Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Arzuhelin yarın yeni bir başlangıç yaparsın, 1300 ya da 1400 kalori ile. Listeni burda paylaşırsın, miktarlarını tam gram olarak söyleyemesen de kaşık ya da kase ile ölçü bildirebilirsin. Biz de kalori hesabı konusunda sana yardımcı oluruz :)

Frances Hoş geldin canım, katılımının ve paylaşımının çok olmasını diliyorum

Hanoi Her gün tartıya çıkma canım, günlük değişimler olabilir vücutta, çoğu zaman da gerçekçi değildir. Eğer fazla dayanamıyorsan haftada 1 kez yeterlidir :) Ben bu aralar fazla tartılıyorum çünkü detoksun işe yarayıp yaramadığını anlamaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
[1] Turşu 50 GRAM 5
[2] Kuru Fasulye 1 PORSİYON 336
[3] Bolulu Hasan Usta Tavuk Göğsü 2 100 gr 350
[4] Yoğurt (tam yağlı) 100 GRAM 68
[5] Kıvırcık Salata 0.5 PORSİYON 42
[6] Izgara köfte (dana eti orta yağlı) 5 adet 300
[7] Şeker (küp) 2 ADET 39
[8] Kepek Ekmeğe Domatesli-Beyaz Peynirli Tost 1 adet 167
Toplam : 1307 kal.

ne yedim de bu kadar çok tuttu yaa

Son düzenleme:

Aynı gün içinde bunları yemek yeterli

merhaba kızlar,

bugün ikinci günüm. ben biraz çıtayı aştım ama mutluyum :)

işte benim çetele;

sabah;
bir tane patatesli börek 350 kkal.

öğle;
4 yemek kaşığı zeytinyağlı barbunya, 1 dilim beyaz ekmek 400 kkal.

akşam;
3 yemek kaşığı ıspanak yemeği, 2 dilim beyaz ekmek 400 kkal.

ara;
bugün nişanlımın doğumgünüydü. ona muzlu-fındıklı pasta yaptım. ondan yarım porsiyon yedim, 250 kkal.

toplamda; 1400 kkal.

öğleden sonra 1 saat de yürüyüş yaptım.

bu arada bir arkadaş sormuş, benim bildiğim kadarıyla iki yemek kaşığı bulgur pilavı da pirinç pilavı da 150 kalori.

iyisinizdir hepiniz inşallah :)

Son düzenleme:

Liste de spor da çok güzel, 1400 kalori de çok iyi :)

Liste de spor da çok güzel, 1400 kalori de çok iyi :)

çok teşekkür ederim nightwinglover. ben pastayı fazla görüyorum ama tatmasam olmazdı. telafi edicem kesin.

bu arada sabah mesajlara bakıp çıktım, yazamadım bi şey. 600 gr vermişsin galiba. tebrik ederim :)

çok teşekkür ederim nightwinglover. ben pastayı fazla görüyorum ama tatmasam olmazdı. telafi edicem kesin.

bu arada sabah mesajlara bakıp çıktım, yazamadım bi şey. 600 gr vermişsin galiba. tebrik ederim :)

Ben önüme yiyecekler geldiğince hangisini yiyeyim ya da yemeyeyim demiyorum, hangisinden ne kadar yiyeyim diyorum :) Artık birçok yiyeceğin kalorisini ezbere bildiğimden çabucak bir hesap yapıyorum
Ben kalori sayımını etkin kilo verme yöntemi olarak görüyorum çünkü yasak yok, kısıtlama yok dolayısıyla ideal kiloma ulaşana kadar kendimi kontrol etmeyi, ölçüyü bilmeyi öğrenicem. Ömürlük bir değişim bu ve bu nedenle kalıcı bence :)

Evet, bugün 600 gr daha az çıktım, mutluyum, teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
sanırım konunun ikinci sayfasındaki listeden yapıyorsunuz değil mi kızlar?ben de bunları bir kenara yazayım.başlıyım yarın.

