Kalbinizin Attığı Kişi Mantığınıza Uymuyor İse ne yapardınız?

Sevgi bir süre sonra rutine bağlanıyor malesef, seviyorsun tamam ama mantığına uymayan bir insan olduğunda sürekli sorgulayacaksın kendini . Mantık daha önemli ve ilerisi için daha gerçekçi bir tercihtir diye düşünüyorum. Mantığına uyan bir insanı zaten zaman için de sevgi duyarsın.
haklısınız bende artık öyle düşünüyorum..
herşey benm için önceden toz pembe idi ama artık öyle değil
hayatın gerçekleri de var..
Tamam Rabbim büyük o isterse herşey olur ama
Sıfırdan başlamak herşeye bilmiyorum
önceden inanıyodum yapacak edecek biliyorum diyordum hep kendi kendime
ama şimdi o inancım artık hiç kalmadı

Bence kafanda bitirmeye başlamışsın bile bu ilişkiyi...
Vicdanın şu an el vermiyor ayrılmaya...
Haklısınız belkide öyle kendime itiraf edemiyorumdur.
Vicdanım sızlayacak diye korktum için bekliyorumdur
çünkü ben kimseyi üzmek kırmak istemem
acı ceksin istemem heleki birde askerde iken .
ama böyle beklemekte beni iyice ucuruma sürüklüyor

Ne denir ki şimdi para için ayrılınmaz yarının ne getireceği belli olmaz ama sorumsuz biriside karşında tıpkı benim eski eşim gibi...Bizde dershanede tanışmıştık 8 sene birlikteydik üniversite okudu ama bulduğu iş sıkıntılıydı 5 sene okumuşu 1500 lira para alıyordu sanırım şimdide öyle..Fakat ben çok sevdiğim için evlendim çünkü herşey para değildi üstesinden gelebilirdim ama biz tamamen farklı sebeplerden ayrılmıştık..Yalnız şunu söyleyebilirim eğer ayrılmasaydık ben parasızlığa katlanırdım sadık olsaydı herşeyin üstesinden gelebilirdim lakin çok fazla sıkıntı çekerdim bunu da biliyorum..Ha şimdi karşıma çıkan fırsatları mantığımla değerlendirmeye çalışıyorum...Dediğim gibi bu senin vicdanına kalmış bir karar ama anladığım kadarıyla sen vazgeçmiş gibisin..

Ne denir ki şimdi para için ayrılınmaz yarının ne getireceği belli olmaz ama sorumsuz biriside karşında tıpkı benim eski eşim gibi...Bizde dershanede tanışmıştık 8 sene birlikteydik üniversite okudu ama bulduğu iş sıkıntılıydı 5 sene okumuşu 1500 lira para alıyordu sanırım şimdide öyle..Fakat ben çok sevdiğim için evlendim çünkü herşey para değildi üstesinden gelebilirdim ama biz tamamen farklı sebeplerden ayrılmıştık..Yalnız şunu söyleyebilirim eğer ayrılmasaydık ben parasızlığa katlanırdım sadık olsaydı herşeyin üstesinden gelebilirdim lakin çok fazla sıkıntı çekerdim bunu da biliyorum..Ha şimdi karşıma çıkan fırsatları mantığımla değerlendirmeye çalışıyorum...Dediğim gibi bu senin vicdanına kalmış bir karar ama anladığım kadarıyla sen vazgeçmiş gibisin..
bu karar gerçekten benim için cok zor.. vicdanım da kabul etmiyor kalbimde
ama mantıgım diyor ki: ah kendini bile bile ateşe atıyorsun değer mi :KK43:
hayat onun dediği gibi değil herşeye olur diyor zamanı gelince olurda neyle hangi parayla?
hangi birkimle hangi aileyle
ben bunu söyleynce üstelik birde suçlu oluyorum
ama onu böyloe ortada bırakmak oda cok kötü
gerçekten o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi

İyi de ben hala anlamıyorum.
Tamam bu adamdan ayrıldın,zengin birini buldun evlendin,sonra Allahım muhafaza işler yolunda gitmedi,ayrıldın,o zaman ne olacak?
Sen kendi ayaklarının üzerinde duramıyorsun ama karşındakini eleştiriyorsun.

ne onunla ne onsuz oluyor artık
çok cıkmazda hissediyorum kendiimi :KK43:
ayrılırsam cok acımasızca diyorum bu vicdanla yaşayamam diyorm
ayrılmasamda hergün bu düşüncelerle boğuşuyorum :KK43:

