Kalorifer şımarıklığı

Ben ilkokul bitene kadar kilotlu çoraplı dolaştım evde. Üzerime kazağı da zorla giyerdim.
Eşofman altı giydiğim de kendimi rahatsız hisseder çok huzursuz olurdum.
Bacaklarım rahat olsun istiyordum.
Tayt alırlardı asla giymez illa kilotluçorap olacaktı.
Çocuk psikolojisine akıl sır ermez.
Aklıma geldikçe gülüyorum.
Annem sobayı cayır cayır yakar beni sobalı odada tutardı.
Hiç de şımarık bı çocuk değildim.
Ailem şımarıklığa asla izin vermezdi.
Çok bilmiş komşunuzu kafaya takmayın.
Ben bir aydır doğal gazı açtım yakıyorum.
İnsanların ısısına da karışmasın çok bilmişler.

Uzun zamandır böyleler.
Çorap giydirdim çıkardılar.
İnce yelekler giydirdim çıkarana kadar ağladılar.
Biraz fazla sıcak olsa soğuk yer aradılar.
Huyları bu diye kabullendim ben de.

Okula da mı çorapsız gidiyorlar

Bunalınca ya da yazın çıkarsınlar tabii de şimdi soğuk hava şahsen çorapsız dursam donarım kalorifer yandığı halde

Aynen.
Özellikle en küçüğüm kaban giyince sinirleniyor hareketleri kısıtlandığı için.

Benim kızlar da gıcık galiba :)

Uyku tulumu aldım giydiremedim, ağladılar. bir kere giydiremeden birine verdim .

Alışmadılar maalesef. Bir yere misafir olduğumuzda içeri girer girmez çoraplar ve her kat çıkarılır. Tek kat kıyafetle çorapsız takılırlar.

Bu durum komsuyu ilgilendiren bisey deil de ben de hep cok sicak evde buyudum inan şu an ufacik ruzgar esse hasta olurum, bence bagisiklik acisindan iyi deil ama bu demek degil ki donalım.

Ay valla o neydi ya?
Sobalı odada terle, wc ye gidene kadar don :)

Okula da mı çorapsız gidiyorlar

Bunalınca ya da yazın çıkarsınlar tabii de şimdi soğuk hava şahsen çorapsız dursam donarım kalorifer yandığı halde
Dışarda ince çoraba alıştılar ama ayakkabı ayaktan çıktığı anda çorap da çıkıyor.

Bu durum komsuyu ilgilendiren bisey deil de ben de hep cok sicak evde buyudum inan şu an ufacik ruzgar esse hasta olurum, bence bagisiklik acisindan iyi deil ama bu demek degil ki donalım.
Ben de soğuğa dayanıklı olsunlar isterim.
Üşüyorum deyince ne diyeyim çocuğa. Üşüyorsa petek açılacak mecburen

Benim eşim şımarıklıkta zirve demek... Daha yeni konuşan kızımın "Uff cak" (Uf sıcak) deyişine bile aldırmıyor mübarek.

Soba güzel değil valla doğalgazdan sonra.
Tamamen eziyetmiş.

ayyy hatırlatma
17 sene evimiz sobalıydı
sonra atandım öğretmen oldum yine sobaya talim
üşümekten o kadar yaklaşmıştım ki bacaklarım sobadan yanmıştı öğretmenlik yaptığım şehirde.
üstelik eşim beni sobanın yanına koyduğumuz leğende yıkadı bi kaç kere
nalet olsun sana sobalı ev.
kestaneden de, mandalina kabuğundan da, soba borusuna takılan çamaşır kurutmalığından da hepsinden iğreniyorum.
Allah yardımcınız olsun sobalı evde oturan arkadaşlar. yıllarca tecrübe ettim, gerekirse yine yakarız ama çok çok zor.
annem kömürlükten eve kömür poşeti taşırken kardeşimi erken doğurdu

Benim eşim şımarıklıkta zirve demek... Daha yeni konuşan kızımın "Uff cak" (Uf sıcak) deyişine bile aldırmıyor mübarek.
Ah canımmm
Çaktırmadan dereceyi düşürün :)

Böyle sobalı evlere güzelleme yapıyorlar ya yok nostalji, yok samimiyet vs.
Tek odaya tıkılmak, soğuktan bir karafımız donuyor diye tuvaleti ertelemek, is kokusu, kiri, odun, kömür taşıması.
Aman ne samimiyet.

Kusura bakmayin da benimde kucuk cocugum var ve yakiyorum ara ara havalar bozuuo aciyor vs. Bunu simariklik olarak gormek kadar sacma bisiy goremiyorum. Cocugumu dusunmek zorundayim. Ayrica dogalgaz parasini komsun mu oduyor da karisiyor ya bu ne sacmalik... kendi faturasina baksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…