Kalbim bu kadar çok kıırlmışken...

kadifekutu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
155
1
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta başıma gelenleri ( Sözlenmekten vazgeçtim) konuyu okuyanlar bilir..

Ben ayrılığı kabullenmiş,onu artık tamamen kalbime gömmüş,unutmaya çalışırken Pazar günü annesi annemi aradı,beni ve ailemi gerçekten çok sevdiğini,durumların böyle olmasından çok üzgün olduğunu dile getirmiş...2 gün sonra da erkek arkadaşım beni aradı...Daha doğrusu babaannesi aradı..Daha öncesinde bir kere görmüştüm,bir kaç kere de telefonda konuşmuştuk.Gerçekten sevilmeyi saygı görmeyi hak edecek insanlar..Dilinde duası,tatlı dilli sevecen,Babaannesi ve dedesi melek gibi gelmiş geçirmiş görmüş insanlardır.Allah uzun ömürler versin inşallah..Babaannesi ile uzun bir süre konuştuk.Erkek arkadaşımın köye gittikten sonra ki halini yaşadıklarını anlattı.Olayların neden bu duruma geldiğini hem bana hem ona sormuş.Beni istemeye geldikleri güne kadar aramızda hiçbir sıkıntı problem yoktu.Ne zaman istemeye geldiler,bizden çıktıktan sonra kıyametler kopmuş dedim.Baba evde bağırmış çağırmış dedim.Ne kadar torununuz ben o kızı istiyorum,seviyorum,o kız nişanlanıp ayrılmış olabilir geçmişi beni ilgilendirmiyor dediyse bile babası karşı çıkmış dedim.Aile içinde maddi anlamda sıkıntılarımız var adam bunu bile sorun etmiş dedim.Kimse onlara maddi anlamda güvenmedi,babam beni bu zamana kadar kimseye muhtaç etmedi dedim.Ben kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum çok şükür dedim. İstanbul dan gittikten sonra erkek arkadaşım çok sıkıntılı günler geçirmiş.Salı günü acile kaldırmışlar,sinir boşalması yüzünden.Doktor sen nasıl bu hale geldin deyince,İstanbul da sevdiğim bir kız vardı,babamın bu baskıları,inadı beni bu hale getirdi demiş.Ne kadar konuştuysam da araya adam da soksam babam onu istemedi demiş.Sebep nişanlanıp ayrılması,onun maddi sıkıntıları bütün bahane bu demiş..Annesi evde günlerce gözyaşı dökmüş.Baba çok sert ve baskıcı bir baba..Kimseye eyvallahı yok..!!!
Babaannesi onun ne kadar üzgün ve perişan olduğunu söyledi..Ailesi maddi sıkıntılar yüzünden zamanında onu babaannesi ile dedesine bırakmışlar.3.sınıfa kadar babaannesi büyütmüş annesinden fazla emeği vardır üzerinde..Ben onu çok nazlı büyüttüm kıyamadım hiç ona dedi..Ama babası benim büyüttüğüm çocuğu gözü yaşlı askere yollayacak dedi..Ben seni çok sevdim dedi.Annesi orda ağlıyor biz burda ağlıyoruz o zaten perişan oldu iyice dedi.Babası da zamanla yola gelir seni sever dedi.Akşam anneme anlattım olanları çocuk seni hala seviyor oda üzgün ne yapacağını bilmiyor dedi.Sonra bir şekilde onunla konuşmaya başladım.1 hafta boyunca neler yaşadığını ne durumda olduğunu söyledi.En son akşam tartıştığımız