Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba berna_berna benim protein s antijenim düşük çıktı ve mthfr c677t homozigot mutantım.siz hangi hekime gidiyorsunu?ve ignenin dozu hakkında bir bilginiz var mı?

oncelıkle gecmıs olsun canım ıns bundan sonrakı hamılelıgın cok guzel gecer benımde 2 dusugum oldu bızde tahlıller yaptıracaz sonuca bakcaz mevlam tum ısteyenlere bebek nasıp eylesın opt canım

merhaba
ayse0607 ve mormenekşe son durumunuz nedir, sizlerle benzer sorunlar yaşadığımı birkaç gün önce aldığım test sonuçlarımdan öğrendim.
benim de 2 düşüğüm var maalesef.
ayse0607, hacettepedeki doktoru bende duydum, birkaç testim kaldı sonucunu almadığımız, onları alınca sonuçlarımla gitmek istiyorum.şu anda ankara tıpta bir prof.a gidiyorum.
umarım hepimiz için herşey yolunda gider.
sevgiler.

Merhaba arkadaşlar
Epey zamandır yazamadım. Yazılanları takip ediyordum. Durumumla ilgili o kadar çok konu okudumki internetten kafam allak bullak oldu. Bende doktorumun ellerine bırakmaya karar verdim kendimi. En son eşim ve benim genetik incelememiz yapıldı. Tabi testin yapılması ve sonuçları almam epey uzun sürdü. Ocağın ortaları gibi aldım sonuçları. Çok şükür orada bir sorun çıkmadı. Şu an tek sorun olarak MTHFR C677T Homozigot Mutant var sonuçlarımda olumsuz olan doktorumda başka test vermedi. Tekrar deneyelim hamile kalınca gel dedi.
Bu arada günde 1 folbiol, 1 bebe aspirini kullanmamı istedi. Zaten ben bunları yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Hamile olunca iğnelere başlıyacakmıyız diye sordum aslında gerek olmadığını bunun yoğun bir pıhtılaşma yaratmayacağını söyledi. Birde henüz iki düşüğüm olduğu için çok büyütmemem gerektiğini bu pıhtılaşma sorununun normal bir gebelik geçirmeme engel olmadığını söyledi. Hacettepedeki dr. hala gitmedim. Gitmeyi düşünüyorum fakat hamile kalınca gideceğim galiba. bu ay başladım denemelere. Eylülde yapmıştım ben ikinci düşüğümü. Yaklaşık 5 ay geçti.
İnşallah hepimiz yakında olumlu sonuçlar alırız.

Merhaba arev74 ve şen
sizde pıhtılaşma sorunu yaratan etkenlerinizi ve doktorlarınızın bu konudaki yönlendirmelerini yazarsanız sevinirim.

merhaba ayse0607,bende sizin gibi MTHFR C677T homozigot mutantım.şu an folik asit metabolizmasını düzenlemek için günde bir defa çinko bir defa megadyn pronanatal bir dfa folbiol bir defada coraspin 100 alıyorum.ancak bazı arkadaşlar bunun yeterli olacagını söylerken bazıları gebelik oluştuktan hemen sonra günlük düşük molekül agırlıklı heparin öneriyorlar(yani igne)şu an bende 2 düşük yaşadım.bekleme evresindeyim.hangi hekime gidiyorsunuz?ve ignelerin dozu hakkında bilginiz nedir?paylaşırsanız sevinirim.saygılar.

merhaba
öncelikle teşekkür ediyorum cevabınız için ayse0607.
ben henüz bütün tahlil sonuçlarımı almadım bu nedenle doktorum tüm sonuçları görüp buna göre bir yol göstereceğini söyledi.şu an koagülasyon testlerimden aktive protein c rezistansım(APC-R) normalden düşük çıktı,iki kez çalışılmasına rağmen sonuç değişmedi.bunun faktör v leidene bağlı olarak oluştuğunu ve büyük ihtimalle faktör v sonucumun normal çıkmayacağı düşünülüyor, ancak henüz moleküler hematoloji sonuçlarım çıkmadığından bir tedaviye başlanmadı. 14 şubatta da genetik incelememiz yapıldı, 27 şubatta sonucu alacağız.

