Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
hayırlı cumalar arkadaşlar

Bayanlar ben de aranıza katılmak isterim. 4 haftadan beri kalori sayıyorum 4 kilo verdim. Bu hafta çok zorlanıyorum nedense. Az önce nutella yedim o kadar pişmanım ki mümkün olsa çıkarırdım.

pişmanlık iyidir canım..seni çıtırlığa taşır..hoşgeldin diyeyim..güzel kilo vermişsin.bazen kilo verme durur,vücut kendini toparlar.beden olarak inceldiğini farkedersin zaten..sonra tekrar başlar..sen bildiğin gibi devam et canım...

mrb kızlar ben yeni katıldım bi sorum var?!!hareketsiz bir bayan gunde kac kalorı yakıyor?!

hoşgeldin papatya......hareketsiz olarak BMR hızını yakarız diye biliyorum.herkesin hesaplamasında BMR değişir.

sağol canım :)800-900 kalorı civarı beslensem zararlı olur mu?

kısa zamanda hızla kilo verirsin.sonra durur...yeniden harekete geçirmek çok zor olur.kandi yaptığım hatalardan biri olduğu için söylüyorum.1000 kalorinin altına aman düşme canım..biz bu kiloları bikaç ayda almadı ki öyle verelim.yavaş yavaş olsun ama geriye dönüşü olmasın...

eee demek ki şimdi siyesta zamanı

günaydın kızlar.nasıl gidiyo diyetler.benim iyi ama eskiden ilk haftada ödem filan toplam 3 kilo eksik çıkardım tartıda.şimdi 1.5 ancak oldu.sanırım tam regl dönemimde başladım ondan diye teselli ediyorum kendimi.şu topiği hareketlendirsek biraz yaa.dünkü menüm
[1] Şehriyeli Pilav 0.5 PORSİYON 168
[2] Zeytinyağlı Pırasa 1 PORSİYON 225
[3] Kuru kayısı 2 adet 36
[4] Mercimek Çorbası 0.5 KASE 135
[5] İskender 0.5 PORSİYON 400
[6] Badem 4 gr (adet) 22.8
[7] Mandalina 1 ADET 50
Toplam : 1036.8 kal.

dün kü sahur ve iftar menum :)

[1] Marul (Kıvırcık) 4 yaprak 8
[2] komagene etsiz çiğ köfte 1 100 gr 210
[3] Marul Salata 1 PORSİYON 93
[4] Ekmek (beyaz) 50 GRAM 127
[5] Kırmızı Mercimek Çorbası 1 PORSİYON 183
[6] Portakal 1 ADET 50
[7] Köy Peyniri 60 GRAM 58.8
[8] Ekmek (beyaz) 100 GRAM 254
Toplam : 983.8 kal.

kısa zamanda hızla kilo verirsin.sonra durur...yeniden harekete geçirmek çok zor olur.kandi yaptığım hatalardan biri olduğu için söylüyorum.1000 kalorinin altına aman düşme canım..biz bu kiloları bikaç ayda almadı ki öyle verelim.yavaş yavaş olsun ama geriye dönüşü olmasın...

mrb kızlar
gun içinde ii besleniyorum aslında ama fazla yesıllık ve haslanmış besinler kullandıgım için 900 kalorı cıvarında kalıyorum

bende dün çok iyi beslendim ama akşam beni mahfetti....
sabah
zeytin
peynir
ekmek
1 şekerli çay

öğle
zeytinyağlı bamya
3 köfte
1 dilim ekmek

akşam
şehriye çorbası
bamya
4 köfte

gelelim pişmanlıklarıma ben de daha çok tuzlu abur cuburlara dayanamayanlardanım

3 avuç çekirdek 160 kal.
7 8 cips 170 kal.
3 mısır patlağı 60 kal.

1589 kalori ediyor ama 1 saat yürüdüm 1244 kalori oldu çok şükür

gülnihal ablaa nerelerdesin sana birşey sorcam şimdii ben yapıyorum diyet arada kaçamaklar olsa da zorlanmıyorum.. çünkü psikolojimi aylar öncesinden ayarladım diyet yapıcam eve gidince diye şehir dışında okuyorum.. gitme günüme de 16 gün felan kaldı normalde gidince bırakırım demiştim ama bırakmak istemiyorum ideal kiloma ulaşana kadar şimdi yine bırakmıcam diye ayarlıyorum kendimi ama çookk zoor ders saatlerim yurtta çıkan yemekler hepsi çok kötü ikinci öğretimim inşallah grup dağılmaz... devam edelim kimse pes etmesin lütfennn
ama orda geç kalkıyorum kahvaltı yapamıyorum dersim bazen 9 da bitiyo gece (belki de daha geç..) ve genelde dışardan hamburger pizza söylüyorum yardımcı olun da bu zor sartlarda bile olsa yapmaya devam edelimmm

dün kü sahur ve iftar menum

[1] Dido 0.5 PAKET(40GR) 102.5
[2] Elma 1 ADET 60
[3] Marul Salata 0.5 PORSİYON 46.5
[4] Bulgur Pilavı 0.5 PORSİYON 145.5
[5] Ekmek (beyaz) 30 GRAM 76.2
[6] Kırmızı Mercimek Çorbası 1 PORSİYON 183