İyi de ben hala anlamıyorum.
Tamam bu adamdan ayrıldın,zengin birini buldun evlendin,sonra Allahım muhafaza işler yolunda gitmedi,ayrıldın,o zaman ne olacak?
Sen kendi ayaklarının üzerinde duramıyorsun ama karşındakini eleştiriyorsun.
Bakın benim derdim zengin birini bulmak değil ki ?
neden öyle dediniz
sorumlulugunu bilen birisi olsun yeter bana
benm öyle cok parada pulda gözüm yok
evet su an kendi ayaklarımın üzernde duramıyorum
ama ailemin yetiştirilme tarzımdan dolayı
çalıştırmıyorlar beni devlet işi hariç
kpss olsun dedim iyi bir puanda aldım ama kısmet olmadı atanamdım
ben karşımdaki insanı eleştirmiyorum..
ne olacak böyle diyorum gleeceğimi düşünüyorum

Bakış açın dogru nisanlin gelecegi pek umursamiyor rahat anladigim kadariyla sen de cocuklugumdaki yoklugu tekrar yasarsam diye korkuyorsun keşke askere gitmeden once bu meseleyi halletseydin askerdeyken birakma derim simdiden ufak ufak hatirlat evlenecegiz coluk cocugumiz olacak ne plamliyorsun nasil gecinecegiz sürekli bunlari soyle derim

Walla bence bir ilişkide asıl yük erkeğin omuzunda olmalı. Siz bir ömür geçim derdi yaşayacağınıza o bir ömür sevmediği işi yapsın daha iyi.. maddi sıkıntılar oldu mu ne aşk kalır ne meşk.. ki siz zaten yeterince zorluk yaşamışsınız.. sevgiliniz çabalıyor ama işleri yolunda gitmiyor olsaydı asla ayrılmayın derdim ama o niraz keyif peşinde gbime geldi. Yok emir alamazmış, yok abisi kalma burda diyormuş. Walla 50-60 yaşındaki insanlar aileleri için 25 yaşındaki çocuktan emir alıyor yeri gelince.. yazık etmeyin geleceğinize..

Bakış açın dogru nisanlin gelecegi pek umursamiyor rahat anladigim kadariyla sen de cocuklugumdaki yoklugu tekrar yasarsam diye korkuyorsun keşke askere gitmeden once bu meseleyi halletseydin askerdeyken birakma derim simdiden ufak ufak hatirlat evlenecegiz coluk cocugumiz olacak ne plamliyorsun nasil gecinecegiz sürekli bunlari soyle derim
nişanlı değiliz sadece sevgiliyiz henüz
diyorum dile getiriyorum oraya gelince bir hal çaresine bakacagız
Allah büyük herşey olur diyor
ben gerçekleri yüzüne vrunca ise paracı olup cıkıyorum ne yazıkki

konuşulmuyor ki konuşmaya kalksam
Bir geleyim o zaman konuşuruz hallederiz zamanı gelince herşey hallolur diyor.
Gerçekleri yüzüne vursam o zamanda paracı oluyorum
parayı seviyorsan git diyor bana böyle birile artık ne konuşabilirim ki ?

O zaman canım en iyisi askerden gelince ipleri koparmak , dediğin gibi mutsuzlukların çoğuda parasızlıktan, para olmayınca birbirlerini yiyorlar cicim günleri bile olmuyor , düzenli işi olsa çalışmayı sevse dicem ama anlattığınıza göre halk tabiri ile yobazda , market elemanlığı yaparak 3 ay orda 5ay burda çalışmakla evlilik yürümez.
Nişanlım devlet memuru, ben çalışıyorum, ailem az buçuk üstüne düşeni yapıcak ama onun ailesinden hiç bir destek olmuycak o yüzden ikimizde çekniyoruz bu yüzden, belli bir yaşa gelince insan herşeyi toz pembe göremiyor , parayla saadet olmaz diye bişey yok , para yoksa o evde huzur yok, her gece başını yastığa koyduğunda şu borcu nasıl ödüycem diye uyku girmez gözlerine.

Walla bence bir ilişkide asıl yük erkeğin omuzunda olmalı. Siz bir ömür geçim derdi yaşayacağınıza o bir ömür sevmediği işi yapsın daha iyi.. maddi sıkıntılar oldu mu ne aşk kalır ne meşk.. ki siz zaten yeterince zorluk yaşamışsınız.. sevgiliniz çabalıyor ama işleri yolunda gitmiyor olsaydı asla ayrılmayın derdim ama o niraz keyif peşinde gbime geldi. Yok emir alamazmış, yok abisi kalma burda diyormuş. Walla 50-60 yaşındaki insanlar aileleri için 25 yaşındaki çocuktan emir alıyor yeri gelince.. yazık etmeyin geleceğinize..
Haklısınız eğer devam edersem benmde geleceğime yazık ederim diye düşünüyorumm :KK43:
ama birazda beklemelimiyim askerden gelene kadar hiç değilse
sadece onun kararını vermiş değilim.

