Kakao'dan tarifler...

Selam Hanımlar Buradaki bir arkadaşın
KedidirKedii tarifi bu bende yaptım ve onunizniyle tarifini topiğime ekledim harika bir tarif ve sanki içinde kıyma varmış gibi ..

Mercimek ile diyet köfte

Malzemelerimiz ;
1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek
1 yumurta
1 çay bardağı galete unu
1 tane taze soğan
1 orta boy kuru soğan
tuz,karabiber,kimyon,pul biber,
1 kaşık zeytin yağı
kızartacak kadar zeytin yağı..

Yapılışı;
Mercimeği 3 su bardağı ile tencerede 15*20 dakika kaynatın .

Süzgeçe dökün suyu iyice süzülsün soğusun .

Bir kaba dökün , içine taze soğanı kıyın atın , kuru soğanı kıyın atın , 1 bardak galete ununu atın yumurtayı atın ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağını
da atın kaşık ile harmanlayın .
İstediğiniz şekli verin, tavaya sadece çok az bir miktar zeytin yağı dökün ve iyice kızartın , köfteleri tek tek dizin 10 dakika arkalı önlü kızartın .

Salata ile enfes doyurucu bir akşam yemeğidir .AFİYET OLSUN.

Merhabalar...İSTANBUL'a KIŞ ayı geldi..kimimizin evinde doğalgaz ,kimimizin evinde sobalar yanmaya başladı .neden bilmem ama kış ayı bana bir hüzün, bir durgunluk verir.

.ve KIŞ ayı denince aklıma KUZİNA gelir üstünde pişen yemekler ,,fokurdayan çaydanlık ..altında pişen kestaneler ,,patatesler, elde yoğrulan ekmekler.gelir..

ve KIŞ ayında pişen misler gibi BULGUR pilavı gelir..

(ALINTIDIR)..Bulgur pilavının yanına yakıştırdığım.Misler gibi PIRASA yemeği ve turşu gelir..

Veee.. sokaktan bağırarak geçer gecenin bir vakti.. BOZEEEEE..BOZEEECİİİ.. diye..işte nedendir, niçindir bilinmez öyle hüzünlenirimki..o bozanın tadına varmak ister insan..

Son düzenleme:
Günaydınlar Soğuk ,Yağmur yağan İSTANBUL'dan sevgilerle..Kış ayında şerbetli tatlıları ayrı bir çeker canımız..Bende tadı ile mükemmel bir tarif yaptım
  • Kalbura Bastı Tatlısı

Hamur malzemeleri:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 veya 2 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

• İçine:
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

• Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu
  • YAPILIŞI..
  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.

Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı.

2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın.

Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.

bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin.

Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.

Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.

Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın.

Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

180C'de 10-15 dakika pişirin.

Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin.

üzerleri kızarınca fırından çıkarın.

Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Günaydınlar hayırlı haftalar olsun hepimizee.Cumartesi günü misafirlerim vardı.. .
Tarçınlı, Pekmezli Bebe Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 çay bardağı un,
  • 2 çay bardağı pirinç unu,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 4 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı pekmez,
  • 1 silme çay kaşığı tarçın,
  • Yarım su bardağından fazla kaşığı pudra şekeri.
YAPILIŞI
Gerekli olan malzemelerin tümü derin bir kap içerisine konulur.

İyice yoğrulup, bebe bisküvisi hamuru hazır edilir. (Tadı yetersiz gelirse pekmez ilavesi yapılabilir.)

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve hafif bastırılıp yassılaştırılır.

Tüm hamur aynı şekilde hazırlanıp, yağlanmış fırın tepsisine sıralanır.

Daha sonra çatalın ters tarafı ile üzerilerine bastırılıp, şekillendirilir.

Hazırlanan tarçınlı bebe bisküvisi, önceden ısıtılmış 180° fırında kontrollü olarak 5-6 dakika pişirilir.

Soğuduktan sonra tepsiden alınıp, cam bir kavanoz içerisinde saklanır.