da benim ona bir iki tane ağır lafım olmuştu.Ben o lafları haketmedim dedi.Sende bunları haketmedin dedi..Kaç kere aramaya çalıştım ama tepkinden çekindim,dedi.Bana karşı gerçekten kendini çok suçlu ve pişman hissettiğini,kaybetmekten korktuğunu,babasına ne yaptıysada fayda etmediğini söyledi.Seni arkamda bırakıp gelmek bana çok koydu,burda yanlız kalınca sensizlik daha ağır bastı dedi...Perşembe günü İstanbula gelicem tekrar dedi.Askere giderken seni görmeden gitmek istemiyorum dedi..
Dün öğleden sonra babası beni aradı.Numara tanıdık değildi...Bu işin asla olmayacağını,çocuğumu ve ailemi asla arama dedi.Ben annemi kıramam onun üzülmesini de asla istemem,ailem,çocuğum,annem-babam,mahalledeki herkes seni isteyebilir ama ben kabul etmiyorum dedi.Ama illa da çocuğum eşim biz istiyoruz derseler de bende o evden çıkar giderim dedi..İçimden o kadar çok şey söylemek geldi ki ama ben yinede terbiyemi bozup da tek kelime bile etmedim.İlk defa böyle bir karakterle karşı karşıya kaldım.:26:
Telefonu kapattı..Sonrasında ben erkek arkadaşımı aradım,moralim çok bozuldu,gözlerimden yaşların nasıl aktığını bile anlamadım.
Ne olur bir daha beni arama dedim.Bu iş gerçekten olmazmış dedim.İstenmediğim yere gelin gelemem dedim.O da babam seni mi aradı dedi. Boş ver gerçekten bitti dedim.Babaannesi aldı telefonu elinden,seni arayıp sana laf mı söyledi kızım dedi.Bende bu iş gerçekten olmayacak,oluru yok dedim.O benim oğlum ama Allah ona şu yaptıklarının hesabını sorsun dedi.Sizin döktüğünüz gözyaşlarının hesabını Allah sorsun,malı mülkü parası ne varsa herşeyi onun olsun dedi.Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Allah ona da merhamet insanlık versin dedi..Bu zamana kadar kız almamış kız vermemiş neyin nasıl olduğunu bilmez,kara cahil dedi.Kalıbının adamlığını görürüm o zaman dedi.Ben de o zaman dediğim laf şu oldu hadi biz cahiliz neyi nasıl yapacağımızı bilemeyiz ama o bizden de cahilmiş dedim.Telefonu kapattım.
Akşam evde tektim.Erkek arkadaşım aradı.Konuşmak istedim.Defalarca arayınca açtım.Ben babama gereken cevabı verdim dedi.Sen nasıl kızı arayıpta laf söyleyebilirsin dedim.Ben seviyorum ve istiyorum hala neyin kavgasını yapıyorsun diye sordum dedi.Eşi de çok kızmış sen nasıl kızı arayıp da böyle konuşursun,çocuklar seviyor birbirini niye araya giriyorsun hiç utanmıyor musun bu yaptıklarından,yarın öbür gün pişman olduğunda kızın yüzüne nasıl bakacaksın demiş..
Bugün erkek arkadaşım aradı yola çıktım geliyorum dedi.Bayramda senin yanında olacağım dedi.Seni zaten çok özledim,bir dk daha beklemeye tahammülüm yok dedi.Babam da siniri geçince bu yaptıklarına utanacak özür dileyecek senden dedi.Bundan sonra da aramıza Allah'tan başka kimse giremez ..Geldiğim zaman yüzyüze konuşuruz dedi..

