Kalorifer şımarıklığı

Aslında ev sıcak ama kızım üşümüş.
"Ev sıcak, ne üşümesi" demek de saçma olur diye düşündüm. gerçekten üşüyordur değil mi?
Ben ankaradayım 1haftadır kısık derecede yanıyor petekler acıp kapatma gibi şansımız yok merkezi sistem acıldımı kapatamıyorsunuz ama bugün çok soguk üşümüştur çocuk

Benim kuslarin ayaklar sogumaya baslayinca kaloriferleri acarim ki haftalardir açık bizde.

Bana da denk geldi boylesi
Evde calisan bayan bi gun kizini getirmisdi bize kizimla oynadilar
Ertesi gun geldiginde " kizim eve gidince anne hic istemem o kadar oyuncagim olsun o ne oyle insan kiymetini bilmez"dedi bi sey diyemedim valla

Bizde mersindeyiz havalar gündüz iyi olsa da geceleri baya soguk oluyor ama araliga kadar petek acmayiz sanirim ve bizimkilerin de corap hirka aliskanligi yok malesef gece yatarken külotlu corap giydiriyorum artik çorabı hemen cikariyorlar cunku. daha soguk olunca da tulumlarimiz var kalin askili ayaksiz ve cok bol onlari giydiriyoruz kollu ayakli olsa onlari da giymezler muhtemelen
Istediginiz kadar alıştırmaya çalışın bazi cocuklar istemiyor yani her cocuk farkli komşunuza sizinkiler öyle benimkiler böyle yapacak bisey yok diin geçin

İyi akşamlar hanımlar;
Malum havalar soğudu.
Biz de bugün açtık petekleri 4 yaşındaki kızım üşüyorum dediği için. Asla hırka, çorap giymez, gece yataktan iner boş parkede uyur, üstü hep açıktır.
Diğer kızlarım üşümüyor ama onlar da yukarıda yazdığım alışkanlıklara sahipler.

Tutumlu bir komşum var ve çocukları şımarttığımı söylüyor. Petekleri açmak için erkenmiş, çocuklara hırka, çorap alışkanlığı kazandırmalıymışım, çok şımartmışım. O kar yağmadan petek açmaz, evde iki kat giyer vs.

Şımarık mı benim kızlar?
İyi akşamlar. Benim evimde kalorifer sistemi yok. Öncelikle onu belirteyim :) olsaydı muhtemelen ben de komşunuzun kafasında olurdum. Zira geçen kış çocuğu iki kat giydirip ısıtıcı açmamış insanım havanın çok soğuk olduğu 1-2gün hariç.. Ama tabi ki çocuk sıkı giyinmeyi reddediyorsa sanırım çaresiz kalıp açardım.

biz 1 hafta önce açmıştık..
sonra bebeğim ateşlendi salgın virüs yüzünden
ama doktora petekler açık dediğimde..
"daha çok erken ateşi de düzşmez bu havada petek mi açılır çocuklar biraz soğuk-sıcak kavramını anlasın" gibi bir cümle kurdu..
sanırım haklıydı da :))
şuan kapalı biraz serin evin içi
bebeğimde atlet tişört yelek var :))

edit: eşim sabah kaloriferi aç istersen ev soğuk dedi yarın açacağım galiba :KK70:

Son düzenleme:
Bizde çocukken üşüdüğümüzde hemen kaloriferler açılmazdı. Corap/patik, hırka/kazak giyer kendimizi sicak tutardık. Bana da boşuna masraf gibi geliyor peteklerin hemen açılması. Komşuda sorulmadığı halde kendi fikrini beyan etmiş. Bence cocuklarınız bu konuda şımartıldı evet, fakat bize söz düşmez. İster açarsınız ister açmazsınız..

Bizimde merkezi sistem hala açmadılar. Ev buz gibi radyatör ve fanlı ısıtıcı açıyoruz. Kalorifer mevsimi geldi bana kalırsa..

Bu komşunuz nasıl biridir; samimiyetiniz nedir, ne kadar doğru bir insan olarak görürsünüz onu?
Ben samimiyet derecemle orantılı olarak, evladıma şımarık diyen birisi karşısında öfke de duyabilirim-hak da verebilirim.
Benim görmediğimi görmüş olabilir, ya da bende gördüğünü boş boş eleştiresi gelmiştir.

