Kalbinizin Attığı Kişi Mantığınıza Uymuyor İse ne yapardınız?

Şunu da anlamıyorum, durumları orta halli insanlar bir düğüne 40.000-50.000 den aşağı harcama yapmıyorlar. Resmen millet eğlensin 2 göbek atsın diye sokağa atılan para benim için. Onun yerine araba ya da ev almak için kullanırım o parayı. Konuyla alakasız oldu ama ben içimi dökeyim sana dedim :KK70:
Bence de öyle. Biraz içimde kalmasın, bir kere evleniyorum mantığı olsa gerek :)

Kalbimin atmadığı ama mantığımın tuttuğu kişiyi kasıp gerekirse kalbime indiririm ama kalbimin attığı mantığımın almadığı kişiye asla şans vermem.

ben zaten 24 yaşındayım daha ne kadar bekleyebilirim bilmiyorum..
Herkez şimdiden sormaa başladı bile evlilik ne zaman diye :KK43:
ne var 24 yaşındaysan daha çok gençsin senin hayatından önemli ne zaman evleniyorsunuz diye soran insanların düşüncesi bende sözlümle 1 yıldır nişan bile yapamadım yapmamda belimizi doğrultmadan bu sadece benim hayatım değil ilerde doğacak çocuklarımında hayatı olacak.

Sadece konu başlığınızdaki soruya cevap veriyorum, konunuzun içeriğini hiç okumadım.
AYRILIRDIM.

Ailen çalışmana izin vermiyor da onlara bir soraydın kendi ihtiyaçlarımı nasıl karşılayacam diye.
Sonuçta ailenden de zengin değilsin,onlar da fakirliğin ne olduğunu biliyorlar.
Yarın öbür gün birilerine muhtaç olmak,el açmak hoşlarına mı gidecek?
Erkek arkadaşının işsizliğinden,parasızlığından,sorumsuz ailesinden daha önemli olan senin durumun bence.

ben zaten 24 yaşındayım daha ne kadar bekleyebilirim bilmiyorum..
Herkez şimdiden sormaa başladı bile evlilik ne zaman diye :KK43:
Herkes soruyor diye evlenmeyin.Bir sorar iki sorar susarlar.Evlilik ne zaman diye soranlar evlendikden sonra halinizi sorup evinizi geçindirecekmi?Sorup üzülse bile elden gelen öğün olmaz oda vaktinde gelmez

marketlerde geçici çalışıp "ben emir alamam" diyen adam değil patron, ofis boy bile olamaz. afedersiniz ama 30 yaşında, üniversite mezunu, yabancı dil, bilgisayar bilen evli barklı kadınım yeri gelince eşşek gibi emir de alıyorum, alttan da alıyorum. ki benden çok çok daha iyi özelliklere sahip nice arkadaşta aynı şekilde. bu sorumsuzluktur, umarsızlıktır.
yaşınız genç daha evlilik için aceleye gerek yok ama karşınızda bunun için çabalayan biri yok, ergen kafasında "yaparız, Rabbim verir"lerle olmuyor. Allah boş duranı sevmez, neden versin ki sizin çalışmayan sevgilinize?

Sabah bir konu acmistim eğlenceli diyaloglar geçmişti keyfim yerindeydi, naptin sen simdi bana ? Aglattin vallahi satir satir.. Canim benim.. Seni öyle iyi anladim ki. Senin kadar zor olmasa da bende maddi olarak zor büyüdüm. Annem bel fitigiyla temizlik işlerine giderek okuttu bizi kurban olurum. Üstelik babannemde zengin bir kadin 5 kuruş faydasi olmadi. O yüzden sen ne dusunuyorsan bende onlari dusundum harfi harfine. Şuan ömrümu adadigim sevgilimle tanistigimizda orda burada petrol ofislerinde calisan bir işçiydi. Deli gibi aşık olmuştum ona. Tam da hayalimdeki erkekti. Ama ona rağmen olmaz dedim. Yapamam yuvami riske atamam okumamis insanla düzgün bir is sahibi olamayacak adamla bende olamam dedim. Ama o ne yapti biliyor musun ? Girdi sinava. Okuduğum şehri kazandi 2 yillik da olsa is imkani çok fazla bir bolum kazandı bu sene beraber mezun oluyoruz. Yaza baslayacagi isi de hazir üstelik hemde iyi bir maaşla başlayacak. Takim elbise giyecek, Saygin olacak Saygin insanlarla olacak. Okumakla okumamak arasında fark bu iste. Bende öğretmenlik okuyorum belki atanamam artik atanmak peri masallarinda kaldi zaten. Ama kocamin güzel bir isi var diyeceğim. Lafi uzattim affet ama demem o ki senin için fedakarlık yapmayana o güzel hayatından yer verecek kadar büyük bir fedakarlık yapma. Uzulursun biliyorum..

