- 2 Şubat 2021
- 30
- 9
- 35
-
- Konu Sahibi Less-is-More
Bi kere de geçmiyor ne yazık ki, bnm hala ara ara oluyor, özellikle maske kullanırken çok kötü oluyorum burun etlerim şişiyor, tuzlu karbonatlı su iyi geliyor tabi üst üste yapmak tahriş edebilir, en azından belli aralıklarla temizlenebilir...Cok gecmis olsun. Ben de bugun tuzlu ve karbonatli su cektim burnuma ama ise yarar mi bilmiyorum.
Geçmiş olsun benim bir arkadaşımda vardı seneler önce sanirim bir küçük bir operasyon geçirdi burnundanTurkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.
Merhaba yaklaşık 8 yıl önce falan benim de başıma geldi bu ve 3 hafta kadar sürdü ne tarz bi koku aldiginizi tahmin edebiliyorum. Midenize baktırdınız mı acaba hiç? Ben hem çok zayıftım hem bağışıklığım zayıftı sık sık hasta olurdum ve midemde problem vardı fazla sigara kullaniyordum tam bunlari yasadigim dönemde gecmeyen bir koku icin uğraşmıştım fakat kendiliğinden geçmişti. Sizin fiziksel ve bağışıklık durumunuz da böylemi acaba ?Turkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.
Ben cok zayif bir insan degilim, bagisikligim da normaldir. En son 4 gun once kan testi yaptirdim, butun degerlerim normal cikti. Sigara icerim ama gunde 4,5 tane, fazla degil. Midemde sorun vardir evet, cok hassas. Hazimsizlik sorunu yasarim bazen ama asiri degil.Merhaba yaklaşık 8 yıl önce falan benim de başıma geldi bu ve 3 hafta kadar sürdü ne tarz bi koku aldiginizi tahmin edebiliyorum. Midenize baktırdınız mı acaba hiç? Ben hem çok zayıftım hem bağışıklığım zayıftı sık sık hasta olurdum ve midemde problem vardı fazla sigara kullaniyordum tam bunlari yasadigim dönemde gecmeyen bir koku icin uğraşmıştım fakat kendiliğinden geçmişti. Sizin fiziksel ve bağışıklık durumunuz da böylemi acaba ?
Kbb doktoru anlamaz mi muayenede?Bademcik taşı denilen tonsilit olabilir mi acaba sizde? Görmeyebilirsiniz. Allah şifa versin.
.Kbb doktoru anlamaz mi muayenede?
Hayir sadece genzime bakti..
Bademciklerinize bastırdı mı Dr? minik minik gözle görülmeyen taşlar vardır belki.
.Hayir sadece genzime bakti.
Canım gittin mi kbbye? Aklıma geldin merak ettimYarin sabah tekrar kbbye gidecegim. Umarim bu doktor bir care bulur
Sagol canim. Nörolojiye gittim, mr cektirdim. Birsey cikmadi. Bunu kbb cozer ben ilac yazamam dedi. Ordan kbbye gittim tekrar. Kan tahlili de yaptirdim, her sey normal cikti. Kbb doktoru daha ust merkezlere gitmen gerek dedi. Universite hastanesine git dedi ama koku konusunda cok umitlenme, bu kadar zaman devam etmisse yapacak birsey oldugunu sanmiyorum, bunun bir ilaci falan yok dedi. Baya umutsuz konustu yani. Universite hastanesine gitmedim henuz. Son care oraya gidecegim. Caresiz kaldim yani,ne yapacagimi bilmiyorum. Okul da basladi. Butun gun boyle ders yapmaya calisiyorum. Her aksam eve zor atiyorum kendimi, aglama krizlerine giriyorum.Canım gittin mi kbbye? Aklıma geldin merak ettim
Benimki farklı bir hastalık olsa da devlet hastanesindeki doktor tomografime bakıp ben hayatımda böyle bir şey görmedim, çok kötü demişti. Dünyam başıma yıkılmıştı resmen, üniversite hastanesine gittiğimde doktorlar hiç öyle konuşmadı. Tüm tetkikleri yapıp ciddi bir şeyimin olmadığını zamanla geçeceğini söylediler ve geçti. Bence tek bir doktorun söylediklerine bakma. Üniversite hastanesinde daha detaylı bir şekilde araştıracaklardır. Gönlünü ferah tut, rabbim bir an önce şifa versinSagol canim. Nörolojiye gittim, mr cektirdim. Birsey cikmadi. Bunu kbb cozer ben ilac yazamam dedi. Ordan kbbye gittim tekrar. Kan tahlili de yaptirdim, her sey normal cikti. Kbb doktoru daha ust merkezlere gitmen gerek dedi. Universite hastanesine git dedi ama koku konusunda cok umitlenme, bu kadar zaman devam etmisse yapacak birsey oldugunu sanmiyorum, bunun bir ilaci falan yok dedi. Baya umutsuz konustu yani. Universite hastanesine gitmedim henuz. Son care oraya gidecegim. Caresiz kaldim yani,ne yapacagimi bilmiyorum. Okul da basladi. Butun gun boyle ders yapmaya calisiyorum. Her aksam eve zor atiyorum kendimi, aglama krizlerine giriyorum.
