Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
slm kızlar 7 yıllık evliliym 3 çocuğum var 7 yıldır o diyet benim bu diye senin yaptım durdum sadece diyette yapmadım tabi yedim yedim yine yedim :) en son dukan diyeti yaptım ii hoş kioların bi kısmını verdim verdilerimin birazını geri adım ama dukan bende çarpıntı yapmaya başladı o yüzen kalori sepetinden kalori saymaya başladım yaşım 29 kilom 69 hedefim 60 kilo olmak çok mu zor yaa 7 senedir 60 ın küsüratlarından kurtulamadım

neden zor olsunki önemli olan istemek 9 kilo zor değil ..bedenini tanıyıp ona göre beslenmen lazım porsiyonlara kalorilere dikkat ettikten sonra gitmeyecek hiçbir kilo yok :)

neden zor olsunki önemli olan istemek 9 kilo zor değil ..bedenini tanıyıp ona göre beslenmen lazım porsiyonlara kalorilere dikkat ettikten sonra gitmeyecek hiçbir kilo yok :)

doğru söylüyorsun iradeli olmak lazım inş. Kalori sayma işe yarar :)

Kalori ihtiyacım 2091 olarak cıkıyor
ben ise bir ay 1000-1300 arası kalorı alarak 4 kılo verdım ama sımdı kılo veremıyorum..

Yani dediğiniz doğru ; zannedıyorum kılo verebılmem ıcın 1000 kalorının de altında beslenmem gerekıyor ki buda kıtlık alarmına gırıyor buda mantıklı gelmıyor bana
Beslenme uzmanlarınında soyledıgı gb ıhtıyacınız olan kalorının 500 k. altında beslenme hazırlayın kendınıze , yoksa benım gb 1 aydan sonra ya nıye kılo veremıyorum dıye yakınabılırsınız arkadaşlar.

Bugun 1400 kcal kadar almıştım ama simdi sporda yürüyüş-eliptik ve normal bisiklet ile 500 kusur kaloriyi yakmışım. 30 dk spor zor gelirken artık bir saat yetmiyor.
kilomu verdikten sonra bu kadar sıkı spor yapmam gerekir mi yoksa haftada 3 gun 40 dk spor yeterli olur mu?

benim ihtiyacım 1600 küsur..bugün ben de 1200 kaloriye çıktım zira ilk 4 günde 900-1000 kalori ile 3 kgya yakın attıktan sonra gram oynamadı baskül..ihtiyaç-500 ile devam etmek mantıklı..sağol canım uyarı için...

evet öyle dinledim spor eğitmenlerini internetten kilonun yoğun olduğu bölgeye çalısıp yürüyüş yapın ideal kilonuza ulaşınca haftada 3 gün yeterli dediler. bende şu son hafta 1700 kalori civarıyım hep abarttım iyice dikkat edicem artık

gülnihal abla nasılsın

iyiyim banucum..senden naber gülüm..işe başlamışsın..hayırlı olsun.demek ki yakışıklılar epey büyüdü55 olayım diye sahalara döndüm canım..senin durumlar nasıl?

selam arkadaslar ben 88 kiloyum. bu diyete bende baslamak istiorum yardimci olursaniz sevinirim. günlük kac kalori almam gerek.

hoşgeldin canım..bu sayfanın başında araçlar bölümünden günlük kalori ihtiyacını hesaplayabilirsin.Allah kolaylık versin..

teşekkür ederim..canım benim kendine acı ve kalorini arttır..kilo vermen durursa inan yeniden vermeye başlamak çok zor..istersen sana uygun kaloirili hazır bi liste bul.bi süre onu uygula..hem kilo verir.hem de bi düzene oturtmuş olursun..

hoşgeldin aslı..2 hafta önce senin kilondaydım..bence aynı kaloriyi kullanarak beraber kilo verebiliriz.sen günlük ne yiyorsan buraya da yaz..60 olmak çok kolay..bak benim hedef 55...Allah kolaylık versin canım.....

ahh canım..ben de bu hataları yaptım..senin bu yaşadığını yaşadım.ondan yazıyorum..sakın şok diyetlere başlama.daha kötü olursun..sana uygun olan kaloriyle yeniden başla..bi süre tartıya çıkma..yapabiliyorsan spor yap..inşallah göreceksin yeniden kilo vermeye başlarsın....

evet abla büyüdüler bend eiş hayatına atıldım evde durmak sıktı beniii
önceden de çalıştıgım için , evde ancak bukadar dayanabildim.

