bu insanlar eşlerin aralarını açmaktan ne zevk alır anlamıyorum o dolduran insanlar bir gün den bir güne gelip halinizi hatırınızı bir sıkıntınız olup olmadığını soruyorlar mı hayır ama iş ortalık karıştırmaya ara bozmaya gelince hepsi hücum ediyor onların da aileleri, eşleri, çoluk çocukları var elbet kim ne ekerse onu biçer bu hayatta. Eşiniz de iş ortamı, ev yaptırma olayı derken üst üste strese girip tahammülsüzleşmiş olabilir ama ortada bir mülk var ve ilerde meyvesini yiyeceği bir olay bu sevinmesi lazım ve destek olması lazım beraber atlatıcaz bu günleri demesi lazım ama erkekler de maalesef bu ince düşünce yokO zaman oda kizmisti amcasına o ayı çok zor atlattik düğünde takilanlardan yedik o ay hayır başka akrabasının yaninda zaten aman yardim etmesin amcası demem bu kuzeniyle oldukça samimi olduklarını bildiğim için öyle bi gafta bulundum normalde akrabalarını benim yanımda birbirleri hakkında konuşurlar yorum yapmaktan cekinirim ve yapmam da ama dun niye taktı anlayamıyorum son zamanlarda esimi taniyamiyorum keşke evi yaptirmasaydik diyorum sanki eşini dolduruyorlar bana karşı ama bunu soylesem yine art niyetli ben olurum
Maalesef öyle oluyor evi 3 ay gibi kısa surede yaptırdık ve düğünde bana takilan takılarla yaptırdık sozde ev kiraya verilecekti ve kirası bize ek gelir sağlayacaktı evi yapıp bitirdigimiz gün bizim eve ablasını kiracı olarak sokma fikriyle geldi bana ondan sonra başladı bu davranışları karşı o konuda biraz huzursuzluk yaşadık baya karisik ve uzun bi olaylar var aslında ama ben bundan kaynaklı bu kadar eşimin savunmada olduğunu düşünüyorum ve obyuzden kırıp geciriyorbu insanlar eşlerin aralarını açmaktan ne zevk alır anlamıyorum o dolduran insanlar bir gün den bir güne gelip halinizi hatırınızı bir sıkıntınız olup olmadığını soruyorlar mı hayır ama iş ortalık karıştırmaya ara bozmaya gelince hepsi hücum ediyor onların da aileleri, eşleri, çoluk çocukları var elbet kim ne ekerse onu biçer bu hayatta. Eşiniz de iş ortamı, ev yaptırma olayı derken üst üste strese girip tahammülsüzleşmiş olabilir ama ortada bir mülk var ve ilerde meyvesini yiyeceği bir olay bu sevinmesi lazım ve destek olması lazım beraber atlatıcaz bu günleri demesi lazım ama erkekler de maalesef bu ince düşünce yok
Valla yorumlarına bayılıyorum hatunŞu eşlerinizin aileleri hakkında konuşmamayı, eşinize şikayet etmemeyi öğrenin artık. Yok yere huzurunuzu bozuyorsunuz.
sizinkiler bizimkileri bir kenara bırakın.Amcası hakkında veya ailedne kimse hakkında hele de ailenin diğer üyesi yanında yorum yapma.Böyle basit mevzular yüzünden evladını karnında huzursuz etme.Yine ben bu sıralar herşey çok üst üste geliyor ve ben sürekli ağlama modundayim sanırım bu kadar fazla duygusal olmamda 8 aylık hamile olmasında etkisi var hemen konuya gireyim
Dun aksam eşimin amcasının oğlu bize geldi beraberce güzelce yemek yedik falan sonra konu yaptırdığımiz evden açıldı
Esimin 2 amcası var biri inşaat ustası neyse eşimin kuzeni x amca sıva konusunda yardım etmedi mi falan dedi esimde yok dedi bende aman dedim yardim etmesin değince eşim bana amcam sana naptida boyle diyorsun demeye basladi eşimin süratinin bozuldugunu gorunce bende konuyu çevirmeye çalıştım ( aman yardim etmesin dememin sebebi ise geçtiğimiz ramazan bayramında evin çatısı için benim kullanmadigim tahtalar var demiş alin siz kullanın demiş sonrasında ise bizi bayramda tahtaların parasını verin diye tutturdu bayramda resmen başımızın etini yedi ve biz bayram dönüşün de eşimin maaşından ev kirası + 150 TL ile döndük ve daha ayın basindaydik düşünün bastan verirken bi fiyat belirtmeyip sonradn böyle yapmasına çok kizdim ki kendiside kızmıştı buna dayanarak aman yardim etmesin dedim) ayni şeyi kendi amcam yapsa daha açık konusurdum olan bisey sakinmam söylerim neyse aksam konu tekrar açılmadı bugün bana mesaj attı dün aksam beni çok sasirttin diye bende ne oldu dedim
