Kakosmi

Merhaba. Tesekkur ederim siz nasilsiniz? Aslinda azalma olmustu ama maske kullanmaya baslayinca tekrar biraz artti
Benim gebelikle birlikte pik yapmış durumda malesef bugun, pcr testi yaptırmam gerekti. O buruna soktukları uzun çubuk nereye kadar gidiyor bilmiyorum ama kızın çubuğu götürdüğü son noktaya dokundurunca o kokuyu aldım o an yoktu koku. Geniz sanırım orası. Anlık dalgalanma şeklinde geldi. Bilemiyorum hala sürekli araştırma halindeyim :)

Korona kaynaklı olanlar uzun vadede de olsa düzelmiş genelde ama biz düzelebilcez mi çok kafama takılıyor resmen psikolojim bu duruma göre değişiyor gün içinde. O gün koku normalse normalim, değilse asabi ve depresif... sizin tedaviniz nasıl ilerliyor?

Ben antidepresan kullanmaya basladigimdan beri kendimi daha iyi hissediyorum ama sorun hala devam ediyor. Aralarindaki sure biraz uzadi ama gecmedi. Her gun yasiyorum hala. Tuzlu suyla geciriyorum kendi kendime. Mart ayinda tekrar cagirmisti Aytug bey. Gecmezse akapunktur tedavisi var demişti. Nasil bir yol izleyecek bilmiyorum

İnşallah çare olur ya. Kronik sinüzit gibi bir durum yok dimi sizde? En belirgin sebep kronik sinüzit ya da gribal bir enfeksiyon sonrası sinüslerde sıkışıp kalmış enfeksiyöz doku okuduğum kadarıyla. Artık googleda ingilizce türkçe makale bırakmadım okunmadık. Herşeyi inceledim tuzlu suyla geçirebildiğimiz için geçecek bir durum olduğunu biliyorum ama işte doğru tedavi adımları ve bizi oyalamayacak bir doktorla. İstanbulda bir kbbciye gitmiştim sorunum ilk başladığında, hiç koku alamayanlar var sen dua et demişti bana:))))

Hic koku almamayi tercih ederdim
Hayir sinuzit yok, hatta sinuslerim tertemiz cikti. Umarim gunun birinde tamamen kurtulmus oluruz.

Peki sizin ne zaman başladı? Durup dururken mi yoksa enfeksiyon sonrası mı? Sigara kullanıyor musunuz bir de?
Ben baslangic zamanini hic hatirlamiyorum. Ara ara olur, kendi kendine gecerdi. 10 yil oncesini dusundugumde bile vardi sanirim. Neyle basladigini da bilmiyorum. Sigara icmedigim zamanlarda da olurdu. Sigara kullanıyorum ama icmedigim gunler de oluyor, o zaman da ayni sikayetler devam ediyor.

Ben de sigara kullanıyorum ama içmediğimde de oluyor evet. Gebelikte aşırı arttı günün büyük çoğunluğunda o koku ile yaşıyorum. Benim tıkanıklık da oluyor o koku ile birlikte. Ama hala neyin nasıl tetiklediğini bulamadım 8 sene oldu benim de başlayalı. Doğumdan sonra ilk işim üniversite hastanesine gitmek.

Canım anladığım kadarıyla sende fizyolojik bir koku var. Aytuğ bey de onaylamış zaten. Sinüslerin temiz olsa da yaşadığın Bi gripten vs dolayı mukozal kalınlaşma olmuş olabilir havanın ulaşmadığı bi bölge var büyük ihtimalle. Senin sorunun anaerobik bakteri gibi geldi bana psikolojik değil. Tek taraflı koku ve maske kullanınca artması var ve geniz akıntısı, yani o havasız ortamda yaşayan bakterilere hava geçişi azaldıkça koku artar aynısını yaşadım. Burnunun içi kokuyor burundan gelen geniz akıntısıyla genzinde de hissediyorsun ama sanırım tükürük kokuyu baskılıyor bir şekilde ve ağzın kokmuyor şanslısın bu konuda. Ya da kokuyor insanlar kırmamak için vurmuyor yüzüne.
Önce fizyolojik olduğuna emin ol eşine test ettir mutlaka burnunu bir tarafını kapat derince nefes ver sonra aynı şekilde diğer tarafı eşin burnunun dibine girip koklasın bakalım koku alacak mı bir de genzinde en yoğun hissettiğin an ağzını da koklat.

Bir de anaerobik bakteri olduğunu şöyle test edebilirsin önce burnunun bi tarafını kapat lavaboda derince sümkür sonra diğer tarafa aynı işlem iki taraftan birinde içeride sülfür gibi kötü bi koku hissi olacaktır.
Bir de diğer test yöntemi tesadüfen buldum vicks first defence sık 2 burun deliğine de kötü kokulu sümük gibi değişik bi parça çıkarsa anaerobik bakteri var demektir. Hemen çıkmıyor o parça 1-2 saat sonra falan çıkmıştı bende.