Parasızlığı çeken bilir. Hiç yadırgamadım ben sizi. En büyük aşklar bile maddi sorunlar yüzünden bitebiliyor. Maalesef evine icra gelenlerin yada çocuğu aç uyuyanların karnını o büyük aşk doyurmuyor.

hepinizin yorumlarını okudum
çok teşekkür ederim benim için zamanınızı ayırdınız yorum yaptınız
bir nebzede olsa derdimi anlatabilmek
beni anlayan insanların oldugunu bilmek iyi geldi bana
şimdi bundan sonra iş bana düşüyor
bir karar vermem lazım.. inşallah o kararı en iyi şekilde verebilirim:KK43:

aceleniz yok sanırım askerden dönsün bir iş edinsin para biriktirsin koca baba sizde eş anne olduğunuza inandığınız zaman evlenin. belki hayattaki ilk dersini siz ona vereceksiniz:cool:

Ben takdir ettim sizi. Aşktan ölüyorum onunla her zorluğa razıyım deyipte hayatın gerçekleri tokat gibi yüzüne vurmaya başlayınca ben ne yaptım diyenlerden değilsiniz

Bence kafanda bitirmeye başlamışsın bile bu ilişkiyi...
Vicdanın şu an el vermiyor ayrılmaya...

Sevgi bir süre sonra rutine bağlanıyor malesef, seviyorsun tamam ama mantığına uymayan bir insan olduğunda sürekli sorgulayacaksın kendini . Mantık daha önemli ve ilerisi için daha gerçekçi bir tercihtir diye düşünüyorum. Mantığına uyan bir insanı zaten zaman için de sevgi duyarsın.

Sevgi evet karın doyurmuyor , karın doyurmadığı için evde huzur kalmıyor , mutsuzluklar kavgalar çıkıyor , bunu düşünmekte çok haklısın , konuş biraz daha zaman ver sonra çaresine bakarsın.

Kafamda deli sorular ile ugraşıp duruyorum. sonunda buraya yazmaya üye olmaya sizlerden akıl almaya Geldim Çok ihtiyacım var Benim 2 yılı geçkindir bir ilişkim var erkek arkadaşım beni seviyor değer veriyor.
O artık bir sevgili olmaktanda öte dostum sırdaşım can yoldaşım gibi. Beni ailemden sonra en cok seven kişi o
Acısıyla tatlısıyla bu günlere geldik. Ben küçük yaşlardayken biz çok şeyler yaşadık
Maddi durumumuz çok kötüydü evimize icra geldiğini, kirayı aylarca ödemediğimiz için dışarıya atıldığımız
Evde bir kuru ekmek dahi olmadığı için annemin oruç tutamadığı ağladığı , başka kişilerin evimize ekmek yemek getirdiğini, Annemin okula benim beslenme çantama yiyecek koyamadığı için ağladığını
Okula gönderemediğini Ayakkabbım yırtıldında alamadığı.. Herşeyden mahrum büyüdüm
Bazı meyvelerin tadını bile bilmezdim
Onun bunun eskisiyle büyümüş biriyim Şimdi Allaha şükür maddi durumumuz iyi bir şekilde toparlandı
Ama cok acı günlerdi ben o günleri asla bir daha yaşamak cocuklarıma yaşatmak istemiyorum
Parasızlığın ne demek olduğunu cok iyi bilirim
Şimdi istediğim herşeyi alabiliyorum yiyebiliyorum hiç birşey içimde kalmıyor.
Erkek arkadaşımın maddi durumu ise kötü . Biz onunla dershane ortamında tanışmıştık
O zamanlar maddiyatı dert etmedim insan o zaman sadece aşkı sevgiyi düşünüyor
Ama yaş ilerleyince bunun öyle olmadığını cok acı bir şekilde görüyor
Erkek arkadaşımın bir meslek edinmesi okuması hatta polisliği kazanması için çok direndim
Ama kendisi istemedi ben sevdiğim işi yapacağım sevmediğim işi değil dedi bana
Orda burda , dükkanlarda markette çalıştı Çalışmaya gelince sever. çalışır
Ama emir almaktan hoşlanmıyor Kendi işimi kuracam deyip dururdu
Peki neyle Köşede hiç bir birikmiş parası yok .. Köşede birikmişi olsa çabalasa sarf etse dogru olurdu.
Ailesi deseniz hiç bir sekilde yanında ve arkasında değil Babası afedersiniz onun bunun kadınıla birlikte
içkisi kumarı onlardan hiç bahsetmek istemiyorum
Abisi kendisini kurtardı Ast subay
Kardeşi için çok cabaladı bir meslek sahibi olsun diye ama benm erkek arkadaşım istemedi
Ben ise saygı duydum fikirlerine
Şu an kendisi askerde bana dediki gitmeden burda kalmak için herşeyi yapacağım
Kimseden hayır yokmuş bunu anladım.
Oraya gidince ise burda kalmayacağım sizlerden ailemden uzak olmak istemiyorum
Dişimle tırnağımla cabalıyacağım herşeyi başaracağım.
Abisi güya istemiyormuş.. Para için kalma orda ben ailemden uzağım ne tadım ne tuzum var demiş kendisine.
Ben ise cok güçsüz yorgun hissediyorum kendimi Böyle beklemek beni usandırıyor
Asla asker yolu beklemekten gücenmiyorum onu beklemekten
Ama inanın mesele o değil ben inancımı kaybediyorumm..
Birgün geliyor diyorum ki gelecek başarak Rabbim yardım edecek diyorum
Sonra inancım kırılıyor umutlarım sönüyor
Benim öyle cok parada pulda gözüm yok ama ne yazıkkı bu para denen illetde olmayınca olmuyor
Annem şimdi bana yavaştan çeyizlerimi alıyor herşeyin en güzeli olacak kızıma diyor
Hevesle çeyizlerimi alıyoruz ama ben hep buruk oluyorum içim kan ağlıyor
Erkek arkadaşım geldiğinde Nasıl oturtacak ki düzeni para pul birikmiş olmadan
Düzenini oturtup beni isteyip düğündü eşyaydı.. Hangi birine tek başına yetişecek ?
O kadar zor ki Ben artık sonunu göremiyorum ama bir yandanda Allahım sabır ver diyorum dua ediyorum.
Çevremde arkadaşlarımdan örnekler var
Bir arkadaşım cok sevdiği ama maddi durumu kötü olan biri ile evlendi
Şimdi o kadar pişman ki ben ne yaptım diyor ?
Çocugu oldu sevinemedi bile onun masraflarını düşünmekten
Bir arkadaşım var. Mantı ile hareket etti maddi durumu orta düzeyde birisi ile evlendi
Soruyorum nasılsin diye..
O kadar mutluyum ki diyor iyiki böyle bir karar vermişim İyiki hayatımı maffetmemişim
Ama tam tersi durumda olan kişilerde var
Ben şimdi ne yapmalıyım Lüften yardm edin bana
Ben bu arada üniversite mezunuyum ne yazıkki atanamadım
Babam ailem biraz baskıcı herhangi bir yerde çalışmama asla müsade etmiyorlar
Devlet işi olmaynca yanı anlayacagınız ben çalışamıyorum da keşke çalıştırsalar da
Ben biriktirsem para.
Kendimi iyi ifade edebildim mi bilmiyorum ama hepinizin yorumlarına desteğine ihtiyacım var
Ben artık inancımı kaybetmiş durumdayım ve böyle umutsuzca beklemek çok zor
Şu an erkek arkadaşıma para bile göndermiyor ailesi beş parasız askerde.
isteyemiyorda durum bu kadar kötü :KK43:

