• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

mormenekşe
soruçlarımız tam olarak aynı değerler olmasada sonuçta yarattığı problem ortak. Haberleşmeyi kesmeyelim tabiki. tedavi süreçlerini karşılaştırırız en azından. ya da bizden sonra bu sorunu yaşayacakların işine yarar belkide.
ben büyük ihtimalle şubat ayı gibi tekrar denemelere başlayacağım. umarım birbirimize hayırlı haberler veririz.

Irmakcım seni de yazılarından tanıyorum gerçekten bir insanın 7 aylık bebeğini kaybetmesi çok acı, çok üzüldüm, AMA HER KÖTÜ ŞEYDE BİLE BİR HAYIR ARAMAK LAZIM diye teselli buluyor insan.Tedavi sürecini bizimle paylaşırsan bizlere de umut olursun, hepimiz sürekli haberleşelim birbirimize destek olalım canım.Yanlız benim anlamadığım faktör v hem heterozigot hemde homozigot yazmışsın bunlardan ikisi birlikte olamaz ki ya heterozigot yada homozigotsundur,bu konuda bilgi verirsen sevinirim. Öptüm...

mormenkşe merhaba canım yazın için yeşşekkürler bende çok sevinirim bağımızı koparmayalım,canım bendeki sorun fazlasıyla var dr,un dediği homozigotta var heterozigot var ve genetikte çıktı bu sorunum benim durum biraz tehlikeli ama dr,dedği anne olabilrsin ve hergün bu iğneleri olacam ve hamile kalmadan başlanacak bana aspirin yetersiz geliyormuş canım dr,bana dedi artık denemelisin ve korunma dedi ama ben iki ay sonra istiyorum çünkü kardeşim amiliyat olacak.canım ya herkezin bir derdi var.allahım yanımızda olur inşallah hepimizi allaha emenet ediyoruma.s.

arkadaşlar bendede protrombin mutasyon analizi ,mtfhr mutasyon analizi heterizigot ve protein s eksikliği var bu ay hamile kaldım uludağ tıp fakültesine gidiyorum doktor iğne 5000iü progestan ve folic asit verdi.iğnemi her gün karnımdan oluyorum.15inde kalp atışı duyulacak bana dua edin olurmu?çünkü çok korkuyorum.

Allahım ,Gila bu ne güzel bir haber böylee,,, yaşasın biden biri hamile kaldı.Çok çoook sevindim ya.Gila canım korkma, herşey güzel olacak tamam mı.Psikolojini sağlam tut , olumlu düşün ki herşey güzel gitsin ,olumlu enerji ver bebeğine... Hiç bir şey olmayacak, sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın.Bu arada bizleri de haberdar edeceksin tamam mı?Bursa daki doktorunun adını yazar mısın, birde kullandığın iğnelerin adını yaz lütfen.Kan sulandırıcı iğneler demi bunlar? valla kendim hamile kalmış gibi heyecanlandım ya.

arkadaşlar bendede protrombin mutasyon analizi ,mtfhr mutasyon analizi heterizigot ve protein s eksikliği var bu ay hamile kaldım uludağ tıp fakültesine gidiyorum doktor iğne 5000iü progestan ve folic asit verdi.iğnemi her gün karnımdan oluyorum.15inde kalp atışı duyulacak bana dua edin olurmu?çünkü çok korkuyorum.

Canım ya tebrikler Allah inşallah kucağına almayı nasip eder kullandığın iğneler kan sulandırıcı iğneler mi?Ben de heterizigotum ama ben sadece bebek aspirini kullandım canım daha önceden kan sulandırıcı iğne kullanmıştım maalesef onlar düşükle sonuçlanmıştı.

şükocum sen hala aspirin kullanıyormusun? doktor bana 7. aya kadar kullanacaksın dedi.ama kafam karıştı o aydan sonra sorun kalmıyormuki.birde bu beyprin artık üretilmiyormuş bulamadım eczanelerde.tek bi yerde buldum 4 kutu kalmıştı aldım.sonra ne yapıcam bilmiyorum :(

şükocum sen hala aspirin kullanıyormusun? doktor bana 7. aya kadar kullanacaksın dedi.ama kafam karıştı o aydan sonra sorun kalmıyormuki.birde bu beyprin artık üretilmiyormuş bulamadım eczanelerde.tek bi yerde buldum 4 kutu kalmıştı aldım.sonra ne yapıcam bilmiyorum :(

Canım evet ben hala babyprin kullanıyorum bizim de bulmamız zor oldu gerçekten.Doğuma 10 gün kalaya kadar kullanmamı söyledi doktorum

Allahım ,Gila bu ne güzel bir haber böylee,,, yaşasın biden biri hamile kaldı.Çok çoook sevindim ya.Gila canım korkma, herşey güzel olacak tamam mı.Psikolojini sağlam tut , olumlu düşün ki herşey güzel gitsin ,olumlu enerji ver bebeğine... Hiç bir şey olmayacak, sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın.Bu arada bizleri de haberdar edeceksin tamam mı?Bursa daki doktorunun adını yazar mısın, birde kullandığın iğnelerin adını yaz lütfen.Kan sulandırıcı iğneler demi bunlar? valla kendim hamile kalmış gibi heyecanlandım ya.