Benim hatalı sinüzit ameliyatından olmuş meğer ondan önce ağır bi grip geçirmiştim öyle başlamıştı çok hafifti ameliyatla daha beter oldu. 2. bi ameliyat oldum kurtuldum.
Önce bu dediklerimi yap kesinleştir durumu sonra sana bi ilaç kombinasyonu söyliycem koku sıfırlanıcak bırakınca ilaçları geri gelirse ameliyat olmalısın başka çare yok..

Sumkururken dediginiz gibi bir koku oluyor gerçekten. Sanki anlattiklariniz bana cok mantikli geldi. Bence de fizyolojik birsey. Icerde birseylerin koktugunu hissediyorum. Agzimin kokmadigindan eminim cunku oyle olsa esim mutlaka soylerdi, bu konularda acik sözlüyüz.
Anlattiklarinizdan umutlandim gercekten ❤

Canım sen yine de dediğim şekilde test ettir ve vicksin o ürünüyle de bi deneme yap durumdan emin olalım.

Bir de grip olunca artıyor mu? Benimki dehşet artmıştı eşimin yanında koku olmuyordu ama strese girdiğim an ve havasız kaldığım an aşırı artıyordu anlamıyordum eşim yok diyordu ama insanlardan sosyal tepki alıyordum. Grip oldum eşim de kokuyu aldı felaketti midem bulanıyordu benim de benim ağzıma da yansıyordu.

Biraz garip olucak ama burnundan sümkürdüğünde kokuyu tam içeride hissettiğinde o an koklasın eşin o da koku alırsa dediğimiz bakteri kesin. Dışarıda hiç sosyal tepki alıyor musun? İnsanlar seninle konuşurken ağız burun falan kapıyor mu bi dikkat et bakalım.

Hic oyle bir durumla karsilasmadim canim, agzimda koku olsa esim mutlaka soylerdi. Vicksi alip deneyecegim hemen

Evet ya benim de böyle anlattığınız gibi. Gerçekten ben de umutlandım. Vicks de deneyeceğim. Benim de ağır bir grip sırasında oldu ve sonra hep oldu aralıklarla.
Siz sorununuzu nasıl anlattınız doktorlara? Normal bir kbb mi çözdü yoksa üniversite hastanesi ya da özel falan mı?

Drlar halitosis hakkında bilgi sahibi değil kendim araştıra araştıra kafa patlatarak çözdüm. 2 kere özelde ameliyat oldum ilk Dr çok daha beter hale getirdi 2. Dr ameliyat öncesi sonrası tomografilere baktı daha beter hale getirmiş dedi orta konka sinüs girişini kapamış orada anaerobik bakteri enfeksiyonu oluşmuş. Ondan öncesi ağır bi grip geçirmiştim ama hafif bi koku durumu vardı.
Ürün vicks first defence bu arada normal vicks alıp sürmeyin.

Doktorun kimdi canim? Bir de bi ilac kombinasyonundan bahsetmistin. Hangi ilaclar onlar?
Bugun esime sordum. Bazen agzimda bir koku olduğunu soyledi. Sadece vicks first defence denemedim. Senin anlattigin belirtiler bendekilerin neredeyse ayni.

Ben de bu durumun başlangıcından beri 2 kez estetik amaçlı burun ameliyatı oldum ama hiç etkilemedi, sinüslere dokunulmadığından sanırım. Ya bir de doktorların bu durumu anlamaması çok komik değil mi. Bir koku bozukluğundan bahsediyoruz ve o ne der gibi bakıyorlar. İlk biz olsak anlayacağım ama bu durumun tipleri var isimleri var. Ameliyat durumuna gelene kadar da bir ton uğraşıcaz şimdi. Ben de en başından durumun cerrahi olduğunu düşünüyorum. Kardeşim doktor, o da diyor mukozadaki kalınlaşma halledilirse çözülür senin sorunun muhtemelen diyor. Gebelikte burun tıkanıklığı da arttığı için benimki iyice tavan yaptı. Tuzlu su çekmeden yemek yiyemiyorum sabahtan yatana kadar o koku burnumda.

Bi kbb doktoru koku probleminin beyinle alakali oldugunu, kendisinin alanina girmedigini soylemisti bana norolojiye yonlendirmisti. Ondan once norolojiye gitmistim o da kbb cozer bunu demisti. Kendimi dunyada bu sorunu yasayan tek insan gibi hissetmiştim resmen

Evet ben de her gidişimde tek olduğumu düşünerek umutsuzlukla döndüm. Şimdi koronadan dolayı parosmi kakosmi terimleri daha çok bilinir oldu bu sefer çözüme ulaşacağımı hissediyorum:) ben nörolojik olayını da gördüm, arkadaşım var epilepsi hastası. Kriz geçirmeden hemen önce alıyor kötü kokuyu. Ne tarz bi koku bilmiyorum ama onunki tadı etkileyen bişey değil etrafta bir koku var gibi oluyor. Koku geldi bayılıcam tut beni diyor mesela.
Resmen şu hastalığın ismini kendi araştırmalarımla buldum. Sayısız doktora gittim hiçbiri yorum bile yapmadı..

Umarim cozume ulasabiliriz. Ben de kac doktora gittim sayisini unuttum. Hepsi kafasina gore yorum yapiyor ya da cozumu yok deyip gonderiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…