Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canımm, seni o kadar iyi anlıyorum ki... buradaki arkadaşlardan hangisi senin düşündüğün gibi düşünmemiştir ki... hepimiz ara ara aynı hesabı yapıyoruz, yaşasaydı şimdi şu kadar olacaktı diye... bundan kaçmak mümkün değil galiba... ama geriye bakmanın hiç faydası yok... Allah inşallah bundan sonrası için iyi şeyler nasip eder bizlere... hepimizin gönlündeki olur... kucaklarımız yanaklarımızdan süzülen gözyaşlarıyla ıslanmaktan kurtulup bebeklerimizin sıcaklığıyla dolar... her zaman iyi düşünmek lazım... Rabbim her şeyin en güzelini verir inş...

canlarım merhaba,
bugün perişanım test yapmaya gerek bile kalmadan gördüm yine kırmızıları. birdahaki sefere inşallah. allahım ne zormuş böyle beklemek. valla hamile arkadaşlar hamileliğinizin kıymetini çok iyi bilin. sakın iğnelerdi bulantılardı diye sızlanmayın. inanın böyle beklemek herşeyden zor ve yıkıcı. şu anda tekrar hamile kalabilmek için neler vermezdim.
çalıkuşu canım inşallah senin olumlu sonuçlanır. ben salı günü yeniden doktora gidiyorum. ikinnciyi denemek için.

Canim benim gecmis olsun,
birdahaki sefere tutar Insallah, hayirlisi.
Doktorlar zaten banada dediler ilk defada tutmasi cok zor diye. Ay gec tutsunda yeterki hayirlisi olsun ve en önemlisi hamileligi devam ettirebilmek.

ayşecim, bir dahaki sefere inşallah canım...umudumuzu yitirmek yok...bir arkadaşımın 8 yıl olmadı(sebepsiz infertilite dediler) sonra 3 aşılama yaptırdı tutmadı, bu yaz ilk tüp bebek denemeleri olumlu sonuç verdi, şimdi hamile ve sağlıklı devam ediyor şükür...farklı durumlar tabii, doğru bir örnek olmayabilir bu ama ne bileyim yazmak istedim...yani, olacak inşallah seninde ama demek ki zamanı var, çok zor beklemek tabii ki ama hayırlı zamanda gelsin inşallah bebişin...yola devam...sabırla,yılmadan....öpüyorum canım...dualarım sizlerle...a.s.

Kızlar bişey sormak istiyorum 5+5 günlük hamileyim henüz hiç bulantım olmadı beni telaşlandırıyor bulantılarınız ne zaman başlamıştı acaba? bide zaman zaman kasık ağrılarım oluyor baya hissedilir kanamam olmadı çok şükür ama yinede tedirgin oluyorum aynı sorunları yaşayan varmı ve sabah kaktığımda bacaklarımı germek istiyorum sanki karıncalanma oluyor gibi acil yardım:) Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kasık ağrım herdefasında sol kasığımda ve batma şeklinde oluyor yatınca rahatlıyor ama beni her defasında telaşlandırıyor

sevgili ayşe;geçmiş olsun.inşallah hayırlısıyla birdahaki sefere olur ve sorunsuz geçer canım.umudunu kaybetme lütfen...

Kasık ağrım herdefasında sol kasığımda ve batma şeklinde oluyor yatınca rahatlıyor ama beni her defasında telaşlandırıyor

SÜLALCİM;benimde sağ tarafımda aynı şekilde oluyordu ağrılarım ilk zamanlar.doktorum muayenede herhangi bir sorun olmadığını rahim genişlemeye başladığı için normal olduğunu söylemişti.mide bulantısı herkeste olacak diye bişey yok diye biliyorum ben.hiç bulantı yaşamadan hamileliğini tamamlayan tanıdıklarımda var.bu sorun değil sanırım ama ağrıların konusunda yinede doktorunla görüşmelisin en kısa zamanda bunun sebbi herkeste farklı olabilir canım....

