Köfteler Kalkan Köfte - Sütaş Kaşar Peyniri Sponsorluğunda

28 Haziran 2011
59.413
149.891
Canım KK Kadınları

Sizin için köftelerin şahı, kralicesi, piyemsesi olan Kalkan Köfte yaptım. Tadı efsane, mükemmel, çok lezzetli birşey bence deneyin bayılacaksınız

MALZEMELER

yarım kilo kıyma
1 yumurta
1 soğan
kaşar peyniri
Burger için cheddar peyniri
galeta unu
1 yemek kaşığı limon suyu
yarım çay kaşığı karbonat
yarım bardak su
tuz,karabiber, pulbiber vb baharat

YAPILIŞI

karbonat ve limon suyunu karıştırıyoruz. Kabarmasi bitince su ilave edip karıştırıyoruz.

Ben kiymami çift çekim olması için rondodan geçirdim. Siz çift cekimde alabilirsiniz. Kiymanin İçine soğan haric tüm malzemeleri katıp en az onbes dakika yoguruyoruz. En az iki saat dolapta dinlendiriyoruz. Ben bir gece beklettim.

ertesi gün soğanı rendeleyip suyunu sıkarak köfte harcina ilave edip güzelce yoguruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz.

köfte harcını ikiye bölüp yağlı kağıt arasında oklava yardımıyla açıyoruz. Büyük boy bir kase yardımıyla koftemizden iki eşit parça daire çıkartıyoruz. Bir köftenin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini kenarlarindan boşluk birakacak şekilde koyuyoruz. Üzerine dört dilim cheddar peyniri koydum ben. Diğer köfteyi üzerine kapatıyoruz. Kenarlarını ve uzerini hafifçe bastiriyoruz birleşsin. Kenarlarını su yardımıyla kapattim. Peynirin dışarı akmamasi gerekiyor.

kızgın ızgara tavada kısık ateşte koftemizi kizartiyoruz. Çok az yağ eklemeyi unutmayın.

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Aauyy ağzum açık kaldı kapatamadımm ulen
Ooyyy ne güzel yapmıssınn sosyalimm offf hemde bol kaşarlı bayılırimm eminim çok güzel olmuştuurrr offf bayıldımm ya agzum sulandı ooyyy oyy gece gece bana bu yapılırmıydıı
Ellerine sağlıkk çiçeğuummmmm bol şans

Canimin içi keşke sen bakmasaydin yaaa yerim seni beeennnnn bal kuzumun bal anasiiiii yirim sizi Allah razı olsun pamugum

Reactions: Jou
Vuhuuu, tarife , sunuma gel valla döktürmüşsün kiraz çiçeğim , bayıldım, senin köftenin kaşarı akmış, bizim de ağzımızın suyu aktı ellerine, emeğine sağlık,başarılar dilerim sosyalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…