a.sbende sürekli bizimle ilgili dökümanları okuyorum, tek başına APC-R düşük çıkması pıhtılaşma sorunu olduğunu gösteriyor.temmuz ayında ilk, aralıkta 2. düşüğümü yaşadım.ilk düşükten sonra yapılan testlerde TSH ım biraz yüksek çıkınca toid hapına başladım eylül ayından beri günde 1/4 alıyorum.ferritinim düşük bu nedenle demir-B12-folik asit içeren bir hap günde 1 alıyorum, bu haplara 7 aydır devam ediyorum; doktorum haplara devam etmemi söylüyor, ve tüm tahlil sonuçlarını alana kadar gebeliği yasaklıyor.
sevgiler...

bende sürekli bizimle ilgili dökümanları okuyorum, tek başına APC-R düşük çıkması pıhtılaşma sorunu olduğunu gösteriyor.temmuz ayında ilk, aralıkta 2. düşüğümü yaşadım.ilk düşükten sonra yapılan testlerde TSH ım biraz yüksek çıkınca toid hapına başladım eylül ayından beri günde 1/4 alıyorum.ferritinim düşük bu nedenle demir-B12-folik asit içeren bir hap günde 1 alıyorum, bu haplara 7 aydır devam ediyorum; doktorum haplara devam etmemi söylüyor, ve tüm tahlil sonuçlarını alana kadar gebeliği yasaklıyor.
sevgiler...

arkadaşlar, ankara da okullar tatil malum, evdeyim uzun uzun yazdım umarım sizi sıkmıyorumdur.bu arada toid değil troid,eksik yazmışım.
ayse0607,mormenekşe ve arev74 sizler rahim filmi veya histereskopi çektirdiniz mi? eşleriniz spermiyogram yaptırdı mı?önceki yazılarınızı okumaya çalışıyorum.bizim doktorumuz bunları henüz istemedi ancak tekrarlayan düşüklerden sonra bunların rutin yaptırıldığını okudum pekçok kez.sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir? yaptırmalı mıyız sizce?

sevgili mormenekşe,
buradan doktor adı verebiliyor muyuz bilmiyorum bir sakıncası yoksa veririm tabii ki.doktorum ankara tıpta prof. ben özel muayenehanesine gidiyorum tahlilleri ankara tıpta yaptırıyorum.sakıncası olup olmadığını bildirirseniz bana hemen cevap veririm.
sevgiler

merhaba arkadaşlar
ancak geç saatlerde fırsat bulabiliyorum yazmak için. cevaplarınız için teşekkürler. Şen buradan doktor ismi vermende bir sakınca yok sanırım. Ben gazide doç. ahmet erdeme gidiyorum. Bana histeroskopi ve eşime sipermiyogram yapılmadı hamile kalmakta sorun yaşamıyorum. Rahim filmini de istemedi doktorum. ultrasonda bir sorun gözükmediğini söyledi. İki kez düşük yaşadım ilki 7. haftada ikinciside 9. haftada kalp atışlarının durması sonucu kürtajla sonlandırıldı.
şen sende doktorunun ismini yazarsan sevinirim. Aslında özel muayenesi olan bir doktora gitmeyi bende düşünmüyor değilim. Hastane içinde özelde olsa sıra beklemek doktoru görmek epey zor oluyor.

