiren var mı bir de genetik arastırmaya eşi ile birlikte giden var mı nasıl cıktı sonucları, nasıl olması gerekli 😔
Gebelik önce folik asit başlatıyorlar mtfhr lerde ve gebelikte iğne kullanmanız gerekiyor doktorunuz yanlış yönlendirmiş

Gebelik önce folik asit başlatıyorlar mtfhr lerde ve gebelikte iğne kullanmanız gerekiyor doktorunuz yanlış yönlendirmiş
Bizim de içimizi yiyor bu dusunce doktor igne verseydi oglumz yasardi belki diye sonra hepsi Allahtan diyoruz 😔 genetik test cıksın baska doktorlara da göreceğiz ınsallah tesekkur ederim cevabınız İcin

Bizim de içimizi yiyor bu dusunce doktor igne verseydi oglumz yasardi belki diye sonra hepsi Allahtan diyoruz 😔 genetik test cıksın baska doktorlara da göreceğiz ınsallah tesekkur ederim cevabınız İcin
Genetik dışında hematolojiden lupusa da baktırın lupus, antifosfolipid sendromu gbi testlerle sıkıntı varmı görülür bu tarz hastalıklarda da bağışıklık pıhtılaşma yaratır vw bebeğin düşmesinw neden oluyor . Eğer yoksa temizse sulandırıcı iğne kullanmalısınız pozitifi gördüğünüz an iğneye başlayın antifaktör xa testiylede her ay doz yetiyor mu die baktırın

15824857272682101668835043086664.jpg

Genetik dışında hematolojiden lupusa da baktırın lupus, antifosfolipid sendromu gbi testlerle sıkıntı varmı görülür bu tarz hastalıklarda da bağışıklık pıhtılaşma yaratır vw bebeğin düşmesinw neden oluyor . Eğer yoksa temizse sulandırıcı iğne kullanmalısınız pozitifi gördüğünüz an iğneye başlayın antifaktör xa testiylede her ay doz yetiyor mu die baktırın
Bir cok test yapılmıştı arasında lupusta vardı sanırım iste doktor normal dedı de tek doktor gördü şimdiye kadar bakalım tüm sonıclarla Baska doktorlara da görüneceğiz

Benimde ayni gende aynisi var,bide mhtrf de heterezigot kalp atimi olmadi hic kurtajlarimda sn gebeligim kanda cikar cikmaz igneye kalp atimi duyulunca coraspirin basladi smdi 8 haftalik bakalim normal hersey simdilik hayirlisi olsun,rabbim yuzumuze baksin,cok gecmis bide baska doktora git istersen

Back