- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.096
-
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Uğraştırdım biraz ama nette baktım krem şantiyle olanlar falan vardı, sorayım dedimvar canım eklemeyi unutmuşum bir dakikaa..
rica ederim krem şantili olanı denedim saramadım yanlardan çıktı bu tarifi deneyince işte budur dedim. yaparsan AFİYET olsun..Uğraştırdım biraz ama nette baktım krem şantiyle olanlar falan vardı, sorayım dedim
rica ederim krem şantili olanı denedim saramadım yanlardan çıktı bu tarifi deneyince işte budur dedim. yaparsan AFİYET olsun..
var canım devamlı yaptığım buyur ..
var canım devamlı yaptığım buyur ..
malzemeler..
İç malzemesi;
- 3 su bardağı un
- 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şeker kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)güzel bir aroma katıyor kullan lütfen
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 3 elma orta boy elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük boy çay bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz
- YApılışı..
Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Hamur 5 bezeye ayrılır. Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır. Önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
yap canım güzel bir tarif . milföyden çok güzel tarifler var ekledim bir bak istersen bu cumartesi misafirlerime yaptım..sağol canım.
sigara göreği gibi sarıcaz anladığım kadarıylahafta sonu deniyeyim.
bide ben hep mayalı poğaça yapıyorum. bunun dışınca tavsiye edeceğin birşey varmı
Hayırlı kandiller olsun hepinize.. RABBİM ettiğimiz dualarımızı kabul etsin aa dostlar..
Pekmezli,Portakal kabuğu rendeli Un Helvası..
1 Çay bardağı sıvıyağ,
100 gram tereyağı (yada margarin),
2.5 su bardağı süt,
1.5 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı pekmez,
portakal kabuğu rendesi,
Yarım çay bardağı şam fıstığı,
Yapılışı,
Sütü ,şekeri pekmezi bir kapta şekerler eriyene kadar karıştırın.(kenarda beklesin..
diğer tarafta sıvıyağı,tereyağını,kavurun bir müddet sonra un pişerken kendini salacaktır saldığında fıstıkları ekleyin. kısık ateşta en az 35 dakika rengi dönene kadar kavurun..sonra portakal kabuklarını atın içine az bişi daha karıştırın.vanilyayı ekleyin ve kenarda beklettiğiniz sütlü şekerli karışımı ekleyin dikkat edin sıçramasın..suyunu çekene kadar karıştırın ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın..
Eki Görüntüle 1725709
Eki Görüntüle 1725711
teşekkür ederim kuzummmya sen beni öldürceksin bir günnnnnnn
bayılırım portakallı şeylere....
ellerine sağlık şahaneeeee
rabbim kabul etsin bende size çok dua ettim dün akşam....teşekkür ederim kuzummmbende çok severim portakalın kattığı aromayı çok yakışıyor ve ayrı bir lezzet katıyor meleğim.. dün akşam yaptım komşularımada dağıttım..
canım çok teşekkür ederimrabbim kabul etsin bende size çok dua ettim dün akşam....
rabbim yar ve yardımcımız olsun
amin kuzum..canım çok teşekkür ederimduaların için ayrı mutlu ettin beni çok ,çok naziksin.RABBİM rahmet nazarlarıyla baksın hepimize sağlık, sıhhat ve huzur versin
kesinlikleeamin kuzum..
en güzel ve kabul olan dua müminin mümine ettiği duadır....