sevgili sido sadece aspirin yeterli degil tabiki ama sadece igne olsa olur ben mesela sadece igne ile gebeligimi geciriyorum bir sorunda yok cok sukur doktorum kesinlikle aspirini kesmemi soyledi zaten iki gun kullandim ve hemen ignelere basladik onun icin ne kendini nede bebegini riske et artik bizim durumumuzdakilerde biliyorsundur belki dusuk ve kurtajlardan sonra gebelikte zor olusuyor onuda nicin yok yere kaybedesinki degilmi ayrica senin heterozigot ama faktor kac ve baska sorun varmi mesela MTHFR gibi gerci benim doktorum sorunumun kucuk oldugunu soylemisti ona ragmen igneye basladik lutfen doktorunu iyi sec sonra yine sen uzulursun sevgiler hersey gonlunce olsun
sevgili sido sadece aspirin yeterli degil tabiki ama sadece igne olsa olur ben mesela sadece igne ile gebeligimi geciriyorum bir sorunda yok cok sukur doktorum kesinlikle aspirini kesmemi soyledi zaten iki gun kullandim ve hemen ignelere basladik onun icin ne kendini nede bebegini riske et artik bizim durumumuzdakilerde biliyorsundur belki dusuk ve kurtajlardan sonra gebelikte zor olusuyor onuda nicin yok yere kaybedesinki degilmi ayrica senin heterozigot ama faktor kac ve baska sorun varmi mesela MTHFR gibi gerci benim doktorum sorunumun kucuk oldugunu soylemisti ona ragmen igneye basladik lutfen doktorunu iyi sec sonra yine sen uzulursun sevgiler hersey gonlunce olsun
merhaba marguerite, bende 16 haftalık hamileyim, sadece mthfr homozigot sorunum var, digerleri normal. igne+coraspin kullanıyorum. senin doktor aspirini kesinlikle kullanma demiş.neden acaba? igne yeterli geliyormuymus?
bide ikili testi sormussun. ikili testin içinde down sendromu bakılıyor. 11-14 haftalar arasında yapılıyor. ben 12. haftada yaptırmıstım.hersey normal cıkınca dr 3lü teste gerek yok dedi. sadece 17.haftada AFP testi yaptır dedi.
sevgiler
canım cok saol bitanem.benm ikili testim ve ense kalınlığım yanlıs hatırlamıyorsam 11.haftada yapıldı.daha sonrada test ii cıktığı halde doktorum tedbiri elden bırakmayalımm diyerek 3lü testte yaptırdı.sana yapılacak muhetemelen 3lü testtir.ama lütfen sen içini ferah tut.allaha dua et ve doktoruna güven.hersey yolunda ilerliycekyerimseniben
sevgülcüm benm doktorum tetanoz asısıı gerek görmedi o eskidendi dedi.hani aletler paslı falan olabiliomus ya.ha ama uyarmayıda ikaz etmedi paslı aletlerin kesiklerinden uzak dur diye.buarada ben iğneyi bacaktan vurduğumda dizdn itibaren dört parmak ölçüp bide kasıktan 4 parmak ölcüp o aradaki bos kalan kısma yani üstte ortada kalan kısma vurdurdum.kolay gelsin:1hug:
amiiiinnnnnnnnnnnn:Saruboceq:
seni okadar ii anlıorum kisenağlama ben günlerce ağlar dısarılara cıkamazdım her hamilelik haberi aldığımda.isyan etmezdim ama niye ben diyede sormadan gecmezdim.belliki cekeceğim sıkıntılar vardı.sabır sınavını vermem gerekiodu.ve gördümki yeryüzünde dinmeyen fırtına yokmus.güneşli günlerde varmıs.rabbim en kısa zamanda güzel haberlerini bizlere vermeyi nasip etsin calıkusum..burdaki herkes hakediyor bu hebri vermeyi...cok zor.benm hep duam vardı bu zamanlarda allaha.."allahım sabrını ver sabrımında karsılığını ver" die.ve nihayet.ben sabrımın karsılığını aldım.allahım tez zamanda sizlerede bu sabrın karsılığını versin.
evet dusuk ve kurtajlardan sonra gebelik gec oluyo su an hamile kalamiyorum ne yapmam lazim onuda bilmiyorum sizler nasil hamile kaldiniz dusuklerden sonra cevap yazarmisiniz
sanki hic hamile kalamayacakmisim gibi geliyorCADIARZU:Saruboceq:
merhaba marguerite, bende 16 haftalık hamileyim, sadece mthfr homozigot sorunum var, digerleri normal. igne+coraspin kullanıyorum. senin doktor aspirini kesinlikle kullanma demiş.neden acaba? igne yeterli geliyormuymus?
