- 3 Ağustos 2013
- 325
- 9
-
- Konu Sahibi Kucukcezve
31 aylık oğlum 12 gün oldu 2.denememize bşlayalı hala çişini söylemiyor .ama biz götürünce yapıyor wc ye.kaka ise facia hergün sabah akşam külotuna yapıyor .önceleri sakindim ama şimdi çıldırmak üzereyim .neler vaat etmedik ki.istediği şeyleri aldık gözünün önüne koyduk kakanı yaparsan wc ye bunlar senin dedik .ama oralı bile olmuyor .sürekli altına yapıyor.12 gündür sadece 1 kere tuvalete yaptı ...çok kötüdurumdayım.ve bu bizim 2.denememiz.diğerinde 2,5 ay uğraştım olmadı. 3 günde 1 haftada tuvaleteğitimi verenlere şaşkınlıkla bakıyorum. sanırım ben yapamıyorum diyorum kendi kendime. arkadaşımım kızı 3 günde çişini söyledi ve benimki hala söylemiyor yaaa.çok üzülüyorum çoook...
Merhaba, Haziran ayında 3 yasına girecek bir kızım var. Bizim problemimiz kızımın kakasini yapmak istememesi. Yaklaşık 2 ay kadar önce bu problemimiz başladı. 2 yasinda bezini atti, cisini ve kakasini gayet güzel haber verir tuvalete yapardi ta ki 2 ay oncesine kadar. İlk önce 8 gün tuttu, evde cesitli yontemler denedik olmadi, hastanede lavman yapıldı. Bu arada beslenmesine de cok dikkat ediyorum, sebze lif agirlik besliyorum. Doktoru duphalack verdi günde 2 ölçek ona rağmen 8 gün daha tuttu. Kakasini yapmak istememe sebebinin yaparken acima hissi oldugunu anladik, pedegoga da gittigimizde bize ayni seyi soyledi doktor. Bizi pediatrik gastroentrologa yönlendirdiler. Biogaia, debrirat ve magnesie calcinee ilaçlarını verdi, bunları kullandığında bildiginiz sulu ishal seklinde kakasini yapmaya başladı. Bu sekilde aci hissiyatı da ortadan kaybolacaktı zaten bu sekilde sulu kakayi tutmanın imkanı da yoktu. 1 ay boyunca bu ilaçları kullandık ama ona rağmen büyük bir irade ile tutmayı başarıyor hatta psikolojik olarak hiçbir ilerleme kaydedemedik. Hala cisini cok güzel yapıyor ama kaka olunca oturmuyor klozete, "yapmicam, gelmedi, aciyor" diye bagiriyor sinir krizleri geçiriyor ve sonunda kalkınca tutamayip altına yapıyor, buna da cok üzülüyor. Denemedigimiz yöntem kalmadı kizdik olmadi, anlattik olmadi, odul verdik, ceza verdik ama *yok yok. Bizim olayımızın boyutu psikolojik. Kaka yapamıyor degil, "kaka yapmak istemiyor"... Ne yapacagınızı şaşırdık, tecrübe sahibi olanlardan yorum bekliyorum. Bu sıkıntıyı yaşayan herkese sabır diliyorum, cok zor bir is...
Merhabalar, sorunu çözebildiniz mi ya da nasıl çözdünüz? Aynı problemi yaşıyoruz 2.5 yaşındaki kızımla. Çişini gidip kendisi yapıyor, ama bezini bağlamazsak kakasını yapmıyor.Merhaba benim 4.5 yaşında bir oğlum var.Yaklaşık bir seneye yakındır kaka problemi çekiyoruz.Bez bağladığım zaman yapıyor ama tuvalete gitmek istemiyor.Her şeyi denedim.Pedagog'a kadar gittim ama çözüm bulamadım.Ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz?
Kakası geldiğinde klozete oturduğunda size sıkıca sarılmasını sağlayın hatta sarildiginda komiklikler yapabilirsiniz şimdi gelecek biliyorum gibisinden yaptıktan sonra sözel olarak motive edin işe yaradığını göreceksiniz biz yegenimi bu şekilde alıştırdik ve gerçekten ise yariyor bana da bir arkadaşım tavsiye etmiştiMerhabalar, sorunu çözebildiniz mi ya da nasıl çözdünüz? Aynı problemi yaşıyoruz 2.5 yaşındaki kızımla. Çişini gidip kendisi yapıyor, ama bezini bağlamazsak kakasını yapmıyor.
Çok teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim!Kakası geldiğinde klozete oturduğunda size sıkıca sarılmasını sağlayın hatta sarildiginda komiklikler yapabilirsiniz şimdi gelecek biliyorum gibisinden yaptıktan sonra sözel olarak motive edin işe yaradığını göreceksiniz biz yegenimi bu şekilde alıştırdik ve gerçekten ise yariyor bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti
Mrb bende daha önce yazdm fakat yardm gelmedi ne yazikki oğlum 22 aylık 12 gündür tuvalet eğitiminde yiz cisi yapıyor ve söylemeye başladı tabi gün içinde kaçırıyor bazen şimdilik normal sayılır fakat kakayi bi türlü söylemiyor ve tuvalet e yapmıyor kiloduna yapıyor ne yapmam gerekiyor cok yoruldum artk beze devam etmek istemiyorumÇok teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim!
Sevgili Seda,burdaki konu bence 2 ye ayrılmış . 1.konu kakasını yapabilen ama lazımlığa yapmayan bebekler . 2.konu kakasını tutan ve yapamayan bebekler ..ben ve sen 2. Konuya aitiz :)Sevgili Desica;Burada kimse yardımcı olmuyor, o yüzden kendini boşuna burada hırpalama, bende tam 20 gün önce yardım istedim. Kimseden çıt çıkmadı.
Yurdum insanı işte, demek ki kendi derdi herşeyden daha önemli, bir başkasına yardımcı olmaktan imtina ediyorlar.
Sorunun cevabına geleyim, derin araştırmalarım sonucu magnesie calcine diye bir ilaç buldum. Doktorumuza sorduk, günde gece yatmadan sütüne 2 çay kaşığı karıştırıp içirdim, bu bir tür müshil...
Belli ki sen henüz konunun başındasın. Sana yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
biz bundan 7 ay önce bulsaydık bu ilacı fitil ve lavmanlarda cocugun psiklolojisini ve de kendi psiklolojimizi bozmamış olacaktık.
Sende kendi doktoruna mutlaka danış derim.
Sevgiler... Seda