Kalbim bu kadar çok kıırlmışken...

Alma mazlumun ahını demişler, Rabbim verir cezasını

Sevdiğin sana hak ettiğin değeri verdikçe sorunlar zamanla aşılır

Ona inanıyorsan vazgeçme, askerliğini yapsın, olaylar soğusun. Dua et bol bol sevdiğini Allah (C.C) ' dan iste

Burada bir sürü konu okuyorum ama bu konuya çok içim acıdı, ne isterler gencecik insanlardan, mübarek günler kimse ayrı düşmesin sevdiğinden Rabbim ...

Beni gerçekten çok sevdiğini gösterdi,askere gideyim geleyim zaman herşeye ilaçtır.Sen benim nasibimde varsan kimse aramıza giremez merak etme dedi.Bana bazen evlendiğimiz zaman Orduya gidelim mi derdi.Bende ne yapıcaz oralarda iş bulamayız,nasıl olucak derdim..Şimdi daha iyi anladım neden başka şehir istediğini,tekrar sordu gelir misin benle diye? seninle olduktan sonra her yere giderim yeter ki huzurumuz olsun o bana yeter dedim..

Benim esimin ailesi de beni istememisler en basta..
Gorumceler hala bana karsi soguk buz gibiler.. Ama ben esimi cok sevdim evlenmek istedik..
Turkiyede gayet de kurulu bir evimiz, duzenimiz vardi ama sirf bizi huzursuz ettiler, esimin gecmisindeki kizlari yuzumuze yuzumuze vurup, bizi mutsuz ve tedirgin ettikleri icin anladik ki, biz buralardan gitmeliyiz.
esimle birlikte yurt disina yerlesme karari aldik.. cok sukur de iyiki onlarin yanindan gitmisiz..
cokkk cok uzaktayiz onlardan. Esime dedim, biz birbirimizi sevdikten sonra el ele verdikten sonra Afrika da bile yasariz..
Ama ben onlara asla saygisizlik yapmadim, hep sustum onca saygisizliklarina ragmen, beni yok saymalarina ragmen..
Ama Allah var, kaynanam da kayinpederimde bana karsi hep bir mahcubiyet var ve utanarak bakiyorlar bana..
Kizlarinin aslinda nasil da beni yanlis tanidiklarini, bana karsi haksiz bir sekilde soguk durduklarina onlarda uzuluyor. Ama ellerinden birsey gelmiyor. insanin icinden gelecek sevgi,guzellik,saygi..
Kv, Kp de yani onlar da biliyor ki, ben hic de dusundukleri gibi bir degilim.
Onlar utaniyor arkadasim, inan utanan onlar oluyor!

sen dogrularindan vazgecme.. Oldugun gibi ol.. saygili, hanim hanimcik..
Nisanlinla el el ver, sabirli ol.. En guzel gunler sizinle olacak goreceksin..

Son düzenleme:
eski konunada yorum yapmıştım. dönerse dönme demiştim. ki dönmüş.. üzüldüm sizin adınıza ya.. arkadaşında seviyor da nebileyim... adam(babası) evden kaçan yiğenini sokak ortasında döven bir adammış.

kardeşim olsaydı affet dön, sevgi herşeyden üstündür dermiydim. asla... diyemezdim.. onu öle bir adama gelin göndermekten korkardım... sanada diyememm... inş. hayırlısı olur..

baba konusunda bende çok sıkıntılıyım ama elimden birşey gelmiyor.Erkek arkadaşım da bende bu konuda direnmeye çalışıyoruz.
Baba çocuklarına karşı bir fiske bile vurmamış.Bağırmış çağırmış ama hiç el kaldırmamış..Öz yeğenine böyle gaddarca davranması çok üzücü...yeğeni evlendikten sonrada hiçbirşey olmamış gibi düğününde de herşeye koşmuş,torun olunca da bebek arabasını falan almış,ilginç tuhaf bir adam..Tek duamız Allah babanın da yüreğine merhamet şefkat versin.Allah ıslah etsin diyoruz.Erkek arkadaşım bana bu kadar dil dökmeseydi,babaannesi ve diğerleri bu kadar uğraşmasaydı benim için de oluru yoktu bu işin..