canım, birçok kişi hiç bulantı yaşamıyor gebeliği boyunca...illaki olacak diye bişi yok...benimde çok az olmuştu ilk aylarda...7-8. haftalarda başlayıp 12. haftaya kadar genellikle sürüyor, yani senin için daha erken diye düşünüyorum...telaş etme...benimde yok denecek kadar az oldu, kokulardan vs. hiç etkilenmedim, kendi yemeğimi kendim yaptım,aşermedim vs...yani herkeste aynı şeyler yaşanacak diye bişey yok, merak etme...
kasık ağrıları bulunduğun dönemde genellikle rahim genişlemesinden oluyor, kanaman da yoksa endişe edecek birşey değil diye düşünüyorum...benimde sol tarafta olmuştu ilk haftala, meğer kızım sol tarafa yerleşmiş ve rahim genişlemesi nedeniyle ağrıyormuş,zamanla geçmişti...yinede dayanamayacağın şekilde bir ağrıysa elbette doktoruna bildirmelisin...
sabah kalkınca bacaklarımı germe hissi benim neredeyse tüm gebeliğim boyunca yaşadığım bir durum, birçok kişide oluyor...gebeliğin ilk dönemlerinde gerinme hissi olsa bile yapmamaya çalış canım...gebeliğin ilerleyen dönemlerinde çok sorun değil ama sen daha çok başındasın, bebişin yeni tutunuyor sana ve çok minik, gerinme hareketleri ona zarar verebilir...bu daha çok kalsiyum eksikliği nedeniyle oluyor, kramplar gerinme isteği vs..doktorunla görüşüp kalsiyum desteği isteyebilirsin...benim doktorum yeterince süt,peynir, yoğurt yiyerek yeterli kalsiyumu alabileceğimizi belirtmişti, yani kalsiyum hapı vermedi...
veee dur bakalım daha yolun çok başındasın, bu yaşadıkların her gebenin yaşadığı normal durumlarklava: son dönemlerde daha neler yaşıycaksınız bilseniz...uykusuzluk, sürekli fış fış wc durumları, koca bir göbek, iğnelrden süzgece dönmüş delik deşik mosmor kol ve bacaklar vs...tabii bunlar işin şakası canım:1hug:...allah sağlıkla hepimizinkini tamamına erdirsin inşallah....hepsine razıyız...meleklerimiz için herşeye değer....:ecrin_bebek:a.s.

Sevgili ŞEN ne güzel yolun sonuna gelmişsin.Evladına kavuşmana az kalmış
Sana bir sorum olacaktı.Ben hala göbeğimden iğne yapıyorum sence bir zararı olurmu.

Sevgili ŞEN ne güzel yolun sonuna gelmişsin.Evladına kavuşmana az kalmış
Sana bir sorum olacaktı.Ben hala göbeğimden iğne yapıyorum sence bir zararı olurmu.

Akser merhaba öncelikle bana cevap yazdığın için çok teşekkür ederim..Çünki ben sonuçlarımı yeni öğrendim..daha dr uma görünmedim yani..zaten tedavisiz hamile kalma şansım pek yok..netten okuduğum makalelerden ya da bu topicte yazan arkadaşlardan okuduğum bilgiler kadarıyla düşük düzey bi pıhtılaşma sorunu bu..Homozigot olsaydık ya da protein faktörlerinde ..faktör v de falan sorun olsaydı..daha ileri düzey bi pıhtılaşma olabilirdi..ya da bu faktörler bir arada olsaydı..senin sadece bu faktörden problemin olması ilgimi çekti..yani sorun benimle aynıydı..sanırım Mthfr 677 mutasyonunun ..1298 mutasyonuna göre kanda daha ileri bi durumu oluyor..Bizimkinde düşük düzey olduğundan iğne kullanman benim için ön bilgi oldu..Yine de dr un en düşüğünden de olsa iğne önermiş sana..Ben de corsaprin 100 ve folbiol kullanıyorum şu an.Dr.uma gösterdiğimde bu sonucu nasıl br tedavi önerecek bilemiyorum..tekrar teşkkür ederim..dilerim sağlıkla hamileliğinin ve anneliğinin keyfini yaşarsın..