Yani baktin ki hala sorumluluk alacak gibi degil acik acik konusup bu iliskiyi yurutemeyecegini belirtirsin simdi hele ki askerdeyken birakma derim ustelik niye o terkettigini anlamaz isin zor cnm Allah selamet versin insallah hersey yoluna girer

Tabi sizi paragöz olmakla suçlar kendine bile itiraf edemediği gerçekleri gözüne sokmuşsunuz. Bence sevgilinizin hayat tecrübesi sıfır. Bu tecrübeyi kazanırken sizide sürüklemesine izin vermeyin. İllaki hayatın onun düşündüğü gibi olmadığını anlayacaktır ama anladığı zaman eline kavgalardan yıpranmıs bir evlilik kalacak.

O zaman canım en iyisi askerden gelince ipleri koparmak , dediğin gibi mutsuzlukların çoğuda parasızlıktan, para olmayınca birbirlerini yiyorlar cicim günleri bile olmuyor , düzenli işi olsa çalışmayı sevse dicem ama anlattığınıza göre halk tabiri ile yobazda , market elemanlığı yaparak 3 ay orda 5ay burda çalışmakla evlilik yürümez.
Nişanlım devlet memuru, ben çalışıyorum, ailem az buçuk üstüne düşeni yapıcak ama onun ailesinden hiç bir destek olmuycak o yüzden ikimizde çekniyoruz bu yüzden, belli bir yaşa gelince insan herşeyi toz pembe göremiyor , parayla saadet olmaz diye bişey yok , para yoksa o evde huzur yok, her gece başını yastığa koyduğunda şu borcu nasıl ödüycem diye uyku girmez gözlerine.
haklısınız gerçrekten olmayınca olmuyor.. :KK43:
üstelik ailesi hiç arkasnda bile olmayacak bıraktım desteği
manevi anlamda bile yannda olmaz herşeye sıfırdan başlayacak..
mucize bekliyor herhalde kendince
dediğiniz gibi ya gelince koparmak tüm ipleri

Bakın benim derdim zengin birini bulmak değil ki ?
neden öyle dediniz
sorumlulugunu bilen birisi olsun yeter bana
benm öyle cok parada pulda gözüm yok
evet su an kendi ayaklarımın üzernde duramıyorum
ama ailemin yetiştirilme tarzımdan dolayı
çalıştırmıyorlar beni devlet işi hariç
kpss olsun dedim iyi bir puanda aldım ama kısmet olmadı atanamdım
ben karşımdaki insanı eleştirmiyorum..
ne olacak böyle diyorum gleeceğimi düşünüyorum

İyi zengin değil de sorumluluğunu bilen adamla evlendin diyelim.
Adamın ömür boyu yanında kalma garantisi nedir?
Ailen çalıştırmıyor da sen ben ileride muhtaç kalırsam sorusunu nasıl cevaplıyorlar çok merak ettim.

maddi durumu hiç yoksa sadece senin çalışmanla olmaz..başa sararsın yine..evlilik malesef kolay deil..salon mutfak yatak odası perde halı.....bunlar için birikim lazım yada ödeyecek maddi güç..samanlık eskiden seyran oluyormuş..iyi düşün.......

ne var 24 yaşındaysan daha çok gençsin senin hayatından önemli ne zaman evleniyorsunuz diye soran insanların düşüncesi bende sözlümle 1 yıldır nişan bile yapamadım yapmamda belimizi doğrultmadan bu sadece benim hayatım değil ilerde doğacak çocuklarımında hayatı olacak.
Kesinlikle katılıyorum :KK9:
Bende 24 olacağım hiçte sorun etmiyorum bu durumu.
Sevgilim 2 sene beni bekleyecek bu süreçte de para biriktirecek. Başka şansımız yok :KK14:
Evlendiğimizde muhtemelen 26 olacağım. O da 28. İdeal bence.

Haklısınız eğer devam edersem benmde geleceğime yazık ederim diye düşünüyorumm :KK43:
ama birazda beklemelimiyim askerden gelene kadar hiç değilse
sadece onun kararını vermiş değilim.

Bakın benim sevgilim de sırf aynı sorunu yaşamayalım diye asgari ücretle çalıştığı işinden ayrılıp kpss ye hazırlanmaya başladı. Başlarda iyi çalışıyordu ama sonra sallamamya başladı. Ben gece yarılarına kadar düşünürken o sabah 10 lara 11 lere kadar uyuyordu.. sınawa girdi olmadı tabi. Çalışmaktan asla gocunmaz ama ders çalışmaya gelince hiçç sevmiyordu ve bu yüzden de hemen sıkılıyordu.. çok düşündüm.. yemin ederim günlerce uyumadm ve sonunda ayrıldm.. hatta buraya konu açtm çok eleştiren de oldu beni.. ama iki gönül bir olunca samanlık seyran falan olmuyor.. on belki onbeş gün boyunca ayrı kaldk. Hiçbir şekilde aramalarına cewap vermedim. Sonunda hatasını anladı daha da önemlisi aşk için körü körüne onu kabul etmeyeceğimi idrak etti.. evlilik bu şakası yok çünkü.. siz de kararlı dawranın. Belki onda birşeylarin değişmesini sağlayabilirsiniz..

X