- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
bildiğim bu tarif var canımm..Kakao; kremali bezelye garniturlu tavuk parcalariyla firinda yapilan .uzeri kaşarlı tarifi biliyormusun
bildiğim bu tarif var canımm..
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 su bardağı bezelye
1 dal biberiye
5 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Zencefil
Pul biber
Taze kekik
100 gram krema
- Yağı döküm tencereye veya başka bir tencereye koyalım.
- 5 diş sarımsağı bütün halde ezip ekleyelim.
- Biberiyemizi ortadan ikiye kırıp ekleyelim, mis gibi kokusu çıkınca küçük doğranmış tavukları ekleyelim.
- Zencefil, taze çekilmiş karabiber, , taze kekik, pul biber ve tuz ekleyip yüksek ateşte kavuralım.
- 2 su bardağı kadar bezelyeyi de ekleyip biraz sıcak su dökelim ve kapağını kapatıp ocağın altını kısalım.Borcama dökelim 170 derecede 30 dakika pişirelim
- Kapatmaya yakin 100 gram kremayı ekleyip, hafifçe karıştırıp 3 dakika dakika sonrafırından alabiliriz.
- ben burada 500 gram tavuk parçaları kullanıyorum birde taze çekilmiş karabiber her zaman bulamadığımdan normal karabiber kullanıyorum lacivertim..
Teşekkür ederimTesekkur ederim .en kısa zamanda yapıciyym .
Daha kahvaltı etmedim ..
Bütün yaptiklarin çok fena
Ekrana gireceğim.
Canımcım unutmadan çay kaşığı ucu ile zencefil muhakkak ekle es geçme bu tarifte çok güzel bir aroma katıyor ..Tesekkur ederim .en kısa zamanda yapıciyym .
Daha kahvaltı etmedim ..
Bütün yaptiklarin çok fena
Ekrana gireceğim.
A a tmm.acı bisey o ama olur.Canımcım unutmadan çay kaşığı ucu ile zencefil muhakkak ekle es geçme bu tarifte çok güzel bir aroma katıyor ..
hani bir çimdik derler yaa o ölçüde kat canım bende katmıyordum ama arkadaşımda yediğim zaman katmış tı ve daha çok beğendim ve öyle yapmaya başladımm..A a tmm.acı bisey o ama olur.
Canımmmmm hoşgeldinEllerine sağlık canımYine döktürmüşsün
Ne güzel yapıyorsun canım sayende gözümüz gönlümüz açılıyorCanımmmmm hoşgeldinseviyorum nevrestem mutfağıı işten çıkıyorum iş stresini mutfakta atıyorum.. böyle değişik,, değişik şeyler yapayım istiyorumm.. durduramıyorum napcam kendimi bilmemm..
Teşekkür ederim çok naziksinn..Ne güzel yapıyorsun canım sayende gözümüz gönlümüz açılıyor
Bende senin gibiyim mutfakta uğraşmak kafamı dağıtıyor
tatlım ellerine sağlık bende dün senin keşkeğin bu versiyonunu yedim küpe koyupKayınvalidem yapardı Keşkeği..ve severek yerdim.. Dün kendim yapmak istedim ve yapıp kayınvalidemleride yemeğe çağırdımgüzel bir lezzet.
Malzemeler..
3 su bardağı buğdayı akşamdan ıslatın, Ertesi gün kalkın (ben baget kullandım)5 tane bageti düdüklüde takriben 35 dakika pişirdim.. ve tavuk suyunu süzdüm.. öte yandan akşamdan ıslattığım buğdayı ovalayarak kabuklarını çıkardım,düdüklüye koydum4 parmak geçecek kadar tavuk suyundan koydum ve pişirdim.Altını iyice kısın takriben 1 saat 20 dakika pişirdim.. didiklediğim tavukları içine attım biraz daha ocağın üstünde tamamen suyunu çekene kadar pişirdim göz kararı tuzunu attım. ve ocaktan alıp ( ben işin kolayına kaçtım)BLENDIRDAN sakin,sakin geçirerek ezdimezerken dolu,,dolu bir su bardağı süt ile ezdim ve sonuçç..
Eki Görüntüle 1703095
Eki Görüntüle 1703096
Ben keşkeği hep duymuştum ve evlenince kayınvalidemlerde yedim.. tavuk ile yapıyor onlar çok sevdim bende bir yapayım dedim tavuk kullandım bende çok lezzetli bir yemek çeşidi ..ama şöylede bir araştırıncada meleğim.. aslında et ile yapılan dahada lezzetli oluyormuş evde etlerim var kurbandan bir dahakine o şekil yapacağım..tatlım ellerine sağlık bende dün senin keşkeğin bu versiyonunu yedim küpe koyup
fırına vermişlerdi eşimin yöresi böyle yapıyor
enfesti seninkide çok güzel görünüyor ellerine sağlıkkk
AYNEN canım eşim amasyalı onlar bir gece evvelden tereyagı ile kupe kırmızı etle koyupBen keşkeği hep duymuştum ve evlenince kayınvalidemlerde yedim.. tavuk ile yapıyor onlar çok sevdim bende bir yapayım dedim tavuk kullandım bende çok lezzetli bir yemek çeşidi ..ama şöylede bir araştırıncada meleğim.. aslında et ile yapılan dahada lezzetli oluyormuş evde etlerim var kurbandan bir dahakine o şekil yapacağım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?