selamlar
doktorum prof. dr.feride söylemez. muayenehanesi yukarı ayrancı hoşdere caddesinde madonun karşısında.benim ilk gebeliğim kimyasal gebelikti kürtaj yapılmadı,ikinci missed abortustu kürtajla sonlandırıldı.doktorumdan memnunum tavsiye ederim,çok titiz, anlayışlı bir hanım.ilk düşükten sonra tavsiye üzerine gittim kendisine.troid sorunum olduğunu bilmiyordum,ilk düşükten sonra yaptırdığı tahliller sonucu öğrendim,şu an tedavi görüyorum,bunu ona borçluyum.kan pıhtılaşması sorunumu da ikinci düşükten sonra yaptırdığı testlerle öğrendik.
beni tek tedirgin eden pıhtılaşmada tedavide uygulanacak dozların önemi büyük.bu anlamda tüm tahlil sonuçlarımdan sonra nasıl bir tedavi önereceğini bekleyeceğim.şu an doktorumu değiştirmeyi düşünmüyorum,ancak tekrarlayan düşükler konusunda uzman olan hacettepeden iki prof. var aklımızda tüm sonuçlarımı alınca onlarında önereceği tedavi yöntemlerini merak ettiğimizden eşimle onlara birer kez gitmeye karar verdik.doktorumla aynı şeyi söylerlerse yola doktorumla devam edeceğim.

sevgili ayse0607,
doktorun eltimin doktoru,genel olarak memnundu ancak senin de belirttiğin gibi özeline gittiği halde hastane içinde olduğu için uzun süre sıra beklemekten ve fazla zaman ayırmamasından rahatsızdı.yine de sorunsuz bir gebelik ve epidural anesteziyle rahat bir doğum geçirdi, bir de gazinin hastane koşullarından hijyen vs. memnun değildi.o nedenle tercih etmedik ama eğitim camiasında kime sorsak gazinin ikizlerini tavsiye ediyor. sorunsuz gebelikler için veya tüp bebek düşünenler için uygun olabilirler ama bizim durumumuzdakiler için bu konuda uzmanlaşmış hekimler daha doğru tercih olacak diye düşünüyorum.gebelik için beklemede olduğum sürece araştırmaya devam edeceğim.size buradan bildirmeye çalışırım.
bu arada bu ay tekrar denemelere başlayacaksın sanırım,umarım herşey yolunda gider...
sevgiler

arkadaşlar bende 15 gün önce haceetepeye gittim aşılama yapıldı ama buğün tst yaptırdım 2,18 çıktı tutmadı yani ben yeni açılacak hrs hastanesine gideyim diyorum. prof.tarık aksu yada sinan beksaç'a gidebilirim diyorum sadece etraftan duyduğum kadarıyla.
sizin doktorların tedavi yöntemlerini paylaşırsanız yada doktorlar hakkında bilginiz varsa yazarsanız sevinirim şu an hangi aşamadasınız.

inşallah hepimiz kısa zamanda hayırlı sonuçlar alırız.
Mormenekşe canım ben sinan beksaç'ın özellikle riskli gebelikler ve düşükler konusunda çok iyi olduğunu duymuştum. Aynı okuldan iki arkadaşım ona gittiler. Tabi sorunları farklıydı fakat işinde gerçekten çok iyi olduğunu söylüyorlardı. Zaten hacettepede bölüm başkanı kendisi. Önümüzdeki ay bende oraya gitmeyi düşünüyorum. tabi şu an hamile olmayı umut ederek bekliyorum.
Hepimiz aynı durumdayız şu an anladığım kadarıyla. Umutlarımızı kaybetmeden denemeye devam etmeliyiz.

merhaba arkadaşlar.sevgili şen ben o tetkikleri yaptırmadım.sanırım mart ayında sinan berksaç beye gidecegim.bilgileri paylaşırsanız sevinirim.

merhaba arev74,
sinan beksaç'ın hastane dışında özel muayenehanesi yokmuş, fakülte içinde özeline gidebiliyorsun 15-20 gün önce randevu alman gerekiyormuş; bilgin olsun.bir de hacettepede prof. lütfü önderoğlunu tavsiye ediyorlar, özel muayenehanesi varmış, tekrarlayan düşükler konusunda uzman ve öğrencileri tarafından hocaların hocası diye anılan, alanında çok iyi bir hekim olduğu söyleniyor.tüm tahlillerim sonuçlanınca bende gitmeyi planlıyorum,sanırım mart ayı içinde giderim.
gelişmeler hakkında birbirimizi haberdar edelim.
sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…