Kaldığımız Yerden Her Telden..

Halil İbrahim Bereketi

Zamanın birinde birbirini çok seven Halil ve İbrahim adında iki kardeş yaşarlar. Kardeşlerden Halil evli ve çocuklu, İbrahim ise bekârdır. İki kardeş de geçimlerini sahibi oldukları ortak tarladan sağlamaydılar. Çıkan mahsulü ikiye pay ederek, geçinir giderler. Yine bir hasat zamanı, buğdayı harmanlarlar ve eşit bir şekilde ikiye ayırırlar. Bundan sonra sıra buğdayları ambarlara taşımaya gelir.

Halil bu sırada iş bölümü yaparak, “Ben gidip çuvalları getireyim. Sen buğdayı bekle.” der.

Bunun üzerine İbrahim de “Peki Ağabeyciğim.” der.
Halil çuvalları getirmeye gittiğinde İbrahim düşüncelere dalar. Kendi kendine “Ağabeyim evli ve çocuklu. Bir sürü boğaz O’nun eline bakar. O’nun evine benden daha çok buğday lazım.” der. Ardından da küreği kaptığı gibi kendi payından O’nun payına ek yapar. Kısa bir süre sonra Halil çıkagelir ve der ki:

- Haydi İbrahim…! Önce sen doldur çuvalları da taşı ambara.
- Peki abi…!

İbrahim, kendi yığınından bir çuval doldurup düşer yola. İbrahim yola koyulunca bu sefer de Halil dalar düşüncelere; “Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var. Ama kardeşim bekâr. O daha çalışıp, para biriktirecek. Ev kurup evlenecek. Daha uzun bir yolu var.” der ve bu düşüncelerle kendi payından O’nun payına birkaç kürek ekler.

Velhasıl birbirlerinden habersiz biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar onunkine. Bu, böyle sürüp gider…Nihayet akşam olur. Karanlık basar. Görürler ki, bitmiyor buğdaylar. Hatta azalmıyor bile…. Hak Teala Onlar’ın bu halini çok beğenir. Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki …Günlerce taşır iki kardeş bitiremezler. Şaşarlar bu işe.. Aksine çoğalır buğdayları. Dolar taşar ambarları. Bugün “Bereket” denilince, bu kardeşler akla gelir. Bu bereketin adı: Halil İbrahim bereketidir…

ALLAH HEPİNİZE HALİL İBRAHİM BEREKETİ VERSİN!
harika süper vay beee gülüm kat kat artmış haa duygulandım valla:KK17:
Yettimmm gariii gızlarrrr :KK16:

hoşgeldin neden geç geldin bakem şaka şaka balım nasılsın yidinmi mamanı:KK48:

evet cnm çok güzelbir hikaye ,allah hepimize halil ibrahim bereketi versin.

Acının ilacı

Çin’de, tek oğlunu yitiren bir anne, yüreğindeki büyük üzüntüsüyle bir din adamına gitti ve derdine bir çare bulmasını istedi: “ Oğlumu bana hangi duaların, hangi sihirlerin geri getirebileceğini öğrenmek istiyorum ” dedi. “ Söyleyin, o duaları edeyim, o sihirleri yapayım”
Çinli din adamı, üzüntülü anneye acısını yatıştıracak sözler söylemek yerine, ona bir görev verdi:
“Bana, yaşamları boyunca bireylerinden teki bile hiçbir acı tatmamış bir evden, bir avuç hardal tohumu getir ” dedi. “ Onu, senin yaşamında acıyı yok etmek için kullanacağız ”
Üzüntülü anne, bu sihirli tohumu isteyebilmek için, acının bilinmediği bir ev aramaya başladı.
Sonunda, çok güzel ve çok büyük bir konak gördü ve gitti, umutla kapısını çaldı.
“ İçinde, acının asla yaşanmamış olduğu bir ev arıyorum ” dedi. “ Bu güzel ve büyük konağı görünce, burada acının yaşanmadığına inandım ve aradığım yerin burası olduğuna karar verdim.”
Konağın sahipleri, acılı anneyi içeri aldılar, ona ikramda bulundular ve acısını dinledikten sonra ona, “ aradığı evin burası olmadığını ” söylediler.
“ Siz yanlış yerdesiniz ” diye söze başladılar ve sonrada, başlarından geçen tüm acılı olayları anlatmaya başladılar. Acılı anne, ev sahiplerini dinlerken onlara acımaya başladı:
“ Bunlar benden daha acılı ” dedi kendi kendine. “Bunlara birilerinin kesinlikle yardımcı olması gerekir.”
Çevrede onlara yardım edecek kişilerin bulunmadığını görünce bir süre orada kaldı ve elinden geldiğince bu acılı aileye yardımcı oldu.
Acılı anne daha sonra kentte yine sokak sokak dolaşarak, içinde acının yaşanmadığı başka evler aramasını sürdürdü.Fakat hangi evin kapısını çaldıysa, tümünde acılı öyküler dinledi. İçinde acının yaşanmamış olduğu bir ev bulamamış, fakat kapısını çaldığı bu evlerdeki acılı tüm kişilerin acılarını paylaşarak onlara yardımcı olabilmişti.
Acılı anne, gittiği evlerde tanıştığı acılı kişilerin acılarını azalta bilmek için onlara yardımcı olmaya kendini o denli kaptırdı ki, bir süre sonra kendi yüreğinde ki evlat acısının da azalmaya başladığını gördü. Ve sonun da, sihirli hardal tohumunu aramayı buldu, içindeki acıyı da unuttuğunun ayırdına vardı.

