• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

İğnesiz gebeliğiniz devam etmez doktor yanlış yönlendiriyor sakın bırakmayın derim
Yorumunuz için teşekkür ederim ama devam etmez diye kesin bir yargıda bulunmak yanlış bence Allah ın takdiri iğneye devam edenlerde de düşüklerin olduğu aşikar. Ben zaten iğneyi bırakacağımı söylemiyorum böyle bir riske girmem tabi ki sadece bu durumu yaşayan insanların neler yaptığını doktorlar tarafından nasıl yönlendirildiğini merak ediyorum açıkçası sadece 5-6 doktora gittim ve bütün doktorlara gidebilme lüksüm yok ki bu Bile çok yıpratıcı oldu benim için .sürekli tedirginlik içindeyim ve her söylenen kafa karıştırıcı amacım Bir şekilde biraz daha kafamı rahatlatmak

mthfr a1298c ve pai
bunlar homozigot çıktı
Benim pai homozigot.
Mthfr 677t heterozigot.

Iki bebegimde de doguma 36 saat kalana kadar 0.4 claxane/enox kullandim. Sağlıkla aldim. Ilk iki bebegimi kaybetmiştim ne yazik ki, onlardan sonra testler yapılmıştı.
Kalp damar(pai onları ilgilendiren gen) dahil birden fazla dr ve kadin doğumcu gördüm. Hepsi de bu pihtilasmadir dedi. Iğne şart dedi. Dilerim saglikla alırsınız kucaginiza.

Benim pai homozigot.
Mthfr 677t heterozigot.

Iki bebegimde de doguma 36 saat kalana kadar 0.4 claxane/enox kullandim. Sağlıkla aldim. Ilk iki bebegimi kaybetmiştim ne yazik ki, onlardan sonra testler yapılmıştı.
Kalp damar(pai onları ilgilendiren gen) dahil birden fazla dr ve kadin doğumcu gördüm. Hepsi de bu pihtilasmadir dedi. Iğne şart dedi. Dilerim saglikla alırsınız kucaginiza.
Teşekkür ederim inşallah ❤️

Mthr 677 ve faktör v leiden heterozigot protein s protein ve homosistein olması gereken değerlerde iki doktor iğneye gerek yok dedi bir doktor iğne gerekli dedi ve haliyle düşük lerim var ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten zor elde edilen gebelikler düşük yaşanınca insan her seferinde aynı yıkımı yaşıyor. Çok şükür ki bir evladım var. Rabbim güzel ve uzun ömür versin inşallah.

Mthr 677 ve faktör v leiden heterozigot protein s protein ve homosistein olması gereken değerlerde iki doktor iğneye gerek yok dedi bir doktor iğne gerekli dedi ve haliyle düşük lerim var ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten zor elde edilen gebelikler düşük yaşanınca insan her seferinde aynı yıkımı yaşıyor. Çok şükür ki bir evladım var. Rabbim güzel ve uzun ömür versin inşallah.
Geçmiş olsun canm kesinlikle iğne diyorum gördüğüm okuduğum tecrübeler gereği iğne verecek olan doktora git benimde 3 genimde var pıhtılaşma bende iğne olucam insallah hayırlısıyla

Factor v heterozigot dahi olsa ciddidir. Mutlaka bir başka doktora daha gidin fikrini alın. Ben de bu şekilde o mutasyonları taşırken Doğuma çok kısa zaman kala bebeğimi kaybettim. Sebebi belli değil Ancak tekrar gebeliğimde dozunu artırmayı düşünen doktorlar var.

Merhaba bu gün bende test yaptırdım ve mthfr c677t heterozigot taşıyıcı çıktı bu durumla ilgili bilgisi olan var mı acaba ?

