• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalmalari için ben mi aramalayim

Hala mesaj atabilirdi diyorsunuz ya. Zaten dugun sahibi ayarlar kim nerde kalacak diye uzatmayin yeterince ayip etmissiniz
Aileler arasinda dami düğün sahibi ayarlar ?
Benim bildiğim ,karşi tarafin bilmediği kişiyse yada uzak akrabaysa öyledir .
Yoksa kardeş arasindadeğildir, abimin misafiri olduğu anda bana söyleye bilirdi .
Böyle duruma ilk kez düştüğüm için bende garipsedim .

Aileler arasinda dami düğün sahibi ayarlar ?
Benim bildiğim ,karşi tarafin bilmediği kişiyse yada uzak akrabaysa öyledir .
Yoksa kardeş arasindadeğildir, abimin misafiri olduğu anda bana söyleye bilirdi .
Böyle duruma ilk kez düştüğüm için bende garipsedim .
Aile arasinda da boyledir tabiki. Abiniz misafiri oldugu anda onu arayip soylememistir once yer ayarlayip oyle soylemistir. Biz doluyuz siz surda kalcaksiniz diye.

e doğru soylemissin. "beni arasinlar ben okeyim" demissiniz daha ne yapacaktini? burnunu düşürüp seni arayamayan insana ne ayip edeceksin?
versin parasini gitsin ucuz bir airbnbye, bosver. bir isi olan kendi aramali. bu ne kibir insanlardaki?
ayrica sen artik baska ulkedesin. sana ne turkiyede dönen dedikodu kazanindan?

Ayip etmissiniz tabi ki dugun zamani dugun sahibi arar ayarlar tam tersi siz aramalisiniz
Bugune kdr davet edilmedigim hic bir yere gitmedim kaldi ki yatili gidicem ablam boyle beklentiye girse kapisindan fecmem salona gider dugune katilir otelde kalirim

Even abim düğün sahibi ,ben ve kardeşimiz .
Yani sanki yabancimiyim bana gayet duyura bilirdi en azindan .
Bayramda da aradim kendisini hiç söz etmedi.

Otelde rezervasyon yapmiyor hanimefendi siz msj atip biz ayarladik bize bekliyorum demeliydiniz
Dugun zamani olu taklidi yapmakta nedir?

Kardeşim 6 ay önce bende bir hafta kaldi çokta memnun oldu .
Neden şimdi duyurmadi ?
Neden şimdi yabanciymişim gibi abimden duyuyorum geleceklerini ?
Oysaki bayramda ben kendisini aradim hiç söz etmedi ve bende sormadi baski olmasin diye.
Be
Siz eski konularinizdada hep kardeslerinizle problemlisiniz, genel aile yapiniz biraz soguk galiba?

Bizde kardesler birbirinde rahatca kalirlar, dugun durumlarindada dugun sahibinin organize ettigi yatili duzene herkes elinden geldigince destek olur. Bi kardesinizi arayin isterseniz?

Ben konuyu ilk okuyunca kalacak kisiyi kardes olarak anlamadim bu arada.

Ay konudaki yorumlarda yengenizin kardesi gibi durumlarda var kafam karisti, bu kalacak olan sizin oz kardesiniz degil mi?

Siz eski konularinizdada hep kardeslerinizle problemlisiniz, genel aile yapiniz biraz soguk galiba?

Bizde kardesler birbirinde rahatca kalirlar, dugun durumlarindada dugun sahibinin organize ettigi yatili duzene herkes elinden geldigince destek olur. Bi kardesinizi arayin isterseniz?

Ay konudaki yorumlarda yengenizin kardesi gibi durumlarda var kafam karisti, bu kalacak olan sizin oz kardesiniz degil mi?
Biraz karışık anlatmış konu sahibi ancak ben anladığım kadarıyla özetleyeyim;
Konu sahibinin yeğeni evleniyor, düğün yurt dışında.
Konu sahibinin 4 yaş küçük kardeşi ise Türkiye'de yaşıyor karısıyla, ve karısıyla aralar soğuk.
Düğün için Türkiye'den gelecekler arasında karısının da kendi kardeşi var ve yer ayarlanması gerekiyor.
Konu sahibine de bunu haber veren kişi abisi.
Konu sahibi de diyor ki "Kardeşimin karısının kardeşi gelip bende kalacaksa, bunu neden abim bana söylüyor? Kardeşim bana neden söz etmiyor?"
Umarım doğru anlamışımdır. 🙈

Konu sahibinin 4 yaş küçük kardeşi ise Türkiye'de yaşıyor karısıyla, ve karısıyla aralar soğuk.
Düğün için Türkiye'den gelecekler arasında karısının da kendi kardeşi var ve yer ayarlanması gerekiyor.
Konu sahibi de diyor ki "Kardeşimin karısının kardeşi gelip bende kalacaksa, bunu neden abim bana söylüyor? Kardeşim bana neden söz etmiyor?"
Ben kardesi kalacak sanmistim yengesinin kardesi miymis kalcak olan

Büyük bir ihtimalle.
Konu sahibi "kardeşinin karısının akrabası için" araması gereken kişinin, kardeşi olması gerektiğini savunuyor.
Geline karşı bir yanlışları olmadığı halde gelinin soğuk davranmasıyla birlikte, bu konuyu kardeşi yerine abisinin söz etmesini doğru bulmuyor anladığım kadarıyla.