Bir tane kötü herkese yetiyor işte... Bir şekilde evlenseniz sonrası nasıl olacak? Acaba bu baba kabullenir mi? (Yanlış anlama, kabullenmeyecek bir şey olduğunu düşündüğümden değil) Yoksa aynı şeylere devam eder mi? Devam ederse sizi nasıl etkiler? Cevabı zor sorular... Ne diyeyim canım, insan babasından sorumlu değil ki...

Önceki konunu da okudum canım yorum da yapmıştım.
Şimdi ne denir ki bilmiyorum..
Ama ALLAH biliyor ya beni yine aradı demeni bekliyordum, beklediğimden de erken oldu..
Benim eşimde aynı sebepten babası ile görüşmüyor yıllardır..
Babası ilk başta beni istiyordu fakat ben aynı ev olmaz deyince terse döndü olaylar..
Ailen ne diyor bu duruma onların fikri ne?
O adama da ALLAH akıl fikir versin, pislik ne olcak!

Son düzenleme:

Zamanında benim babamda çok büyük konuştu sonra bunun bedelini de hep beraber ödedik..
Yaşanılanlar kolay şeyler değil yarın öbür gün evlensek bile kalp bir kere kırıldı mı kırılıyor..unutulmuyor..
Diken üstünde bir evlilik olur bu durumda..
Erkek arkadaşıma son sözüm şu oldu baban ne zaman pişman olur,beni gerçekten kabul eder ve isterse bu evlilik de o zaman olur dedim..

canım Allah yardımcın olsun..gerçekten zor bir durum..ne kadar kırıldığını tahmin edebiliyorum..nişan attıysan ne olacak ki kimin başına ne zaman ne gelir belli olmaz..eğer onun da kızı varsa insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş ..
kendimi senin yerine koydum da ben olsam -gerçekten çok seviyorsam-sabrederdim..yani babası beni kabul edip özür dileyinceye kadar bu iş olsun istemezdim,sonrasında da hep mesafeli olurdum babasına karşı...

sen de hiç kendini üzme...adam cahil belli..

Allah hakkınızda hayırlısını versin, gerçekten zor bir durum.

selam canım allah sabır versin gerçekten zor bir süreçten geçiyorsun bende bunları yaşamış bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum
benimde eşimin ailesi beni istemiyordu 4 sene kadr bir sürede istememeye devam ettiler sadece babası değil tüm aile bana karşıydı hatta bir dönem babası o kızıda öldürürüm kendimide ama genede onu gelin almam demişti eşimi askere yollarken bile cebinde bıçakla gelmişti benim gelme ihtimalime karşılık tabi bişey yapmadı. Sonrasında münakaşalar devam etti eşim sürekli diretti ve araya aile büyükleri dayılar teyzeler girdi sonunda herkez kabul etmek zorunda kaldı ve nişanlandık sonrasında ise şuan bana yaptıklarından utanıyolar annesi kendi annem babası kendi babam gibi onlarda beni çok seviyolar eşimden ayırmazlar hatta benim üzerime daha çok düşüyolar diyebilirim bunların hepsi geçebilicek sıkıntılar emin ol yaşamış birisi olarak diyorum eğer sen erkek arkadaşını cidden seviyosan hiçbirşeyi engelmiş gibi görme belki başta zorluk çekiceksiniz ama sonunda siz kazanıcaksınız emin ol buna içini ferah tut sevdiğinin yanında ol allah yardımcınız olsun inş. benim hikayemde sana güç verir umarım yazamadığım çok daha fazlası var emin ol aşılıyo bütün herşey

Babamın bişeyden haberi yok diyemedim ki adama zaten rahatsız..
Annemde çok üzüldü ama pazar günü annesi aradı,salı günüde hem erkek arkadaşım hemde babaannesi beni arayınca o da mutlu oldu.
Senin babanda zamanında çok büyük konuştu ama bedelini hep beraber ödedik oda öder merak etme dedi.Siz birbirinizi sevin sahip çıkın gerisini duymayın bile dedi.
Babaannesinin ettiği dualar kabul mu oldu bilmem ama dün akşam baba iş yerinde kavga etmiş,eli yada kolu şuan sargıda evde yatıyormuş..
Gerçekten kimseye ah etmedim,son sözüm Allah ıslah etsin dedim..

biraz daha bekle bakalım zaman ne gösterecek bi askere gitsin sevdiğin.. siz yine konuşun.. eğer seni sevip sana sahip çıkan biriyse evlenmelisin bence.. evlenirseniz aynı şehirdeolma ihtimaliniz ne kadar peki? hani o babadab ne kadar uzk kaldın okadar iyi gibi..

