• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Mthfr lere bir cok doktor folik asit disinda bisey vermez. Bircok doktordan ayni yaniti alabilirsiniz. Hele ki hetero ise ignesiz devam etmeniz cok olasi
Bnmki öyle ikiside hetero,ama iki kere ust uste olunca igne kkullanalim dedi dok .kalp atimi duyulmamis ti hic bu sefer cok sukur duyuldu

Benimde ayni gende aynisi var,bide mhtrf de heterezigot kalp atimi olmadi hic kurtajlarimda sn gebeligim kanda cikar cikmaz igneye kalp atimi duyulunca coraspirin basladi smdi 8 haftalik bakalim normal hersey simdilik hayirlisi olsun,rabbim yuzumuze baksin,cok gecmis bide baska doktora git istersen
Benim son gebeligm de 9+5 ti ıgbe kullanmadan ilerlemişti hatta kürtaj dan sonra doktor erkek bile dedı gelişimi gayet iyiydi birden ne olduysa artık durdu genetik incelemeye gitti bebegim hersey orda ortaya cıkacakmıs ınsallah sizde saglıkla kucagınıza alırsnz 🙏🙏

arkadaşlar merhaba. Bu kan pıhtılaşması genetik testin içinde mi yapılıyor yoksa ayrı mı. biz genetik test yaptırdık sonucu bekliyoruz merak ettim şimdi

Benim son gebeligm de 9+5 ti ıgbe kullanmadan ilerlemişti hatta kürtaj dan sonra doktor erkek bile dedı gelişimi gayet iyiydi birden ne olduysa artık durdu genetik incelemeye gitti bebegim hersey orda ortaya cıkacakmıs ınsallah sizde saglıkla kucagınıza alırsnz 🙏🙏
Hayirlisi demekten başka bisi gelmiyo elden,rabbim bi daha yasatmasin

Benim sonucuma da bir bakabilir misiniz ? Rica etsem sanırım bir tane de problem var

Eklentiler

• 83D387D3-358A-4C25-9848-E06E76209BD3.jpeg
    83D387D3-358A-4C25-9848-E06E76209BD3.jpeg
    34,9 KB · Görüntüleme: 82
Yok eğer mthfr mutasyonun varsa vücudun yeteri kadar folat üretemiyor.Bu zaten kanıtlanmış ama bunun hamileliğe etkisi ispatlanamamış.Vücuda hazır folat aldığımızda ya da koyu yeşil yapraklı bitkiler yediğimizde hazır formda folat almış ve mutasyona uğramamış olan bir vücuda yaklaşmış oluyoruz.Ben de ilk ayımda hamile kalıyorum doktorum çok çok iyi ama bana yine de metil formda kullanmana gerek yok dedi.Ama ben kullanıyorum bebek için olmadı diyelim kendi sağlığım için yine lazım.
L lavyu

Aspirin kullanan arkadaşlar ,doktorlarınız kaçıncı haftada bıraktırdı 36 haftamdayım 19 marttada doğumum olucak nasipse

kızlar merhaba ilk bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim kalbi durdu kürtaj oldum 3 ay korunduk 4. ayda tekrar hamileydim başta beta değerlerim iki kat artmadı hiç... bu şekilde 15 haftaya kadar geldik oksapar 0,4 mg kullandım ama kalbi durdu bebeğimin... normal doğum yaptım :KK43: ölü bebeğime 2 genimde mutasyon var benimde mthfr c677 heterezigot , plazminatör akt Inh polimorfizi heterezigot... yine hamile kalıp bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum artık çok yoruldum doktorlar gen mutasyonlarını önemsemiyor iğne kullanmana gerek yok dedi ama ben yine de kullandım yine öldü bebeğim... bilmiyorum belki de beta hcg artışları düzensiz olduğu içindi o dönem hangi doktora gittiysek sağlıksız gebelik dediler çünkü... eşimde morfoloji sorunu var % 3 morfolojisi ama ürologlar bir sorun olmadığını söylüyorlar morfoloji kötü olsa hiç döllenme olmayacağını söylüyorlar ne yapacağımı şaşırdım artık... :KK43:

kızlar birşey sormak istiyorum pıhtılaşma testinden ayrıca doktorunuz antikardiyolipin ıgM-ıgG ,lupus,homosistein gibi değerleriniz için de tahlil yaptırdı mı ?genetik dışında bunlar daha çok etkiliymiş de karşılaştırma yapmak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim.

kızlar birşey sormak istiyorum pıhtılaşma testinden ayrıca doktorunuz antikardiyolipin ıgM-ıgG ,lupus,homosistein gibi değerleriniz için de tahlil yaptırdı mı ?genetik dışında bunlar daha çok etkiliymiş de karşılaştırma yapmak istiyorum cevap verebilirseniz sevinirim.
Benimkisi yaptırdı

sonuçların nasıl çıktı canım ayrıca pıhtılaşmada hangi genlerde sorun çıktı ve hangi ilaçları kullanıyorsun yazabilir misin
Benim gen sonuçlarım hala çıkmadı, azonce sorduklarınız temiz çıktı, genetik sonuçlarıyla tedavi için konuşacağız.Sizde gebelik var galiba,gebelikte bazı değerler değişiyormuş, şu anda size o değişen testler yapilmayabilir

Benim gen sonuçlarım hala çıkmadı, azonce sorduklarınız temiz çıktı, genetik sonuçlarıyla tedavi için konuşacağız.Sizde gebelik var galiba,gebelikte bazı değerler değişiyormuş, şu anda size o değişen testler yapilmayabilir
evet çok şükür 12 haftalık gebeyim testlerim önceden yapılmıştı bunlar normal çıktı sadece genetik pıhtılaşma testinde iki genim homozigot çıktı ve bu gebelikte kaybı etkilemezmiş bunu öğrendim ve asıl amacım oksapar kullanıyorum boş yere mi yoksa gerçekten gerekli mi diye öğrenebilmek

evet çok şükür 12 haftalık gebeyim testlerim önceden yapılmıştı bunlar normal çıktı sadece genetik pıhtılaşma testinde iki genim homozigot çıktı ve bu gebelikte kaybı etkilemezmiş bunu öğrendim ve asıl amacım oksapar kullanıyorum boş yere mi yoksa gerçekten gerekli mi diye öğrenebilmek
Hangi genlerde çıktı?

mthfr a1298c ve pai
bunlar homozigot çıktı
Pai konusunda bilgim yok, mthfr icin eğer homosistein düzeyin normalse etki etmez diyor hematologlar..Ancak folik asit,B6,B12 gibi vitamin eksiklerinin olmaması gerekiyormuş yoksa sıkıntı olabiliyormuş..Ancak kadin dogumcularin bu konuda cok farkli yaklaşımları var nedenini bilmiyorum.Bakalim benimkisi ne diyecek.Benim bildiklerim bunlar,sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah yavrunuzu

Pai konusunda bilgim yok, mthfr icin eğer homosistein düzeyin normalse etki etmez diyor hematologlar..Ancak folik asit,B6,B12 gibi vitamin eksiklerinin olmaması gerekiyormuş yoksa sıkıntı olabiliyormuş..Ancak kadin dogumcularin bu konuda cok farkli yaklaşımları var nedenini bilmiyorum.Bakalim benimkisi ne diyecek.Benim bildiklerim bunlar,sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah yavrunuzu
benim onlarda normal çıktı canım.amin inşallah isteyen herkese verir rabbim

İğnesiz gebeliğiniz devam etmez doktor yanlış yönlendiriyor sakın bırakmayın derim

Back