Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Teşekkür ederim, siz 29 kilo vermişsiniz sanırım, nasıl ve ne kadar sürede verdiniz acaba?

Rica ederim.
Benim kilo verme serüvenim ver-al-ver şeklinde geçti.
En son 79 kilo oldum mesela (Eylül ayında) ama bu aralar iyice boşverdiğim ve çok fazla yediğim için yine 84'leri, 85'leri gördüm.
Böyle düşünürsek 29 değil çok daha fazla kilo verdim aslında :)
Önce verip sonra geri alınan bir kısım kilonun tekrar verilmesi...
Ama kabaca 1 yıl diyebilirim.

Başlığı biraz hareketlendirelim :) Uzun zamandır yapılan ilk menü bildirimi benden olsun.

Sabah
6 adet Eti Form Mısır-Pirinç patlağı (marka ismi vermemde bir sakınca yoktur umarım)

200 gram havuç (2 ekmek yesem bu kadar doygunluk hissedemezdim, sebzeler hep çok çok düşük kalorili hem de çok güzel tokluk hissi veriyor. Sabah sabah tavşan gibi bir kase havucu kemirdim :KK9: )

1 bardak tatlandırıcılı çay

Ara
1 fincan şekersiz kahve

Öğle
1 muz (yaklaşık 100 gram)
Birkaç Eti Form
1 limon aromalı maden suyu (şekersiz)

Akşam
Yine Eti Form (ekmek niyetine, çerez niyetine yiyorum :KK52: )

1 limon aromalı şekersiz maden suyu (bazı markaların kalorisi oluyor, dikkat edin derim :KK70: )

Birkaç dilim hindi jambon

1 kase yoğurt

Tatil günlerinde az yemek daha kolay oluyor. Hafta içi okulda zorlanıyorum ama bundan sonra çantamı beslenme çantasına dönüştüreceğim, içinde az kalorili hafif her tür atıştırmalık olacak :)

Selam hanımlar..
Bende dün itibariyle kalori hesabına başladım.3buçuk aylık taze evliyim ve bu süreçte tam 6 kilo aldımmm
doğum kontrol hapına başladım hem el öpme gezmeleri hem evimi görmeye gelenlerle yuttum hamur işlerini kilolar aldı yürüdü.3 4 kişiden kilo almışsın yorumlarınıda duyunca artık yeter dedim dün başladım.
Fittingo diye bir site var şahane önce vermek istediğin kiloyu ve zamanını hedef belirliyosun o sana günlük ihtiyacını belirliyo bütün yediklerini yazıyorsun yaptığın sporu falan o hesaplıyo.Neredeyse bütün yemekler var hemde hem porsiyon hem grm hemde kaşık olarak miktar belirliyosun.
Hadi oraya üye olun birbirimize destek olalım.
Benim kullanıcı adım DAMLA KARAARSLAN yada mail dmlgok@hotmail.com eklerseniz sevinirim yada siz verin ben eklerim..

Selam hanımlar..
Bende dün itibariyle kalori hesabına başladım.3buçuk aylık taze evliyim ve bu süreçte tam 6 kilo aldımmm
doğum kontrol hapına başladım hem el öpme gezmeleri hem evimi görmeye gelenlerle yuttum hamur işlerini kilolar aldı yürüdü.3 4 kişiden kilo almışsın yorumlarınıda duyunca artık yeter dedim dün başladım.
Fittingo diye bir site var şahane önce vermek istediğin kiloyu ve zamanını hedef belirliyosun o sana günlük ihtiyacını belirliyo bütün yediklerini yazıyorsun yaptığın sporu falan o hesaplıyo.Neredeyse bütün yemekler var hemde hem porsiyon hem grm hemde kaşık olarak miktar belirliyosun.
Benim kullanıcı adım DAMLA KARAARSLAN yada mail dmlgok@hotmail.com eklerseniz sevinirim yada siz verin ben eklerim..

Selam hanımlar..

61.1 ile basladim, 59.2 yim simdi,
Mukemmel bi site buldum, her yedigimi kaydediyorum, cok mutluyum, insan neler yiyormus meger, binlerce kalori, simdi 800 u gecmiyorum, cok yiyorum yine diye uzuluyordum, bi tartildm sasirdm, demekki gercekten etkiliymis kalori sayimi, diyetarkadasim yazin siteye mutlaka girin, muhtesem gercekten,

Selam hanımlar..

