kamu vs özel sektör

İzmir'i bırakıp bence Ankara'ya gelmeyin. Çünkü burası depremden sonra çok göç aldı ve otobüslere binmek artık çok zor. Birkaç gün önce Izmir'e gezmeye gittim ve çok beğendim. Ulaşım açısından Ankara'dan daha iyi. Vapur, tramvay vs seçenek çok. Hatta ileride Izmir'de memurluk vs düşünüyorum ben. Özelde kendinizi geliştirme imkanınız da var. Bence düzeninizi bozmayın. Memurluk istiyorsanız da İzmir daha mantıklı.

Evet şu anda ev kirası ödemiyorsunuz, aile yanında fazla masrafınız olmuyordur ancak ileride evlendiğinizde bulunduğunuz şehirde kalsanız bile ayrı bir ev tutup ona kira, fatura, alışveriş masrafları harcayacaksınız. Ben bundan 2 sene önce aile şehrinde özel sektör yerine ankarada memurluk tercih etmiş bir kadınım. Şimdi evliyim, evin kendine göre harcama ve sorumlulukları var bunları düşününce iyi ki kamudayım diyorum. Evet maaş artmıyor ama azalmıyor da. Her ay düzenli gelir kapısı, işten çıkarılma korkusu yok. Giriş çıkış saatleri, yapılan iş insani. Bir hastane, devlet dairesi, veli toplantısı vb acil bir işiniz olduğunda amirden rahatlıkla saatlik izin alabiliyosunuz. Doğumda izin konusunda çok daha avantajlı ücretsiz izni bile var. Yemekhanesi daha hesaplı, servisleri var. Banka promosyonu var. İleride yeşil pasaportu var. Memur olunca pek çok spor kompleksinde kursta kamu indiriminiz oluyor ev kiralarken bile memura öncelik tanıyolar. Bence memuriyetin avantajları saymakla bitmez. Özelde hiçbir şey garanti değil ertesi gün sabah işe gittiğinizde kovulduğunuzu öğrenebilir aylarca yeni iş arayabilirsiniz. Pek çok arkadaşımın başına geldi.

düzenli zam alıyoruz her sene yılbaşında banka sektörü. düz memur şuan sanırım 39-40 arası alıyor benim 50 civarı
Düz memurlar 40 küsür alıyor ancak ileride ilan açılır uzmanlık sınavlarına falan hazırlanıp girerseniz onların maaşı daha yüksek kamuda uzman yardımcıları 54 bin uzmanlar ise 60 bin alıyor. Veya kurum içi unvan yükselme sınavları oluyor oradan kurum içinden sınavlara girip maaşınız yine yükselir 50 bini bulur.

İnsanın yaşı ilerledikçe memuriyetin kıymetini anlıyor bence. Genç yaşta daha maceraperest oluyoruz ama bir yaştan sonra güvenlik, stabilizasyon arıyoruz. Özel sektörde her daim çekişmeler, mobingler oluyor. Devlette işini yapar, paranı alır, ardına bakmazsın. Yani şu konu bile patron şirketlerinin bir gerçeği.

Bordroyu görmeden inanmıyorum ben :)
Düz memur 39 civarı alır. Kıdemi çoksa 42 gibi alır. Mühendis avukat 55 civarı alır. Uzmanlar 60-70 arası değişir. Memur maaşını niye eksik söylesin o genelde öğretmenlerde doktorlarda oluyor. Memur dümdüz maaş alır işte ek ders tediye döner sermaye falan olmadan.

Uzmanım. Maaşım belirttiğiniz aralıkta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…