Kakosmi

Aynı durum bende de 1 buçuk aydır devam ediyor 4 ay önce covid oldum soğan yumurta herşey yiyebildigim çok az yiyecek kaldı KBB ye gittim bı burun spreyi ve alerji hapı verdi ama hiçbir faydası yok çözüm bulabilen varsa yazsın lütfen
Ben çözüm bulamadim malesef :KK43:

Aynen artık psikolojik olarak etkilenmeye basladim
Evet gerçekten psikolojik olarak ben de etkileniyorum. Hayır bakım yapmasam anlayacağım dişle ilgili sorunum yok doktora gittim, diş ipi ve gargara da kullanıyorum. Mide sıkıntım da yok. Sinüzit için üst üste gördüğüm antibiyotik tedavisi yüzünden bu sefer mantar oldum. Şimdi de alerjik rinit tedavisi görüyorum ama geçmedi hala. İnşallah zamanla düzelir. Sosyal varlıklarız resmen insanlardan kaçasım geliyor kokuyu almasınlar diye. Şarkışla gezmekten yanaklarım şişti ya

Turkcesi kotu koku alma. Yillardir yasadigim bu durumu surekli sinuzite bagliyordum cunku ara ara gelip gidiyordu. Ancak bu kis beni resmen hayattan kopardi. Durup dururken burnumda ve genzimde kotu bir koku almaya basliyorum ve beni cildirma seviyesine getiriyor. Aldigim her koku bambaska bir sekle bürünüyor, ne yedigimden ne ictigimden tat aliyorum, nefes almak bile iskence. En son doktora gittim, genel bir muayene etti, film cektirdi, yogun bir sinuzit olusumu yok dedi, birtakim sinuzit ilaclari verdi, 1 ay kullan, gecmezse gel tomografi cekelim dedi ama... ben bes gundur aksatmadan ilaçlarımı kullanmama ragmen degil azalma aksine artiyor sikayetlerim. Baska bir doktordan daha randevu aldim carsamba gunune ama o zamana kadar surekli arastirma yapiyorum. Var mi bu durumu yasayan, bir care bulabildiniz mi? Lutfen varsa bana da yazin.

Heh. Iste bende de var o. Sinuzit ilaci daha kotu yapti. Mantar tipi sinuzitmis o. Ilac yani antibiyotik uremesine sebep olup kotulestiriyormus. Ilaveten Onk zonk zonklatan bir bas agrisi ve geçmek bilmeyen kulak cinlamasi var bende. Tek care cerrahi ama su pandemi doneminde erteleyip duruyorum.

Evet gerçekten psikolojik olarak ben de etkileniyorum. Hayır bakım yapmasam anlayacağım dişle ilgili sorunum yok doktora gittim, diş ipi ve gargara da kullanıyorum. Mide sıkıntım da yok. Sinüzit için üst üste gördüğüm antibiyotik tedavisi yüzünden bu sefer mantar oldum. Şimdi de alerjik rinit tedavisi görüyorum ama geçmedi hala. İnşallah zamanla düzelir. Sosyal varlıklarız resmen insanlardan kaçasım geliyor kokuyu almasınlar diye. Şarkışla gezmekten yanaklarım şişti ya
Geçmiş olsun,çok ilginç gerçekten.İyi bir uzman doğru teşhisi koyacaktır diye düşünüyorum.

Heh. Iste bende de var o. Sinuzit ilaci daha kotu yapti. Mantar tipi sinuzitmis o. Ilac yani antibiyotik uremesine sebep olup kotulestiriyormus. Ilaveten Onk zonk zonklatan bir bas agrisi ve geçmek bilmeyen kulak cinlamasi var bende. Tek care cerrahi ama su pandemi doneminde erteleyip duruyorum.
Ama doktor cok yogun degil sinuzit dedi bana

Ama doktor cok yogun degil sinuzit dedi bana
Yogunlugu degil ki cesiti onemli olan. Benim antibiyotik oncesi mr im ile antibiyotik sonrasi tomogragimi inceledi doktor. (Iki ayri hekim ve hastane) sonra bana gösterdi. Bak gerileyecegine ilerlemis diye. Benim ki baya ileri boyut belki sizinki daha başıdır. Mutlaka iyi bir kbb uzmanina gidip tomografi cektirin

