ay seni okuyunca ben çok yiyormuşum geliyor yaa :44::44:
bende sanki cok yedim bugün yoksa banami öyle geliyor:44:
ben Almancayı sadece lisede 8 ay gördüm okumamın iyi olduğunu soylerdi arkadaşlar ama ben anlamıyorum ki...
İngilizce ztn 2 anadilim gibi bişey ama tabii unuttuğum şeyler de vardır mutlaka konuşmadıkça unutuluyor çünkü
4 yıl İspanyolca gördüm ama çok konuşamıyorum maalesef biraz anlıyorum ama epey unutmuşum
2 yıl Fransızca gördüm ama f'sini bile hatırlamıyorum İspanyolca-Fransızca birbiriyle çorba olurdu!!!! kelimeler cok benziyor çünkü
kısaca Türkçe ve İngilizceyle kaldık baş başa... bi de bunlar iş başvurularında işe yarasa süper olacak ama işte...
ama Almanca öğrenmek isterim
ich kann nicht Deutsch sprechen und ferstehen
ich möchte lernen
kız doğru mu kurdum cümleleri? bildiğim bu kadar fazlası yok!!!!
bu arada diyetisyenlerin hangisinin doğru söylediği tartışılır
bence Almanlar, bizimki gibi geniş bir mutfağa sahip olmadıklarından, ya da sahip oldukları yiyecekler genelde turta vs gibi sağlıksız yapıda oldugundan öyle diyorlar
Türk diyetisyenlere de inanıyorum elbette ama biraz da kültür ve alışkanlık meselesi
bnm de vermem gereken 30 kg var merak etme, korkma vereceğiz beraber
yeter ki birbirimize destek olalım
sevgiler...
kücükken annem benimle hep almanca konusurdu, önce almancayi ögrenmemi isterdi. aynisini kardeslerimlede yapti.
önce almanca sonra türkce
dogru yazdin kiz
sadece ferstehen degil verstehen v ile yaziliyor yani
evet kültür degisiklik bence..
türkler günde 2 defa yemek yerler, yani sicak yemek
ama tipik bir alman ailenin yemegi söyle olur:
sabah 6-7 arasi kahvalti, kahvaltida 1 en az 2 dilim ekmek yerler. bal, recel, salam, peynir felan.
bizim gibi kizartmalar, sucuklu yumurtalar felan degil
ögle yemegi saat 12-1 arasinda olur genelde, o da sicak yemek oluyor.
veee aksamlari yani saat 5-6 gibi yemek yemezler almanlar, kahvalti türü yiyorlar peynir ekmek felan
bende almanyada yasadigim icin almanlara uymaya calisiyorum
günde 1 defa yemek yeter bence, ama kahvalti yapmiyorum aksamlari tabiki
evettt destek olalim birbirimizeeeee