Dun aksam amcasından nefret edercesine konusmusum niye nefret edeyimki amcasını 1 yada 2 kere görmüşümdür toplanan 2 saati geçmez öyle sohbet muhabbbetimizde olmadı aynısını esimede soyledim bu seferde sizinkilerde hata yapıyor ama ben görmemezlikten geliyorum samimi davraniyorum ama sen Bizimkilerden karşı ayni samimiyette degilmisim bundan sonra bizimkilere karşı davranışları farklı olacakmış bende ne samimiyetsizligim olmuş sizinkilere karşı ne yapmisim samimiyetsizce dedim ama cevap vermeden yemeğe gitti dayanamıyorum artik eşim herşeyde hep kendi hakli devamlı doğruyu esim biliyor benim düşüncelerim devamlı saçma ve artniyetli hayır ailesi yanlış anlamasını hareketimden bisey cikartmasinlar diye devamlı dikkat ediyorum evime geliyorlar özenerek hazirlaniyorum daha napmam lazim evlerine giderken çocuklara Biseyler alıp gidiyorum su yaptırdığımiz ev konusundaki olaylardan dolayı bana boyle davraniyor diye tahmin ediyorum ama daha o konuda napabilirim konuda bilmiyorum hergun ağlamaktan biktim kaldiramiyorum artik bu kadar kirilmayi
evi yaptırırken o başka siz başka düşünceyle hayal kurmuşsunuz eşinizin kafasında ablasını oturtmak vardı demek ki sanırım siz de karşı çıkınca en ufacık şey de büyük tepkiler veriyor. Ablasının durumu iyi değilse ve ihtiyaç sahibiyse eşiniz ablasına yardımcı olmak istiyor demek ki ve durum böyle ise haklı kendince ama tam tersi keyfe keder yabancıya gitmesin derdindeyse o zaman başkasına kiraya verip ek gelir elde etmek mantıklı.Maalesef öyle oluyor evi 3 ay gibi kısa surede yaptırdık ve düğünde bana takilan takılarla yaptırdık sozde ev kiraya verilecekti ve kirası bize ek gelir sağlayacaktı evi yapıp bitirdigimiz gün bizim eve ablasını kiracı olarak sokma fikriyle geldi bana ondan sonra başladı bu davranışları karşı o konuda biraz huzursuzluk yaşadık baya karisik ve uzun bi olaylar var aslında ama ben bundan kaynaklı bu kadar eşimin savunmada olduğunu düşünüyorum ve obyuzden kırıp geciriyor
Şöyle anlatayım esimle 4 kardeşler 2 erkek 2 kiz kayın pederim apartman yaptırmış ve her çocuğa bi kat vermiş kaba inşaat seklinde içini herkes kendi yaptırmış esime dusen daireyide biz dugunden sonra yaptirdik yani esimin ablasinin da ayni binada kendi evi var yani 1. Katta bize düşen kat ise çatı kati oldu aşağısı rutubet yaptigi için eşimin abisi eşime ev bittikten sonra boyle bi teklif etmiş ben istemedim oturmasını çünkü sorun olacağını biliyordum ben ilerde evime geçmek istediğimde ablası aşağıya inmek istemeyecek alisacak eve zor gelecek sonra kira konusunda sorun yasayacagiz ki daha eve taşınmadan sorun çıktı ablasının eşinin durumu iyi onuda iyi biliyorum buna rağmen kirayi düşürmek için yok şöyle masrafimiz var yok böyle masrafimiz var dedi eniştesi eşim kiradanda düştü ses etmedim bu sefer kendi evine kiracı girene kadar bize kira vermeme konusu gündeme geldi eşim 2 ay vermesende olur demiş hadi bunu da geçtim ben o evi yaptırırken bi dünya borca girdim düğünde takilanlari gözden çıkardım bi yandan bebek bekliyorum onun masrafları var bi yandan 1000 TL te yakin kira oduyorum 15 bine yakin borcum var ki bu ev bittikten sonra ablasi taşınmadan hemen önce eniştesine düğünden olan 5000 TL borcumuzu da odedik daha anlatamadigim bi suru ayrıntı eşimle doğal faturası fazla gelmesin diye akşamları doğal gazi kapatıp yatıyoruz enistesi ne durumda olduğumuzu borç içinde olduğumuz u bildikleri halde sadece kendi geçimlerini düşündüler bebegimin eksiklerini bile alamadım daha tam olarak erteledikce erteliyorum eşim sıkışıp bunalmasin diyeevi yaptırırken o başka siz başka düşünceyle hayal kurmuşsunuz eşinizin kafasında ablasını oturtmak vardı demek ki sanırım siz de karşı çıkınca en ufacık şey de büyük tepkiler veriyor. Ablasının durumu iyi değilse ve ihtiyaç sahibiyse eşiniz ablasına yardımcı olmak istiyor demek ki ve durum böyle ise haklı kendince ama tam tersi keyfe keder yabancıya gitmesin derdindeyse o zaman başkasına kiraya verip ek gelir elde etmek mantıklı.
