Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
gayet normal kilo veriyorsun hemde sağlıklı üzülmeni gerektiren hiç bir şey yok normalde ayda 4 kilo vermek gerekiyorumuş

evet tatlim dogru soluosun ama hergun bol su bol yuruyus terleyene kadar yuruorum belkide ondan cok bekledim haftada 1 kilo gitmis galiba nese cuma gunu ins degisir

Hanımlar bugün bir süreliğine 1800 kaloriye geçiş yapıyorum.
Eskisine göre biraz daha fazla hareket edersem aradaki 200-300 kalorinin sorun olmayacağını düşünüyorum :)

Bengicim misafirin varsa kalori limitini arttır, tıpkı benim gibi :)
Ama kesinlikle boşver ne olursa olsun deme, o zaman insan 3000 kaloriyi bulabiliyor
Normalde 1200 alacaksan, misafir olduğu zamanlar 1600-1800 kalori al ve daha hareketli olmaya çalış.
En kötü ihtimalle sabit kalırsın, kilo almazsın :)

bu arada bu yoğurt olayını nasıl yapıosunuz öğle veya aralarda ne kadar yiyiosunuz.. bir de tam yağlı mı yoksa light yoğurt mı?

Ben 0.1 yağ oranına sahip (yani nerdeyse yağsız) bir yoğurt yiyiyorum.
Light yoğurtlardan daha da yağsız bu yoğurtlar.
Ben şimdiye kadar Pınar, İçim ve Sek markalı yoğurtlar buldum.
İçlerinden fiyat olarak en uygunu Sek.
650 grlık kutusu Şok marketlerde 2.20 lira.
Reklam gibi oldu ama maksadım yardımcı olmak, umarım senin de diğer hanımların da işine yarar canım

Ben de 1983 gibiyim, akşam yemek yemeden dayanamam :)
Zaten en çok açlık hissettiğim zamanlar akşam vakitleri.
Aç kalmam imkansız
Bence mantıklı bir yöntem değil.
Akşam en geç 18'de yemek, ağır ve kalorili şeyler yememek mantıklı da aç kalmak doğru değil bence.

canım vereceğin kilo çok fazla olmadığından yavaş ilerliyorsundur. emin ol bu yaptığın geri kilo alma riskini en aza indiriyor. yavaş yavaş, bebek adımları

bence de öyle arkadaşım. hem de akşam yememek yolumuzu kapatan bir şey. vücut ne kadar uzun süre aç kalırsa o kadar yavaşlıyor metabolizma. ertesi gün sabaha kadar pili biter metabolizmanın akşam yenmezse.

En güzeli yavaş yavaş gitmek :)
Ben de yediklerime dikkat edip spor yaptığım halde bazen sabit kalıyrum, hatta geçen hafta tartıda 200 gr fazla bile gördüm ama bu hafta her şey yolunda gidiyor :)
Her vücudun ritmi farklı,dert etmemek vücudu anlamak lazım

canım vereceğin kilo çok fazla olmadığından yavaş ilerliyorsundur. emin ol bu yaptığın geri kilo alma riskini en aza indiriyor. yavaş yavaş, bebek adımları

bugünkü menüm herkes ekliyo bende ekleyim dedim
sabah yarım tahıllı simit 137
dil peyniri 45
et döner 100 gr 210
lavaş 100
yürüyüş 30 dk -153 kalori

şimdi ben yürüyüş yaptığım içn toplam kaloridn düşmelimiyim eğer öleyse daha kolay ye ve spor yap

Kilo vermenin temeli beslenme ama sporla desteklersen daha güzel sonuç alıyorsun :)
Spor yapıyorum diye kalorisine dikkat etmezsen de olmuyor maalesef, o zaman sadece sabit kalabiliyorsun.
Kilo vermek için belli bir kalorinin üstüne çıkmamak şart.
Sporla günde 250-500 kalori yaksak kardır :)

teşekkürler bu bilgi iyi oldu

Kalori sayımı ile uğraşmak istemeyenler kalori sayımı yapan siteleri kullanabilirler. Ben öyle yapıyorum. Genelden site ismi vermek uygun olmaz ama isteyenlere özelden site ismini söyleyebilirim.

mrhba sitenin ismine nasıl ulaşabilirim birde bu diyeti yapalı üçüncü günüm ama nerdeyse iki kilo eksik çıkıyor tartıda şöyleki 1100 kalorilik şu bence çok önemli hadi verdik diyelim kızlar ömrümüzün sonuna kadar bir dilim ekmekle olmaz sabitlemek için napabiliriz çünkü sürekli alıp vermek çok zararlı

22 günde 3 kilo süper bence arkadaşımkaç kalori aldın ortalama günlük acaba:26:

Sitelerin ismini burada birçok kez yazdık, o yüzden tekrar yazmanın sakıncası yoktur herhalde :)
Kalorisepeti ya da kilotakibi diye aratırsan siteye ulaşırsın canım.
Kiloyu sabitleyebilmek için kalori limitini çok fazla düşürmemek ve spordan, hareketli yaşamdan vazgeçmemek gerek.
Çok düşük kalorili diyet yaptığında da kilo veriyorsun ama ömür boyu o kadadr düşük kalori ile idare edemeyeceğin için mutlaka geri alıyorsun.

merhaba kızlar,

arkadaşlar kiloyu korumak için ne gerekiyor diye sormuş. ideal kilosu 55 olan birinin günlük kalori ihtiyacı 1600-1650'dir. 55 kiloya inmek içinse en fazla 1300 en az da 1000 kalori alır. en azından aramızdaki arkadaşlar böyle. ideal kilosuna ulaşınca bunu korumak için günlük aldığı ve yaktığı enerji toplamı 1650 olmalı. bu durumda kilosunu korur.

ben bugün biraz fazla iştahlıyım. yediklerimi şimdiden yazmazsam akşama kesin unuturum arada bir şeyler.

sabah;
1 kase mercimek çorbası, avuç kadar ince pide, 3 adet bisküvi, 1 şekersiz çay 420 kkal.

öğle;
11 tane etli yaprak sarma, 1 yemek kaşığı yoğurt 350 kkal.

ara;
şekerli türk kahvesi, 50 kkal
2 adet yulaflı biskuvi 100 kkal.

şimdilik toplam 920 kkal. dün ayak kemiğim ağrıdığı için bugün spor yok.

akşama şöyle 400 kkallık bi öğünle geçiştirebilsem bari.

Canım şu zamana kadar öyle çok kalori almamışsın, en iştahlı halin bu mu :)
Bir de beni gör iştahlı olduğum zamanlar, dünyayı yesem doymuyorum

Canım şu kiloya göre günlük kalori ihtiyacını nerden hesaplıyorsun?
Ben birkaç siteden hesapladım ama hepsi farklı sonuçlar veriyor.
Senin tavsiye edeceğin bir site var mıdır?

* Bugün isteyerek protein ağırlıklı beslendim.

bugün yediklerim

200 gr light ton balığı
220

650 gr yağsız yoğurt
325

ev keki
225

çeyrek porsiyon kebap
225

kıtır ekmekli akdeniz salatası (biraz yağlı gibiydi, kalorisini fazla tuttum o yüzden)
200

tek şekerli 3 bardak çay
60

2 portakal
100

akşam son olarak
1 kase yayla çorbası
115

çoban salatası
100

toplam: 1570 kalori

saol canım. aslında çok tokum ama sadece göz açlığı benimki. sürekli yemek istiyorum bugün. normalde öbür günler acıkmıyorum ve canım bir şey istemiyor. benim tek sorunum abur cuburdu. onları kesince doyuyorum yemeklerle.

senin listen harika. protein çok güzel, almaya devam et.

canım aslında ben osman müftüoğlunun yazısından aldığım formülü uyguluyorum. o günkü alman gereken enerji = o günkü kilon * 30
yani ben bugün = 97*30=2910 kalori almalıymışım.

kilo vermek içinse ideal kilo*20 formülünü uyguyluyorum. bunun altına inmemek ve üstüne çıkmamak yeterliymiş.

aslında şimdiki kilomu*20 bazal metabolizma hızımızı verirmiş. fiziksel aktivite hızımıza göre 1.3 ile 1.5 arası bir rakamla çarparak günlük kalori ihtiyacımızı bulmamızı sağlayan bir formül de var.

bunlar dışında özellikle çok beğendiğim bir site yok arkadaşım. bir nutrition dataya bakıyorum arada girip.

Bu bilgiler çok kıymetli, çok teşekkür ederim arkadaşım

kızlar bir de bir durum var.

şimdi ben şu malum siteye üye oldum. dedimki hedef kiloma inmek için şu kadar sürede kaç kalori almalıyım. o da bana benim hesapladığıma yakın bir rakam verdi.

ama o sitede işleyen mantık yanlış. çünkü sizin 30 kilo fazlanız varsa, bu 30 kilonun 30u da yağ değil. muhtemel 1/4 ile 1/3 ü su. yani ödem. buna göre 30 kilo fazlanın sadece 22 kilosu yağ. 8 kilosu ödem.

onlar 30 kilonun 30 u içinde 7000 kalorilik bir kısıtlama getirdikleri için almanız gereken kaloriyi daha az gösteriyorlar. siz gösterdikleri kaloriyi 1/4 oranında arttırabilirsiniz benim mantığıma göre.

çok kilolu kişilerde diyetisyene giderek verdikleri ilk 10 kilonun 5'i su 5'i yağ olur genelde. fazla kilo azaldıkça vücuttaki ödem de azalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…