- 9 Temmuz 2008
- 1.428
- 320
- 163
ya millet vaaz vermek sıarada bekliyor ha!
ne demiş peygamber efendimiz 'sakıncalı'..
'sakıncalı' kelimesinin anlamanına türk dil kurumu sözlüğünden bakın bence.
ayrıca dövme yapılan hücrenin rengi değiştiriliyor. (yani mantıklı düşünün,içi o boya ile dolsa, canlılığını yitiren hücre yara kabuğu gibi kopar.)
sakıncalı olmasının nedeni de şudur. o dönemde müslüman olmayanlar yani kafirler genelde yüzlerine veya vucütlarına dövme yaptırırlarmış ki müslüman olmadıkları anlaşılsın.
yani o dönem için bunun bir mantığı var,ve peygamber efendimizin açıklaması ne : 'sakıncalı'!!!
şu an böyle bir durum yok,ama dinen yapılması hoş değil.
bu da kişisel bir tercih.
bunu peygamber efendimize soran kimselere bile hz.Muhammed (SAV) , senin abdestin tutmaz modunda zorlayıcı bir cevap vermemiştir.
şuan ahkam keselerin ne haddine,anlamıyorum!
yaptıran herkeste eminim sosya hayatta işlerine yaradığı için yapıyordur.
ayrıca bende düşünüyorum ankarada güzel bir yer bulabilirisem.
sarışın olduğum için kirpik ve kaşlarım belirin değil,sürmeyi çok seviyorum,gözaltıma çok hafif bir koyuluk verdimek istiyorum. ankara yaptıran varsa tavsiyesine uygun hareket edebilirim.
ne demiş peygamber efendimiz 'sakıncalı'..
'sakıncalı' kelimesinin anlamanına türk dil kurumu sözlüğünden bakın bence.
ayrıca dövme yapılan hücrenin rengi değiştiriliyor. (yani mantıklı düşünün,içi o boya ile dolsa, canlılığını yitiren hücre yara kabuğu gibi kopar.)
sakıncalı olmasının nedeni de şudur. o dönemde müslüman olmayanlar yani kafirler genelde yüzlerine veya vucütlarına dövme yaptırırlarmış ki müslüman olmadıkları anlaşılsın.
yani o dönem için bunun bir mantığı var,ve peygamber efendimizin açıklaması ne : 'sakıncalı'!!!
şu an böyle bir durum yok,ama dinen yapılması hoş değil.
bu da kişisel bir tercih.
bunu peygamber efendimize soran kimselere bile hz.Muhammed (SAV) , senin abdestin tutmaz modunda zorlayıcı bir cevap vermemiştir.
şuan ahkam keselerin ne haddine,anlamıyorum!
yaptıran herkeste eminim sosya hayatta işlerine yaradığı için yapıyordur.
ayrıca bende düşünüyorum ankarada güzel bir yer bulabilirisem.
sarışın olduğum için kirpik ve kaşlarım belirin değil,sürmeyi çok seviyorum,gözaltıma çok hafif bir koyuluk verdimek istiyorum. ankara yaptıran varsa tavsiyesine uygun hareket edebilirim.