Manevi desteğin için çok teşekkür ederim mormenekşe umarım sende kısa sürede bebegine kavuşursun.bursadaki doktorum uludağ üniv.osman develioğlu kullandıgım ilaç fragmin 5000iü her sabah karnımdan oluyorum.6. haftaya girdim.şimdilik bi sorun yok.umarım böylede devam eder.benim her düşüğümde kanamam vardı.doktora kanamam olmazsa herşey iyi gidiyor diyebilirmiyiz dedim kalp atışını duydugumuz zaman ancak o zaman tedavi iyi gidiyor diyebiliriz dedi bende gün sayıyorum.bu 3 düşügümdede hiç kalp atışını duyamadık. şükocum sende iğneler yüzünden düşük yapmışsın acaba ne kadarlıkken düşük yaptın?

Canım ya tebrikler Allah inşallah kucağına almayı nasip eder kullandığın iğneler kan sulandırıcı iğneler mi?Ben de heterizigotum ama ben sadece bebek aspirini kullandım canım daha önceden kan sulandırıcı iğne kullanmıştım maalesef onlar düşükle sonuçlanmıştı.

şükocum acaba kullandıgın ilaç neydi ?

arkadaşlar ayın 15inde doktora gittim,kalp atışını duymak için ve bebeğimin kalp atışlarını duydum arkadaşlar.3 ay bitesiye kadar 15te bir gidecegim.fakat çok hasta oldugum için yazamadım.öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.doktorum bana senin kanını bu iğnelerle normal bir insanın kanı haline getirdik dedi seni ameliyat etsem hiçbir yerin kanamaz.kanı pıhtılaştıran birden çok sebep varsa düşük olasılığı o kadar artar.sadece faktör 5 rahatsızlıgı bulunan kimselerin çocuk dogurma olasılıgı fazladır.Her hastalıga aspirin iyi gelmez.mesela protein s eksikliği gibi.dedi.bu sebep 3-4 yıldan beri biliniyor normal hastenedeki doktorlardakitap falan karıştırmayınca bunlardan haberi olmuyor dedi.Şu an 150 hastam var kan pıhtılaşmasıyla gelen dedi.normal düşük yapmamış bir insanda düşük riski %15 tir dedi 2 düşük yapanda bu oran %25'e çıkar.3 düşük yapanda düşük yapma riski %40 tır.ama kalp atışını duydugumuzda bu %5'e iner 3aydan sonrada %2ye iner dedi.arladaşlar doktorumun ismi osman develioğlu uludağ üniv.tıp fakültesi 0 224 2952516

gilacım,canım çok sevindim herşeyin iyi gittiğine .verdiğin bilgiler içinde çok teşekkürler.ilaç ismini ve dr ismini not aldım.yarı yıl tatilinde haccettepe ye gideceğim galiba eğer oraya gidemazsem senin doktora başvurmayı düşündüm.Dualarım seninle o bebeği kucağına alman dileğiyle sonbir sorum daha var kanının ptz seviyesini ölçtürüyormusun sürekli. ve ptz kaç civarında tutulmalıymış sevinirim başka yaptırdığın düzenli testler varsa yazarmısın?

gilacım senin adına çok sevindim, darısı bizlere.
inşallah bebeğini sağlıcakla alırsın kucağına. verdiğin bilgiler için de çok teşekkürler. Söylediğin gibi pıhtılaşma sorunu yaratan birçok etken var ve yapılması gerekenlerde birbirinden farklı tabiki. İş doğru tedaviyi uygulayabilecek insanı bulmakta.
Bu arada ben hala beklemekteyim. Bu ay başladım çalışmalara. Umarım yakın zamanda sonuç alırım.

gilacım,canım çok sevindim herşeyin iyi gittiğine .verdiğin bilgiler içinde çok teşekkürler.ilaç ismini ve dr ismini not aldım.yarı yıl tatilinde haccettepe ye gideceğim galiba eğer oraya gidemazsem senin doktora başvurmayı düşündüm.Dualarım seninle o bebeği kucağına alman dileğiyle sonbir sorum daha var kanının ptz seviyesini ölçtürüyormusun sürekli. ve ptz kaç civarında tutulmalıymış sevinirim başka yaptırdığın düzenli testler varsa yazarmısın?

kanın ptz seviyesi nedir bilmiyorum doktor öyle birşey istemedi.hamile kaldıktan sonra hiç bir test yaptırmadım.