bide ikili testi sormussun. ikili testin içinde down sendromu bakılıyor. 11-14 haftalar arasında yapılıyor. ben 12. haftada yaptırmıstım.hersey normal cıkınca dr 3lü teste gerek yok dedi. sadece 17.haftada AFP testi yaptır dedi.
sevgiler
celen35 Allah mutluluğunu daim etsin canım sonunda bebeğini kucağına almışsın Rabbim yokluğunu göstermesin bende çok fazla sıkıntılar atlattım şimdi iğnelerle problemim var son aylarda da karnıma iğne yapmanın sence bebeğe zararı olurmu dr olmaz dedi ama tecrube daha çok içimi rahatlatır sen son aylarda nerene yaptın bu iğneleri benim her yerim sert nodüllerle doldu cevaplarsan sevinirim:1hug:
hamile arkadaşlar bended kan pıhtılaşması var.hamileyim.5 haftalık ve vajinal ultrasonda kese gözükmedi.çok korkuyorum.sizin bebek keseleri kaç haftalıkken gözüktü.ne olur cevap yazın.moralim çok bozuk.
slm arkadaşlar bendeki maili aynen yazıyorum size.SANOFİ-AVENTİS OLARAK CLEXANIN GBELERDE REÇETE EDİLMESİNDEN KAÇINIMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUZ.CLEXANIN BAŞLANGIÇ MADDESİ OLAN SAF HEPARİNİN BAZI SERİLERİ AŞIRI SÜLFATLANMIŞ KONDROİTİN SÜLFAT İLE KONTAMİNE OLMUŞTUR.BUNUN SONUCUNDA BAZI SERİLERİNİN DÜŞÜK DÜZEYDE BU SAFSIZLIK MADDESİYLE KONTAMİNE OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞİR.SÖZ KONUSU SAFSIZLIK 40-60-80 MG İÇEREN SERİLERDE SINIRLIDIR.BU NEDENLE SANOFİ AVENTİS HEKİMLERE GEBE KADINLARA CLEXANE REÇETE ETMEKTEN KAÇINMALRINI ÖNERMEKTEDİR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
arkadaşlar işte böyle sadece sizle de paylaşmak istedim.elimde iğne olduğu için iğne de yazdıramadım 1 aylık iğne parasınıda cebimizden ödedik.
ama önemli olan oğlumuz sağlıkla dünyaya gelsin demi?herkese iyi akşamlar:)))
tğcecim cok saol bitanem allahım sennde kucaında göstersin sağsalim ve tüm isteyenelerin.canım ben ilk 15+20 hafta karnıma vurdurdum iğneyi bi sağa sbi sola.sonra karın büyümeye basladı e tabi benm endişelerimde.ööleki kafasına denk gelir die korkuyordum(en belirgin gözüken yeriydi de kafası:CüvCüv:) sonra bacaktan ve koldan vurulmaya basladım ama bana verdiği acı dayanılmazdı.hep kanar morarır bezeler olusurdu ki hala bacaklarımda var.(morlukları bile:çok üzgünüm:)artık dayanamadım ve doktoruma sordum buarada 28-29. haftalardayım.bebeğe zararo olurmu dedim göbekten devam etsem.o da bebeğe zararı olması için iğne ucunun 15 cm civarında olması gerekio dedia.s yani hiç bir sakınca yoktu.30, haftadan itibaren göbekten vurulmaya tekrar basladım.ama arada o bölgeyi dinlendirmek için bacağa ve kola da vuruldum.eğer göbek cok gerilmediyse hala parmaklarınla kıstırabiliosan göbekten vurul.hiç bir zxararı yok tuğcecim.:1hug:celen35 Allah mutluluğunu daim etsin canım sonunda bebeğini kucağına almışsın Rabbim yokluğunu göstermesin bende çok fazla sıkıntılar atlattım şimdi iğnelerle problemim var son aylarda da karnıma iğne yapmanın sence bebeğe zararı olurmu dr olmaz dedi ama tecrube daha çok içimi rahatlatır sen son aylarda nerene yaptın bu iğneleri benim her yerim sert nodüllerle doldu cevaplarsan sevinirim:1hug:::
Arkadaslar iyi aksamlar hepinize,
Bana Bugün ilk defa asilama yapildi. Sabah doktora gittim kan aldi ve yumurtanin 20mm oldugunu söyledi ve asilamayi yapti. Biraz icimde korku vardi ama asilama cok basitti 5 dakika bile sürmedi, sonra iki üc dakika yattim ve sonra eve geldik esimle.