Tam olarak erkek arkadasiniz tembel ve sorumsuz bence. Simdi askin atesinden boylesiniz ama is ciddiye binince istediniz perde koltuk takimi sirf erkek arkadasinizin sorumsuz halleri yuzunddn alinamayinca, ruyaniz olmasi gereken evlilik kucuklukte yasadiklarinizi yeniden yasama korkusuyla baglaninca ask kalmiycak. Bence sevgilinizi uyarin ya erkek gibi sorumluluk alsin ya da yolunuza bakin. Para pul tabiki mesele degil 1 tl getirsin cabalayarak getirsin mesele bu.

Siz zaten vazgeçmişsiniz iyi de yapmışsınız.Bu yaşadıklarını evliyken yaşadığını düşün depresyon sebebi.Dua et ki evli değilsiniz.Ya gelince isteme vs olaylarını işi kurup para kazanmadan önce yapmayın,ya da zaten siz ayrılık fikrini benimsemişsiniz....

Ben takdir ettim sizi. Aşktan ölüyorum onunla her zorluğa razıyım deyipte hayatın gerçekleri tokat gibi yüzüne vurmaya başlayınca ben ne yaptım diyenlerden değilsiniz
sagolun teşekkür ederim.
burda beni anlayan kişilerin olması bana o kadar iyi geldiki
cevremde kimle paylaştıysam kime içimi döktü isem beni anlamadı zaten
erkek arkadaşımın gözündede paracı oldum.

Sevgi evet karın doyurmuyor , karın doyurmadığı için evde huzur kalmıyor , mutsuzluklar kavgalar çıkıyor , bunu düşünmekte çok haklısın , konuş biraz daha zaman ver sonra çaresine bakarsın.
konuşulmuyor ki konuşmaya kalksam
Bir geleyim o zaman konuşuruz hallederiz zamanı gelince herşey hallolur diyor.
Gerçekleri yüzüne vursam o zamanda paracı oluyorum
parayı seviyorsan git diyor bana böyle birile artık ne konuşabilirim ki ?

X