Kalorifer Böceği Lütfen Bakar Mısınız? :(

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
Merhaba arkadaşlar, geçen gün evimde küçük kahverengi bir böcek buldum ne olduğunu anlamadığım için elektrikli süpürge elimdeyken çektirdim. Daha sonra tekrar buldum ve öldürdüm. Araştırınca bunun kalorifer böceği olduğunu ve evi hemen sardıklarını öğrendim :KK43: Şimdilik sadece mutfaktaki lavabonun altından çıkıyorlar ve dikkat ettim kapağı açınca hemen lavabonun altına giriyorlar. Evim 16.katta ve inanın buraya nasıl çıkıp yerleştiklerini anlayamadım bile :KK43: Lavabonun altındaki o yeri kapatsam çözümü olur mu? Ya da bunların kökünü nasıl kurutabilirim? :KK43:

Merhaba arkadaşlar, geçen gün evimde küçük kahverengi bir böcek buldum ne olduğunu anlamadığım için elektrikli süpürge elimdeyken çektirdim. Daha sonra tekrar buldum ve öldürdüm. Araştırınca bunun kalorifer böceği olduğunu ve evi hemen sardıklarını öğrendim :KK43: Şimdilik sadece mutfaktaki lavabonun altından çıkıyorlar ve dikkat ettim kapağı açınca hemen lavabonun altına giriyorlar. Evim 16.katta ve inanın buraya nasıl çıkıp yerleştiklerini anlayamadım bile :KK43: Lavabonun altındaki o yeri kapatsam çözümü olur mu? Ya da bunların kökünü nasıl kurutabilirim? :KK43:
Şu gümüş gibi olanlar böcekler değil mi kalorifer böceği? Ben de arada görüyorum, tablet ilaçlar var ya, onları evde farklı köşelere koyunca uzun bir süre görünmüyorlar sanki.

Bir forumda suya çam terebentin koyup evi silince böcek gelmiyor demişler. Onu da deneyeceğim sanırım.

Son düzenleme:
bizde de vardı bu böceklerden. sardı mı sarıyor cidden. çok gecikmeden ilaç alın yalnız raid vs fayda etmez. arkadaşların dediği gibi zirai ilaçlar oluyor. onunla devamlı ilaçlarsanız kurtulursunuz. bizimkiler buzdolabının arkasında motor gibi bi yere yuva yapmışlardı. öyle bi yuvaları varsa orayı da dağıtmanız gerek.

giderlerden giriyorlar ben 1 aydir onlarla ugrasiyorum ustune kucuk sineklerde dahil oldu kac kez sahit oldum lavobonun deliginden cikiyor ilaclamaktan baska care olmadi :KK12:

Geçen karınca bastı evi. Bir koloni sardı tüm binayı. Evde bebe var diye ben yok limondu, tebeşirdi, pudraydı falan uğraştım durdum. Artık kızım karınca avlıyordu benimle. Babam geldi, ilacı bastı 5 saniyede bitti sorun :KK70: Üst kat komşum hala debeleniyor.

Gümüş böceği dedikleri değilmi benim eski evimde vardı valla artık nefret ediyordum kurtulamamistim çok şükür tasindim banyoda nemli yerlerde çok oluyorlar en iyisi hemen ilaclatmak çünkü aşırı ürüyorlar :KK43:

Giderlerden geliyorlar benim bildiğim. Apartmanın tamamen ilaçlanması lazım , onlar yanaşmıyorsa sen en azından evini ilaçlat
40 katlı bina 300 küsür daire var kimse yanaşmıyor ve öğrenci çoğunlukta... Benim tahminim evi umursamayan öğrencilerden geldiği yönünde. Ama giderlerden nasıl gelebilir ki evde açık gider yok :KK43:

Çok pis bir böcek o bir gecede yüzlerce coğalıyorlar zor kurtulduk tabletler zirai ilaçlar bana mısın demedi ancak birkaçı öldü oda tam üzerine sıktıklarımız vakit kaybetmeden iyi bir ilaçlamacıyla görüşün biz son çare öyle yaptık adamlar geldiler elinde şırınga gibi birşey vardı onunla evin her köşesine nokta şeklinde kokusuz ilaç sıktı 3 güne hiç birşey kalmadı şükür kurtulduk bizim bina 3 katlı biz sadece kendi evimizi ilaçlattık şuan 1 sene oldu hiçbir şey yok temizlendi .

