- 7 Haziran 2017
- 1.171
- 2.068
- 33
Valla benim oglum da sizin kızlar gibi oyüzden 15 gündür bende actım bana da erken dediler :)İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Diğer kızlarım üşümüyor ama onlar da yukarıda yazdığım alışkanlıklara sahipler.
Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.
Şımarık mı benim kızlar?
İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.
Şımarık mı benim kızlar?
Sen şimdi çorapta gitmiyorsundur şımarık şey:))Ben bayağı şımarmışım anlaşılan, 1 aydır açık da benimki
bizimki merkezi 10 gündür yanıyor ankara çok soğuk ve ayaz nasıl yanmasınBence erkendi ama kızım üşüdüğüne göre doğru zaman :)
evde yarım kol tişört artı ince pijamadır benim kombinim kışları kalın giyince kaşınıyorum huylanıyorum çorapta gıymem ayrıca atlette.rahatlık gibisi yok.varsın fatura gelsin başka yerden kısarım yakıttan kısmamBoyle bir grup var mahalleye dogal gaz geldiginde ilk baglatan ama asla yakmayan asla isinmayan en dusuk fatura yi sampiyonluk sanan evde eziyet ceken
Ben usuyosam usuyorum bu nasil bisey yahu nesi simariklik
Ayaz mi beklenir karmi
Sabah 6.bucukta yataktan cikiyorum
Neden o sogugu cekelim usumek icin mi calisiyoruz
Kisin evde tshirt ile sortla gezmeyelim ama titremenin anlami yokki
Bizim merkezi sistem ve akşamları yakıyorlar. Bugün gündüz üşüdüm örneğin. Kızımda hasta Zaten lahana gibi giydirdim evde. Bireysel kombili olsaydı açardım gündüzde. Komşunuz bi tuhafmış. Parası yokturr açamaz anlarım ama açanada bu şekilde yorum yapılması değişikmiş.İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Şımarık mı benim kızlar?
Kışın çorap giymem kalorifer açarım, yazın da çorap giyer klima açarım adı üzerinde şımarığım çünküSen şimdi çorapta gitmiyorsundur şımarık şey:))
ha ha ha 2 kere rahmetli annannem yıkamıştı beni kocaman bir leğenin içinde salonun ortasında 6 yaşında falandım amma utanmıştım bir daha da yıkatmamıştım kendimi.şimdi jakuziyi begenmıyoruz küçük bu keşke daha buyuğu olsaydı diyeayyy hatırlatma
17 sene evimiz sobalıydı
sonra atandım öğretmen oldum yine sobaya talim
üşümekten o kadar yaklaşmıştım ki bacaklarım sobadan yanmıştı öğretmenlik yaptığım şehirde.
üstelik eşim beni sobanın yanına koyduğumuz leğende yıkadı bi kaç kere
nalet olsun sana sobalı ev.
kestaneden de, mandalina kabuğundan da, soba borusuna takılan çamaşır kurutmalığından da hepsinden iğreniyorum.
Allah yardımcınız olsun sobalı evde oturan arkadaşlar. yıllarca tecrübe ettim, gerekirse yine yakarız ama çok çok zor.
annem kömürlükten eve kömür poşeti taşırken kardeşimi erken doğurdu
amanın iyi ki merkezi sistem bizimki yakmasalar bazı odaları donarız valla her tarafı açık apartmanınBir de bizim komşular salonları yakmıyor
Küçük odada oturuyor
Biz salonda oturuyoruz o nedenle zor ısınıyoruz
Eski tip ortak ödemeli merkezi sistemde herkes her yeri yakardı daha rahat ısınırdık
Şimdi alt ve üst komşu tasarruf edecek diye biz hem çok yakıyoruz hem ısınamıyoruz
merkezi sistem ucuz diğerine göre dikmen de otururken 6 sene önce ayda 700 800 lık gaz yukluyorduk gene de üşüyorduk.şimdi ayda en fazla 400 e çorapsız tişört şortla dolanıyoruz.ev alacaklara kesınlıkle merkezi sisBu arada kışın eşimin memleketine gitme hatası yaptım, ev sobalı tabi. Evin içinde bildiğiniz şişme montla geziyodum.üniversiteyi de sobalı evde geçirdim. Tam işkenceydi. Yaşasın doğalgaz bir de biraz ucuz olaydı iyiydi.
Ay evet.Ay valla o neydi ya?
Sobalı odada terle, wc ye gidene kadar don :)
Aslında şımarık diyene sen de pintisin abla onu napacağız diyeceksin de neyse. :))Ben bir haftadir yöneticiye resmen dil dokuyorum simarik miyim yani..bu insanları anlamıyorum
evde yarım kol tişört artı ince pijamadır benim kombinim kışları kalın giyince kaşınıyorum huylanıyorum çorapta gıymem ayrıca atlette.rahatlık gibisi yok.varsın fatura gelsin başka yerden kısarım yakıttan kısmam
sobalı evde en son 32 sene once oturdum unuttum onun ortamını haklısınız .ama biz de merkezi mecbur yanıyor yalıtım çok ıyı tışört şort oturuluyor yaz gibi o yuzdenTabiki bunada saygi duyarim ama sobali evin aliskanligi var bende corap ince kuyafetler tercih ederim polar giyemem yoksa kesinlikle iciniz rahat giymelisiniz
Benim orda demek istedigim sobali evden gecip yaz gibi yasamaya gerek yok demekti