evet cnm çok güzelbir hikaye ,allah hepimize halil ibrahim bereketi versin.

Acının ilacı

Çin’de, tek oğlunu yitiren bir anne, yüreğindeki büyük üzüntüsüyle bir din adamına gitti ve derdine bir çare bulmasını istedi: “ Oğlumu bana hangi duaların, hangi sihirlerin geri getirebileceğini öğrenmek istiyorum ” dedi. “ Söyleyin, o duaları edeyim, o sihirleri yapayım”
Çinli din adamı, üzüntülü anneye acısını yatıştıracak sözler söylemek yerine, ona bir görev verdi:
“Bana, yaşamları boyunca bireylerinden teki bile hiçbir acı tatmamış bir evden, bir avuç hardal tohumu getir ” dedi. “ Onu, senin yaşamında acıyı yok etmek için kullanacağız ”
Üzüntülü anne, bu sihirli tohumu isteyebilmek için, acının bilinmediği bir ev aramaya başladı.
Sonunda, çok güzel ve çok büyük bir konak gördü ve gitti, umutla kapısını çaldı.
“ İçinde, acının asla yaşanmamış olduğu bir ev arıyorum ” dedi. “ Bu güzel ve büyük konağı görünce, burada acının yaşanmadığına inandım ve aradığım yerin burası olduğuna karar verdim.”
Konağın sahipleri, acılı anneyi içeri aldılar, ona ikramda bulundular ve acısını dinledikten sonra ona, “ aradığı evin burası olmadığını ” söylediler.
“ Siz yanlış yerdesiniz ” diye söze başladılar ve sonrada, başlarından geçen tüm acılı olayları anlatmaya başladılar. Acılı anne, ev sahiplerini dinlerken onlara acımaya başladı:
“ Bunlar benden daha acılı ” dedi kendi kendine. “Bunlara birilerinin kesinlikle yardımcı olması gerekir.”
Çevrede onlara yardım edecek kişilerin bulunmadığını görünce bir süre orada kaldı ve elinden geldiğince bu acılı aileye yardımcı oldu.
Acılı anne daha sonra kentte yine sokak sokak dolaşarak, içinde acının yaşanmadığı başka evler aramasını sürdürdü.Fakat hangi evin kapısını çaldıysa, tümünde acılı öyküler dinledi. İçinde acının yaşanmamış olduğu bir ev bulamamış, fakat kapısını çaldığı bu evlerdeki acılı tüm kişilerin acılarını paylaşarak onlara yardımcı olabilmişti.
Acılı anne, gittiği evlerde tanıştığı acılı kişilerin acılarını azalta bilmek için onlara yardımcı olmaya kendini o denli kaptırdı ki, bir süre sonra kendi yüreğinde ki evlat acısının da azalmaya başladığını gördü. Ve sonun da, sihirli hardal tohumunu aramayı buldu, içindeki acıyı da unuttuğunun ayırdına vardı.