Şu gümüş gibi olanlar böcekler değil mi kalorifer böceği? Ben de arada görüyorum, tablet ilaçlar var ya, onları evde farklı köşelere koyunca uzun bir süre görünmüyorlar sanki.

Bir forumda suya çam terebentin koyup evi silince böcek gelmiyor demişler. Onu da deneyeceğim sanırım.
Gümüş gibi değil daha çok küçük ve kahverengi. Küçük dediğim de 1cm falan. O dediğin şey işe yarıyorsa ben de ondan yapayım bari. Ama dediğim gibi mutfak lavabosunun altından çıkıyorlar.

Zirai ilaçlar oluyor, kokusuz, 6 ay giden. İnsana zararı olmuyor. Suya karıştırıp yerlere duvarlara falan sıkıyorsun, gelmiyorlar bir daha. Onlardan al. Her türlü böcek problemin hemen bitsin.
Çok teşekkür ederim nerede satılır bu zirai ilaçlar? İstanbul'da nerede bulabilirim?

bizde de vardı bu böceklerden. sardı mı sarıyor cidden. çok gecikmeden ilaç alın yalnız raid vs fayda etmez. arkadaşların dediği gibi zirai ilaçlar oluyor. onunla devamlı ilaçlarsanız kurtulursunuz. bizimkiler buzdolabının arkasında motor gibi bi yere yuva yapmışlardı. öyle bi yuvaları varsa orayı da dağıtmanız gerek.
Hadi ya... Ben de lavabonun altı ve bulaşık makinesinin arkasından şüpheleniyorum ama buzdolabını çekip oraya da bakarım artık :KK43: Yuvaları dağıtsam tekrar çıkma şansı olur mu?

Gümüş böceği dedikleri değilmi benim eski evimde vardı valla artık nefret ediyordum kurtulamamistim çok şükür tasindim banyoda nemli yerlerde çok oluyorlar en iyisi hemen ilaclatmak çünkü aşırı ürüyorlar :KK43:
Gümüş böceği olarak mı geçiyor bunlar? Benim gördüklerim kahverengiydi ve çok hızlı hareket ediyorlardı. 4 tanesini öldürdüm başka da görmedim ama sanırım çoğaldı bunlar ve tekrar çıkacaklar. Acayip canım sıkkın :KK43:

Screenshot_20190309-121151_Google.jpg

Ilac bu canim eczanelerde de satiliuor eger alirsan kullanim icin tekrar bilgi veririm

Çok pis bir böcek o bir gecede yüzlerce coğalıyorlar zor kurtulduk tabletler zirai ilaçlar bana mısın demedi ancak birkaçı öldü oda tam üzerine sıktıklarımız vakit kaybetmeden iyi bir ilaçlamacıyla görüşün biz son çare öyle yaptık adamlar geldiler elinde şırınga gibi birşey vardı onunla evin her köşesine nokta şeklinde kokusuz ilaç sıktı 3 güne hiç birşey kalmadı şükür kurtulduk bizim bina 3 katlı biz sadece kendi evimizi ilaçlattık şuan 1 sene oldu hiçbir şey yok temizlendi .
Hangi ilaçlama firmasıyla çalıştınız? İstanbul'daysa hemen çağırabilirim ben de... Gerçekten 4 tane falan görünce önlemini alayım artık dedim hemen ürüyorlarmış çünkü :KK43:

Benim kilerde biseyler kurtlanip kelebeklenmis herseyi atip temizledim sprey ilac kullandim etki etmedi ama bu ilac hicbisey birakmadi

X