- 15 Temmuz 2016
- 7.897
- 13.211
Ben ilkokul bitene kadar kilotlu çoraplı dolaştım evde. Üzerime kazağı da zorla giyerdim.İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Diğer kızlarım üşümüyor ama onlar da yukarıda yazdığım alışkanlıklara sahipler.
Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.
Şımarık mı benim kızlar?
Çok ilginç ya.merkezi sistem olmasa ben de açtırcam. donuyorum akşamları evde. şımarıklıksa şımarıklık ulan.
Uzun zamandır böyleler.
Çorap giydirdim çıkardılar.
İnce yelekler giydirdim çıkarana kadar ağladılar.
Biraz fazla sıcak olsa soğuk yer aradılar.
Huyları bu diye kabullendim ben de.
Aynen.İyi de çocuk o Zaman rahat hareket edemiyor motor becerileri gelişmiyor
Biz oğlum 5-6 aylıkken neden kat kat giydirmediğimi soran Kv ye böyle demiştim
Kadın sizin eviniz çok sıcak ben terliyorum der sonra da çocuğa az giydirmişsin diye darlardı
Çocuğu kalıp günü giydirmemeli hareketini kısıtlamamalı
Doğal gaz zamlandı ya komşu seni düşünmüş .
Benim kızlar da gıcık galiba :)Ya komşunuza mı kalmış petek üstünden kızlarınızın karakter analizini yapmak? Saçmalık, ona neymiş? Bizde 1 aydır yanıyor kaloriferler. İstanbuldayız. Ben bir yandan üşürüm, bir yandan kalın giyinemem, terlerim. Evin 23-24 derece olmasını seviyorum. Kızım da aynı sizin kızlar gibi asla örtünmez. Evin sıcaklığı 22'nin altına düşerse ince bir uyku tulumu giydiriyoruz.
Alışmadılar maalesef. Bir yere misafir olduğumuzda içeri girer girmez çoraplar ve her kat çıkarılır. Tek kat kıyafetle çorapsız takılırlar.komşu az densiz mi ne, ona mı kalmış kızlarına şımarık demek...
çocuklar öyle alışmış demekki, küçük kızına yatarken tulum giydirebilirsin, bebeklerine ayakları üşümüş deyip çorap giydirebilirsin belki alışır...
alışıp alışmamalarına sen aldırmıyorsan onu da boşver ama başka evlerde kalacak olurlarsa giymesi gerekebilir o yüzden alıştırmak lazım aslında
bence bu üşüme eşiği bünyeden bünyeye bayağı değişiyor, çocuğun yalan söylicek hali yok bence, aklına bile gelmiyodur bu konuda yalan söylemek
Ay valla o neydi ya?Ben ilkokul bitene kadar kilotlu çoraplı dolaştım evde. Üzerime kazağı da zorla giyerdim.
Eşofman altı giydiğim de kendimi rahatsız hisseder çok huzursuz olurdum.
Bacaklarım rahat olsun istiyordum.
Tayt alırlardı asla giymez illa kilotluçorap olacaktı.
Çocuk psikolojisine akıl sır ermez.
Aklıma geldikçe gülüyorum.
Annem sobayı cayır cayır yakar beni sobalı odada tutardı.
Hiç de şımarık bı çocuk değildim.
Ailem şımarıklığa asla izin vermezdi.
Çok bilmiş komşunuzu kafaya takmayın.
Ben bir aydır doğal gazı açtım yakıyorum.
İnsanların ısısına da karışmasın çok bilmişler.
Dışarda ince çoraba alıştılar ama ayakkabı ayaktan çıktığı anda çorap da çıkıyor.Okula da mı çorapsız gidiyorlar
Bunalınca ya da yazın çıkarsınlar tabii de şimdi soğuk hava şahsen çorapsız dursam donarım kalorifer yandığı halde
Seni gidi şımarık :)Ben bayağı şımarmışım anlaşılan, 1 aydır açık da benimki
Ben de soğuğa dayanıklı olsunlar isterim.Bu durum komsuyu ilgilendiren bisey deil de ben de hep cok sicak evde buyudum inan şu an ufacik ruzgar esse hasta olurum, bence bagisiklik acisindan iyi deil ama bu demek degil ki donalım.
Soba güzel değil valla doğalgazdan sonra.sobalı evde bi tarafımız dona dona büyüdük de ne oldu
rahat etsin çocuklar
Soba güzel değil valla doğalgazdan sonra.
Tamamen eziyetmiş.
Ah canımmmBenim eşim şımarıklıkta zirve demek... Daha yeni konuşan kızımın "Uff cak" (Uf sıcak) deyişine bile aldırmıyor mübarek.
Böyle sobalı evlere güzelleme yapıyorlar ya yok nostalji, yok samimiyet vs.ayyy hatırlatma
17 sene evimiz sobalıydı
sonra atandım öğretmen oldum yine sobaya talim
üşümekten o kadar yaklaşmıştım ki bacaklarım sobadan yanmıştı öğretmenlik yaptığım şehirde.
üstelik eşim beni sobanın yanına koyduğumuz leğende yıkadı bi kaç kere
nalet olsun sana sobalı ev.
kestaneden de, mandalina kabuğundan da, soba borusuna takılan çamaşır kurutmalığından da hepsinden iğreniyorum.
Allah yardımcınız olsun sobalı evde oturan arkadaşlar. yıllarca tecrübe ettim, gerekirse yine yakarız ama çok çok zor.
annem kömürlükten eve kömür poşeti taşırken kardeşimi erken doğurdu
Kusura bakmayin da benimde kucuk cocugum var ve yakiyorum ara ara havalar bozuuo aciyor vs. Bunu simariklik olarak gormek kadar sacma bisiy goremiyorum. Cocugumu dusunmek zorundayim. Ayrica dogalgaz parasini komsun mu oduyor da karisiyor ya bu ne sacmalik... kendi faturasina baksinİyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Diğer kızlarım üşümüyor ama onlar da yukarıda yazdığım alışkanlıklara sahipler.
Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.
Şımarık mı benim kızlar?