Bu da benim dedigim site tarziymis, guzel, cok onemli kaydetmek,

Merhabalar ben de su an karar verdim bu kalori sayimini kullanmaya. bir de ben diyetisyenlik bolumunu kazandim 1. sinifim. artik bolumum ve meslegim geregi zayif olmam lazim. zaten okuldaki beslenme diyetetikte temel. kavramlar dersinde de gorduk kalori sayimini. gunluk aldigim yiyecek gruplarini da guzel bi sekilde dengelersemhic problem yok boy 1,60 kilo 63
(meslek derslerimiz baslasin burda okulda ogrendiklerimi paylasirim sizlerle. Kadinla kulubunun diyetisyeni olurum :KK70:)

Son düzenleme:
Merhabalar ben de su an karar verdim bu kalori sayimini kullanmaya. bir de ben diyetisyenlik bolumunu kazandim 1. sinifim. artik bolumum ve meslegim geregi zayif olmam lazim. zaten okuldaki beslenme diyetetikte temel. kavramlar dersinde de gorduk kalori sayimini. gunluk aldigim yiyecek gruplarini da guzel bi sekilde dengelersemhic problem yok boy 1,60 kilo 63
(meslek derslerimiz baslasin burda okulda ogrendiklerimi paylasirim sizlerle. Kadinla kulubunun diyetisyeni olurum :KK70:)

Paylaşımlarını bekliyoruz :)

Ben de bu yöntemle zayıflamaya karar verdim. Ayça kaya nın sayarak zayıfla kitabını okuyorum. Tavsiye ederim. Zaten o kitap bu kararı vermemde etkili

Arkadaşlar fittingo'ya bende üye oldum. Gerçekten başarılı bir site. Sevgi ve Damla arkadaşlık isteği gönderdim kabul ederseniz sevinirim. Birbirimize destek olalım ne dersiniz :)

Selam kizlar :) eskilerden burada olan var mi hala bilmiyorum ama ben taaa 2011 yilinda burayi kesfedip kalori sayimi arti sporla 10-12 kilo verenlerdendim. Sonrasinda da koruma icin saymaya devam edip burada da paylasiyordum ama sinav senem olunca sporu da kalori sayimini da biraktim. 63-64 kilolardayken (boy 1.69) 2012 yilinda ve 2013 de universitede devaminda 80-81 bile gordum tartida. Su an 75 im. Yeniden 63 e inmek istiyorum ve fittingo ya da uyeyim bir yandan kalorileri saymaya basladim bile :) Hepinize kolay gelsin,gazabimiz mubarek olsun! :KK70:

Günaydın kızlar beni de aranıza alır mısınız :44::44::KK16::KK34:

Ben üniversiye başladığımda 60 kiloydum 4 yıl boyunca yurt yemekleri şu bu derken öğrencilik işte bilirsiniz :) 90' a kadar çıktım :KK43: Ama

kararlıyım verecem incecik olcam inşallah şimdide sürekli oturuyorum kpss ye hazırlanıyorum ama olsun sürekli evde olduğum için fırsat

yaratmaya çalışıyorum hareket için falan

Yaşım 23 boyum da 1.67 kilom da 85 :KK43: 24 gün oldu kalori takibi yapalı 90 ile başladım şimdi maşallah 85'e düştüm:KK1:

Son düzenleyen: Moderatör:
selamlar ,

bende yaklaşık 1 aydır kalori hesabıyla diyet yapıyorum 70 idim başladığımda 65,6 ı gördüm..bu sabah 66,00 isim iki gündür fazla kaçırdim sanırım.spor yapamıyorum hiç vaktim yok ve masa başında çalışıyorum şimdilik böyle :)

Merhaba arkadaşlar...Bende emzirdiğim için kalori sepeti ile diyet yapıyorum gerçekten faydalı bende bir ayda 6 kilo verdim emzirdiğim için daha fazla kalori yakıyorum vede bu aralar çok yapamazsamda egzersizde yapıyorum evde, yürüşe çıkamıyorum havalar soğuk bebeğim var...87 den 81 düştüm...
bir ara bal+tarçın kürü yaptım şimdide elma sirkesi+bal kürü yapıyorum...

Kizlar 58.4 geldim sabah, az ilerledim dikkat edemedim gezmekten :-) en azidan almadim, 61.1 den 58. 4 bi ayda, buna da sukur , 50 olsam bi puff .diyet arkadasim super

X