bence de çok etkin bir yöntem. en azından neyin ne kadar kalori içerdiği öğrendiğinden ister istemez bir süre sonra bu bilinçle hareket ediyorsun. ideal kiloya ulaşınca bile iki dilim pizzadan sonrası fazla diyeceğiz büyük ihtimalle.

bir de bizim kilo ile ilgili en büyük sorunumuz duygusal kısımda. sanırım ki kafası rahatken kimse kendini kontrolde zorlanmıyordur. ama mutsuzken bol karbonhidratlı besinler özgüven ve mutluluk sağlıyor, yalancı da olsa. ya da diyete ilk başladığımızda hepimiz değişime direnç gösteriyoruz. çünkü konforumuz bozuluyor. ama bu yöntem diyet gibi değil. sadece kontrol mekanizmasını güçlendiriyor.

aslında savaştığımız şey bir bağımlılık. sigara, alkol ya da uyuşturucu gibi. hepimiz bunun farkındayız ve içten içe tamamen yemek yemeyi kesmek istiyoruz. halbuki yaşamak için yememiz lazım, ama kontrollu bir biçimde. bu yöntem bize bunu hatırlatıyor ve mental olarak rahatlatıyor. bizler "pis" bağımlılar değiliz.

"pis", bağımlılığa dışardan insanların bakış açılarını vurguluyor. yoksa hiçbi bağımlının kötü birisi olduğunu düşünmüyorum. sadece mutsuz ve yalnızlar.

[1] Kahve 1 ADET 4 4
[2] Altın Ekmek 0.50 adet 99 99
[3] Tulum Peyniri 10 GRAM 25.7 25.7
[4] Beyaz Peynir 20 GRAM 50 50
[5] Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4 41.4
[6] Domates Soslu Makarna 0.50 porsiyon 166 166
[7] Şeker (küp) 6 ADET 117 117
[8] Çay 6 ADET 30 30
[9] un kurabiyesi 1 adet 65 65
[10] Börek 0.50 PORSİYON 165 165
[11] Çilekli Pasta 50 GRAM 156 156
Toplam : 919.1 kal.

doğum gününü bu şekilde atlattım çok şükür 919 kaloriyi geçmemişim

Herkese günaydın :)

Diyet yaparken uzun süre tartılmama sözüm var ama detoksun etkisini görebilmek ve verdiklerimi geri almadığımdan emin olabilmek için tartılıyorum :) Şu ana kadar verdiğim 600 gramı geri almadım, üstüne bugün 200 gr daha az çıktım, çok mutluyum Yediklerime dikkat ettiğim sürece inş geri almam :18:

Hemen sabah neler yediğimi de yazayım.

2. GÜN

Beyaz ekmek (40 gr) - 120 cal

1 bardak çay ( 1 küp şekerle) - 20 cal

4 adet iri zeytin - 70 cal

toplam: 210 cal

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum :128:

Özel mesajla kalori sayımı yaparken faydalandığımız siteleri bildirecektim ama özel mesaj özelliği kapalı sanırım, mesaj atılamıyor sana :)
Hazır bir li yok elimizde. O siteler sayesinde hesaplama yapıyoruz :)

peki kızlar ne kadar kalori alacağınızı nasıl hesaplıyorsunuz?

Son düzenleme:
01/02/2011 Salı

Sabah

1 küçük anne poaçası
40 gr tulum peyniri

Ara

1 bardak süt

Öğle

1 kepçe ezogelin çorba
5 kaşık patates yemeği
3 kaşık yoğurt

Ara

1 portakal

Ara

10 fındık+8 badem

Akşam

2 dilim ekmek
2 kaşık yoğurt
8 kaşık arapsaçı yemeği (bilen var mı bu yemeği acaba )

Toplam: 1350 kalori civarı
Spor: 30 dakika bantta 5 km hızla yürüyüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…