Aramalısınız.
Büyükler arayı daha rahat bulabilir.

Benim evim senin evin, tabii ki kalabilirsin, neden yabancıymışım gibi aracıyla soruyorsun deyin.
Buzlar da çözülür belki.

Edit: Kendi kardeşiniz sandım kalacak olanı, anlayamadım çok.

Evet ben de böyle anladım konu sahibi kendini tam ifade edememiş sanki

Kardeş ve yengem
Abim beni aradi ,bizim ev dolu dedi .bende red etmedimki ,tamam beni arasin dedim .
Hiç bir şeyden haberim yok nasil davet edecektim?

Şimdi kardeşimi aradim söyledim ,buyrun bizde kalin ve evim her zaman musait diye.
Oda tutmuşlar ,zaten eşi arkadaşlarini ziyaret edecekmiş düğünden sonra.
Senlik bir durum yok dedi bakalim

Evet ben de böyle anladım konu sahibi kendini tam ifade edememiş sanki
Teşekür ederim
Yok kardeşim ve yengem .
Kalmalari sorun değil ve yengemin de aramasini beklemedim ve beklentiye girmedim .
Kardeşim neden bana duyurmadi diye biraz trip attim diyelim .
Çünkü kendisi 6 ay önce bende kaldi .
Neden şimdi duyurmadi?

Teşekür ederim

Yok kardeşim ve yengem .
Kalmalari sorun değil ve yengemin de aramasini beklemedim ve beklentiye girmedim .
Kardeşim neden bana duyurmadi diye biraz trip attim diyelim .
Çünkü kendisi 6 ay önce bende kaldi .
Neden şimdi duyurmadi?
Neyse sorun cozulmus.

Arkadaşlar,gece gece akllma takildi .
Yakişikli yeğenim evleniyor ,abimin oğlu.
Benden 4 yaş küçük kardeşimiz seneler önçe türkiyeye taşindı.
Gelin hanim bizi pek sevmez aramiz aşiri soğuk ve mesafeli ,oysa hiç bir kötü lafimiz olmadi ikimizinde .
Neyse ,abimin de türkiyeden misafiri geliyormuş düğün için ve bana duyurdu
" X duğüne geleçek benimde evde misafirim var ve x size gelse?"
Bende : " abi gelmek isteyen beni arasin ,bana sorsun? Evet ,müsaittim ama kendisi sorsun dedim."
Şimdi yaşli başli hasta babama bakan annemize sormuş ,annemde her kes kendi işini görecekse gelsinler demiş.
Bilemiyorum ayip mı yaptim?
Kardeşimle bayramda konuşmuştuk hiç söz etmemişti .Oysaki bundan önçe kendisi kalmişliği var .
Bende gurur yaptim beni abla yerine koymayanin arkasindan aramak istemidim .
Ne bir kere ariyorlar biz geleçeğiz diye ,abimden duyuyorum .
Gelin hanim laf dağitacak kimse misafir etmedi kardeşini diye ,kimse teklif etmedi diye.
Yakışıklı yeğenim vurgusu neden peki 😂😂

Ayıp etmişsiniz. Misafirler düğüne gelmeden önce, düğün sahibi kim nerde kalacak organize eder. Davetliler arayıp biz sizde kalalım mı diye sormaz. Kalacak olan da kardeşiniz yani.

Mesela benim düğünümde, birkaç konuğu direkt dayımla yengem almıştı. Davetlilerden hiçbiri yengemi arayıp sizde kalalım mı diye sormadı veya yengemin beni arasınlar gibi bir beklentisi olmadı. Annem, yengem dayım aralarında konuştu, davetlileri de “sizi gece biz misafir edeceğiz bizde kalalım” diye yönlendirdiler.

Sizde kalmayıp oda tutmuşlar. Daha nasıl belli etsinler kırıldıklarını?

Bayağı bayağı ayıp etmişsiniz ya.
Bakın misafir sevmem, yatılı hiç sevmem ama bana bile fazla yani bu.

Kardeşiyse size bu şekilde ricada bulunabilirler. Ben bir sorun göremedim.

Kabul edebilirdiniz. Sonuç olarak misafir için yer yok ve akıllarına siz gelmişsiniz.

Ama onu dışındaki iletişim şeklinizde siz haklısınız .
Konu sahibinin küçük kardeşiymiş misafir. Kendi kardeşi, gelinin değil

Kardeşiniz size haber vermediği için kirilmissiniz.Haklisinizda ama muhtemelen o da düğüne geleceğini biliyorsunuz diye düşünmüştür.Ama düğün işlerinde şöyle oluyor.herkes düğün evine gidiyor.Fazla gelen misafirleri düğün sahibi diğer evlere gönderiyor.Sonucta düğün için geliyorlar.Ayrica şeyi anlamadım Annenizin orda evi var ve kardeşiniz direk gidip orda kalamiyormu?Mesela ben gitsem kayınvalidemin evi olsa davet beklemem.Sonucta kardeşinizin de annesi.Aile ilişkileri bana biraz garip geldi.

Back
X