senin sabrına hayran kaldım. eşinin sadece kendi ailesini düşünüp bencilce davranmasına da pesss diyorum artık Allah yardımcın olsun canım Allah ıslah etsin akıl fikir versin onlar rahat yaşamlarına ekstra daha rahat yaşam eklesinler diye siz kendinizden kısarak yaşıyorsunuz bence eşinizle tartışmadan tatlı dille konuşup aranızı tatlıya bağlayın yoksa bu şekil de ekmeklerine yağ sürersiniz.Şöyle anlatayım esimle 4 kardeşler 2 erkek 2 kiz kayın pederim apartman yaptırmış ve her çocuğa bi kat vermiş kaba inşaat seklinde içini herkes kendi yaptırmış esime dusen daireyide biz dugunden sonra yaptirdik yani esimin ablasinin da ayni binada kendi evi var yani 1. Katta bize düşen kat ise çatı kati oldu aşağısı rutubet yaptigi için eşimin abisi eşime ev bittikten sonra boyle bi teklif etmiş ben istemedim oturmasını çünkü sorun olacağını biliyordum ben ilerde evime geçmek istediğimde ablası aşağıya inmek istemeyecek alisacak eve zor gelecek sonra kira konusunda sorun yasayacagiz ki daha eve taşınmadan sorun çıktı ablasının eşinin durumu iyi onuda iyi biliyorum buna rağmen kirayi düşürmek için yok şöyle masrafimiz var yok böyle masrafimiz var dedi eniştesi eşim kiradanda düştü ses etmedim bu sefer kendi evine kiracı girene kadar bize kira vermeme konusu gündeme geldi eşim 2 ay vermesende olur demiş hadi bunu da geçtim ben o evi yaptırırken bi dünya borca girdim düğünde takilanlari gözden çıkardım bi yandan bebek bekliyorum onun masrafları var bi yandan 1000 TL te yakin kira oduyorum 15 bine yakin borcum var ki bu ev bittikten sonra ablasi taşınmadan hemen önce eniştesine düğünden olan 5000 TL borcumuzu da odedik daha anlatamadigim bi suru ayrıntı eşimle doğal faturası fazla gelmesin diye akşamları doğal gazi kapatıp yatıyoruz enistesi ne durumda olduğumuzu borç içinde olduğumuz u bildikleri halde sadece kendi geçimlerini düşündüler bebegimin eksiklerini bile alamadım daha tam olarak erteledikce erteliyorum eşim sıkışıp bunalmasin diye
Konuştum defalarca ama ben kotu kardeş oldum malını kıskanan oldum en son bana sen kotu kardeşsin deyip ablasına benim rizam yokken benim yanımda üst kata taşınmasını teklif edince artik karismadim ev konusuna beni hiçe saydı her ne kadar kendi kabul etmese de sabrettimde nasıl sabrettim kaç haftadır gözümden akan yasin hattı hesabı yok ben mal mülk konusundan aramiza fitne girmesini diye ugrastikca herşey daha bete r oldu iste bugün bana samimiyetsizsin demesindede bu olanlardan dolayı ailesine soğuk davrandigimi kasdetiyor daha napicaksam artik çok Yoruldum herşey yolun da gitsin diye uğraşmaktan tukendimsenin sabrına hayran kaldım. eşinin sadece kendi ailesini düşünüp bencilce davranmasına da pesss diyorum artık Allah yardımcın olsun canım Allah ıslah etsin akıl fikir versin onlar rahat yaşamlarına ekstra daha rahat yaşam eklesinler diye siz kendinizden kısarak yaşıyorsunuz bence eşinizle tartışmadan tatlı dille konuşup aranızı tatlıya bağlayın yoksa bu şekil de ekmeklerine yağ sürersiniz.
Zaten eniştesi o şekilde kirayı düşürüp belli bi sure kira odememe mevzusu çıkınca farkına vardı ama is isten geçti simdi kira vermeselerde benim adam gidikini çıkarmaz öyle bi durum olursa iste o zaman ben nasıl susarim onu bilmiyorumkendinizi tüketip bitirmek size fayda sağlamaz inanın bu hayatta kim ne yaparsa kendine yapar bir süre kendi haline bırakın eşinizi konu açıldıkça siz bir bahane bulup mutfağa veya başka bir şeyle ilgilenmek için odaya gidin bir süre kalsın öyle ama küsmeyin konuşun yine bebeğimin eksikleri var demişsiniz onları almak için liste yapın mutlaka almamız lazım deyin zaten masraflar artmaya başladıkça o size belli etmese de kendi içinde başkasına kiralamanın çok daha doğru olduğunu anlayacaktır