Beni gerçekten çok sevdiğini gösterdi,askere gideyim geleyim zaman herşeye ilaçtır.Sen benim nasibimde varsan kimse aramıza giremez merak etme dedi.Bana bazen evlendiğimiz zaman Orduya gidelim mi derdi.Bende ne yapıcaz oralarda iş bulamayız,nasıl olucak derdim..Şimdi daha iyi anladım neden başka şehir istediğini,tekrar sordu gelir misin benle diye? seninle olduktan sonra her yere giderim yeter ki huzurumuz olsun o bana yeter dedim..

ay ağlıcam şimdi :')

helal olsun ona da sana da. aferin çocuğa. sahip çıkmış sana. bundan sonra birbirinize sıkı sarılın madem. seni ezdirmeyecek biriyse zaten ailesi sorun olmaz biiznillah. Allah hayırlsyla tamamına erdirsn ay çok kötü oldm :)

ay ağlıcam şimdi :')

helal olsun ona da sana da. aferin çocuğa. sahip çıkmış sana. bundan sonra birbirinize sıkı sarılın madem. seni ezdirmeyecek biriyse zaten ailesi sorun olmaz biiznillah. Allah hayırlsyla tamamına erdirsn ay çok kötü oldm :)

Biz ağladık hemde çok ağladık,10 gün boyunca döktüğümüz gözyaşlarının çektiğimiz sıkıntılarının hesabı yok...Allah sonumuzu güldürsün inşallah...

Siz ikiniz birbirinizi seviyorsunuz.. Annesi ve hatta Babaannesi bile sizi destekliyor..Harika birsey bu..
Nisanlin da bence cok iyi efendi birine benziyor. Herseye ragmen seninle olmak istiyor.
Asla birakma derim onu..
Babasina bakma sen! Konussun konussun dursun, kafana takma buda sizin sevginizin imtihani, sinavi..
Ben eminim siz bu sinavi kazanacaksiniz. sakin pes etme..
Sonra cok pisman da olabilirsin. Belkide sevdigin cocuk ve sen bir daha asla birbiriniz gibisini bulamayacaksiniz? oyle ya..
Ne olursa olsun vazgecme..
O askere gitsin gelsin, bu sure icinde de sen yine gorus onunla..
Belki o zamana kadar BABASI da imana gelir!!!! Ne cahil bir insan.. Bu adam hangi cagda yasiyormus merak ettim.?
kendisi hanimini gorucu usulu mi almis acaba?
Sizede cok uzuldum ama nisanliniza daha cok uzuldum.. Nasil bir babaya sahip? Kimbilir neler cekiyordur nisanliniz ondan..
Bir de siz uzmeyin sevdiginizi.. Destek olun birbirinize..
Oglu sevip, istedikten sonra kimseye soz hakki dusmez! Bu kadar basit..

Allahim sevenleri ayirmaya calisanlari da islah etsin insallah..
Sevenleri birbirinden ayirmasin Allah..

Mutluluklar sizinle olsun insallah..
:nazar:

Çok teşekkür ederim...Güzel dilekleriniz için..
Dün akşam yengesi aradı beni amcası ile yengesi de seferber olmuş bizim için..Biz ona çok bağırdık kızdık,sen ne yapıyorsun niye karışıyorsun diye..Sevenlerin arasına girme diye çok kızdık ama bir kere takmış gidiyor dedi..Benim değil sizin gelininiz olsun,demiş.Siz onun laflarını dediklerini hiç takmayın dedi.Biz seni çok sevdik dedi yengesi.Bizim kapımız sana sonuna kadar açık gel buyur dedi.Amcanda bende çok seviyoruz seni onu hiç düşünme bile dediler..
O da eşini çok severek almış.Hatta onların aşkı baya dilden dile dolaşmış..
Adam aksi huysuz yaramaz,eşi çok çekmiş belli...
Erkek arkadaşım çok saygılı efendi biri,kalp kırmayı beceremez,benle bile tartışırken haklı da olsa haksız da olsa ilk adımı o atar..babaannesinin elinde büyümüş 3.sınıfa kadar,çok nazlı büyütülmüş...
Biz direniyoruz bakalım Allah sonumuzu mutlu eder inşallah..
..

niye daha evli bile değilken seni istemeyen bi aileye gitme savaşını veriyosun ki..
bence değmez.
insanlar çok değişiyor.

Bu adam size bana borçla gelme diyen adam değil miydi?