Komşunuzu bi süzün, sonra bu lafı düşünün.
Keyfini seven, akıllı, kendini şartlara değil, şartları kendine uydurabilecek rahatlıkta sevimli bir çocuk olduğunu düşündüm kızınızın. Havalar soğudu, belki kat kat giyinmeyi sevmiyor, rahat hareket edemediğini düşünüyor, belki yaz aylarını çok seviyor çocukçağız... Hemen de "Şımarık" aman aman.
Şımarık değil, akıllı bence. Üşüdüğünü bilip, kendisine kat kat giydirilmesi harici "Kaloriferlerin" yakılması gerektiğini Ekim sonunda idrak edebilen bir çocuk. Eh, keyfini de seviyor, harcadığı ana-babasının parası. Parayı açıklarsanız, anlar muhtemelen. Ona sebeplerini verince, huyunu da tartar. Tutumluluk-eli açıklık-cimrilik nedir filan da görür yavaştan. Siz kendi "Tutumluluğunuzu" tartın. Komşunun hayatı, komşuya. :)

Komşu anca dışarıdan görür böyle.
"Şımarık" lafından da hiç hazzetmem. Çocukken çok duydum ve komşuların ağzını kapamayı da bacak kadar boyumla öğrenmiştim. Ah ne günlerdi.. Elalem az mı kınadı. :)

Ben bu ay yaktım vallahi duramadım çok üşüyorum. Yazık değil mi çocukları hasta olacağını bilerek riske atmak. Millette kendinde o haddi ne buluyor anlamış değiliz ha

İzmir’de yaşıyoruz.
1 aydır kaloriferler açık. Evi 24 dereceye sabitledik. Çocuk hasta olup zahmet çekeceğine bence sıcacık evinizde oturmak en güzeli.

Çok ilginç ya.
Merkezi sistemler 15 ekim -15 nisan arası açmak zorundalar demişti bize site yönetimi.

Bende İstanbuldayım hava sıcaklığı şuan 11 derece bizim de merkezi ve bugün açtılar bu soğukta açılması normal diye düşünüyorum bizim binada çoğunluk açılmasını isterse açıyorlar tarihlerle pek ilgilenen yok

Komşuyu saçma buldum,ona ne?
ama ben de peteklerin hemen açılması taraftarı değilim. Hele bir ayaz olsun, kar gelsin...
Ailelerimiz bizi böyle böyle çıtkırıldım yetiştiği için en ufak şeyde hasta oluyoruz.
Eksi 15 dereceyken iki kuzey ülkesine gitmiştim, ben kafama içi yünlü bere, ellerime kar eldiveni,kocaman manto,atkı .. uzaylı gibi yürürken millet bebek arabasında minik bir battaniyeyle çocuk gezdiriyordu . Ortamda benden başka astronota benzeyen de yoktu :)
Simariklik değil ama çocuk biraz soğuk görse bence onun için biraz daha iyi olabilir-uzun vadede
Çok hoşsunuz:) bende bütün kış öyle geziyorum fakat biz Türklerin genetiği sıcaklığa alışık olduğu için soğuk aşırı soğuk geliyor. 6 ayda İtalya’ya tatile gitmek istemiştim, otel görevlisi bana milliyetimi sordu Türküm deyince , su ve hava size ve bize göre soğuk olduğu için gelmenizi tavsiye etmiyorum demişti :)))

Bunu dert etmenizde bi hoş olmuş. Sanane der giderim , benim kızımda öyle 1ay olacak geceleri bende açıyorum üzerini imkanı yok örtmüyor. Çocuğum üşüyeceğine yansın klima kimseyide ilgilendirmez

Kocanın haberi olmasın ama ben de şımarıgım üstümü giymek yerine gazı açıyorum. Bu sizin ne istediğinizle alakalı bu konunun doğrusu yanlışı olmaz bence.

Senin evinin içinden komşuya ne?? İstersendünyanın en şımarık çocukları olsun ona ne! Allah allah her b.k a burnunu sokan insanlara sinir oluyorum.Ki kalorifer i yakmakla çok haklısın.Evler buz gibi.Hasta olmasın çocuklar

Ay başında herkes açıcak büyük şehirlerde, en fazla 1 hafta erken açmış olmuşsunuz o da bebişler için değer koca insanlarız biz üşüyoruz çocuk napsın.

Valla İzmir bile çok soğudu. Siz de Antalya'da, Adana'da falan yaşamıyorsanız soğuktur yani. Açın siz boşverin. Kazak falan kesmiyor.

X