- 16 Şubat 2015
- 1.715
- 5.265
-
- Konu Sahibi Less-is-More
Sebebinin bulunmasına sevindim arkadaşım, çok geçmiş olsun, umarım ilaçla tedaviden olumlu sonuç alırsınKoku konusunda problem yasayan arkadaslar icin guncelleme yapmak istedim.
Dun Aytug beye muayene oldum. Bana koku testi yapti ve bircok koku birbirine karismis dedi. Kamerayla burun icime bakti. Sag taraftaki koku yarigimin sol tarafa gore genis oldugunu, bunun anatomik bir bozukluk olduğunu, yillar once gecirdigim nezle ya da grip gibi bir rahatsizlik sonrasi buradaki koku molekullerinin tahrip oldugunu, o sebeple kokularin hic filtrelenmeden direk beyne ulastigini ve bununda bende koku problemi yarattigini soyledi. Yani korona virus direk orayi hedef almis ve tahrip etmiş. Covid gecirmemis olsaydin bir sekilde idare edebilirdin ama virüs yuzunden kalici hale gelmis dedi. Simdilik ilac tedavisine basladik. Ilacla iyilesir bence dedi. Eger iyilesmezse koku mr'i cekeriz, akupunktur tedavisine geceriz dedi. Asama asama ilerleyecegiz. Antidepresan da yazmis. Moral cok önemli sanirim. Tedavi surecinde tekrar guncelleme yaparim. Insallah ise yarar ve normal hayatima donebilirim. Herkese gecmis olsun tekrardan.
Cok tesekkur ederim canim insallah dedigin gibi olurSebebinin bulunmasına sevindim arkadaşım, çok geçmiş olsun, umarım ilaçla tedaviden olumlu sonuç alırsın
Ben de cantamda surekli tuzlu su tasiyorum. Benim covidden sonra her gun olmaya basladi. Onceden arada bir olur gecerdi, simdi surekli bununla yasiyorum. O kadar bunaldim ki, doktor antidepresan bile yazdi. Su son bir aydir biraz olsun rahatladim. Artik mr ya da tomografi çektirdiğimde ne olursa olsun bisey ciksin diye dua ettiğimi bilirim. Resmen hayattan kopmus bir haldeydim. Aytug beyin uyguladigi tedavi nispeten ise yaradi, umarim uzun vadede cozum olur. Bir de akupunktur tedavisinden bahsetmisti. Eger bu gittiğimde gerekli gorurse koku mr'i cekecek.İnanın ben de şuan okulda pansiyon nöbetindeyim, baş ucumda tuzlu suyum var şişede:))) benim de sadece sağ taraf. Zaman zaman azalıyor zaman zaman artıyor bazen hiç olmuyor. Genizdeki basınç değişimleri dışında neyin tetiklediğini bulamadım bir türlü ama bence bizim sorunumuzun çözümü cerrahi gibi geliyor. Sizin konunuzu takipteyim, şuan gebeyim, doğumdan sonra ben de tedavi sürecine başlayacağım. Yıllardır yaşamama rağmen ilk kez bu sene tam olarak ne olduğunu buldum. Kakosmi-fantozmi ikisi birden var bizde. İletişimde kalırsak güzel olur bence. Etrafta çok insanda olan bişey değil çünkü anlamıyor kimse bizi.
Yani gecsin de ne kadar surerse sursun, bende bazen soguk sicak hava değişimlerinde oluyor ya da bazi kokularla birlikte basliyor. Bazen de durup dururken oluyor. O kadar belirsiz birsey ki tarif bile edemiyorum. Bir ara bir doktor sag tarafa pamuk tika demisti ama asla cozum olmadi. O koku icerde yogunlasti, pamuğu cikardigimda burnum kanamaya baslamisti artik. Tek umudum Aytug bey. Gercekten baska caren kalmadi. Iki kucuk cocugum var, öğretmenim, calisiyorum taaa Mersinden Istanbula sirf bunun icin gidiyorum.Ben de çok bunaldım, gebelikte her gün yaşıyorum bazen gece de. Aytuğ beyle ben de mesajlaştım koku filmi çekeriz demişti diye hatırlıyorum. Östrojen hormonu bizim sorunumuzu tetikliyor, mesela doğum kontrol hapları gibi. Ya alerjik ya da nazal aktivite ile ilgili bir sorun var ama işte tedavi süreci uzun sürüyor malesef. Ben de bir ara hiç koku almasam bundan iyi diye düşünüyordum çok psikolojim bozuldu. Bazı antidepresanlar iyi geliyormuş yabancı makalelerde yazıyordu. Anestezik burun spreyleri varmış doktor kontrolünde kullanılan onlar iyi geliyormuş. Valla inşallah kurtuluruz bu durumdan bir ömür böyle yaşanmaz o net.
Keske tek ortak noktalarimiz bunlar olsaydiBen de öğretmenim:)) ben de anneyim sizin gibi. Ne yaşadığınızı o kadar iyi anlıyorum ki.
Şu linki de okur musunuz resmen bizi anlatıyor.Koku Halüsinasyonu: Kimsenin Alamadığı Kokular Almak | BilimFili.com
2002 yılında Chemical senses'de yayımlanan bir araştırmaya göre, ilk phantosmia deneyimi 15-30 yaşları arasında ve kadınlarda erkeklerden daha çok görülüyor.bilimfili.com
Parozmi bir şeyi koklayınca onun kokusunu değil başka bişeyin kokusunu almak mesela çiçeği koklayınca kahve kokusu almak gibi. Kakosmi ve alt dalı fantozmi, gerçekte olmayan kötü bir kokuyu hissetmek. Her zaman kötü olmayabiliyormuş o koku ama çoğunlukla kötüymüş.Merhaba hanimlar. Derdimi anlatayim. Eylulde kovid oldum. Tat koku geri geldi. Ama yumurta ve sogan ve kendi terim berbat kokuyor. Yumurta sogan yiyemiyorum o gunden beri. Siz kakosmiden bahsetmissiniz. Ama doktor bana parozmiden bahsetti. Olmayan kotu kokular almak .
Tam 8 tane degisik koku verdi. Bunu sabah aksam kokla dedi. Tum kokulari iyi aliyorum. Yalnizca sogan yumurta ve benim ten kokum. Haaaa birde camasir suyu, bazi sampuanlar
Tuzlu suyla düzelmesi ve ağlayınca düzelmesi nazal aktivite kaynaklı olduğunu gösteriyor aslında..Sizi asla korkutmak için söylemiyorum bunu ayrıca yazdığımı kendim okuduğumda da biraz cahilce geldi bu söylediğim ama yine de söyleyeyim. Aynı durumu yaşayan 2 tanıdığımda da beyinde tümör teşhisi konulmuştu, kötü huylu değildi. Siz zaten doktora gitmişsiniz ama böyle birşey olsaydı ortaya çıkardı korkmayın yine de
Doğrudur, hanımefendi doktora gitmişti zaten. Ben çok yetkin değilim bu konuda sadece utanarak etrafımda duyduğum benzeri bi olayı anlatmak istemiştimTuzlu suyla düzelmesi ve ağlayınca düzelmesi nazal aktivite kaynaklı olduğunu gösteriyor aslında..
Merhaba. Tesekkur ederim siz nasilsiniz? Aslinda azalma olmustu ama maske kullanmaya baslayinca tekrar biraz arttiMerhaba. Nasılsınız? Şikayetlerinizde azalma oldu mu?