Son düzenleme:
sevgili sevbay tahlil sonucundaki değerleri bana tam olarak yazarsan sevinirim.kendiminkiyle karşılaştırmak istiyorum.benim sonucumu yazayım
TAHLİL SONUCUM,
Faktor 5leıden - normal
Protrombın 20210 A mutasyonu normal.
Mthfr ( 677 T )Mutasyonu hetorozigot
Mthfr (1298)Mutasyonu Heterozigot
Protein C aktivitesi biraz yüksek 144 çıktı.diğer bütün tahliller ve yapılan vajinal ultrason ve diğer tahlillerin hepsi normal çıktı.
TAHLİL SONUCUNA GÖRE hoca bana
Pazartesi,Cuma günleri folbiol 5mg ,Çarşamba becozyme C ,Diğer dört günde coraspin 80mg verdi.ayrıca metioninden sınırlı diyet yapıyorum.

sevgili akser tahlil sonucunu bana yazar mısın.benimkini yazayım sana.

TAHLİL SONUCUM,
Faktor 5leıden - normal
Protrombın 20210 A mutasyonu normal.
Mthfr ( 677 T )Mutasyonu hetorozigot
Mthfr (1298)Mutasyonu Heterozigot
Protein C aktivitesi biraz yüksek 144 çıktı.diğer bütün tahliller ve yapılan vajinal ultrason ve diğer tahlillerin hepsi normal çıktı.
TAHLİL SONUCUNA GÖRE hoca bana
Pazartesi,Cuma günleri folbiol 5mg ,Çarşamba becozyme C ,Diğer dört günde coraspin 80mg verdi.ayrıca metioninden sınırlı diyet yapıyorum.

Kızlar teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için gerçekten içimi rahatlattınız zaten çarşamba doktor günüm saat 12:30 da randevum var bebişime bakacağım Allahım hayırlı haberlerle karşılaştırsın inşallah mutlu haberler duyarım inşallah

Insallah hayirli haberler duyarsin canim. Dualarimiz seninle

Kızlar bu seferde kahverengi akıntı olmaya başladı boş gebeliklerde sık karşılaşılıyormuş aynı durumu yaşayan varmı yaaaaa Allahım yardım et bana ve bebeğime kahverengi akantı yaşayanınız oldumu kızlar

Selvihan...O kadar çok tahlillerinin değerlendirilmesi konusunda konu başlığı açmışsın ki..sanırım büyük bi endişe içerisindesin..Dediğim gibi sana yardımcı olmak isterim ama henüz ben de doktoruma sonuçlarımı göstermedim..Ne kadar doğru bir yorum olur ama nacizane fikirlerimi söyleyeyim..Öncelikle sanırım dr una göstermişsin sonuçlarını doktorunda sana gereken tedaviyi başlatmış..Bence bu kadar endişeli olma sonuçta herşeyin bi tedavisi var..Faktör V..protrombin normal..benim de öyle..Bu anlamda bi sorun yok..Protein C nin referans aralıkları senin ne bilmiyorum..Benim 60-140..Protein C değerim de 136 yani sınırda sayılır ama problem yok..Senin biraz sınırı aşmış..belki bu da pıhtılaşma için bi neden olabilir senin için..Mthfr ye gelince benim sadece 1298 heterozigot..sen de aynı zamanda 677 de heterozigot..Mthfr nin her iki mutasyonunda da sıkıntı var senin için..Yazılanlardan okuduğum kadarıyla Mthr homozigot olmak..heterozigot olmaktan biraz daha can sıkıcı bi durum..Mthfr de yüksek doz folicasit kullanmak gerekiyor sen de bunu yapıyorsun..Corasprin kullnıyorsun bu da kanını inceltiyor..Becozyme kulllanman da B6 VE B12 takviyesi oluyor bu da güzel..Sanırım gebe kaldıktan sonra da İğne ile gebeliğini geçirirsin.Bu iğnelerde senin durumuna göre dozajları düzenleniyor..Sanırım kese göründükten sonra bu iğnelere başlanıyor ve hamilelik boyunca düzeyleri ayarlanıyor..Metioninden sınırlı diyete gelince kimi dr.bunu gerekli görüyor kimi görmüyor.Dr un senin için en doğru kararı verecektir..Sağlıkla kal..