Genetik doktoru homosistein, B12 ve folat değeri iyi oldukça bunda bi sıkıntı olmadığını söylemişti. Hematoloji bunun normal oldugunu çoğu insanda heterozigot çıkar bu gen demişti. Gebelik öncesi folikasit kullanmıştım ama uzun süre kullanımda B12 takibi de yapılmalı eksiklik yapabiliyor. Oğlumda hamileyken doktor her ihtimale karşı 32. Haftaya kadar aspirin vermişti. Bu hamilelikte 2 doktor gerek olmadığını söylediler. Folat ve B12 takibi

32. Haftada bırakmıştım. İğne doguma kadar aspirin 32. Hafta diye biliyorum
Teşekkür ederim canım cevapladığın için doktor bugünde iç ondan sonra içme dedi ,iğneyi 40 ım çıkana kadar kullanacakmışım ,ama içim hiç rahat değil bu 19 gün kafayı yemezsem iyidir

Teşekkür ederim canım cevapladığın için doktor bugünde iç ondan sonra içme dedi ,iğneyi 40 ım çıkana kadar kullanacakmışım ,ama içim hiç rahat değil bu 19 gün kafayı yemezsem iyidir

Her doktorun görüşü değişiyor. Çok iyi anlıyorum seni . Inşallah sağlıkla alırsın kucağına.

Bana 36.hafta biraktircak

Doktor görüşü farkı olabilir ya da ben 3 senedir takip etmiyorum belki artık 36 diye karar alınmıştır bilemiyorum. Ben hamile olduğum dönemde 32. Hafta demişti doktorlar. Şimdi de hiç gerek yok diyen de var hatta direkt iğne yazanda .

Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardımcı olur musunuz Geçen ay pıhtılaşma testi için doktora gitmiştim aç gitmem lazımmış yaptıramadım bu ay gidecektim ama gebelik testlerin pozitif sanırım gebeyim kan vermedim henüz kesinleştirmedim gebeliği ama folicasit ve coraspirin kullanıyorum.Şimdi sorum Şu : Ben doktora gidince bana pıhtılaşma testini yaparmı hamileyken ve riskli gebelik bölümünemi gitmeliyim geçen ağustosta kalbi durduğu için kürtaj olmuştum kayıplarımda var .Sizce yaparlarmı Şimdilik coraspirin yeterli olurmu Doktora gidene kadar haftaya randevum var da. Pazateside Bthcg te baktırıyım diyorum Uzun oldu kusura bakmayın..

Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardımcı olur musunuz Geçen ay pıhtılaşma testi için doktora gitmiştim aç gitmem lazımmış yaptıramadım bu ay gidecektim ama gebelik testlerin pozitif sanırım gebeyim kan vermedim henüz kesinleştirmedim gebeliği ama folicasit ve coraspirin kullanıyorum.Şimdi sorum Şu : Ben doktora gidince bana pıhtılaşma testini yaparmı hamileyken ve riskli gebelik bölümünemi gitmeliyim geçen ağustosta kalbi durduğu için kürtaj olmuştum kayıplarımda var .Sizce yaparlarmı Şimdilik coraspirin yeterli olurmu Doktora gidene kadar haftaya randevum var da. Pazateside Bthcg te baktırıyım diyorum Uzun oldu kusura bakmayın..

Genetik teste aç tok farketmez o kısmı çözemedim. Genetik olacağı için hamilelikte farketmez. Normal kadın doğum bölümüne gitmeden riskli gebelik bölümüne gidilemiyor .

Geçmiş olsun canm kesinlikle iğne diyorum gördüğüm okuduğum tecrübeler gereği iğne verecek olan doktora git benimde 3 genimde var pıhtılaşma bende iğne olucam insallah hayırlısıyla
Çok teşekkür ederim. Bence de iğne gerekli ama son hamileliğin de sürekli az da olsa kanama yaşadım. Dr. Kanamayı artırır diye iğne veremedi 11 haftalık iken kaybettim bebeğimi. Artık 40 yaşındayım tekrar hamile kalabilmem biraz güç. Rabbimden ümit kesilmez yine de.