bende valla hala 66 lardayım
kalori sayıyorum belli bir diyet yapamıyorum monti gibi vs diyetleri uyduramıyorum .
birde 5 ögün yiyorum çünkü 7 de kahvaltı yapıyorum akşamda 7:30 da yiyebiliyorum yemegimi
5 ögün ayarladım bende baklaım etki edicekmi

bir kac gün herkes paylassa menüsünü daha iyi olur.bende karatay diyeti.monti yaptim.ama saglikli gelmedi bana kalori daha mantikli niye bu sayfaya fazla katilim yok daha iyi olabilir.

arkadaşlar bende bir haftadır kalori sayıyorum..
Menümü yazayım:

sabah:
1 dilim kepekli ekmek
1 domates,1 salatalık
Az peynir ve 1 çay

ara:
1 armut

öğle:
1 dilim kepek ekmek
1 sahanda yumurta
yarım kase corba

ara:
1 elma

akşam:
1 porsiyon türlü
1 kase cacık
1 dilim k. ekmek

merhaba kızlar,
bugun guzel başlamıştım ama aksam eşimle biraz bozusunca ben de kendimi yemeğe vermişim sanırım. sepete yazarken farkettim. bugun yediklerim değil diyette normaldeki ihtiyacımı bile geçmişti. ben de kızı uyutup dogru spora gittim. 600 kalori harcayıp kanter içinde dondum. en azından 150 kalori fazla ile yani 1600 e yakın kalori ile kapattım bugun.
Şimdi doğru duşa..

Bu arada yarın sırf buraya yazarken bana kızmayın diye çok sağlıklı beslenicem..:)

66 da çok kaldın canım yaa..ben de 62 de takılmıştım..normal yemeye geç.diyeti bırak.metabolizman hızlansın dediler.aaahhh ne güzel günlerdi
bi akşam 72 yi tartıda görünce gülnihal gün bugündür dedimtekrar diyete başladım banu.hakkaten hızla 69 oldum..şimdi 68 küsür..regl olmasaydım bu hafta 67 yi ucundan yakalrmışım...nasip..acelem yok diyorum..sen de istersen böyle bi dene canım..

ahh ablam uzun zamandır d,yet yapmıyorum ki bende herşeyi yeidm 69 lara kadar çıktım
11 şubatta yedniden başladım diyete ama kalori sayıyorum . bazen çok bazen az ortayı buluyorum
glismein endeksede dikkat eidyorum beslenirken birde evdeyken 3 ögün yerdim şimdi 5 ögün yiyorum.
son zmanlarda meyve yemezdim meyve yiyorum günde 2 porsiyon en son 16 şubatta 66.1 dim
geçen hafta tartılmadım bakalım bu pazar keç çıkıcam.

üffffff..ömrümüz böyle geçecek beee...eskiden biri beni 65 kilo yapsa yemez içmez o kiloda kalırım derdim..gördüm kalınmıyormuş..korumak daha zormuş..işte şimdi yine diyetteyim 55 olayım diyorum.olurum da..ama sonrası düğün bayram mı..değil...hep kontrol hep kontrol

evet ya ...
ne güzel 67 lere düşmüştüm yine aldım fazlasıyla...
korumak daha xor,hep dikkat etmke lazım

Bende yaklaşık bir aydır kalori sayımı yapıyorum ve çok memnunum.Yalnız günde 1000 kalori ya da 1300 kalori bence çok az bu şekilde beslenen arkadaşlar bir süre sonra kilo vermeniz duracak çünkü vücudunuz kıtlığa girecektir.Ayrıca bu kadar düşük kalori ile muhtemelen az glikoz alacakları için insanın beyni bile duraksar, bayılırsınız bence en azından 1600-1500 kaloriden aşağı düşmemek lazım :)
Bir de bazal metabolizmayı+yaşam tarzı hesaplanarak kalori alımı yapılmalı mesela benim bazal metabolizmam 1359 yaşam tarzı (monoton) toplamda 1699 kaloriye ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Kızlar beni de aranıza alır misiniz? Bende 10 gündür kalori sayma yöntemiyle 69 dan 65.8 e düştüm hala devam ediyorum sizinle birlikte daha keyifli olacağını düşünerek aranıza katılmaya karar verdim

bende günlerdir hep 1700 1800 kalori alıyorum elimde değil çok yemiyorum ama yediğim şeyler çok kalorili bugün tartıldım 2 kilo vermişim başladığımdan beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…