Ahh okurken içim acıdı inan ki...

Nasıl bir kafadır Allah ım .evinde bir genç kızında senin var.Ahh almaktan korkar insan...Hayat bu belli mi olur?

İnsanlar nerelerden nelerden dönüyor?

Nişanlına da üzüldüm,babanneyede sanada ...ayrı ayrı eziyet

Son yazdıgın cümle çok önemli...Arada daha askerlik var.

Bekle,beklet...BABADA ALSIN KAVUGUNU ÖNÜNE KOYSUN DÜŞÜNSÜN ONCA AY...Belki bir gıdım insanlıktan nasibini alır pişman olur.
Senin ve ailenin gönlünü alır?Ne olursa olsun ben o adamın içiniğn dogrulacagını düşünmüyorum.

diyelim ki evlendiniz siz nasıl bayram seyran ev oturması,hasta ziyaretinde bulunacaksınız? O adamın eli nasıl öpülür baş üstüne konur?
Doğurdugun günahsız bebegini nasıl kucagına vereceksin???? İşte burası meçhul...

Evlen,rs,n evlenmesine...Ölümlü dünya Allah sıralı ölüm verirse göçer gderde sizden önce yaa kalp kırıkları,ya içinde kalan cam kırıkları???

Allah yüzünü güldürsün ne diyelim...yardımcın olsun,asla yarı yolda koymasın... amin...

Onunda kız evladı var.Allah bir şekilde alır mazlumun ahını biliyorum ben o yüzden kimseye ah etmedim etmem de.Çocuklarından çıkarmasın asla istemem çünkü hepsi de melek gibiler.Allah aslında onun karşısına bazı şeyleri çıkarmış,göstermiş...kızının sırtında bir hastalık olmuş sonradan.Omuz eğriliği gibi adını bende bilmiyorum.Doğum yapması yasak.Vücut gelişememiş...Kızımı asla evlendirmem diyor.Allah çocuklarından çıkartmasın inşallah..

Teşekkür ederim canım,sizde baya şey atlatmışsınız.Allah yardım etsin gerçekten çok zor.Erkek arkadaşım için katlanıyorum,onu sevmesem zaten bir dk bile durmam.Bana karşı söylediği laflar gerçekten yenilir yutulur laflar değil.Benim ailem den kimse bana karşı böyle şeyler diyemez normalde.Ama ne yapalım bizimde bir yerden çekeceğimiz varmış demek ki..Herkes zamanla düzelir oda yola gelir..Oda seni sever diyor ama bakalım.Erkek arkadaşım bu sabah otobüsten iner inmez yanıma geldi.Çok özlemişim onu.10 gündür görmüyordum yüzünü.Çok yorgun ve bitkin gözüküyordu.Beni görünce gözleri doldu.Sarıldık birbirimize. Bayrama babamın elini öpmeye götürücem seni dedi.Bende öpmeye el de kalmamış ki sargıdaymış eli kolu dedim,oda öteki elini öpersin o zaman dedi

Beni gerçekten çok sevdiğini gösterdi,askere gideyim geleyim zaman herşeye ilaçtır.Sen benim nasibimde varsan kimse aramıza giremez merak etme dedi.Bana bazen evlendiğimiz zaman Orduya gidelim mi derdi.Bende ne yapıcaz oralarda iş bulamayız,nasıl olucak derdim..Şimdi daha iyi anladım neden başka şehir istediğini,tekrar sordu gelir misin benle diye? seninle olduktan sonra her yere giderim yeter ki huzurumuz olsun o bana yeter dedim..