Gerek yok diyen doktorlardan biri prof. Hem de tüp bebek uzmanı idi. Diğeri de çok değerli bir doktor. Son düştüğümde aspirin verecekti. Ama başlangıçtan itibaren çok olmasa da kanamam vardı. O yüzden veremedi. Öyle öyle 3 düşük yaşadım. Çok şükür 11 yaşında bir evladım var ama kardeşi olmasını çok istiyor. Rabbim inşallah gönlümüze göre verir çok sağolun.

Factor v heterozigot dahi olsa ciddidir. Mutlaka bir başka doktora daha gidin fikrini alın. Ben de bu şekilde o mutasyonları taşırken Doğuma çok kısa zaman kala bebeğimi kaybettim. Sebebi belli değil Ancak tekrar gebeliğimde dozunu artırmayı düşünen doktorlar var.
Bu arada çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin. Rabbim inşallah güzel sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin bizlere. Ben 3 düşük yaşadım. En son bebeğimin kslbi 11. Haftada durdu. İnsan 11 haftada bile çok üzülüyor ki gerisini söylemeyeyim. Ben düşük yaptığına üzülürken çok yakın arkadaşımın ciddi bir hastalığa yakalandığını duydum kendimi unuttum. Ama yine insanın içi sızlıyor. Karnımı yolluyorum daha 10 gün önce benimle idi diye.
Bu arada çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin. Benim bebeğimin 11. Haftada kalbi durdu. Bu 3. Düşük. İnsan çok üzülüyor. Arada karnımı yokluyorum. Daha 10 gün önce benimle idi. Rabbim güzel sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin bizlere.. Benim artık zor olsa da Rabbimden ümit kesilmez.

Bu arada çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin. Rabbim inşallah güzel sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin bizlere. Ben 3 düşük yaşadım. En son bebeğimin kslbi 11. Haftada durdu. İnsan 11 haftada bile çok üzülüyor ki gerisini söylemeyeyim. Ben düşük yaptığına üzülürken çok yakın arkadaşımın ciddi bir hastalığa yakalandığını duydum kendimi unuttum. Ama yine insanın içi sızlıyor. Karnımı yolluyorum daha 10 gün önce benimle idi diye.
Bu arada çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin. Benim bebeğimin 11. Haftada kalbi durdu. Bu 3. Düşük. İnsan çok üzülüyor. Arada karnımı yokluyorum. Daha 10 gün önce benimle idi. Rabbim güzel sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin bizlere.. Benim artık zor olsa da Rabbimden ümit kesilmez.
Çok cok geçmiş olsun canm Rabbim sabrını versin 🙏 canm kanaman olması bebeğe kan gitmeyip beslenememesinden ve kalbi durmasından daha önemli değil bence kanama icinde progestron hap kullan doktora Öner bunu bence ama ben senin yerinde olsam farklı bi doktora gidip dr iğne yaptırmasa bile iğne yaptırıp kanama icinde progestron kullanırdım cunku iğne olmayınca yine basına gelmesi çok cok yüksek Allah yardımcımız olsun bende aynı durumdayım

Çok cok geçmiş olsun canm Rabbim sabrını versin 🙏 canm kanaman olması bebeğe kan gitmeyip beslenememesinden ve kalbi durmasından daha önemli değil bence kanama icinde progestron hap kullan doktora Öner bunu bence ama ben senin yerinde olsam farklı bi doktora gidip dr iğne yaptırmasa bile iğne yaptırıp kanama icinde progestron kullanırdım cunku iğne olmayınca yine basına gelmesi çok cok yüksek Allah yardımcımız olsun bende aynı durumdayım
Proloton depo haftada bir, progestan iğne her gün ve progestan hap günde 4 tane bunları kullandım ama sonuç yine aynı. Bebekte trozomi ya da kalp rahatsızlığı olabileceği söylendi genetiğe yolladık. Bakalım ama Rabbim bir daha nasip ederse iğne kullanıcam inşallah. Bizim doğum kontrol hapı kullanmamız da sıkıntılı bir durummuş ama mecbur kullanıyorum.

Back