Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı
- Konu Sahibi sevinc007
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?İlgilendiğin için teşekkür ederim. Yazılanlardan okuduğum kadarıyla sende ilk hamileliğinde düşük yapmışsın. umarım benim gibi tekrarlamaz. Genelde tekrarlamadığını söylüyorlar zaten. Eğer bir sorundan kaynaklanmıyorsa tabi.
Benim düşüklerim arka arkaya oldu ve beni çok yıprattı.
ilki 8 haftalıktı ben farkettiğimde 11 hafta geçmişti, kürtajla aldılar, ikincisinde hep kanamam oldu fakat 9 haftaya kadar kalp atışları vardı sonra durdu kalp atışları ve yine kürtajla aldılar. ilki mayıs ayında, ikinciside eylül ayında oldu. 15 gün önce aldım test sonuçlarını, keşke ilk düşükten sonra yapılsaydı belkide önlenirdi. Ama hayat kaderinin ötesine geçilmiyor işte. Herşeyin hayırlısını dilemekten başkada birşey gelmiyor elimden.
Benim düşüklerim arka arkaya oldu ve beni çok yıprattı.
ilki 8 haftalıktı ben farkettiğimde 11 hafta geçmişti, kürtajla aldılar, ikincisinde hep kanamam oldu fakat 9 haftaya kadar kalp atışları vardı sonra durdu kalp atışları ve yine kürtajla aldılar. ilki mayıs ayında, ikinciside eylül ayında oldu. 15 gün önce aldım test sonuçlarını, keşke ilk düşükten sonra yapılsaydı belkide önlenirdi. Ama hayat kaderinin ötesine geçilmiyor işte. Herşeyin hayırlısını dilemekten başkada birşey gelmiyor elimden.
tabiki canım herşey kader.inan bende ilk hamileliğimde herşeyden çok tedirgindim aman bişeymi olacak diye.ama şimdi o kadar rahatımki ben elimden geleni yaparım gerisi zaten olacaksa olur.bende test falan yaptırmadım doktor ısrarla ilk düşükte gerek olmadığını söylüyor.ve şimdiden bebe aspirinine başladım doktor önlem olsun diye verdi.umarım işe yarar.
tekrar hamile olduğunu bilmiyordum. Senin adına çok sevindim. Bence de ilk düşükler çoğunlukla tekrarlamıyor diyorlar zaten. İçini rahat tut. Aspirine başlamanda iyi olmuş bence zaten şimdi folik asit gibi rutinde vermeye başlamış bir çok doktor aspirini. Umarım senin için hayırlısı olur.
ayşeo6o7,bende senin gibi eğitimciyim ve yine senin gibi mthfr c677t heterezigot ve faktör v heterezigotum.Senin faktör v e de bakılmıştır onun sonucu heterezigot mu homozigot mu?Mutlaka folik asit kullan mthfr de bu folik asit tedavisi sonuç veriyormuş.Benim bildiğim kadarıyla iğnelere hamile kaldıktan sonra başlanıyor hamile kalana kadar aspirin yeterli oluyor.ben ayağımdan damar tıkanıklığı yaşadığım için zaten kan sulandırıcı ilaçlar kullanmak zorundayım.Bizim tedavi konusunda doktorlar fikir birliği sağlayamamışlar(ne komik yada ne şanssızlık tıp bu kadar ilerlemişken?)Ben bu konuda çok araştırma yaptım bana kesin ve net bir şey söyleyen bir dr. bulamadım.Hatta en son ankaraya gidip birde orada şansımı denemek istiyorum Bildiğin bir dr varsa tavsiye edebilirsin bana
Birde figenn diye bir arkadaş var önceki sayfalarda yazımızı bulabilirsin belki sağolsun oda çok yardımcı oldu.Ondada aynı sorun varmış bebek sahibi olmuş tedavi ile.UMARIM BİZDE ONUN KADAR ŞANSLI OLUP BEBEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALABİLİRİZ.artık ben çok yoruldum çok bunaldım sanki hayalden öteye gidemeyecek gibi geliyor bir bebek.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yazışalım, öğrendiğimiz bilgileri paylaşalım lütfen, birbirimize destek olalım.sevgiler...