Kızlar benim adetim bu ay 4 gün gecikti.Normalde düzenlidir.Gelmeden önce bel ağrısı kasık ağrısı -sol tarafta özellikle- sol bacağımda şiddetli bir ağrı oldu.sol göğsümde sızı,ağrı oldu.Sağda çok hafif bi ısınma hissettim.Ben hamile olabileceğimden şüphelendim.Bu ay tedavi uygulanmadı ama umut işte..
pazartesi salı ben bu ağrılarla cebelleştim.Çarşamba rahat uyandım ama içim rahat etmedi.Perşembe uyandığımda da sular seller akmış acayip bir kanama olmuştu.

Normalde adetlerim ağrısız düzenli olur.Bu sefer hep pıhtı pıhtı geldi.İlk gün işe bile gidemeyecek kadar kötüydüm.

adetin 3. günü dr.a gittim beni fazla aydınlatmadı açıkçası.Rahim içinde bebeğin tutunması için kalınlaşan tabaka hala 8mm dedi bana.Adetliyken 2-3 mm ye kadar düşermiş bunun kalınlığı.Demekki sende epey kalınlaşmış bu ay dedi.

Merak ettiğim acaba bu pıhtılaşmanın bi zararı olur mu?Böyle bir durumla karşılaşam varmı aranızda?Neler tavsiye edebilirsiniz??:uhm:

Hepinize Geçmiş Olsun Arkadaşlar Bende 2 Düşük Yaşadim Arkadaşlar Bu Kan Pihtilaşmasi Hangi Testlerden Ortaya çikiyor Benim Dr Da Genetik Inceleme Yapilmasi Gerektiğini Söyledi Bende Korkuyorum Artik Bu Testlerde Ne Gibi Sonuçlar çikor Genetik Test Yaptiran Varmi?

Darkinlife; öncelikle Senin Pihtilaşma Ile Bizimki Farkli şeyler Canim(aman Allah Korusun Bizimkinden)bizimki Genlerle Ilgili.

Candan Burcu;canim Gen Tarama Testini Mutlaka Yaptir.benimkinde Iki Gen Bozuk çikti Bende Faktör V Ve Mtfr Heterezigot çikti Umarim Seninki Temiz çikar.

Mormenekşe Sende çikan Bu Genlerdeki Bozukluklar Ne Demek Oluyor Pek Bilgim Yok Canim Bu Genlerde çikan Bozukluklarin Tedavisi Varmi Korkudan Dr Gitmek Istemiyorum Bi 3-4 Ay Rahatlamak Istiyorum Bana Yardimci Olursan Sevinirim Güzelim Senin Hiç Düşük Oldumu

merhaba.ayse0607 aynı problemi bende yaşıyorum.hekim olmama ragmen bu konuda oldukça zorluk çekiyorum.bu rahatsızlıkta uygulanan rutin bir program yok ve bu benim kafamı oldukça karıştırıyor.hekim arkadaşlar tecrübelerine dayanarak tedavi uyguluyorlar ancak bu beni tatmin etmiyor.siz nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz?iletişim kurabilirsek sevinirim.saygılarımla.

arkadaşlar ayın 15inde doktora gittim,kalp atışını duymak için ve bebeğimin kalp atışlarını duydum arkadaşlar.3 ay bitesiye kadar 15te bir gidecegim.fakat çok hasta oldugum için yazamadım.öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.doktorum bana senin kanını bu iğnelerle normal bir insanın kanı haline getirdik dedi seni ameliyat etsem hiçbir yerin kanamaz.kanı pıhtılaştıran birden çok sebep varsa düşük olasılığı o kadar artar.sadece faktör 5 rahatsızlıgı bulunan kimselerin çocuk dogurma olasılıgı fazladır.Her hastalıga aspirin iyi gelmez.mesela protein s eksikliği gibi.dedi.bu sebep 3-4 yıldan beri biliniyor normal hastenedeki doktorlardakitap falan karıştırmayınca bunlardan haberi olmuyor dedi.Şu an 150 hastam var kan pıhtılaşmasıyla gelen dedi.normal düşük yapmamış bir insanda düşük riski %15 tir dedi 2 düşük yapanda bu oran %25'e çıkar.3 düşük yapanda düşük yapma riski %40 tır.ama kalp atışını duydugumuzda bu %5'e iner 3aydan sonrada %2ye iner dedi.arladaşlar doktorumun ismi osman develioğlu uludağ üniv.tıp fakültesi 0 224 2952516
vindim allahım bebişini inşllah kucağına nasip eder canım bendede aynı sorun var ve ben hamiliği pilanlıyorum dr.gittim hamleliği düşündüğün an başlıcaz dedi bu iğnelere heparin diye bir ilaç bu iğnelerle normail insan kan akımı gibi olacxak dedi canım sen bu iğnelre ne zaman başladın yazarmısın :sm_confused:
gilacım çok se

Back