Vallahi diyorum, şu mubarek çenemi bi kapatayım. Allah büyük yarın başıma gelir benimde, ama bende böyle yaparsam belki şurayı okuyan daha evlenmeyen ama başına böyle şeyler gelen kızlar varsa eğer benden daha zeki olupta farklı davranırlar diye yazıyorum.

Arkadaşım bu adam size borçla gelme benim kapıma demedi mi? Babasını dinleyip haber vermeden çekip gitmedi mi? Patron size onlardan bişe olmaz dememiş miydi? Siz ailenize mahçup olmamış mıydınız? Üstelik bunlar daha önce nişanlandınız diye olmuştu!

Neyi düşünüyorsunuz neye devam ediyorsunuz?

İşte bu tarz evliliklerden sonra açılacak konu başlıkları;

Eşim babasının lafından çıkmıyor

Eşim ailemin borçlarını başıma kalkıyor.

Düğünümde bir rahat vermediler.

Eeee??? İşte biz kadınların en büyük hatası. Valla bendede oldu hiç bişe demiyorum size yanlış anlamayın. Ya görüyoruz işte. Hata koşa koşa sinyal yaka yaka değil korna çala çala GELİYOR!

Benim bildiğim kızlar nazlı olur kız babası kızını vermez erkek tarafı biraz sürünür arkadaş tam tersi oluyor ya!

Böyle evlenen insanlarda değerli olmuyor işte!

Haaa herkes böyle mi evlenecek hayırr, elbette hayatta herşey tepside gelmez. Ama bu adam babası hayır dediğinde size sahip çıksaydı neyse, aradan kaç zaman geçmiş babaannesi destek olmuş annesi destek olmuşta dönmüş.

İyi şanslıymışsınız annesi babaannesi sizi seviyormuş. Sevmese dönmezdi bence bu adam!

Alma mazlumun ahını demişler, Rabbim verir cezasını

Sevdiğin sana hak ettiğin değeri verdikçe sorunlar zamanla aşılır

Ona inanıyorsan vazgeçme, askerliğini yapsın, olaylar soğusun. Dua et bol bol sevdiğini Allah (C.C) ' dan iste

Burada bir sürü konu okuyorum ama bu konuya çok içim acıdı, ne isterler gencecik insanlardan, mübarek günler kimse ayrı düşmesin sevdiğinden Rabbim ...

Sevdiğim insan benim saçımın teline bile zarar gelsin istemez..
Seviyorum sevmeye de devam edeceğim..Askerliği de beraber yapacağız inşallah..
Bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Allah onunda içine merhamet vicdan versin..

Bu adam size bana borçla gelme diyen adam değil miydi?

Vallahi diyorum, şu mubarek çenemi bi kapatayım. Allah büyük yarın başıma gelir benimde, ama bende böyle yaparsam belki şurayı okuyan daha evlenmeyen ama başına böyle şeyler gelen kızlar varsa eğer benden daha zeki olupta farklı davranırlar diye yazıyorum.

Arkadaşım bu adam size borçla gelme benim kapıma demedi mi? Babasını dinleyip haber vermeden çekip gitmedi mi? Patron size onlardan bişe olmaz dememiş miydi? Siz ailenize mahçup olmamış mıydınız? Üstelik bunlar daha önce nişanlandınız diye olmuştu!

Neyi düşünüyorsunuz neye devam ediyorsunuz?

İşte bu tarz evliliklerden sonra açılacak konu başlıkları;

Eşim babasının lafından çıkmıyor

Eşim ailemin borçlarını başıma kalkıyor.

Düğünümde bir rahat vermediler.

Eeee??? İşte biz kadınların en büyük hatası. Valla bendede oldu hiç bişe demiyorum size yanlış anlamayın. Ya görüyoruz işte. Hata koşa koşa sinyal yaka yaka değil korna çala çala GELİYOR!

Benim bildiğim kızlar nazlı olur kız babası kızını vermez erkek tarafı biraz sürünür arkadaş tam tersi oluyor ya!

Böyle evlenen insanlarda değerli olmuyor işte!

Haaa herkes böyle mi evlenecek hayırr, elbette hayatta herşey tepside gelmez. Ama bu adam babası hayır dediğinde size sahip çıksaydı neyse, aradan kaç zaman geçmiş babaannesi destek olmuş annesi destek olmuşta dönmüş.

