- 26 Temmuz 2017
- 605
- 317
Evet görüştüm :) bir kanama alanı var ama önemli birsey değil her gebede olabilecek ölçüde dedi :/ Bu durumda herhangi bir tedavi de uygulayamazmış. Ancak kanama artar da dışarı akarsa önlemini alırız dedi. Yani yapılacak hiçbirşey olmadığını söyleyip pek önemsemedi. Ben kendimce dikkat ediyorum yinede. İnşallah sorunsuz atlatırım bu gebeliği. Size de çoook teşekkür ederim, ne tatlı ne iyisiniz :) Sağolun gerçektenB belmasebil Mrrhaba plasenta altında kanama alanınız vardı doktorunuzla görüştünüz öü acaba merak ettim sizi
İnsan ister istemez endişeleniyor ya:) tabi ki çok yormamaya dikkat edin kendinize çok önemli zamanlar ..iğneler sebep olabilirmiymiş böyle birşeye , birde siz gebe kalmadan önce mi başlamıştınız iğneye coraspine? bu arada cinsiyet öğrenmişsinizdir artık rabbim sıhhat sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah onu da merak ettimEvet görüştüm :) bir kanama alanı var ama önemli birsey değil her gebede olabilecek ölçüde dedi :/ Bu durumda herhangi bir tedavi de uygulayamazmış. Ancak kanama artar da dışarı akarsa önlemini alırız dedi. Yani yapılacak hiçbirşey olmadığını söyleyip pek önemsemedi. Ben kendimce dikkat ediyorum yinede. İnşallah sorunsuz atlatırım bu gebeliği. Size de çoook teşekkür ederim, ne tatlı ne iyisiniz :) Sağolun gerçekten
Açıkcası öyle sert ve netti ki ben doğru düzgün soru soramadım bile. Bilgisine çok güvendiğim için ve çok fazla seçeneğim olmadığı için devam ediyorum yoksa tavrı hoş değildi. O nedenle iğneleri soramadım. Bu olaydan sonra dün yine kontrole gittim herşeyin yolunda olduğunu bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi kanamadan bahsetmedi bile. Ben de sormadım madem tedavisi yok kendimi sıkmamaya karar verdim. Cinsiyeti belli oğlum olacakİnsan ister istemez endişeleniyor ya:) tabi ki çok yormamaya dikkat edin kendinize çok önemli zamanlar ..iğneler sebep olabilirmiymiş böyle birşeye , birde siz gebe kalmadan önce mi başlamıştınız iğneye coraspine? bu arada cinsiyet öğrenmişsinizdir artık rabbim sıhhat sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah onu da merak ettim
Ayrıca ben coraspine adet tarihimden bi 10-15 gün kadar önce başladım. Clexane için keseyi görmeyi bekledim. Keseyi görür görmez başladım.İnsan ister istemez endişeleniyor ya:) tabi ki çok yormamaya dikkat edin kendinize çok önemli zamanlar ..iğneler sebep olabilirmiymiş böyle birşeye , birde siz gebe kalmadan önce mi başlamıştınız iğneye coraspine? bu arada cinsiyet öğrenmişsinizdir artık rabbim sıhhat sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah onu da merak ettim
Açıkcası öyle sert ve netti ki ben doğru düzgün soru soramadım bile. Bilgisine çok güvendiğim için ve çok fazla seçeneğim olmadığı için devam ediyorum yoksa tavrı hoş değildi. O nedenle iğneleri soramadım. Bu olaydan sonra dün yine kontrole gittim herşeyin yolunda olduğunu bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi kanamadan bahsetmedi bile. Ben de sormadım madem tedavisi yok kendimi sıkmamaya karar verdim. Cinsiyeti belli oğlum olacakYani umarım....
Kimi doktor evet konuşturmuyor bileAyrıca ben coraspine adet tarihimden bi 10-15 gün kadar önce başladım. Clexane için keseyi görmeyi bekledim. Keseyi görür görmez başladım.
Amin hepimize nasip olsun inşallahKimi doktor evet konuşturmuyor bilehalbuki en çok onların anlaması lazım. Sanki pimpiriklenmemiz anormalmiş gibi.. Olsun ama sorun yok diyorsa yoktur, sizin için en doğru kararı doktorunuz verir yinede..
