- 3 Ağustos 2014
- 700
- 1.048
-
- Konu Sahibi LeydiStark
60 ı geçmiyor ama 50 bandındaBen şu an paraya bakıyorumMemurdan fazla alıyorum dediğiniz bakanlıktaki düz memurdan mı ? Yoksa şöyle 60 ı geçen bir maaşınız mı var ? Eğer maaşınız o şekildeyse ben memurluğa geçmezdim düz memurlar duyduğum kadarıyla şu an 35 bandında alıyor
bankacılıkta zor ve stresli maalesefKaçarak uzaklaşın derim bankacı olarak
Biliyorum. Özel bankada çalıştım bir süre ve hayatımın en kötü dönemiydi. Şu an bir kamu bankasındayım evet zorluları var ama emin olun yan hakları, sağlık hakları, izin alma kolaylıkları vs kıyaslanamaz bile. Doğum da yaptım ama hiç bir hakkım yenmedi bu süreçte. <iyi düşünün derim.bankacılıkta zor ve stresli maalesef
ayıptır söylemesi aklınızı peynir ekmekle mi yediniz :)bankacıyım
katılım bankasındayım bendeBiliyorum. Özel bankada çalıştım bir süre ve hayatımın en kötü dönemiydi. Şu an bir kamu bankasındayım evet zorluları var ama emin olun yan hakları, sağlık hakları, izin alma kolaylıkları vs kıyaslanamaz bile. Doğum da yaptım ama hiç bir hakkım yenmedi bu süreçte. <iyi düşünün derim.
Adınıza karar vermek değil amacım, sadece tavsiye. Kamu iyidir.katılım bankasındayım bende
Özel sektör kurumsal hiçbir firma hamile diye çalışanını çıkarmaz zaten yasaktır bu ve bunun üstüne de 1 yıla yakın işten ayrı kalabilirsiniz süt izinleriyle de haftada bir gününüz kalır ben 2 büyük firmada çalıştım ve bir çok doğum yapan arkadaşım tanıdığım oldu tümünde durum böyleydi hatta doğumdan dönüp bir sene sonra müdür olan bile oldu. Eğer 35 bin ise maaş gelmeyin derim bakanlıklar ankarada lüks olan semtlerde genelde bu maaşla zor oturursunuz kiralar 30 k civarı çevresinde uzakta olursanız de trafik inanılmaz oluyor inanın insan dayanamıyor. Özel sağlık sigortanız ve prim haklarınızı da özel sektörde vardır unutmayın. Hayırlısı olsun sizin içinHep 26 yaşında kalıp bugünkü gibi çalışacaksanız özel sektör. Özel sektörün angaryalarını bu yaş ve bu yaşam şartları kaldırır. Ancak yaşınız ilerleyecekse, evlilik, çocuk, farklı sorumluluklar da eklenecekse memurluk.
Arz talep meselesi, size bağlı.Merhaba herkese,
26 yaşındayım ve doğma büyüme yaşadığım şehirdeyim hiç başka yerde yaşamadım. şuanda da bu şehirde özel sektörde çalışıyorum. ankarada bir bakanlıkta memurluk kazandım. kpss b den düz memur. gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım çünkü ankaraya taşınmam gerekecek kira vermem lazım masraflar vs. ve şuan memur maaşından daha fazla kazanıyorum olduğum şehirde. ailemle yaşadığım için de masrafım yok. gitmeye pek gönlüm olmasa da herkes memurluğun kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söylediği için acaba hata mı yapıyorum düşüncesi sardı. tabiki kamunun avantajlı olduğu noktalar var özele göre gerek iş yükü gerek izin hakları vs. fakat şehir değiştirmek taşınmak sıfırdan başlamak zor geliyor. sizler ne dersiniz?
özel sağlık sigortamız var prim haklarımız var. dediğiniz gibi 1 seneye yakın doğum izni kullanıyoruz 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin ve sonrası süt izni de var. kurumsal bir yerde çalışıyorum işten çıkarma vs durumları çok nadir bizde.Özel sektör kurumsal hiçbir firma hamile diye çalışanını çıkarmaz zaten yasaktır bu ve bunun üstüne de 1 yıla yakın işten ayrı kalabilirsiniz süt izinleriyle de haftada bir gününüz kalır ben 2 büyük firmada çalıştım ve bir çok doğum yapan arkadaşım tanıdığım oldu tümünde durum böyleydi hatta doğumdan dönüp bir sene sonra müdür olan bile oldu. Eğer 35 bin ise maaş gelmeyin derim bakanlıklar ankarada lüks olan semtlerde genelde bu maaşla zor oturursunuz kiralar 30 k civarı çevresinde uzakta olursanız de trafik inanılmaz oluyor inanın insan dayanamıyor. Özel sağlık sigortanız ve prim haklarınızı da özel sektörde vardır unutmayın. Hayırlısı olsun sizin için
izmirde yaşıyorum :)Arz talep meselesi, size bağlı.
Öncelik para ise yüksek olan yer makul gelir
Yarın evlenir başka şehire de gitmem diyorsanız gene memleket mantıklı
Yok ben evlenirim kariyer de yaparım diyorsanız özel gene mantıklı
Yok evlenirim evime de özen gösteririm işime de diyorsanız. Kamuda çalışma saatleri özele göre daha makul. İşten atma ihtimalleri de düşük.
Evlenirim aşkımın peşinde şehir şehir gezerim diyorsanız Ankara da güzel bir yer üstelik bakanlıksa dağ bayır değil merkezde olacaksınız denenebilir. Yok ben İstanbulu göbeğinde yaşıyorum zaten derseniz örneğin tabiki Ankaraya göre daha iyidir. Küçük bir ilde iseniz bir ankarayı denemek lazım
Ama konfor alanıma düşkünüm diyorsanız hiç yeltenmeyin.
Ben devlet memuruyum, özelde de çalışabilirdim ama şu an mesai saatlerimden çok memmun olduğum için maaş gözüme gelmiyorniye çünkü bebişime imkanlar dahilinde daha fazla zaman ayırabiliyorum.
yabancı dilim var evet kendimi geliştiriyorum yüksek lisansa devam ediyorum vs.Yani düz memur olarak o maaşla ankaraya taşınmazdım. Biraz eğitim durumunuz ve hayat beklentinizle de ilgili. Yabancı dili olan, çok çalışayım çok kazanayım gibi niyeti olan biriyseniz özel sektör. Memurluk köreltir öyle hırslı biriyseniz. Ama benim kafam rahat olsun, zaten evlilik çocuk planlarım var diyorsanız memurluk daha konforlu. Bana kalsa ben bu şartlarda düz memurluk istemem, alanımda olsa düşünürdüm tabi çünkü o zaman maaşlar da yüksek oluyor, yapılan işler de farklı oluyor.