-
- Konu Sahibi LeydiStark
kesinlikle söyle diyim ben işten bunalıyorum daralıyorum psikolojik olarak ama işten atılan beyaz yaka görmedim daha kendi talebiyle ayrılan ayrı tabi ki. Büyük şirketler tam olarak kamu standartlarını sağlıyor ama psikolojik harp mevcut biliyorsunuz onu ondan dolayı size kalmışözel sağlık sigortamız var prim haklarımız var. dediğiniz gibi 1 seneye yakın doğum izni kullanıyoruz 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin ve sonrası süt izni de var. kurumsal bir yerde çalışıyorum işten çıkarma vs durumları çok nadir bizde.
Yani bu durumda düz memurluk sizi zaten tatmin etmez. İnsanın egosu bile zedelenir, ben istemezdim. Zaten ankarada kiralar da çok yüksek. Bilemiyorum biraz daha yorumlar gelsin ben de merak ettim ne yazılacak.yabancı dilim var evet kendimi geliştiriyorum yüksek lisansa devam ediyorum vs.
tabiki kamu standartlarına yakınız bizde ama stres yükü fazlakesinlikle söyle diyim ben işten bunalıyorum daralıyorum psikolojik olarak ama işten atılan beyaz yaka görmedim daha kendi talebiyle ayrılan ayrı tabi ki. Büyük şirketler tam olarak kamu standartlarını sağlıyor ama psikolojik harp mevcut biliyorsunuz onu ondan dolayı size kalmış
Ek gelirle bence kazandığınız memurluktan da o kadar alırsınız. Bizim kurumdaki lise mezunu düz memurlar 50 alıyor sanırım. Ben kamudayim 60 alıyorum. Kamuda da yükselme seçenekleri oluyor. Görevde yükselme sınavi ile. Kadronuzu ve kurumu bilmiyorum ama iyice öğrenmeden karar vermeyin. Bankaci olduğunuz için bence kamuda daha rahat edersiniz. Özelde bazı sektörlerde çok yükselme şansı oluyor. 70-80 arası maaşınız olsa özelde kalın derdim ama bence şu durumda kamu daha iyi. Tek sıkıntı başka şehirde olması.60 ı geçmiyor ama 50 bandında
düzenli zam alıyoruz her sene yılbaşında banka sektörü. düz memur şuan sanırım 39-40 arası alıyor benim 50 civarıMemur maasindan daha fazla kazanıyorum derken ne kadar mesela. Genelde herkes maaşını düşük söyler. Tahmin ettiğiniz kadar olmayabilir maaş. Çakılı kadro değilse memurluk. Ozeldeki konumunuz ve firmanızı bilmiyorum. Düzenli zam veriyor mu. İş sıkıntısı olur mu vs. Ama ben kamu derim.
yükselme seçeneklerini araştırdım 4-5 senedir açmıyorlarmış kurum içi yükselmeyi nedense anlamadımEk gelirle bence kazandığınız memurluktan da o kadar alırsınız. Bizim kurumdaki lise mezunu düz memurlar 50 alıyor sanırım. Ben kamudayim 60 alıyorum. Kamuda da yükselme seçenekleri oluyor. Görevde yükselme sınavi ile. Kadronuzu ve kurumu bilmiyorum ama iyice öğrenmeden karar vermeyin. Bankaci olduğunuz için bence kamuda daha rahat edersiniz. Özelde bazı sektörlerde çok yükselme şansı oluyor. 70-80 arası maaşınız olsa özelde kalın derdim ama bence şu durumda kamu daha iyi. Tek sıkıntı başka şehirde olması.
Eşim lise matematik öğretmeni batıdan güney doğuya geldik 6 yaşında kızım var kirada değildik evimizi kurulu düzenimizi eşyaları ile bıraktık kışları güneydoğudayız. Burada bir ev kiraladık ve yeni eşyalar aldık minimal.yazın neredeyse 3 ay batıda kendi evimizdeyiz . Evet benim eşim de kolejde çalışıyordu öğretmen olarak koleji dışında özel derslerle şu anda kazandığından çok daha fazla kazanıyordu fakat artık belli bir yaşa gelince yormaya başladı kendisini. Her zaman böyle genç ve dinamik olamayacak maalesef gözümüzü karartıp bütün herkesi geride bırakıp Güneydoğu'ya yerleştik tatillerde uçakla gidip geliyoruz evimize anladığım kadarıyla sizin de eviniz var eğer kurulu düzeniniz varsa bozmayın tatillerde gidip gelirsiniz tebdili mekanda ferahlık vardır sözü gerçekten doğru bana eşime ve kızıma çok iyi geldi bu başta bocalayabilirsiniz çok normal ama memuriyet gibisi Yok. Eskiden pazarları bile zor gördüğüm kocamın şimdi haftada 3 gün tatili öğlen okuldan dönmesi ara tatilleri 15 tatilleri tam yapması yaz tatilini tam yapması benim için harika oldu eşimden ziyadeMerhaba herkese,
26 yaşındayım ve doğma büyüme yaşadığım şehirdeyim hiç başka yerde yaşamadım. şuanda da bu şehirde özel sektörde çalışıyorum. ankarada bir bakanlıkta memurluk kazandım. kpss b den düz memur. gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım çünkü ankaraya taşınmam gerekecek kira vermem lazım masraflar vs. ve şuan memur maaşından daha fazla kazanıyorum olduğum şehirde. ailemle yaşadığım için de masrafım yok. gitmeye pek gönlüm olmasa da herkes memurluğun kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söylediği için acaba hata mı yapıyorum düşüncesi sardı. tabiki kamunun avantajlı olduğu noktalar var özele göre gerek iş yükü gerek izin hakları vs. fakat şehir değiştirmek taşınmak sıfırdan başlamak zor geliyor. sizler ne dersiniz?
Ya işte bordro görmeden düz memur 40 alıyor demeyin bence. Ben o kadar alacağınızı düşünmüyorum. 50 kesin alırsınız. Senede iki kez zam alıyor kamu.düzenli zam alıyoruz her sene yılbaşında banka sektörü. düz memur şuan sanırım 39-40 arası alıyor benim 50 civarı
Ben olsam gitmem izmirdenizmirde yaşıyorum :)
konfor alanıma düşkünüm maalesef çok
9-5 çalışıyorum bende
yedeklerimiz oluyor çağırılıyolar öyle durumlardaBen olsam gitmem izmirdensıçrama yükselme bankalar arasında geçiş vs varsa kal, keşke gitmeyeceksen tercih yapmasa idin de başkası gideydi ona üzüldüm sadece
Hakkında hayırlısı olsun
öyle bir şey oluyor muYa bir şey soracağım yine bu forumda görmüştüm aklımda kalmıştı atanıp dondurma mı diyorsunuz ne öyle buna benzer bir şey vardı adı gelmiyor aklıma konu sahibi öyle bir şey yapsa hemen karar vermese olmuyor mu
maaş kısmında çalışan bir tanıdığa sordum maaşları yapan kişi bordroYa işte bordro görmeden düz memur 40 alıyor demeyin bence. Ben o kadar alacağınızı düşünmüyorum. 50 kesin alırsınız. Senede iki kez zam alıyor kamu.