Kakosmi

Sebebinin bulunmasına sevindim arkadaşım, çok geçmiş olsun, umarım ilaçla tedaviden olumlu sonuç alırsın

Ben de bu durumu yaklasık 7 yıldır yaşıyorum. Ne yaşıyorsanız birebir aynısını yaşıyorum. Ağlayınca geçme olayına kadar:) doktorlar doğru düzgün ilgilenmedi yıllardır antibiyotik verip yolladılar. Ben kendi araştırmalarımla kakosmi-fantozmi olduğunu buldum. Anlatınca anlamıyorlardı bile. Siz sorununuzu çözebildiniz mi? İstanbulda Aytuğ Altundağ diye bir doktor görüyorum hep, sadece koku ve tat üzerine çalışıyor galiba. Ona gidicem. Özel bir hekim bulmalı ya da üniversite hastanesine gitmeli iyi bir yere. Bizim sorunumuz kombine çözümler gerektiriyor. Birden farklı branş bakacak.

Aaaa son mesajınızı okumamıştım gitmişsiniz Aytuğ beye:)) benim tedavim de aynı sanırım çünkü aynı şeyleri yaşıyorum sizinle. Gebelikte daha da beter oldu gebeyim suan.

Bu arada gün içinde bir müddet o kokudan kurtulmak için tuzlu suyu genzinize çekin yaksın böyle gözünüzden yaş gelsin. Anca o geçiriyor birkaç saat. Ben de o ara ne istersem yiyorum sonra çünkü asla gerçek tatları alamıyorum

O kokuyu aldığınızda burnunuzun da daha doğrusu genzinizin de hafiften tıkandığını hissediyor musunuz? Dolgunluk hissi gibi mesela. Ya da bir şeyin aktığını genzinizde. Ben hafif tıkanıklık hissediyorum. Uzun bir müddet sağ tarafıma yatarsam geçiyor bazen gece bile geçmiyor. Kuru havanın tetiklediğini gözlemledim. Bazen atak seklinde aşırı yoğun şekilde yaşıyorum o durumu, bazen günlerce olmuyor. Burnumu çektiğimde, sümkürdüğümde ya da yüksek sesle konusarak genzimi zorladığımda o kokunun geldiğini farkettim. Mesela yokken deneyin, bağırın öyle havaya, geliyor o koku. Benim burdan anladığım kesinlikle genizle ilgili akıntısal ya da ödemle veya poliple ilgili bir sorun var bizde. Nasıl bir koku duyduğunuzu bile o kadar iyi biliyorumki.

aithusaa gercekten anlattiginiz seylerin aynılarını yasiyorum. Sanki beni anlatmissiniz. Yuksek sesle bagirmak vs hepsi ayni.
Ben agustos basinda Aytug beye gittim. Sadece sag taraftan kotu koku aliyorum. Benim sag koku yarigimin normalden genis oldugunu, daha oncesinde geçirdiğim agir bir grip ya da nezle sonucunda tahrip olan koku hücrelerimin covid sonrasinda daha kötüleştiğini soyledi. Bana ilac tedavisi uyguluyor su anda. Gun icinde yine o kokuyu aliyorum. Tuzlu su olayini ben de yapıyorum. Tuzlu su cekip bas asagi durdugumda geciyor. Daha once daha sık oluyordu, simdi biraz sureleri uzadi. Ayrica 10 tane esansiyel yag verdi ve onlari her gun ikiser dakika koklamalısin dedi. Bu ayin sonunda tekrar gidecegim

İnanın ben de şuan okulda pansiyon nöbetindeyim, baş ucumda tuzlu suyum var şişede:))) benim de sadece sağ taraf. Zaman zaman azalıyor zaman zaman artıyor bazen hiç olmuyor. Genizdeki basınç değişimleri dışında neyin tetiklediğini bulamadım bir türlü ama bence bizim sorunumuzun çözümü cerrahi gibi geliyor. Sizin konunuzu takipteyim, şuan gebeyim, doğumdan sonra ben de tedavi sürecine başlayacağım. Yıllardır yaşamama rağmen ilk kez bu sene tam olarak ne olduğunu buldum. Kakosmi-fantozmi ikisi birden var bizde. İletişimde kalırsak güzel olur bence. Etrafta çok insanda olan bişey değil çünkü anlamıyor kimse bizi.

Bu arada benim de şiddetli bir grip sırasında oldu ilk olarak. Otrivine kullanıyordum o sıralarda hatta. İlk kez bir gece oldu ve ondan sonra hep oldu. Baya ağır bir grip geçirmiştim.

Ben de cantamda surekli tuzlu su tasiyorum. Benim covidden sonra her gun olmaya basladi. Onceden arada bir olur gecerdi, simdi surekli bununla yasiyorum. O kadar bunaldim ki, doktor antidepresan bile yazdi. Su son bir aydir biraz olsun rahatladim. Artik mr ya da tomografi çektirdiğimde ne olursa olsun bisey ciksin diye dua ettiğimi bilirim. Resmen hayattan kopmus bir haldeydim. Aytug beyin uyguladigi tedavi nispeten ise yaradi, umarim uzun vadede cozum olur. Bir de akupunktur tedavisinden bahsetmisti. Eger bu gittiğimde gerekli gorurse koku mr'i cekecek.

Ben de çok bunaldım, gebelikte her gün yaşıyorum bazen gece de. Aytuğ beyle ben de mesajlaştım koku filmi çekeriz demişti diye hatırlıyorum. Östrojen hormonu bizim sorunumuzu tetikliyor, mesela doğum kontrol hapları gibi. Ya alerjik ya da nazal aktivite ile ilgili bir sorun var ama işte tedavi süreci uzun sürüyor malesef. Ben de bir ara hiç koku almasam bundan iyi diye düşünüyordum çok psikolojim bozuldu. Bazı antidepresanlar iyi geliyormuş yabancı makalelerde yazıyordu. Anestezik burun spreyleri varmış doktor kontrolünde kullanılan onlar iyi geliyormuş. Valla inşallah kurtuluruz bu durumdan bir ömür böyle yaşanmaz o net.

Yani gecsin de ne kadar surerse sursun, bende bazen soguk sicak hava değişimlerinde oluyor ya da bazi kokularla birlikte basliyor. Bazen de durup dururken oluyor. O kadar belirsiz birsey ki tarif bile edemiyorum. Bir ara bir doktor sag tarafa pamuk tika demisti ama asla cozum olmadi. O koku icerde yogunlasti, pamuğu cikardigimda burnum kanamaya baslamisti artik. Tek umudum Aytug bey. Gercekten baska caren kalmadi. Iki kucuk cocugum var, öğretmenim, calisiyorum taaa Mersinden Istanbula sirf bunun icin gidiyorum.

Ben de öğretmenim:)) ben de anneyim sizin gibi. Ne yaşadığınızı o kadar iyi anlıyorum ki.
Şu linki de okur musunuz resmen bizi anlatıyor.

Keske tek ortak noktalarimiz bunlar olsaydi
Ilk firsatta okuyacagim, tesekkur ederim ❤

Parozmi bir şeyi koklayınca onun kokusunu değil başka bişeyin kokusunu almak mesela çiçeği koklayınca kahve kokusu almak gibi. Kakosmi ve alt dalı fantozmi, gerçekte olmayan kötü bir kokuyu hissetmek. Her zaman kötü olmayabiliyormuş o koku ama çoğunlukla kötüymüş.

Tuzlu suyla düzelmesi ve ağlayınca düzelmesi nazal aktivite kaynaklı olduğunu gösteriyor aslında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…