Eger bebek tutarsa tekrar 14 gün sonra gidecegim ve kan alip hcg hormonuna bakacaklar. Tabi o zamana kadar adet görmessem, eger bu sefer olmassa yine birdahaki aya yeni bastan .....
Doktorum bana Fraxiparin 0,3 ml ve Ultrogest hapi yazdi, yarindan itibaren igneleri aksam vurup haplarida 1 sabah ve aksam alacagim.
Aspirini sordum ona gerek yok dedi igler yeterli dedi. Ben Türkiyeden 60 Tane Fraxiparin 0,4 ml igne getirmistim önce onlari kullanabilirmiyim dedim oda evet dedi yani o ignelerden sonra 0,3 ml devam edebilirmisim dedi. Insallah bu igneler bana az gelmez.
Kizlar Aspirinede baslasammi yarin, yaklasik 20 Pakette 80 mg Babyprin var bende, doktor gerek yok dedi ama igneler yetmez diye korkuyorum zaten sadece 0,3 ml yazdi.
Türkiyedeki doktorum bana 0,4 ml ve aspirin demisti.
Bakalim hayirlisi Insallah bu sefer bebegim yasar. Haa nerdeyse unutuyordum doktor bana birde orthomol femin diye hap yazdi ama onu kendim saatin almam lazim. Bu hapin icerisinde B Vitaminleri Omaga 3 ve en önemlisi soja var. Doktorun dedigine göre bir Vitamin deposu yani hamileyken vücüda lazim olan hersey var.
Sabah ve aksam ondanda almam lazim. Ve tabiki folik asit 5 mg. Doktorun dedigine göre benim icin en önemlisi bu hapmis. Bu hapa 2 ay önce baslamistim zaten.
Neyse Kizlar kafanizi sisirdim ama aspirin olayi kafami karistirdi. Acaba ne yapsam
Arkadaslar iyi aksamlar hepinize,
Bana Bugün ilk defa asilama yapildi. Sabah doktora gittim kan aldi ve yumurtanin 20mm oldugunu söyledi ve asilamayi yapti. Biraz icimde korku vardi ama asilama cok basitti 5 dakika bile sürmedi, sonra iki üc dakika yattim ve sonra eve geldik esimle.
Eger bebek tutarsa tekrar 14 gün sonra gidecegim ve kan alip hcg hormonuna bakacaklar. Tabi o zamana kadar adet görmessem, eger bu sefer olmassa yine birdahaki aya yeni bastan .....
Doktorum bana Fraxiparin 0,3 ml ve Ultrogest hapi yazdi, yarindan itibaren igneleri aksam vurup haplarida 1 sabah ve aksam alacagim.
Aspirini sordum ona gerek yok dedi igler yeterli dedi. Ben Türkiyeden 60 Tane Fraxiparin 0,4 ml igne getirmistim önce onlari kullanabilirmiyim dedim oda evet dedi yani o ignelerden sonra 0,3 ml devam edebilirmisim dedi. Insallah bu igneler bana az gelmez.
Kizlar Aspirinede baslasammi yarin, yaklasik 20 Pakette 80 mg Babyprin var bende, doktor gerek yok dedi ama igneler yetmez diye korkuyorum zaten sadece 0,3 ml yazdi.
Türkiyedeki doktorum bana 0,4 ml ve aspirin demisti.
Bakalim hayirlisi Insallah bu sefer bebegim yasar. Haa nerdeyse unutuyordum doktor bana birde orthomol femin diye hap yazdi ama onu kendim saatin almam lazim. Bu hapin icerisinde B Vitaminleri Omaga 3 ve en önemlisi soja var. Doktorun dedigine göre bir Vitamin deposu yani hamileyken vücüda lazim olan hersey var.
Sabah ve aksam ondanda almam lazim. Ve tabiki folik asit 5 mg. Doktorun dedigine göre benim icin en önemlisi bu hapmis. Bu hapa 2 ay önce baslamistim zaten.
Neyse Kizlar kafanizi sisirdim ama aspirin olayi kafami karistirdi. Acaba ne yapsam
sılayacım korkma canım inşallah bişey olmas ben bu ay kaybettim 8 haftalık iğne kullanmama rağmen ama iğnenein dozunun düşük geldiğini düşünüyor dr um o yüzdendir diyor bebek genetiğe gitti ama bişey çıkmaz inşallah doz düşük gelmiştir diyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?