amin gülüm cümlemize amin nerden buluyosu n bunları balım

rüya görmesi güzele uyanınca fena oluyo bee
bende görüyom arada ama görmiyim yaa sonra etkisinden cıkamıyo insan bi kaç gün.. :KK30::KK30:

evet ya bende çıkamıyorum umutlanıyorum sonra.

bende yumurtlama günlerimizn sınırları içindeyim...
hep 2 günde bir yaptık olmadı
valla son 4 gündür peş peşe oluyoo ama zoraki değil :)))) :KK17: kendi kndine oluyoo artık Takdir Allah ın... :KK9:

Ohholsun canım bol halvet zarar getirmez olmamasından iyidir. İnşallah gelecek canım sabırlı olucaz.

valla gülüm haklısın günlükte yapıyoruzz 2 günde 3günde ama yok olmuyo rabbmin taktiri işte isyan değil bu ama zaman geçtikççede umutlar tükeniyo biraz yalan yok yani balım:KK17:

Umut tükenmesin durr bakalım balım ya hormonların yeni yeni girmiş düzene 2 ay önce bile düzelmiş olsa hemen olmuyor öyle biraz çlışın bakalım olacak elbet merak etme hemde pek yakında..

İnşşallah Allah nasip eder en kısa zamanda.Böyle sıksık halvet olduğu sürece korkma:KK34:Çünkü yumurtlama günü hesaplamak strese sokuyor insanı gün saymadan sık halvet daha iyi bence

bence deee..

Benimde umudum tükendi tükenecek durumda.:KK31:7yılımızı doldurduk evlilikte ve ilk zamanalrdada çok sıkı bir şekilde korunduğumuz söylenemez.Tam olarak bebiş bebeiş diye uğraştığımızda 3.5 yıl oldu inşallah Allah hepimizin sabrının mükafatını verir en kısa zamnda.Aminnn

Canmm Allah sabretmenizin mükafatını verir İnşalah hepimiz hasreti son bulur. Bazen öyle oluyor ki dışarıda bebekleri görüyorum hele şimdi havalar sıcakladı ya herkes bebeğiyle çıkıyor hep uzaktan bakıyorum geçen dışarı çıktık geldik ağladım valla ya ben uzaktan bakmaktan bıktım bende ağlaığında kucağıma almak, mis kokusunu içime çekmek istiyorum diyorum zor ama dayanıcaz öyle ya da böyle olacak.

off baya çokmuş be gülüm yaa herşyde bir hayır var gerçekten benim amcamında 8 yıl olmadı doktorada gitmedi olursa olur rabbim verirse verir dedi 8 yıl bekledi oldu 3 tane peşpeşe oldu 2 erkek en son kız ne bileyim bir şekilde bir sınavdan geçiyoruz önemli olan bu sınavdaan nasıl geçtiğimiz galiba balım:KK50::KK31:

bak gördün mü Allah'ın ne zaman nasip edeceği belli olmaz. Hayırlısı ne zamansa o zaman olsun hepimizin canım.. Herşey Allah'tan..

amin cümlemize be gülüm ne güzel işte bak güçlüsün maaşallah :nazar:rabbim huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin hiç bozmasın gülüm zaten önemliside bu bebek için eşinle sorun yaşamıyosak herşeye rağmen mutluysak bence şükretmek lazım öyle aileler varki eşler varki bebek olmuyo diye boşanan ben tanıyorum mesela bekarken komşumuz vardı çocuğu olmuyo diye adam bıaktı annesine gönderdi git sen kal dedi gelir alırım dedi gönderdi evden boşadı evlendi çocuğu oldumu bilmiyorum ama oo kadının mutsuzluğunu düşünmedi çok tatlı kadındı sıcak mazlum sevecen hanım hanımcıktı nasıl tutumluydu ama kıymeti bilinmedi çok şükür halimeizze benim eşimde bir gün bile laf etmez olmazsa doktorlarada gitmem diyo o derece Allahım vermiyosa yada veriyosa vardır sebebi diyo ben o kadarını kabul etmyorum en azından sorunumuz varmı diye bilelim diyorum zorlada olsa kabul etti benim süt hormonum engeldi yaa geçen 1 yılı saymıyoruz bu aydan başlıycaz 6 ay daha olmazsa gideriz eşimde bakılır artık hayırlısı Allahtan bitanem inş rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder AMİNNNNNNNNNNNNN:KK19:

yaa ne zor dimi. Benim karşımda örneği var canım yengemin olmadı işte imkansız olması da. Kadın belli etmiyor ama hastalık sahibi oldu. Dayımda anneme işte sizin kabul edeceğinizi bilsem bırakıcam demiş. Annemde sakın iki elim yakanda olur annene babana okadar baktı öbür dünyada hesap sorarlar demiş ama çok üzüldüm duyunca. Yengem bilse kahrolur. Bebekli misafir gelince dayımın gözleri dolar hep. Çok zor çok ama hayırlısı böyleymiş onlar içinde yapacak birşey yok. Allah çözümsüz dert vermesin..

gülüm balım aşkım bidenem sen banakaç gün öncesinden yazmışında ben görmemişim be meleğim çok özürdilerim görmedim şidi geçmişe baktımda gördüm kusuruma bakma lütfen meleğim yeminle görmedim aşkım benim dün yazdıklarımı demişşin zati yazdım ama cevap gecikti biraz fıstığım benim özür dilerimmmmmmmmmmmmmm:KK17::KK17::KK17::KK17:

yok kız o kadar eski değil ki dün akşam yazdım ben sende cevap verdin hemen tatlımm.. Hem hemen vermesende sorun değil tatlım gözden kaçabilir insanlk hali nazik arkadaşım benim.. :KK16:

tünaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn prenseslerimmmmmmmmmmmmmmmmmm:KK16::KK16:

Tünaydın graliçeeemmmm

araştırmacı gazeteci gibiyim kuzum netten araşıyorum ama bir çoğunu zaten biliyorum bende kitap var gerçek hikayeler diye aşağı yukarı hepsi varbunların.:KK16:

Ohholsun canım bol halvet zarar getirmez olmamasından iyidir. İnşallah gelecek canım sabırlı olucaz.

Umut tükenmesin durr bakalım balım ya hormonların yeni yeni girmiş düzene 2 ay önce bile düzelmiş olsa hemen olmuyor öyle biraz çlışın bakalım olacak elbet merak etme hemde pek yakında..

bence deee..

Canmm Allah sabretmenizin mükafatını verir İnşalah hepimiz hasreti son bulur. Bazen öyle oluyor ki dışarıda bebekleri görüyorum hele şimdi havalar sıcakladı ya herkes bebeğiyle çıkıyor hep uzaktan bakıyorum geçen dışarı çıktık geldik ağladım valla ya ben uzaktan bakmaktan bıktım bende ağlaığında kucağıma almak, mis kokusunu içime çekmek istiyorum diyorum zor ama dayanıcaz öyle ya da böyle olacak.

bak gördün mü Allah'ın ne zaman nasip edeceği belli olmaz. Hayırlısı ne zamansa o zaman olsun hepimizin canım.. Herşey Allah'tan..

yaa ne zor dimi. Benim karşımda örneği var canım yengemin olmadı işte imkansız olması da. Kadın belli etmiyor ama hastalık sahibi oldu. Dayımda anneme işte sizin kabul edeceğinizi bilsem bırakıcam demiş. Annemde sakın iki elim yakanda olur annene babana okadar baktı öbür dünyada hesap sorarlar demiş ama çok üzüldüm duyunca. Yengem bilse kahrolur. Bebekli misafir gelince dayımın gözleri dolar hep. Çok zor çok ama hayırlısı böyleymiş onlar içinde yapacak birşey yok. Allah çözümsüz dert vermesin..

yok kız o kadar eski değil ki dün akşam yazdım ben sende cevap verdin hemen tatlımm.. Hem hemen vermesende sorun değil tatlım gözden kaçabilir insanlk hali nazik arkadaşım benim.. :KK16:

Tünaydın graliçeeemmmm

:KK16::KK16::KK16::KK54::KK54::KK54::KK54:nasılsın pamuk prensesim ne yaptın bu gün bakalım.geçtimi rahatsızlığın :KK23:

[video=youtube;UY9pEJcAfG4]https://www.youtube.com/watch?v=UY9pEJcAfG4&ob=av2e[/video]

:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::2 4::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

yaa işim vardı öğlene doğru sonna yemeğe gittim şimdi hoca içride azar azar yazıyorum balım.Yemekte etli bir yemek vardı yağ dolduruyorlar benimde midm kötü ya bir kızarma yedi yoğurtlu diye o da. Sonra cafeye geldim tost yedim öyle işte. sen naptın balımm..

araştırmacı gazeteci gibiyim kuzum netten araşıyorum ama bir çoğunu zaten biliyorum bende kitap var gerçek hikayeler diye aşağı yukarı hepsi varbunların.:KK16:

valla süper hikayeler hem duyglandırıyor, hem düşündürüyor. ellerine sağlık bidenem :KK16:

:KK16::KK16::KK16::KK54::KK54::KK54::KK54:nasılsın pamuk prensesim ne yaptın bu gün bakalım.geçtimi rahatsızlığın :KK23:

valla dün akşam eve gidince yine çıkardım başımda ağrıyordu çıkarınca başımın ağrısı geçti az da yattım. Bugün iyi gbiyim de akşam belli olur arabaya bindim mi azıyo bu meret birde başım ağrıyınca illa kusucam mide bulantısı yapıyor çıkarmadan rahatlayamıyorum migren var galiba.

valla süper hikayeler hem duyglandırıyor, hem düşündürüyor. ellerine sağlık bidenem :KK16:

valla dün akşam eve gidince yine çıkardım başımda ağrıyordu çıkarınca başımın ağrısı geçti az da yattım. Bugün iyi gbiyim de akşam belli olur arabaya bindim mi azıyo bu meret birde başım ağrıyınca illa kusucam mide bulantısı yapıyor çıkarmadan rahatlayamıyorum migren var galiba.

olabilir dikkat et şekerim devam eders dr gidersin,:KK54:

öyle gülüm bazen oluyo işte her zaman değilde yok artık olmaz eminim çok şükür herşey normal çıktı yaa balım benim

bence deee..

öyle gülüm çok örnek var aslındada işte bizim sabrımızmı yok nedir anlammdımki gülüm şükürler olsun bekliyycez ne yapaşım

aminnnnnnnnnnnnnn gülüm yaa çok zor olmazmı tabiki zor ama herşey rabbimden iişte ne gelir elbet Allah sabır versin rabbim kimseyi sınamasın balım evlat sevgisiyle aminnnnnnnnnnnnnnnn

hadi yaa ona bakmadım sayfalar geride olduğu için sandımki öncesinde valla üzülmüştüm cevap vermedim diye görmediğimden yeminle aşkım
Tünaydın graliçeeemmmm

valla öylesin be meleğim maaşallah yani:nazar::nazar:
yaa işim vardı öğlene doğru sonna yemeğe gittim şimdi hoca içride azar azar yazıyorum balım.Yemekte etli bir yemek vardı yağ dolduruyorlar benimde midm kötü ya bir kızarma yedi yoğurtlu diye o da. Sonra cafeye geldim tost yedim öyle işte. sen naptın balımm..

bu öğlen yemekleri sana yaramıyo desene gülüm dışarda yemek iyi olmuyo sana şimdi nasılsın

arkıdeşler aranızda progynex hapını kullanan varmı

ne hapı bu canım ne için yani..

olabilir dikkat et şekerim devam eders dr gidersin,:KK54:

öyle yapıcam canım dikkat etmeye çalışıyorum valla hava iyi sayılır odamız sıcak ama kazakla geldim işe üşütmeyeyim diye yaa..

valla öylesin be meleğim maaşallah yani:nazar::nazar:

bu öğlen yemekleri sana yaramıyo desene gülüm dışarda yemek iyi olmuyo sana şimdi nasılsın

valla bilmyrum ki kaç aydır yiyorum gülüm yemekhanede pek severek yemezdim zaten ama böyle de olmazdı birkaç haftadır böyle üşüttüm mü nedir bilmerm.

:KK16::KK16::KK16:[video=youtube;3AwcLTMJakc]http://www.youtube.com/watch?v=3AwcLTMJakc[/video]:KK16:

ne hapı bu canım ne için yani..