Hakkında hayırlısı olsun canım gerçekten hepsi unutuluyo bir zaman sonra bende çok laflar duydum çok laflar edildi ama hepsini sildim artık şimdi iyiki evlenmişim diyorum hem ailesi hem eşim gerçekten çok iyi insanlar Rabbim sanada yaşatsın bu duyguları inşallah sabret ve kin tutma sen hep iyi ol bırak o kötü olsun sonunda utanıcak olan o olucak emin ol erkek arkadaşında seni çok seviyo belliki gerçek sevgi kolay kolay bulunmuyo bulmuşken bırakma

Gerçek sevgi kolay kolay bulunmuyor,inşallah hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.Onun hayatında ilk sevgi ilk aşkım ben.Bana verdiği değeri sevgiyi görünce babasını gözüm bile görmüyor..Zaman herşeyin ilaçı olur inşallah...

Merhaba.
Aranizin duzelmesine gercekten cok sevindim. Aklinizi bulandirmak istemem kesinlikle ama bjnu da sormak istedim. Erkek arkadasiniz degil miydi size bana borcla gelme diyen?
Bundan sonra insallah cok mutlu olursunuz hakkinizda hayirlisi olsun.

Evet o konuyu da konuştuk...beni en çok yaralayan da o olmuştu.babasının tepkisinden dolayı bu şekilde konuştuğunu söyledi ama bu yaptığının gerçekten çok yanlış ve hatalı olduğunu da dile getirdi.Bu sözleri bunları sen hak etmedin dedi.Ne senin ne de benim maddi durumum kimseyi ilgilendirmez dedi.Yarın öbür gün kısmet olur da evlenirsek herkes maddi durumuna göre hareket eder,ailenin yetişemediği yerde biz devreye gireriz dedi.Gücümüz yettiği kadar alırız,ben senin maddi manevi her konuda her zaman arkanda olurum dedi.
Zamanla her şey çözülür her şey yoluna girer merak etme dedi..Beni af edip tekrar kalbinin kapılarını bana açtığın için çok teşekkür ederim dedi...
İstanbula gelirken de bana kucak dolusu hediyelerle geldi...

Sizin icin sorun olusturabilecek en onemli meselelerden birini cozmussunuz. Darisi diger sorunlarinizin basina insallah.

eski konunada yorum yapmıştım. dönerse dönme demiştim. ki dönmüş.. üzüldüm sizin adınıza ya.. arkadaşında seviyor da nebileyim... adam(babası) evden kaçan yiğenini sokak ortasında döven bir adammış.

kardeşim olsaydı affet dön, sevgi herşeyden üstündür dermiydim. asla... diyemezdim.. onu öle bir adama gelin göndermekten korkardım... sanada diyememm... inş. hayırlısı olur..

Siz ikiniz birbirinizi seviyorsunuz.. Annesi ve hatta Babaannesi bile sizi destekliyor..Harika birsey bu..
Nisanlin da bence cok iyi efendi birine benziyor. Herseye ragmen seninle olmak istiyor.
Asla birakma derim onu..
Babasina bakma sen! Konussun konussun dursun, kafana takma buda sizin sevginizin imtihani, sinavi..
Ben eminim siz bu sinavi kazanacaksiniz. sakin pes etme..
Sonra cok pisman da olabilirsin. Belkide sevdigin cocuk ve sen bir daha asla birbiriniz gibisini bulamayacaksiniz? oyle ya..
Ne olursa olsun vazgecme..
O askere gitsin gelsin, bu sure icinde de sen yine gorus onunla..
Belki o zamana kadar BABASI da imana gelir!!!! Ne cahil bir insan.. Bu adam hangi cagda yasiyormus merak ettim.?
kendisi hanimini gorucu usulu mi almis acaba?
Sizede cok uzuldum ama nisanliniza daha cok uzuldum.. Nasil bir babaya sahip? Kimbilir neler cekiyordur nisanliniz ondan..
Bir de siz uzmeyin sevdiginizi.. Destek olun birbirinize..
Oglu sevip, istedikten sonra kimseye soz hakki dusmez! Bu kadar basit..

Allahim sevenleri ayirmaya calisanlari da islah etsin insallah..
Sevenleri birbirinden ayirmasin Allah..

Mutluluklar sizinle olsun insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…