Canım geçmiş olsun panik yapma hemen benimde kahverengi lekelenmelerim olmuştu 7.-8. haftalarıydı ama 3 aylık oluncaya kadar ara ara devam da etti ama bence beklemeden bi boktora görün bence.için rahat olsun.siz ne kadarlıksınız? gelişmelerden bizide haberdar et canım.allaha emanet olun

Sülalcim merhaba ,

Herşeyin yolunda gitmesini diliyorum.. Seni telaşlandırmak istemem , sadece tedbirli olman için bi tavsiyede bulunmak istiyorum canım. Sadece içinin rahat olması için , lütfen endişe etme. Ben son gebelik kaybımdan önce ara ara kahverengi lekelenmeler yaşadım. İlki adetime 4-5 gün kala oldu. Buna buradaki doktorum implantasyon ( yerleşme ) kanaması olduğunu söyledi. Sonra adet tarihimde gene tortulu kahverengi lekelenme oldu. 4-5 gün sonra çok hafif olmak üzere gene kahverengi leke vardı çamaşırımda. Ve maalesef düşük kanamamın başladığı günden bir gün önce ( 5+6 dayken ) gene kahverengi lekelenmem oldu..Tabii ki her lekelenme düşük belirtisi olacak diye bir kural yok , bebeğin tam yerleştiği dönemlerde normal de olabilir ..Sana tavsiyem sülalcim hemen bir HCG baktır..İçinin rahat etmesi açısından..Eğer yeterli yükselişte değilse doktorun ona göre bir yol gösterecektir.. Ben 5. haftada gebelik belirtilerini çok hissedemeyince doktora gitmiştim , doktorum Hcg bakmak istemişti ve maalesef içime doğduğu gibi sorun olduğu ortaya çıkmıştı...Sonradan yaşadığım şeyin boş gebelik olabileceği söylendi. Boş gebeliğin en önemli belirtilerinden biri kahverengi lekelenmelermiş..Tabii her lekelenme bu anlama gelmeyebilir bilemiyorum canım..Bir arkadaşım ilk 3 ay sürekli lekelenme kanamaları yaşadı , bir iğne kullandı( ne iğnesi bilemiyorum ) , istirahat etti , gebeliğini sorunsuz yaşadı , bir kızı var şu anda. ..

Umarım herşey yolunda gider sülalcim , endişeli olduğun ve cevap yazılmasını istediğin için yazdım , üzülmene neden olmamışımdır umarım..Tedbirli olman daha iyi olur diye düşündüm... İyi haberlerini almak dileğiyle..Sevgiler..

Bilemiyorum bende ondan süpheleniyorum aslına bakarsan pek bir belirti yaşamıyorum çünkü miğde bulantısı yada benzeri gibi halsizlik vs de hissetmiyorum artık beklemekten başka çarem yok çarşamba doktor kontrolu günüm saat 12:30 da randevum var gidince görücem artık Allah inşallah hayırlı haberler alırım iyi şeylerle karşılaşırım bebişimi görebilirim ne olur dua edin bana Rabbim hepimize yardımcı olsun şuanda 5+5 günlüğüm bakalım hayırlısı olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…