Birde figenn diye bir arkadaş var önceki sayfalarda yazımızı bulabilirsin belki sağolsun oda çok yardımcı oldu.Ondada aynı sorun varmış bebek sahibi olmuş tedavi ile.UMARIM BİZDE ONUN KADAR ŞANSLI OLUP BEBEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALABİLİRİZ.artık ben çok yoruldum çok bunaldım sanki hayalden öteye gidemeyecek gibi geliyor bir bebek.
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yazışalım, öğrendiğimiz bilgileri paylaşalım lütfen, birbirimize destek olalım.sevgiler...
mormenekşe verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım, benim
"faktör v -homozigot normal"
"protrombin-homozigot normal"
"mthfr -c677t homozigot mutant"
yazıyordu. Ben gazi hastesine gidiyorum. Çok iyi bir doktor fakat ben işimi şansa bırakmak istemiyorum o yüzden hacettepe de bölüm başkanı prof. sinan beksaç özellikle düşükler üzerine çok iyi diyorlar birde ona gitmeyi düşünüyorum. En azından tedavi için önereceklerini karşılaştırma şansım olur.
Senin heterezigot olman çok iyi. En azından sadece taşıyıcısın. benimki biraz daha zor. Bu arada ben folik asidi hep kullanıyorum zaten ilk iki hamileliğimde de kullanmıştım.
Aslında bu sorunu olupta hiç ek tedavi görmeden normal hamilelik geçirenlerde var. Doktorlar da o yüzden tam bir şey söyleyemiyorlar bence. benim gazideki doktorumda biraz bekle aspirin ve iğne başlayacağız dedi.
umarım başarılı sonuçlar alırız.
"faktör v -homozigot normal"
"protrombin-homozigot normal"
"mthfr -c677t homozigot mutant"
yazıyordu. Ben gazi hastesine gidiyorum. Çok iyi bir doktor fakat ben işimi şansa bırakmak istemiyorum o yüzden hacettepe de bölüm başkanı prof. sinan beksaç özellikle düşükler üzerine çok iyi diyorlar birde ona gitmeyi düşünüyorum. En azından tedavi için önereceklerini karşılaştırma şansım olur.
Senin heterezigot olman çok iyi. En azından sadece taşıyıcısın. benimki biraz daha zor. Bu arada ben folik asidi hep kullanıyorum zaten ilk iki hamileliğimde de kullanmıştım.
Aslında bu sorunu olupta hiç ek tedavi görmeden normal hamilelik geçirenlerde var. Doktorlar da o yüzden tam bir şey söyleyemiyorlar bence. benim gazideki doktorumda biraz bekle aspirin ve iğne başlayacağız dedi.
umarım başarılı sonuçlar alırız.
şükocum merhaba inşallah hayırlısıyla bebişini kollarına alrsın canım,sana bir sorum olacaktı cevablarsan sevinirin bu ay ankaraya gidecem dr.adını yazarmısın ve adresini felan canım ya inan korkularım dahada artıyor sanki anne olamıcam geliyor
Irmakçım doktorumun adı Serdar Oğuz muayenehane telefonu 0 312 446 96 51 sen hiç merak etme canım elbet sen de anne olacaksın zamanı gelince yeterki moralini yüksek tut:))
şükocum
Canım inşallah sağlıkla bebeğini almayı nasip eder allahım. senin adına çok sevindim. bende benimle aynı sonuçları alan var mı diye araştırıyorum. Hani birileri çıksa bana şu yapıldı şimdi bebişimi aldım yada üç ayı atlattım hamileyim dese öyle ferahlıyacağımki. Fakat bulamadım hala öyle birisini. Birde bildiğim kadarıyla iğne verilsede dozajları falan çok önemliymiş. burda bir makalede okumuştum. Çok iyi ayarlanmalıymış, fazlası kanı fazla sulandırıyor, eksiğide pıhtılaşma yapıyor. Yani tek aspirin mi yoksa iğnedemi kullanılmalı kullanılacaksa ne kadar kullanılmalı hep farklı cevaplar oluyor. En azından yaşanmış tecrübeler bize de faydalı olacaktır.
Eminim sen beni çok iyi anlıyorsundur. kafamın içinde hep bu başka hiç bir düşüncem kalmamış ya yine aynı olursa korkusu.