öyle yapıcam canım dikkat etmeye çalışıyorum valla hava iyi sayılır odamız sıcak ama kazakla geldim işe üşütmeyeyim diye yaa..

valla bilmyrum ki kaç aydır yiyorum gülüm yemekhanede pek severek yemezdim zaten ama böyle de olmazdı birkaç haftadır böyle üşüttüm mü nedir bilmerm.

demekki midende rahatsızlık var be balım gidip bakılsan stere dayalıda gelşişmiş olabilir sıkıntılar yaşadın sonuçta yada dokunan birşey vardır hazımsızlık vardır bilemiyorum ama bence baktırs en bekleme emi:KK48:

demekki midende rahatsızlık var be balım gidip bakılsan stere dayalıda gelşişmiş olabilir sıkıntılar yaşadın sonuçta yada dokunan birşey vardır hazımsızlık vardır bilemiyorum ama bence baktırs en bekleme emi:KK48:

amaa ama korkuyorum ben 2009 da mide ağrısı ile gittiğimde testpit için bana koca kavanoz bir ilaç içirdiler çekilirken ve hemen içmek gerekiyor beklemeden çünkü film çekilme anında içiyorsun 3-4 kez arka arkaya iç diyor,sonra hepsiin dik diyor ama o kadar yoğum kireç gibi birşey ki boğazına yapışıyor ve miden bulanıyor off yine aynı şeyi yaşamak istemiyorumm ağrımda yok zaten sadece bulantı umarım bugün olmaz iyiyim ama rabaya binince belli olur :18::18:

amaa ama korkuyorum ben 2009 da mide ağrısı ile gittiğimde testpit için bana koca kavanoz bir ilaç içirdiler çekilirken ve hemen içmek gerekiyor beklemeden çünkü film çekilme anında içiyorsun 3-4 kez arka arkaya iç diyor,sonra hepsiin dik diyor ama o kadar yoğum kireç gibi birşey ki boğazına yapışıyor ve miden bulanıyor off yine aynı şeyi yaşamak istemiyorumm ağrımda yok zaten sadece bulantı umarım bugün olmaz iyiyim ama rabaya binince belli olur :18::18:

hadi yaaa off anam off bu hastalıkların ardı arkası kesilmiyo ki anaım valla Allahım sağlık versin cümlemize bee gülüm valla çok zor grip bile çok ağır zor rabbim vermesin kimseye hastalık dert keder AMİNNNNNNN belkide üşütmüşşündür geçmezsede geçiktirme git ama ne olursa olsun balm anlaştıkmı:KK20::KK17:

hadi yaaa off anam off bu hastalıkların ardı arkası kesilmiyo ki anaım valla Allahım sağlık versin cümlemize bee gülüm valla çok zor grip bile çok ağır zor rabbim vermesin kimseye hastalık dert keder AMİNNNNNNN belkide üşütmüşşündür geçmezsede geçiktirme git ama ne olursa olsun balm anlaştıkmı:KK20::KK17:

merak etme canım zaten eşim yakında kolumdan tutup götürecek hamileyken böyle olursan film de çektiremezsin ilaçta alamazsın diyor ki zaten normal birinde bile hamilelikle reflü falan kesin oluyor bebek büyüdükçe.Bende ileri derecede gastrit çıkmıştı dr ilaç verdi birkaç ay kullandım bir daha da ağrım felan olmadı nadiren oluyor ama şimdi sadece bulantı ağrı yok. Zaten o zaman dr gaviscon şurup vermişti o hamilelikte kullanılıyormuş çok rahat ettiriyor içince.

merak etme canım zaten eşim yakında kolumdan tutup götürecek hamileyken böyle olursan film de çektiremezsin ilaçta alamazsın diyor ki zaten normal birinde bile hamilelikle reflü falan kesin oluyor bebek büyüdükçe.Bende ileri derecede gastrit çıkmıştı dr ilaç verdi birkaç ay kullandım bir daha da ağrım felan olmadı nadiren oluyor ama şimdi sadece bulantı ağrı yok. Zaten o zaman dr gaviscon şurup vermişti o hamilelikte kullanılıyormuş çok rahat ettiriyor içince.

gülüm kusuruma bakma pc de değildim yemekle uğraşmaktan gelemedim birikmiş yazdıkları herkesin bencede eşin haklı yani hiç bekleme hamilelik kolay değil sorunsuz yaşamak için kesinlikle öncesinde kontroller şart meleğim:KK19:

X