Kedidili Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 paket kedi dili bisküvi (12 adet),
  • 2 buçuk su bardağı süt,
  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 200 gram labne peyniri.
Kedidilini ıslatmak için;
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı nescafe,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker.
Kedidili Tiramisu Yapılışı
Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta koyulup karıştırılır.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kıvamını alan muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra, içerisine labne peyniri eklenip karıştırılır.
Baton kek kalıbının içerisi streç film ile kaplanır ve tabanına hazırlanan muhallebiden dökülüp yaydırılır.
Kedidilini ıslatmak için süt, nescafe ve toz şeker karıştırılır.
Hazırlanan nescafeli karışıma kedidili batırılıp hemen çıkartılır ve muhallebinin üzerine dizilir.
Kedidilinin üzerine bir miktar muhallebi dökülüp yaydırılır.
Tekrar kedidili dizilip üzerine muhallebi yaydırılır.
En üste kedidili dizilip hafifçe bastırılır ve kalıbın üzeri streç filmle kapatılıp, oda ısısnda iyice ılınana kadar bekletilir.
Daha sonra hazırlanan kedidili tiramisu, en az 3-4 saat buzdolabında bekletilir.

Dolaptan alınıp servis tabağının üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.

Üzerine kakao serpiştirilip dilimlenerek servise sunulur.

Kakao ve Ben elbalı kurabiye tarifivarsa verirmisin
var canım devamlı yaptığım buyur ..
malzemeler..
  • 3 su bardağı un
  • 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şeker kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)güzel bir aroma katıyor kullan lütfen
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi;

• 3 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • YApılışı..

Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Hamur 5 bezeye ayrılır. Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır. Önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

sağol canım.
sigara göreği gibi sarıcaz anladığım kadarıyla hafta sonu deniyeyim.
bide ben hep mayalı poğaça yapıyorum. bunun dışınca tavsiye edeceğin birşey varmı

Milföy Hamurundan Peynirli Ay Böreği
  • 4 yaprak milföy hamuru (8 kare).
İç harcı için;
  • 1 su bardağı lor peynir,
  • Maydanoz.
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı,
  • Susam.
  • HAZIRLANIŞI..
  • İlk olarak milföy hamurları buzluktan çıkartılıp oda ısısında çözülmeleri için bekletilir.
    Milföyler çözülürken, iç harcını hazırlamak için lor ve maydanoz bir kase içerisinde harmanlanır.
    Çözülen milföy yaprakları,bıçakla ortadan ikiye bölünür ve 8 adet kare elde edilir.
    Hamurlar bir kenardan, 1 parmak arayla ortasına kadar kesilir.
    Kesilmeyen kenarına lorlu iç harcından koyulur (ben lorlu harcı, dağılmaması için, hafif elimde sıktım).
    Kesilen hamur parçaları, tek tek peynirin üzerine kapatılır ve açılmaması için diğer kenarın altına yapıştırılır.
    Hazırlanan böreğe, hafif kıvırarak yarım ay şekli verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
    Milföy hamurundan peynirli ay böreği üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir.
    Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
    Fırından çıkartılan çıtır börekler sıcak olarak servise sunulur.
    Ben toplam 8 adet börek elde ettim. Siz arzu ettiğiniz miktarda hazırlayabilirsiniz.
    Milföy den yapılan, pratik lezzetleri sevenler için, farklı bir tarif daha :) Beğeneceğinizi umuyorum

Hayırlı kandiller olsun hepinize.. RABBİM ettiğimiz dualarımızı kabul etsin aa dostlar..
Pekmezli,Portakal kabuğu rendeli Un Helvası..
1 Çay bardağı sıvıyağ,
100 gram tereyağı (yada margarin),
2.5 su bardağı süt,
1.5 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı pekmez,
portakal kabuğu rendesi,
Yarım çay bardağı şam fıstığı,
Yapılışı,
Sütü ,şekeri pekmezi bir kapta şekerler eriyene kadar karıştırın.(kenarda beklesin..
diğer tarafta sıvıyağı,tereyağını,kavurun bir müddet sonra un pişerken kendini salacaktır saldığında fıstıkları ekleyin. kısık ateşta en az 35 dakika rengi dönene kadar kavurun..sonra portakal kabuklarını atın içine az bişi daha karıştırın.vanilyayı ekleyin ve kenarda beklettiğiniz sütlü şekerli karışımı ekleyin dikkat edin sıçramasın..suyunu çekene kadar karıştırın ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın..

ya sen beni öldürceksin bir günnnnnnn
bayılırım portakallı şeylere....
ellerine sağlık şahaneeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…