Canım inşallah sağlıkla bebeğini almayı nasip eder allahım. senin adına çok sevindim. bende benimle aynı sonuçları alan var mı diye araştırıyorum. Hani birileri çıksa bana şu yapıldı şimdi bebişimi aldım yada üç ayı atlattım hamileyim dese öyle ferahlıyacağımki. Fakat bulamadım hala öyle birisini. Birde bildiğim kadarıyla iğne verilsede dozajları falan çok önemliymiş. burda bir makalede okumuştum. Çok iyi ayarlanmalıymış, fazlası kanı fazla sulandırıyor, eksiğide pıhtılaşma yapıyor. Yani tek aspirin mi yoksa iğnedemi kullanılmalı kullanılacaksa ne kadar kullanılmalı hep farklı cevaplar oluyor. En azından yaşanmış tecrübeler bize de faydalı olacaktır.
Eminim sen beni çok iyi anlıyorsundur. kafamın içinde hep bu başka hiç bir düşüncem kalmamış ya yine aynı olursa korkusu.
şükocum senin adına çok sevindim canım allah bebeişine sağlık versin bebeğini kucağına almak nasip etsin benimde 3 düşüğüm var ve çok korkuyorum bidaha olur diye sen bana ışık oldun.bende bebek aspirini kullanıyorum umarım işe yarar bana kan pıhtılaşması var demedi doktorum sadece önlem almak için verdi hamiş kalırsamda iğne verecekmiş bakalım hayırlısı inşallah. allah bana da nasip eder inşallah..kendine dikkat et.
ya benim anlamadığım,hicran gibimesela,madem kikan pıhtılaşması yok,neden 3 düşük,neden bişey diyemiyolar teknoloji bu kadar gelişmişken! yani bu 3 bebeğin üçününde mi kromozomları bozuk! ne bileyim yaa,yaşamayan bilemez..ben tek düşükte çok acı çektim,Allah herkese kolaylık versin...
ya benim anlamadığım,hicran gibimesela,madem kikan pıhtılaşması yok,neden 3 düşük,neden bişey diyemiyolar teknoloji bu kadar gelişmişken! yani bu 3 bebeğin üçününde mi kromozomları bozuk! ne bileyim yaa,yaşamayan bilemez..ben tek düşükte çok acı çektim,Allah herkese kolaylık versin...
canım benim genetik testleri falan vs yapılmayan hiçbişii kalmadı bu tarz nedeni bulunamayan düşükler olurmuş öle diyorlar sadece tahminlerle tedavi etmeye çalışıyorlar ve ben doktor değiştim hep 7.de yim 2 senede hemde umarım bu doktorum iyidir aşılama yaptırdım tutmadı 2.ye bakalım allah kerim onda da olmasa yine doktor değişcem ama budefa üniversite hastanesine gitçem belki cerrahpaşaya bakalım umarım gerek kalmaz.özeller hep para yuzağı belkide çok basit bir testi atlamış olabilirler ucuz diye en basit teste 50 ytl veriyom yaw
ŞÜKOCUM;Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Sen zaten benim ışığımsın seni yazılarından takip ediyorum ve bana moral oluyorsun. Ben damar tıkanıklığı yaşadığım için damarların tekrar tıkanması daha kolay olurmuş o yüzden kansulandırıcılara devam etmek zorundayım ve hamile kalabilirsem iğnelere mecburum sanırım.Sana iğneler iyi gelmemiş buda kafamı karıştırıyor bendede kanımı fazla sulandırırsa diye.Anlayacağın hamile kalmayı başarabilsem bile doğurana kadar sevinemicem bile heran bişey olacak diye hep korku duyacağım.
AYŞE0607;Canım Allah yardımcımız olsun hepimizin de. Doktorun söylemiştir heralde ama ben genede yazmak istedim,
---Uzun yolculuklara çıkmamaya çalış, ayakalarını sürekli hareket ettir,
---Uzun süre ayakta kalma,
---Mümkünse orta- hafif basınç varis çorabı giy,
---Sakın doğum kontrol hapları ve yumurtlamayı sağlayıcı hormon ilaçları kullanma
Tüm bu yazdıklarım bizim gibi kan pıhtılaşmasına yatkınlığı olan kişilerin yapmaması gerekenler.DVT(derin ven trombozu, bacaklardaki ana damarların tıkanması) geçirmemize sebeb olan durumlar bunlar(ben geçirdim) , dahada kötüsü Allah korusun ciğere beyne ve kalbe pıhtı atması durumu da var onu hiç düşünmek bile istemiyorum. Sen kadın doğum doktoruna mı gidiyorsun yoksa hemotolojiye mi? Galiba bizim öncelikle hemotolojiye gitmemiz gerekiyor.Ben yarı yıl tatilinde Ankara'ya gelmeyi düşünüyorum öncelikle hemotolojiye görünmek istiyorum iyi bir doktor biliyorsan bana yazar mısın?