çok haklısın psikoloji çok önemli, sen gerekli tedbirleri aldın yapabileceğin başka birşey yok neticede.. tAbiki de kızı erkeği farketmiyor merakımdan sordum:) allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
hibor daha fena emin ol. bazen bildiğin bağırarak ağlıyorum vururken ve sonrasında.mthr a1298c homozigot 5. gebeliğimRabb'imin izniyle. sadece clexane 0.4lük kullanıyorum. demir srubu ve folik asit
kendi çocuğu olsa aynı şekilde 2. nin ölmesini beklesin o zaman araştırmak için. bana da iğneye gerek yok dediler ayrıntılı ultrasonda yeterli kan gitmediğini gördü perinatolog ve pıhtılaşma testlerimi gösterince sana nasıl iğne vermemişler dedi çok kızdı. düşüğüm yok diye vermediler dedim hatta gittiğim doktorları saydım çoğunu tanıyordu. doktorlar böyle önemsemiyorlar ama ateş düştüğü yeri yakar ne demek düşüğün olsaydı iğne verirdik demeleri dedi. hemen orada iğne vurdurdu ve yazdı.Arkadaşlar merhaba geçen hafta 8 haftalık gebeliğim kalp durması sebebi ile kürtajla alındı. Bugün patoloji çıktı doktor korkulacak bişey yok dedi sebebi ne dedim sebep çok derin araştırma sonucu çıkar ama ilk gebelikte düşük beklenen bişey dedi 2. De de olursa araştırılır dedi ama bu kan pıhtılaşması falan aklımı kurcaladı sizce ne yapmalıyım
pıhtılaşman olduğunu ne zaman öğrendin?kendi çocuğu olsa aynı şekilde 2. nin ölmesini beklesin o zaman araştırmak için. bana da iğneye gerek yok dediler ayrıntılı ultrasonda yeterli kan gitmediğini gördü perinatolog ve pıhtılaşma testlerimi gösterince sana nasıl iğne vermemişler dedi çok kızdı. düşüğüm yok diye vermediler dedim hatta gittiğim doktorları saydım çoğunu tanıyordu. doktorlar böyle önemsemiyorlar ama ateş düştüğü yeri yakar ne demek düşüğün olsaydı iğne verirdik demeleri dedi. hemen orada iğne vurdurdu ve yazdı.
Evet bende öyle dedim tekrar mı aynılarını yaşamalıyız dedim bilmiyorum kafam karıştı yaptırsammı bilemedimkendi çocuğu olsa aynı şekilde 2. nin ölmesini beklesin o zaman araştırmak için. bana da iğneye gerek yok dediler ayrıntılı ultrasonda yeterli kan gitmediğini gördü perinatolog ve pıhtılaşma testlerimi gösterince sana nasıl iğne vermemişler dedi çok kızdı. düşüğüm yok diye vermediler dedim hatta gittiğim doktorları saydım çoğunu tanıyordu. doktorlar böyle önemsemiyorlar ama ateş düştüğü yeri yakar ne demek düşüğün olsaydı iğne verirdik demeleri dedi. hemen orada iğne vurdurdu ve yazdı.
gebelikten önce öğrenmiştim ben.pıhtılaşman olduğunu ne zaman öğrendin?
banada ayrıntılıdan sonra pıhtılaşma testi istedi doktorum. sonuçları 2 haftaya çıkacak. şimdilik coraspin kullanıyorum. ama kafam karışmıyor değil. böyle genetik bir rahatsızlık olsa bu haftaya kadar çıkmazmıydı. yada gelişim geriliği olmazmıydı?
anladım. benimde kafam bir milyon sürekli bununla ilgili yazıları okuyorum. neyse 2 hafta daha bekleyeceğiz sonucu.gebelikten önce öğrenmiştim ben.
kan akışında problem mi vardı neden istedi testleri? bazen hiç belirti vermiyor erkenden bebek kaybedilebiliyor. bazen de sağlıklı doğuyor pıhtılaşma olmasına rağmen. benim pıhtılaşma olduğu halde iğne vermediler o kadar doktor ve hematolog gezdim ki bu iğne için. hayır ısrarla vermediler. artık herkes benim abarttığımı düşünüyordu çevremde. ama detaylıda çıktı malesef tam olarak kan akışı düzgün değildi bebeğe. bu testleri görüp nasıl iğne vermezler diye dr bir sürü söylendi kızdı acaba iğne verdiler de ben canım yanıyor diye kullanmadım mı diye bile düşündü. çünkü iğne vermedilerse sen bu iğneleri nerden biliyorsun dedi. ben çok araştırdım bu iğneleri istedim yazdırmaya çalıştım ordan biliyorum dedim. çok şükür şimdi hergün vuruyorumpıhtılaşman olduğunu ne zaman öğrendin?
