slm kızlar 7 yıllık evliliym 3 çocuğum var 7 yıldır o diyet benim bu diye senin yaptım durdum sadece diyette yapmadım tabi yedim yedim yine yedim :) en son dukan diyeti yaptım ii hoş kioların bi kısmını verdim verdilerimin birazını geri adım ama dukan bende çarpıntı yapmaya başladı o yüzen kalori sepetinden kalori saymaya başladım yaşım 29 kilom 69 hedefim 60 kilo olmak çok mu zor yaa 7 senedir 60 ın küsüratlarından kurtulamadım
neden zor olsunki önemli olan istemek 9 kilo zor değil ..bedenini tanıyıp ona göre beslenmen lazım porsiyonlara kalorilere dikkat ettikten sonra gitmeyecek hiçbir kilo yok :)
2 yıl kadar kalori sayarak yaklaşık 30 kilo verdim ben.tecrübeme dayanarak sana tavsiyem başlangıç kalorini yüksek tutman olur..mesela 1300 kalori ile başla..zamanla kilo vermen durdukça azaltırsın.bu da uzun vadede istediğin kiloya bıkmadan inmeni sağlar canım.ama 900-1000 arası başlarsan 1 ayda evet 4-5 kilo verirsin ama açlık canına tak eder diyeti bırakırsın..yok bırakmaz da azimle devam edebilirsen kilo vermen durur sonrasında şok diyetlere başlarsın.bi süre sonra şu andakinden bile fazla kilolu olarak hayatına devam edersin.bunu yaşayan arkadaşlarım var..tabi yine karar senin...Allah kolaylık versin...
Kalori ihtiyacım 2091 olarak cıkıyor
ben ise bir ay 1000-1300 arası kalorı alarak 4 kılo verdım ama sımdı kılo veremıyorum..
Yani dediğiniz doğru ; zannedıyorum kılo verebılmem ıcın 1000 kalorının de altında beslenmem gerekıyor ki buda kıtlık alarmına gırıyor buda mantıklı gelmıyor bana
Beslenme uzmanlarınında soyledıgı gb ıhtıyacınız olan kalorının 500 k. altında beslenme hazırlayın kendınıze , yoksa benım gb 1 aydan sonra ya nıye kılo veremıyorum dıye yakınabılırsınız arkadaşlar.
Bugun 1400 kcal kadar almıştım ama simdi sporda yürüyüş-eliptik ve normal bisiklet ile 500 kusur kaloriyi yakmışım. 30 dk spor zor gelirken artık bir saat yetmiyor.
kilomu verdikten sonra bu kadar sıkı spor yapmam gerekir mi yoksa haftada 3 gun 40 dk spor yeterli olur mu?
gülnihal abla nasılsın
selam arkadaslar ben 88 kiloyum. bu diyete bende baslamak istiorum yardimci olursaniz sevinirim. günlük kac kalori almam gerek.
canım maşallah inanamadım 30 kilo ne demekdediğin gibi kalori arttırmayı denedim ama koşullandım sanırım, elimi kalorili bir şeye atsam vazgeçip yiyemiyorum.sabahtan beri 450 kalorideyim daha..:) iyi mi kötü mü bilemedim..
slm kızlar 7 yıllık evliliym 3 çocuğum var 7 yıldır o diyet benim bu diye senin yaptım durdum sadece diyette yapmadım tabi yedim yedim yine yedim :) en son dukan diyeti yaptım ii hoş kioların bi kısmını verdim verdilerimin birazını geri adım ama dukan bende çarpıntı yapmaya başladı o yüzen kalori sepetinden kalori saymaya başladım yaşım 29 kilom 69 hedefim 60 kilo olmak çok mu zor yaa 7 senedir 60 ın küsüratlarından kurtulamadım
Kalori ihtiyacım 2091 olarak cıkıyor
ben ise bir ay 1000-1300 arası kalorı alarak 4 kılo verdım ama sımdı kılo veremıyorum..
Yani dediğiniz doğru ; zannedıyorum kılo verebılmem ıcın 1000 kalorının de altında beslenmem gerekıyor ki buda kıtlık alarmına gırıyor buda mantıklı gelmıyor bana
Beslenme uzmanlarınında soyledıgı gb ıhtıyacınız olan kalorının 500 k. altında beslenme hazırlayın kendınıze , yoksa benım gb 1 aydan sonra ya nıye kılo veremıyorum dıye yakınabılırsınız arkadaşlar.
evet abla büyüdüler bend eiş hayatına atıldımevde durmak sıktı beniii
önceden de çalıştıgım için , evde ancak bukadar dayanabildim.
bende valla hala 66 lardayım
kalori sayıyorum belli bir diyet yapamıyorum monti gibi vs diyetleri uyduramıyorum .
birde 5 ögün yiyorum çünkü 7 de kahvaltı yapıyorum akşamda 7:30 da yiyebiliyorum yemegimi
5 ögün ayarladım bende baklaım etki edicekmi
66 da çok kaldın canım yaa..ben de 62 de takılmıştım..normal yemeye geç.diyeti bırak.metabolizman hızlansın dediler.aaahhh ne güzel günlerdi
bi akşam 72 yi tartıda görünce gülnihal gün bugündür dedimtekrar diyete başladım banu.hakkaten hızla 69 oldum..şimdi 68 küsür..regl olmasaydım bu hafta 67 yi ucundan yakalrmışım...nasip..acelem yok diyorum..sen de istersen böyle bi dene canım..
üffffff..ömrümüz böyle geçecek beee...eskiden biri beni 65 kilo yapsa yemez içmez o kiloda kalırım derdim..gördüm kalınmıyormuş..korumak daha zormuş..işte şimdi yine diyetteyim 55 olayım diyorum.olurum da..ama sonrası düğün bayram mı..değil...hep kontrol hep kontrol
bende günlerdir hep 1700 1800 kalori alıyorum elimde değil çok yemiyorum ama yediğim şeyler çok kalorilibugün tartıldım 2 kilo vermişim başladığımdan beri