[7] Jucy Portakal-Nar-Limon Karışık Meyve Nektarı 0.2 litre 118
[8] Taze Kaşar (%34 yağlı) 50 GRAM 132.5
[9] Ekmek (beyaz) 100 GRAM 254
Toplam : 1118.2 kal.

iki gündür kalorileri say, saaay bitmiyor. hem regl olacagım ama kayınvalideler burdaydı, yemek çok yedik hem de onlar varken spor yapmadım. şimdi bu üç gunun acısını çıkarmam lazım..sabah 2 sat deliler gibi temizlik yaptım şimdi de sebze yemeği yapıp kızım uyurken spor yapacağım..su da bakıyorum 2 gundur 2 lt olmadı gun bazında. bugun çok sy çok hareket az kalori yapayım..
bu arada erzurumlu eşim o yuzden 3 gundur midem bayram etti:)

mrb kızlar
dun yediklerim;
sabah:sucuklu yumurta küçük porsiyon 250
öğlen:haşlanmış karnıbahar ve yağsız salata 60 kalori
alşam:5 adet çiğköfte 250 kalori küçük kase k fleks 150 kalori bir kase yogurt 60 kalori
toplamda 770 kalori
kızlar az mı sizce saglıgım acısından hiç aç hissetmiyorum kendimi ama 1000 kalorinin altına düşmemek lazım sanırım

ya kızlar bişi dicem ben ya sabahları erken kalkıp kahwaltı yapamıyorum işyerinde simit yiyorum. gerci haftada 3 gün falan yiyorum böle, ama tok tutuyo,günlük kaloriyi de geçmiyorum.
bikaç gündür giremedim topik e o yüzden kalorileri yazacağım kalori sepetinden kalori sepeti harika bişey !

14 şubat 1118
15 şubat : 1423 (40 dk yürüyüş)
bugün daha bitirmedik günü eğer üşenmesem pazara gidicem hem yürüyüş olur ama her yerim ağrıyo gibi hissediyorum yoksa bu bi bahane mi diyorum kendime

Son düzenleme:
Kalori sepetinden sadece yemeklere mi bakıyorsunuz? İdeal kilonuza baktığınızda size almanız greken kaloriden ne kadar azaltmanız gerektiğini söylemiyor mu? Ben orada yazana ve myfitnesspal sitesi/uygulamasının söylediğine uyarak 1740 kalori alıyorum günlük. 1740! Bugüne kadar da 4 haftadır hiç spor yapmadım ve kilo veriyorum. Hipotiroidim var üstelik. Siz kendinizi çok zorluyorsunuz gibi geliyor bana. Önemli olan hızlı kilo vermek değil beslenme alışkanlığını değiştirmek. Yaza kadar bütün fazlalıkları verip kışa kadar tekrar almak istemiyorsanız vücudunuzu açlık moduna sokmayın. Naçizane bir tavsiye.

haklısın bende öyle düşünüyorum,ben gıda bölümü mezunuyum diyet derslerimiz yoğunluktaydı etrafımdakileri uyarıyorum çünkü hızlı kilo verip daha fazlasını tekrar alıyorlar ama burdaki çoğu insan daha bilinçli tabi :)

Biz de yararlanabilir miyiz bilgilerinizden? :)

dünün sahur ve iftar menusü

[1] Metro 0.5 ADET (40gr) 93.5
[2] Ülker Golf Maxima Rulo Pasta 90 GRAM 235.8
[3] Etli Taze Fasulye 1 PORSİYON 250
[4] Dost Yoğurt 100 GRAM 79.4
[5] Ekmek (beyaz) 40 GRAM 101.6
[6] Portakal 1 ADET 50
[7] Taze Kaşar (%34 yağlı) 50 GRAM 132.5
[8] Ekmek (beyaz) 100 GRAM 254
Toplam : 1196.8 kal.

dün azıttım resmen
akşama kadar güzeldi akşam eve gidince börek yedim hemde 2 dilim sonra bi de magnum çok güzel yaa amacım kilo almak sanki ahahahhh
ama kalori hesabı yaptım 2000 olmamışım allahtan

[1]Magnum Badem (86gr) 1 adet 271cal
[2]Börek 2 PORSİYON 660cal
[3]Yoğurt (tam yağlı) 200 GRAM 136cal
[4]Pirinç Pilavı 0.50 PORSİYON 163cal
[5]Izgara köfte (dana eti orta yağlı)4 adet 240
[6]Simit (susamlı)1 ADET 260cal

20 dk yürüyüş var -113.6

toplam: 1616 cal
cal çok değil ama içerik olarak çok fenaaaa

Son düzenleme:

benimde oluyo çak napalım yaa bende yazayım ne yediklerimi

kahvaltı
zeytin
peynir
ekmek
1 küp şeker

ara
portakal

öğle
zytinyağlı bamya
4 adet lahana sarması
yoğurt

akşam
peynirli poğça 2 tane
lahana çorbası

1300 kalori

bence böyle daha güzel

evet düşme ilk öyle gider sonra çabuk pes edersin

ben hafta da 1 kilo veriyorum çokta hızlı değil galiba ayda vermem gereken normal kilo 6 yı geçmediği sürece aşırı değil

doğum günüme az kaldı pers tartılcam söle bir kilo vermiş olsam ne güzel olcak ama 10. günümde 1 kilo vermis olsam ne güzel bir hediye olur benim için ya ama sanki zor gibi bu kaçamaklarla ahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…