Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Kahvaltımı yaptım :21:
Yarım yumurta(yağda) domates salatalık bir çatal peynir bir dilim kepek ekmek
2013-03-26 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Süzme Peynir 20 GRAM 19.4
[2] Marul (Kıvırcık) 3 yaprak 6
[3] Sahanda Yumurta 0.5 PORSİYON 80
[4] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[5] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[6] Domates 1 ADET 14
Toplam : 185.4 kal. :KK53:

Son düzenleme:
Cok hoşuma gitti ya yani bunlar kac kalori ortalama öğlen icine domates salatalık peynir gibi seyler koyduğumuzu sofradaki yemeklerinde sebze yemeği olduğunu farzedersek ?? :KK39: gayet tok tutucu gozukuyo cunku :KK1:

Yanlarına ortalama kalorilerini yazdım :)

Sabah 1: 250-300 kalori

Sabah 2: 190 kalori

Öğle: 250 kalori

Ara: 100 kalori

Akşam: 300-350 kalori

Son düzenleme:
Yanlarına ortalama kalorilerini yazdım :)

Sabah 1: 250-300 kalori

Sabah 2: 190 kalori

Öğle: 250 kalori

Ara: 100 kalori

Akşam: 300-350 kalori

Cok güzel ya ben daha yüksek olduğunu düşünmüştüm ama cok iyi cidden ya 1000 1100 kalori falan yapıyor çünkü Cook sagol deniycem bunu :KK8:

Bir de bi konuda yardım isteyecektim ya kalori heaapladigim siteden baktım ton salata diye bir şey var 109 kalori diyor bir porsiyona bir de ton balikli salata var bir adet diyor ve 400 kalori gösteriyor sizce hangisi doğrudur kıvırcık dardanel ton balık ve biraz misirla yapacagım bir kase yesem kac kaloridir?? :44:

Son düzenleme:
Bir de bi konuda yardım isteyecektim ya kalori heaapladigim siteden baktım ton salata diye bir şey var 109 kalori diyor bir porsiyona bir de ton balikli salata var bir adet diyor ve 400 kalori gösteriyor sizce hangisi doğrudur kıvırcık dardanel ton balık ve biraz misirla yapacagım bir kase yesem kac kaloridir?? :44:

400 doğru olabilir.
Çünkü light olmayan, 80 gr'lık (Hani 3'lü satılıyor ya, onun bir tanesi) ton balığı 150 kalori zaten.
İçine koyacaklarına göre aşağı yukarı bir hesap yapabilirsin.

Bugünkü planladığım menüm;

kahvaltı (587)
1 bardak süt 80
peynir (2 kk) 165
1 yumurta 80
2 DİLİM UNO DENGE 80
3 KURU KAYISI 54
REÇEL ( 1 Y.K) 50
6 ZEYTİN 78

öğle (588)
light ton 90
15 BADEM 120
kapuska 190
1/2 s.b yoğurt 92
3 y.k bulgur 96

akşam (270)
1 yumurta 80
KAPUSKA 190

toplam 1445

400 doğru olabilir.
Çünkü light olmayan, 80 gr'lık (Hani 3'lü satılıyor ya, onun bir tanesi) ton balığı 150 kalori zaten.
İçine koyacaklarına göre aşağı yukarı bir hesap yapabilirsin.

Sagol canım ya tüh ben azdır zannediyodum baya da yedim söyle büyük bir kase dolusu ama kıvırcık ve misirla hesapladim yani benim icine tüm kattıklarım 250 260 kalori falan ediyor zannedersem bir de yalnızca limon sıktım 400 degil de 300 sanki umarım öyledir yani :KK56:

Son düzenleme:

ben salata yaptığımda içine koyduklarımı tek tek seçiyorum. mesela kıvırcığı, domatesi, zeytinyağını.. hem daha doğru oluyor bence hesap.
çünkü mesela oradaki bir salata 300 kaloriyse benim yaptığım az çıkabilir sonuçta :)

Son düzenleme:

İçine kattıklarını tek tek hesapla :KK34:

Sabah: domates salatalık peynir sahanda yumurta bir dilim kepek ekmek 180 kalori
Ara: yarım elma 30 kalori
Öğlen: ton balikli salata 300 kalori
Ara:bir porsiyon sutlu tatlı bir lokum ve çubuk kraker 370 kalori -tahminen-
Aksamı bilemiyorum sizce ne yapıyim? İkindi sapittim yine :KK31:
100 kalori falan daha alırsam 1000 olacak tam çorba mı icsem ki :KK56:
Ya sizce boyle kilo veremez miyim bide :44:

Son düzenleme:
1 yumurtayla peynirli omlet kaç kaloridir bilen var mı bulamadım da

İcine kattığın peynirin yağına attığın yağa gore falan da değişir ama bence 150 200 kalori falandir çünkü yumurta 80 kalori peynir yağ ile beraber evet olabilir :44:

Son düzenleme:
Ekmegi bırakmayı nasıl becerebildin ya ben kepek ekmege başladım da dort dilim yedim mesela dün cok geldi o da ne yapsambilmiyorum ekmezsiz de doymuyorum sabah erken kahvaltı yapıyorum baya 6-7 arası sonra 12 ye kadar baya acıkıyorum öğlende okulda yemek kısıtlı ya tost ya da doner falan yiyeceğim onlarda cok kalorili kısacası kafam baya karışık:S

kesinlikle kendini ekmek yemeğe odaklama öncelikle, tipik olarak ekmek yiyerek doyduğumuzu düşünüyoruz ama yanlış bir düşünce, önce yemekle doyabileceğine odaklan, eğer hiç ekmeksiz yapamıyorum diyorsun kesinlikle 1 dilim olmak üzere sabah kahvaltısında ye gun içinde bunu yakabilme sansın var ama aksam 7 den sonra yediğin ekmeği çok zor :KK43:

Sabah: domates salatalık peynir sahanda yumurta bir dilim kepek ekmek 180 kalori
Ara: yarım elma 30 kalori
Öğlen: ton balikli salata 300 kalori
Ara:bir porsiyon sutlu tatlı bir lokum ve çubuk kraker 370 kalori -tahminen-
Aksamı bilemiyorum sizce ne yapıyim? İkindi sapittim yine :KK31:
100 kalori falan daha alırsam 1000 olacak tam çorba mı icsem ki :KK56:
Ya sizce boyle kilo veremez miyim bide :44:

hem tatlı hem kraker aynı öğünde kötü olmuş ama akşam hafif takılmak zorunda kalmışsın o kadar.dengelersin bence.gerçi kaç kalori sınırın bilmiyorum ben1200-1300 alıyorum şu an.birde çorba diyip geçiyoruz ama aslında kalorileri hiç az değil.ben akşam bir çorba ile doymuyorum mesela onun yerine kepekli bir tost(90)+domates(14)+salatalık(11)+yumurta(80) yiyorum. gün içinde abarttı isem daha az kalori almış ve doymuş oluyorum.bu arada tost benim bu diyette favorim.uno denge light ekmek ile yapıyorum.1 dilim 40 kcal.araya da 1 dilim köy peyniri ohh miss.

hem tatlı hem kraker aynı öğünde kötü olmuş ama akşam hafif takılmak zorunda kalmışsın o kadar.dengelersin bence.gerçi kaç kalori sınırın bilmiyorum ben1200-1300 alıyorum şu an.birde çorba diyip geçiyoruz ama aslında kalorileri hiç az değil.ben akşam bir çorba ile doymuyorum mesela onun yerine kepekli bir tost(90)+domates(14)+salatalık(11)+yumurta(80) yiyorum. gün içinde abarttı isem daha az kalori almış ve doymuş oluyorum.bu arada tost benim bu diyette favorim.uno denge light ekmek ile yapıyorum.1 dilim 40 kcal.araya da 1 dilim köy peyniri ohh miss.

Evet tatliyla kraker kötü oldu ama tatlıyı yedikten sonraki bastırma istegi iste :KK58: mmm evet uno denge light ekmegi bende cok seviyorum kepek ekmekten bile az kalorisi ve bence digerlerinden daha lezzetli :KK1: aksama tost yiyecek kadar acıkır miyim bilmiyorum simdi krakeri tatlıyı yedim tabi acikmadigimdan boyle konuşuyorum ama pınarın 200 gr lik light yogurtlarindan yemeyi düşünüyorum veya çorba belki yoğurdun yanına bir de elma yerim bilemiyorum yani ama kesinlikle hafif geçecek :KK45:
Birde sizce lokum kilo aldırır mı cok hoşuma gidiyo bazen cok kaçırıyorum da :KK56:

Son düzenleme:
Evet tatliyla kraker kötü oldu ama tatlıyı yedikten sonraki bastırma istegi iste :KK58: mmm evet uno denge light ekmegi bende cok seviyorum kepek ekmekten bile az kalorisi ve bence digerlerinden daha lezzetli :KK1: aksama tost yiyecek kadar acıkır miyim bilmiyorum simdi krakeri tatlıyı yedim tabi acikmadigimdan boyle konuşuyorum ama pınarın 200 gr lik light yogurtlarindan yemeyi düşünüyorum veya çorba belki yoğurdun yanına bir de elma yerim bilemiyorum yani ama kesinlikle hafif geçecek :KK45:
Birde sizce lokum kilo aldırır mı cok hoşuma gidiyo bazen cok kaçırıyorum da :KK56:

Sadeyse kalorisi baya düşük bence zarar gelmez ama 3ten fazla yememeye çalış

Ayrıca ben bisey daha sormak istiyorum ya kepekli tost nasıl 90 kalori ben 160 falan hesapliyordum ama ekmek zaten 80 kalori peynir 10 kalori mı :18:
Kalori sınırını da 1000 diye düşündüm ama hep geciyorum 1200 ü falan buluyor yani hep

Son düzenleme:
Ben bu gidişle kilo falan veremeyeceğim ya :83: aksine alıyormuşum gibi geliyor banyoya girerken kıyafetlerin örttüğü gobegimle karşı karşıya kalınca daha da moralim bozuluyor sabahları neyse normal oluyor ama akşamları görünce kocaman boyle cok moralim bozuluyor :KK57: sutlu tatlılar krakerler lokumlar… ben bu gidişle kilo vermeyi birak alıyorum alicam sanki :88: :85:

Son düzenleme:
X