İyi şanslıymışsınız annesi babaannesi sizi seviyormuş. Sevmese dönmezdi bence bu adam!

Eğer onun içinde bana karşı bir yudum sevgi olmasaydı araya kim girerse girsin zaten geri dönmezdi..
Borç meseleleri diğer konuları zaten oturup konuştuk..Zaman neyi gösterir bunu kimse bilemez..Ben bile bilemem.
Önümüzde çok zaman var.Ha deyince yarın evlenmiyoruz ki..Ben bu şansı verdim yarın öbür gün aynı şey olursa da zaten ben giderim kimseye gerek bile kalmaz.Beni istemeyen bir aile yok beni istemeyen bir baba var ortada sadece..Onu da zaten Allah ıslah etsin..Onu tekrar kabul etmek tekrar hayatıma almak tabi ki benim içinde kolay olmadı. Burdan gittik den sonra aramak istese de cesaret edip de arayamadığı için ortaya önce annesini sonra da babaannesini sürdü en sonunda kendisi aradı.Benim için kolay mı ben korkmuyor muyum sanki..???

niye daha evli bile değilken seni istemeyen bi aileye gitme savaşını veriyosun ki..
bence değmez.
insanlar çok değişiyor.

Ben kendi kendime savaş vermiyorum..Ben zaten silip atmıştım unutmaya başlamıştım.
O geldi o aradı,baba hariç diğer aile büyükleri girdi araya..
Herkes neyin ne olduğunu gördüğü için hem bana hem de ona destek oluyorlar..Beni istemeyen bir aile olsa ben zaten bugün parmağımı bile oynatmam yerinden..
Bugün karşımda ki insan bile yaptıklarından pişman olmasa bişeylerin yoluna girmesi için böyle uğraşmasa ben zaten arkama bile dönüp bakmam..
O benden daha üzgün daha bitkin halde..

Bana borçla gelme diyen bir insanın bundan pişman olması benim için hiçbirşey ifade etmezdi, sorun pişman olması değil böyle bir karakteri olmasıydı diye düşünürdüm ben.

Hiçbirimiz mükemmel erkeklerle olmuyoruz, hiç birimizin sevgilisi yada kocası dört dörtlük değil. Ancak bazı durumlar varki kendi düşüncem olarak belirtiyorum, affedilemez çünkü bu bir yapıdır. Tekrarı gelir devam eder gider. Neden? Karakteri böyle.

Buraya insanların görüşlerini almak için yazmışsınız, bende elimden geldiğince sizi kırmadan kendi düşüncelerimi yazıyorum, siz bana göre kendi kendinizi kandırıyorsunuz. İnanmak istiyorsunuz affetmek istiyorsunuz bahanelerin arkasına saklanıyorsunuz.

Ha inşallah ben hatalıyım da yanılırım siz benden de mutlu olursunuz ama balık baştan kokarmış derler, ben yanıldıgınızı düşünüyorum, ama Allah yolunuzu açık etsin inşallah.

Biz evlenirken gerekli masraflar yapılacak.Ben halı perde mobilya aldığım zaman zaten yine borca girecem dedim. Onları da zaten düğün takılarıyla öderiz dedim.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur kıza verilmez dedi.Sonra ben nasıl ödeceğim bu kadar şeyi tek başıma benim ailemin durumunu biliyorsun zaten dedim.Ben bilmem borçlu kabul edemem dedi.Ondan sonra ipler gerildi iyice.Benim çevrem ailem dostum bana gelip takı takacak ama bana hiçbiri verilmeyecek.Bu nasıl iştir dedim.Ben dünya kadar çeyiz yaptım bunu da mı gözün görmüyor dedim?
Benim ailemde ev yapacak,eşya alacak,düğün yapacak bunların hepsini onlar takılarla ödeyecek dedi.Ben ne yapacam o zaman dedim..

Bu daha önceki konunuzdan. Babasının dolduruşuna bu şekilde daha önce geldiyse sonra da gelebilir. benim tavsiyen borcunuzu bitirin de evlenin bari. Bu lafı da bir daha duymazsınız. Hem de beklemek zorunda kalır. Sadece baba suçlu gibi görünse de sevgiliniz de az değil kusura bakmayın. Bazı sözler vardır yenilir yutulur değildir. Yine de ne zaman baban beni kabul eder o zaman olur tututmunuzu da beğendim.

X