Kalbimde geçmeyen acı

Yanlış konuya yanlış yorum mu yaptım çok özür dilerim.... Gerçekten.....

Bu otobiyografi çalışması mı

Ben de çocukken çok dayak yedim. Özellikle şu dövülüp misafir onure edilir kısmını çok iyi biliyorum. Annem kendini daha disiplinli ve üstün göstermek için kardeşlerinin yanında bir sebeple döverdi beni ve abimi. Babamda karışmazdı. Hiç vurmadı ama buna seyirci kalmakta aynı oranda suçlu olmak bence. Dediğiniz gibi bizde ki kıyafet ve oyuncak kimsede yoktu ama bardak kırdın diye dayak yiyen kimsede görmemiştim.

Kızım var 2.5 yaşında. Bugün oyuncağı ile kafama vuruyordu. 5 kere falan acıyor,anne yazık ,yapma dedim. En son kafama fırlattı ,sağ şakağımın üstü şişti, su topladı şu an. Acıyla bağırdım ben de . Bana öyle korkuyla baktı ki , acımı unuttum. Acaba diyorum biz bakmıyor muyduk öyle? Hiç düşünmüyorlar mıydı? Şu an kızım uyuyor ve ben acıyla ani tepki vermiş olsam dahi pişmanlık duyuyorum. Annelerimiz yatağa yattığında hiç akıllarına gelmiyor muyduk acaba ?

Eğer akıllarına gelseydik bir sonraki sefere yapmazlardı. Demekki hiç acımamışlar bize

Anneniz babanıza hiç öfke kin beslemediniz mi?hep dayak yedim diye yazmışsınız nasıl affedebildiniz?
Ve en önemlisi illa ki sizin intihar etmeniz mi gerekiyordu onların sizi sevmeleri için?
Hep mutlu olun
Aşırı öfke duyuyordum aslında. Hatta ortaokulda annem bana vurdukça ben de ona vuruyordum. O bana bağırırsa ben de ona bağırıyordum. Ancak şiddet azalınca ben de kendi halimde takılmaya başladım. Onlar da benimle uğraşmak istemediler ve iyice kendi halime bıraktılar. Zaten liseyi de yatılı okumak istedim. Evden ayrıldığım için havalara uçuyordum. Bu 4 sene ayrılık ve üniversite okurken yaşadığımız ayrı kalma durumları içimi soğutmuştu. Pişmanlıklarını da gördüm, özür dilediler. Kalbime bir ferahlık geldi. Bir de hocayla görüştüm. Bana dua yazdı. Duadan mıdır psikolojik midir bilmiyorum. Ama iyi hissediyordum. Ben de affettim. Başta tamamen sözdeydi. Ama zamanla kalbimde de bir iyileşme oldu. Affedemem sanıyordum ama sandığımdan daha güçlü kalmayı başardım

Ne güzel affetmişsiniz ben affedemezdim sanki affedersem kendime ihanet etmiş gibi düşünürdüm o yüzden..benle alakalı yani

Ne güzel affetmişsiniz ben affedemezdim sanki affedersem kendime ihanet etmiş gibi düşünürdüm o yüzden..benle alakalı yani
Ben eşimle de kavga etsek gider sarılırım sırnaşırım. Eğer ben haklıysam ve özür dilememişse hala barışmamışsak neden özür dilemiyorsun diye sorarım. Genelde de bi suçum yokki falan der. Ben de neye kırıldığımı anlatırım. Abartmışsın falan der ama yine de gelir özür diler sarılır. Ben de sarılırım. Geçer işte bi şekilde. Ben o dayaklardan sonra bile anneme mektup yazardım. Bardağı kırmak istememiştim seni çok seviyorum annecim diye mesajlarla biten. Ben de küs kalamıyorum. Huy gibi bir şey sanırım

Çocuktaki şiddetin önüne geçmek için onun size yaptığını siz ona yapmalısınız, tabi oyuncak fırlatmayın o ilk vurduğunda bir tık fazlasıyla ona vurun acıdığını ve aynısının kendisine de yapılacağını anlarsa tekrarlamaz. Ben çocuklarıma yaptım bunu, bu şiddet değil caydırma.
Ben de düşünüyorum aynısını, bağırınca bile yüzleri gözleri nasıl değişiyor, anında pişman oluyor insan, bizimkilerde hiç vicdan yok muyumuş acaba, nasıl bir disipline edebilme (!) yetisiymiş bu. Ben hala anlam veremedim

Gerçekten yapacağım bunu. Çünkü giderek artan bir zarar verme özelliği var. Saçımla oynar sürekli arada asılıp çekiyor, sert oyuncaklarla vuruyor, geçerken ayağına basıyor falan. İnceden sadist evladım galiba Ben önce kızdım , sonra güzelce anlatma yoluna gittim , şu sıralar tepkisiz kalıyorum çoğu zaman ama bu üçlü işe yaramıyor. Tam şu an yandan bana tükürüyor mesela bende mi tükürsem naapsam

Tükğrmeye karşılık verirseniz oyuna çevirir ona başka çare lazım, ama şiddete şiddet bu dönemde işe yarıyor. Bak acıyor, sen yaparsan ben de sana yapacağım deyin.

çok çok mutlu olun emi kuzum
Allah mutluluğunuzu daim etsin

Burada bir terslik var doktor oldum demişsiniz meslek sahibi olmama bir yıl var da demişsiniz hangisi doğru bilemedim

Burada bir terslik var doktor oldum demişsiniz meslek sahibi olmama bir yıl var da demişsiniz hangisi doğru bilemedim
Doktor oldum derken hastalar bana doktor hanım dedikleri için öyle yazdım. Şuan hasta bakıyorum ama doktor olamadım. Stajer doktorum sıfırdan hasta muayene etmiyorum. Hocalarımızın hastalarını biz muayene ediyoruz, asistan abi ablalarımız ile hastaları paylaşıyor ve gelişmeleri hocamıza sunuyoruz.
Haklısınız biraz anlam karmaşası olmuş. Anlatabilmisimdir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…