AYŞE0607;Canım Allah yardımcımız olsun hepimizin de. Doktorun söylemiştir heralde ama ben genede yazmak istedim,
---Uzun yolculuklara çıkmamaya çalış, ayakalarını sürekli hareket ettir,
---Uzun süre ayakta kalma,
---Mümkünse orta- hafif basınç varis çorabı giy,
---Sakın doğum kontrol hapları ve yumurtlamayı sağlayıcı hormon ilaçları kullanma
Tüm bu yazdıklarım bizim gibi kan pıhtılaşmasına yatkınlığı olan kişilerin yapmaması gerekenler.DVT(derin ven trombozu, bacaklardaki ana damarların tıkanması) geçirmemize sebeb olan durumlar bunlar(ben geçirdim) , dahada kötüsü Allah korusun ciğere beyne ve kalbe pıhtı atması durumu da var onu hiç düşünmek bile istemiyorum. Sen kadın doğum doktoruna mı gidiyorsun yoksa hemotolojiye mi? Galiba bizim öncelikle hemotolojiye gitmemiz gerekiyor.Ben yarı yıl tatilinde Ankara'ya gelmeyi düşünüyorum öncelikle hemotolojiye görünmek istiyorum iyi bir doktor biliyorsan bana yazar mısın?
mor menekşe
canım ben pıhtılaşma sorunumun olduğunu öğreneli henüz 15 gün falan oldu. Şimdi önümüzdeki salı günüde eşimin ve benim genetik incelemesi yapılacak. onun sonuçlarıda bir ayda falan çıkıyor. Onun da sonucunu aldıktan sonra doktorum tam olarak uygulayacağı tedaviyi söyleyecek. Bana bu arada hamilelik için beklememi söyledi. aslında evliliğimin ilk yıllarında 2 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanmıştım. o zaman gittiğim doktor bunu kullan hiç bir yan etkisi yok demişti. zaten o ilaçlardan sonra kanamalarım belirgin biçimde azaldığı için bende kestim. pıhtılaşma sorunu olanlar için böyle bir risk varsa neden o değerlere bakıldıktan sonra bu hapları vermiyorlar o zaman. İnsan hayatı ne kadar ucuz. ya da toplumda görülme sıklığı çok az olduğu için (%15) harcanıyoruz galiba. Ne komikki senin başına geldiği zaman bu orann yüzde yüz oluyor.
yine bu doktorumda ilk düşüğümde pıhtılaşma değerlerine bakmış olsaydı belkide ikincide şansım daha yüksek olacaktı. yine yüzdelik dilim meselesi kurbanı oluyoruz işte.
Hemotoloji doktoru bulma konusunu şimdi sen getirdin aklıma. Bu hastalıkla ilgili en net bilgiyi ondan alırız herhalde. Bir doktor ismi bulursam seni de haberdar edirim. şu an sadece gazi hastanesinde doç. ahmet erdeme gidiyorum. Bilmiyorum niye fakat onuda değiştirmek istemiyorum. İnsan psikolojik olarak bağlanıyor sanki. Yaşadıklarını tüm öykümü biliyor en azından beni en iyi o anlar diyorsun. Birde yaklaşımı çok iyi bir insan. kesinlikle herşeye rağmen huzur veriyor insana. En azından seni anladığını hissettiriyor.
umarım bizde en kısa zamanda tekrar kötü tecrübeler yaşamadan güzel sonuçlar alırız.
canım ben pıhtılaşma sorunumun olduğunu öğreneli henüz 15 gün falan oldu. Şimdi önümüzdeki salı günüde eşimin ve benim genetik incelemesi yapılacak. onun sonuçlarıda bir ayda falan çıkıyor. Onun da sonucunu aldıktan sonra doktorum tam olarak uygulayacağı tedaviyi söyleyecek. Bana bu arada hamilelik için beklememi söyledi. aslında evliliğimin ilk yıllarında 2 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanmıştım. o zaman gittiğim doktor bunu kullan hiç bir yan etkisi yok demişti. zaten o ilaçlardan sonra kanamalarım belirgin biçimde azaldığı için bende kestim. pıhtılaşma sorunu olanlar için böyle bir risk varsa neden o değerlere bakıldıktan sonra bu hapları vermiyorlar o zaman. İnsan hayatı ne kadar ucuz. ya da toplumda görülme sıklığı çok az olduğu için (%15) harcanıyoruz galiba. Ne komikki senin başına geldiği zaman bu orann yüzde yüz oluyor.
yine bu doktorumda ilk düşüğümde pıhtılaşma değerlerine bakmış olsaydı belkide ikincide şansım daha yüksek olacaktı. yine yüzdelik dilim meselesi kurbanı oluyoruz işte.