Amin canim tesekkur ederim. Ben de hemen dikkate almadim aslinda. Arastirma hastanesinde daha detayli bakarlar diye umuyorum. Yani bir omur bununla yasamaya alismam mumkun degilBenimki farklı bir hastalık olsa da devlet hastanesindeki doktor tomografime bakıp ben hayatımda böyle bir şey görmedim, çok kötü demişti. Dünyam başıma yıkılmıştı resmen, üniversite hastanesine gittiğimde doktorlar hiç öyle konuşmadı. Tüm tetkikleri yapıp ciddi bir şeyimin olmadığını zamanla geçeceğini söylediler ve geçti. Bence tek bir doktorun söylediklerine bakma. Üniversite hastanesinde daha detaylı bir şekilde araştıracaklardır. Gönlünü ferah tut, rabbim bir an önce şifa versin
Yasadıgınız bir travmayla bir olayla ilgisi olabilirTurkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.
Aynen artık psikolojik olarak etkilenmeye basladimAynı durum bende de var ne yazık ki! Ağız kokusu değil de nefes kokusu gibi. Bu kokuyla birlikte yoğun geniz akıntısı var. İlk diş hekimine gittim tüm ağzıma röntgen çekildi ve hiç iltihap yoktu. Sonra KBB'ye gittim, BT çektiler ve sinüzit için antibiyotik tedavisi başladık. Tedavi bittiğinde benim şikayetim gram azalmamıştı. Aile hekimine gittim o da antibiyotik yazdı yine geçmedi. Kendi haline bıraktım bir süre baktım geçmiyor başka KBB'ye gittim, durumu anlattım o da detaylıca inceledi ve alerjik rinit teşhisi koydu. Antihistaminik hap, burun spreyi ve burun yıkama kiti yazdı. Şimdilik hafifledi ama geçmedi, hem geniz alıntım hem de iltihap kokusu var daha kaç doktora gidicem ve tedavisi nedir gerçekten bilmiyorum çok yıpratıcı birşey
Canım bende aynı şekilde yumurta soğan tiksiniyorum yiyemiyorum artık yemekte olduğu zaman iştahım kaçıyor resmen. Bnmde 6 ay oluyor hemen hemen covid geçireliMerhaba hanimlar. Derdimi anlatayim. Eylulde kovid oldum. Tat koku geri geldi. Ama yumurta ve sogan ve kendi terim berbat kokuyor. Yumurta sogan yiyemiyorum o gunden beri. Siz kakosmiden bahsetmissiniz. Ama doktor bana parozmiden bahsetti. Olmayan kotu kokular almak .
Tam 8 tane degisik koku verdi. Bunu sabah aksam kokla dedi. Tum kokulari iyi aliyorum. Yalnizca sogan yumurta ve benim ten kokum. Haaaa birde camasir suyu, bazi sampuanlar