Yogunlugu degil ki cesiti onemli olan. Benim antibiyotik oncesi mr im ile antibiyotik sonrasi tomogragimi inceledi doktor. (Iki ayri hekim ve hastane) sonra bana gösterdi. Bak gerileyecegine ilerlemis diye. Benim ki baya ileri boyut belki sizinki daha başıdır. Mutlaka iyi bir kbb uzmanina gidip tomografi cektirin
Tesekkur ederim. Mutlaka cektirecegim.

Aslında o kokuyu sadece biz alıyoruz ama herkes aliyo zannediyoruz umarım en kısa zamanda kurtuluruz bende alerjik rinit ilacı kullanıyorum ama onunla alakası olduğunu sanmıyorum

Aslında o kokuyu sadece biz alıyoruz ama herkes aliyo zannediyoruz umarım en kısa zamanda kurtuluruz bende alerjik rinit ilacı kullanıyorum ama onunla alakası olduğunu sanmıyorum
Doktor bana aferin sinus, b12 vitamini, burun spreyi ve alerji hapi yazdi. Daha kotu oldum. Bir de o ilaclar asiri sersemletti beni.
Kan tahlilinde b12 vit. normalden de yuksek cikti aslinda. Doktor deneme yanilma amacli yazdi. Bir ise yaramadigi gibi daha da kotulesti

Konuya guncelleme yapmak istedim, belki fikir olur benimle ayni durumu yasayanlara.
Simdiye kadar uc ayri kbb uzmanina ve bir de noroloji uzmanina gorundum. Mr, rontgen, tomografi cekildi, hepsi temiz cikti. Hatta sinuslerim tertemiz cikti. Bugun gittigim kbb doktoru da diger doktorlar gibi bir cozum bulamadi. Bunun icin buralarda baska bir doktora gitmemin cozum olmayacagini soyledi. Beni Istanbulda profesor Aytuğ Altundaga yonlendirdi. Onun koku konusunda uzman olduğunu, koku testini yapan tek tuk doktorlardan biri oldugunu soyledi. Bu arada sikayetim asla azalmadi, aksine surekli artiyor. Onceden uykuda yok oluyordu en azindan ama simdi tum gece devam ediyor ve neredeyse butun gun burnumda o kokuyla yasiyorum. Tek carem bugunku doktorun dediğini yapip Istanbula gitmek. Virus bu kadar yayilmisken cok korkuyorum ama boyle gunluk hayatimi devam ettirmek resmen iskence halini aldi.
Umarim sizin sikayetleriniz son bulmustur. Eger devam eden varsa bir faydam dokunur insallah.

Koku konusunda problem yasayan arkadaslar icin guncelleme yapmak istedim.
Dun Aytug beye muayene oldum. Bana koku testi yapti ve bircok koku birbirine karismis dedi. Kamerayla burun icime bakti. Sag taraftaki koku yarigimin sol tarafa gore genis oldugunu, bunun anatomik bir bozukluk olduğunu, yillar once gecirdigim nezle ya da grip gibi bir rahatsizlik sonrasi buradaki koku molekullerinin tahrip oldugunu, o sebeple kokularin hic filtrelenmeden direk beyne ulastigini ve bununda bende koku problemi yarattigini soyledi. Yani korona virus direk orayi hedef almis ve tahrip etmiş. Covid gecirmemis olsaydin bir sekilde idare edebilirdin ama virüs yuzunden kalici hale gelmis dedi. Simdilik ilac tedavisine basladik. Ilacla iyilesir bence dedi. Eger iyilesmezse koku mr'i cekeriz, akupunktur tedavisine geceriz dedi. Asama asama ilerleyecegiz. Antidepresan da yazmis. Moral cok önemli sanirim. Tedavi surecinde tekrar guncelleme yaparim. Insallah ise yarar ve normal hayatima donebilirim. Herkese gecmis olsun tekrardan.

X