Hemotoloji doktoru bulma konusunu şimdi sen getirdin aklıma. Bu hastalıkla ilgili en net bilgiyi ondan alırız herhalde. Bir doktor ismi bulursam seni de haberdar edirim. şu an sadece gazi hastanesinde doç. ahmet erdeme gidiyorum. Bilmiyorum niye fakat onuda değiştirmek istemiyorum. İnsan psikolojik olarak bağlanıyor sanki. Yaşadıklarını tüm öykümü biliyor en azından beni en iyi o anlar diyorsun. Birde yaklaşımı çok iyi bir insan. kesinlikle herşeye rağmen huzur veriyor insana. En azından seni anladığını hissettiriyor.
umarım bizde en kısa zamanda tekrar kötü tecrübeler yaşamadan güzel sonuçlar alırız.
Ayşecim; bizim ülkemizde insan hayatının ne önemi var?Doktor bana en azından bu ilaçları vermeden önce ailemde herhangi birinin dolaşım bozukluğu ile ilgili bir problemi var mı ? diye bile sorabilirdi,beni uyarabilirdi. ŞİMDİ ömür boyu cuomadin denilen ve kanı fazla sulandırıp beyin kanamasına yol açabilecek bir ilacı kullanmak zorundayım, ömür boyu uzun yolculuk yapamayacağım,ömür boyu varis çorabı giymek zorundayım , mesleğim öğretmenlik fazla ayakta kalamayacağım,gözlerimde ki bazı kılcallarda tıkandı çünkü haatalandığım günden beri görme bozukluğu yaşıyorum ve en önemlisi bir bebek sahibi olabilecekmiyim bu ilaçları kullanaırken.
Evet bunların hiçbirisi olmayabilirdi doktorumun tek bir sorusorması yada tek bir test yaması bunları önleyebilirdi.
O yüzden hiç bir doktora tamamen güvenmeyin , her zaman şüpheci olun.
Canım, geçirdiğin aşamalardan beni de haberdar edersen çok sevinirim. Benim bir yakınım doktor sağolsun o da araştıyor .Bende sana öğrendiğim bilgilerden haberdar ederim. sevgiler.
Evet bunların hiçbirisi olmayabilirdi doktorumun tek bir sorusorması yada tek bir test yaması bunları önleyebilirdi.
O yüzden hiç bir doktora tamamen güvenmeyin , her zaman şüpheci olun.
Canım, geçirdiğin aşamalardan beni de haberdar edersen çok sevinirim. Benim bir yakınım doktor sağolsun o da araştıyor .Bende sana öğrendiğim bilgilerden haberdar ederim. sevgiler.
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun bu dert bendede var,ama şu birseneyi bekledim bakalım ne olacak kızlar bu faktör beş bende yoğunmuş yani sizde tromboli risk yazılyor ve hheterozigot ve homozigot yani ikiside varmış bende ama şimdi dr.anne olmak için iğneler olacam ve şansım büyükmüş dedi ve araştırma hastanesine gidiyorum ve bende artık dr.kurbanı olmak istemiyorum çünkü bu üçüncü bebeğimi kaybettim ve yedi aylıktı
Irmakcım seni de yazılarından tanıyorum gerçekten bir insanın 7 aylık bebeğini kaybetmesi çok acı, çok üzüldüm, AMA HER KÖTÜ ŞEYDE BİLE BİR HAYIR ARAMAK LAZIM diye teselli buluyor insan.Tedavi sürecini bizimle paylaşırsan bizlere de umut olursun, hepimiz sürekli haberleşelim birbirimize destek olalım canım.Yanlız benim anlamadığım faktör v hem heterozigot hemde homozigot yazmışsın bunlardan ikisi birlikte olamaz ki ya heterozigot yada homozigotsundur,bu konuda bilgi verirsen sevinirim. Öptüm...