banada ayrıntılıdan sonra pıhtılaşma testi istedi doktorum. sonuçları 2 haftaya çıkacak. şimdilik coraspin kullanıyorum. ama kafam karışmıyor değil. böyle genetik bir rahatsızlık olsa bu haftaya kadar çıkmazmıydı. yada gelişim geriliği olmazmıydı?
Evet bende öyle dedim tekrar mı aynılarını yaşamalıyız dedim bilmiyorum kafam karıştı yaptırsammı bilemedim
Bilmoyorum neden istedigini. Bir testimde bhcg mom degerim dusukmus ondan onerdi.kan akışında problem mi vardı neden istedi testleri? bazen hiç belirti vermiyor erkenden bebek kaybedilebiliyor. bazen de sağlıklı doğuyor pıhtılaşma olmasına rağmen. benim pıhtılaşma olduğu halde iğne vermediler o kadar doktor ve hematolog gezdim ki bu iğne için. hayır ısrarla vermediler. artık herkes benim abarttığımı düşünüyordu çevremde. ama detaylıda çıktı malesef tam olarak kan akışı düzgün değildi bebeğe. bu testleri görüp nasıl iğne vermezler diye dr bir sürü söylendi kızdı acaba iğne verdiler de ben canım yanıyor diye kullanmadım mı diye bile düşündü. çünkü iğne vermedilerse sen bu iğneleri nerden biliyorsun dedi. ben çok araştırdım bu iğneleri istedim yazdırmaya çalıştım ordan biliyorum dedim. çok şükür şimdi hergün vuruyorum
Geçmiş olsun Allah tekrar bu acıları yaşatmasın ben özel hastaneye gidiyorum doktor çok pahalı bu testler ilk dşükte gerek yok dedi sen devlettemi yptırdın özeldemi birde ortalama nekadar tuttuGenetik bölümüne git canım .. tabini yaptır bütün testlerini .. ben gecen hafta yaptırdım benimde 6,5 aylık ölü doğumum vardı yapmazlar diye 2 düşüğüm oldu dedim.. bir tane daha kaybetmeye gücüm Yok .. kromozom ve pıhtılaşma testleri yapıldı sonuçları 1,5 ay sonra çıkacak
Gerci bana sormamissin ama bu hafta bu testi yaptirmis biri olarak cevaplayayim. Ben eskisehirliyim.Acibademde test 2500 lira ben umit hastanesinde 1200 liraya yaptirdim. Devlette sanirim bu test birkac kayiptan sonra yapiliyor.Geçmiş olsun Allah tekrar bu acıları yaşatmasın ben özel hastaneye gidiyorum doktor çok pahalı bu testler ilk dşükte gerek yok dedi sen devlettemi yptırdın özeldemi birde ortalama nekadar tuttu
Bende özel doktora gidiyordum ozelde yaptırmadim testleri üniversite hastanesindeki genetik bölümüne gittim ..hiç bir ücret almadılar .. devlete git canım iki kaybının olduğunu söyle yaparlar.. zaten 2 tüp kan aldılar ben ve eşimdenGeçmiş olsun Allah tekrar bu acıları yaşatmasın ben özel hastaneye gidiyorum doktor çok pahalı bu testler ilk dşükte gerek yok dedi sen devlettemi yptırdın özeldemi birde ortalama nekadar tuttu
Cevap için çok teşekkürler evet devlette en az iki kayıp olunca yapıolarmış hoş özelde de doktor bu testler pahalı ilkinde gerek yok dedi ama bidaha yaşamaktansa bu durumları yaptırmak daha mantıklıGerci bana sormamissin ama bu hafta bu testi yaptirmis biri olarak cevaplayayim. Ben eskisehirliyim.Acibademde test 2500 lira ben umit hastanesinde 1200 liraya yaptirdim. Devlette sanirim bu test birkac kayiptan sonra yapiliyor.