Kakao'dan tarifler...

AYNEN canım eşim amasyalı onlar bir gece evvelden tereyagı ile kupe kırmızı etle koyup
veriyorlar sabah alıyorlar.
sabah büyük bir tahta kaşıkla özüyorlar.
üzerine salça tereyağ yapılıyor
bende kırmızı etçiyim canım onu daha çok seviyorum.
tatlım alumınyum keşkek tenceresi var ondada yapabilirsin
ama düdüklüde dibi tutmuyorsa devam :)
ilk kez yaptım ve düdüklüde dibi tutmadı ilk önce harlı ataşta pişirdim düdük ötünce o kadar kısığa aldımki o şekil pişince ohh güzel oldu ben çok sık kullanırım düdüklüyü alıştım hangi gıda nasıl pişer kaç saatte pişer ...

ilk kez yaptım ve düdüklüde dibi tutmadı ilk önce harlı ataşta pişirdim düdük ötünce o kadar kısığa aldımki o şekil pişince ohh güzel oldu ben çok sık kullanırım düdüklüyü alıştım hangi gıda nasıl pişer kaç saatte pişer ...
aynen cnm bende çalışan kadın olduğum için çok sık kullanırım

Merhabalar..:KK68::KK68:Dün akşam ablam bana gelmişti ve üşenmedik oturduk hamurumuzuda yoğurduk ve bu tarifi yaptık Nevreste Nevreste m teşekkürler
Şebit diğer adı KAYSERİ YAĞLAMASI..
hamuru için ;
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık s
  • kıymalı harcı için
    • 300 gr kıyma
    • 4 adet soğan
    • 3 adet yeşil biber
    • 4 adet domates
    • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 fincan sıvı yağ
    • tuz
    • karabiber
    • pulbiber
    • 1 çay bardağı sıcak su
    • üzeri için
      • 1 kase süzme yoğurt
      • 1 diş sarımsak
      • tuz
    • hazırlanışı;
      1. Lavaşlar için unu yoğurma kabına alın.Ortasına tuz ve mayayı ekleyip azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun.
      2. Hamur ele yapışmayan kıvama gelince üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.
      3. Kıymayı tavaya alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
      4. Soğanları,biberleri yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan kıymaya ekleyin.
      5. Birlikte soteledikten sonra,salçayı ilave edip kavurun.
      6. Salçayla iyice kavurduktan sonra ince doğranmış domatesleri ekleyip domatesler eriyene kadar pişirin.
      7. Suyu da ilave kaynatın.
      8. Tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,kapağını kapayıp dinlenmesini sağlayın.
      9. Hamuru 10-12 eşit bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
      10. Açtığınız hamuru teflon tavada önlü arkalı pişirin.
      11. Tüm bezeleri açıp pişirdikten sonra ilkini tabağa alın.
      12. Üzerine kıymalı sostan gezdirip üzerine tekrar lavaş koyun.
      13. Lavaş ve sos bitene kadar bu işlemi uygulayıp en üstüne sarımsak eklediğiniz yoğurdu döküp servis yapın.
      Afiyet şifa olsun..:KK68::KK68::KK68:
    • IMG_20151130_193905.jpg

• IMG_20151130_193836.jpg

Merhabalar..:KK68::KK68:Dün akşam ablam bana gelmişti ve üşenmedik oturduk hamurumuzuda yoğurduk ve bu tarifi yaptık Nevreste Nevreste m teşekkürler
hamuru için ;
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık s
  • kıymalı harcı için
    • 300 gr kıyma
    • 4 adet soğan
    • 3 adet yeşil biber
    • 4 adet domates
    • 1 fincan sıvı yağ
    • tuz
    • karabiber
    • pulbiber
    • 1 çay bardağı sıcak su
    • üzeri için
      • 1 kase süzme yoğurt
      • 1 diş sarımsak
      • tuz
    • hazırlanışı;
      1. Lavaşlar için unu yoğurma kabına alın.Ortasına tuz ve mayayı ekleyip azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun.
      6. Salçayla iyice kavurduktan sonra ince doğranmış domatesleri ekleyip domatesler eriyene kadar pişirin.
      8. Tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,kapağını kapayıp dinlenmesini sağlayın.
      13. Lavaş ve sos bitene kadar bu işlemi uygulayıp en üstüne sarımsak eklediğiniz yoğurdu döküp servis yapın.
    • Eki Görüntüle 1704379
    • Eki Görüntüle 1704380
Offff muhteşem olmuş:kk77:Ellerin dert görmesin canım:KK60:Afiyet olsun:KK68:

hamuru için ;
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık s
  • kıymalı harcı için
    • 300 gr kıyma
    • 4 adet soğan
    • 3 adet yeşil biber
    • 4 adet domates
    • 1 fincan sıvı yağ
    • tuz
    • karabiber
    • pulbiber
    • 1 çay bardağı sıcak su
    • üzeri için
      • 1 kase süzme yoğurt
      • 1 diş sarımsak
      • tuz
    • hazırlanışı;
    • Eki Görüntüle 1704379
    • Eki Görüntüle 1704380
offfffffffffffffffffffffffffff offff ellerine sağlık canom

Merhabalar hanımlar iş yerinde sabah, sabah giden en güzel şey demlenmiş sıcak bir çay vede el yapımı sıcacık, çıtır ,çıtır börek,tabi akşamdan yapınca sabah iş yerinde mikro dalgaya koyup.arkadaşlarla ısıttık:KK53::KK53:
Peynirli Milföy böreği..:kk77::kk77:
2012-07-29-590.jpg

2012-07-29-587.jpg

Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle :KK68::KK68::KK68:Çocukların sevebileceği ve misafirlerinize kahvenin yanında ikram edebileceğiniz harika bir tarif :KK22:
Metro Çikolatalı Coco Pops Topları Tarifi..
Malzemeler :
  • 120 gr cococ pops
  • 3,5 paket metro çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Üzeri için:
  • Beyaz çikolata

Orta boy bir tencere içine küçük parçalar halinde doğranmış 3,5 paket metro çikolata koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve 4 yemek kaşığı süt ekleyin. Kısık ateş üzerinde ara ara karıştırarak, çikolataların erimesini sağlayın.

Daha sonra eriyen çikolataların üzerine 120 gr coco pops koyun. Ocak üzerinde karıştırarak, coco popsların çikolataya bulaşmasını sağlayın. Ardından ocaktan alın. Şekil vermek için küçük muffin kalıplarına koyup, üzerine hafifçe bastırın. Eğer cam ya da porselen bir kase kullanacaksanız, kasenin içine karışımı koymadan önce her seferinde suyla ıslatın. Ardından ters çevirip, 1-2 vuruş ile çıkmasını sağlayın.
IMG_20151205_001207.jpg

IMG_20151205_001045.jpg

Hazır kemal paşa tatlısı almak yerine evde yapmaya ne dersiniz hanımlar..:KK49::KK49:
Malzemeler.. (Bir not düşmek istiyorum ben şerbetinin şekerini kramalize ettim hanımlar daha lezzet kattı.. )
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 bardak irmik
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

• 3 bardak su
  • 3 bardak şeker
  • 1 kaşık limon suyu..

• Yapılışı
  • İlk olarak karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
  • Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Eğer un ve irmik az gelirse ekleme yapabilirsiniz..
  • Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
  • Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.
  • En son şerbeti tamamen çekinceye dek bekleterek çıkarın.
  • Afiyet Olsun.:KK68::KK68:
  • IMG_20151205_001341.jpg

• IMG_20151205_001326.jpg

Hazır kemal paşa tatlısı almak yerine evde yapmaya ne dersiniz hanımlar..:KK49::KK49:
Malzemeler.. (Bir not düşmek istiyorum ben şerbetinin şekerini kramalize ettim hanımlar daha lezzet kattı.. )
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 bardak irmik
  • 1,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

• 3 bardak su
  • 3 bardak şeker
  • 1 kaşık limon suyu..

• Yapılışı
  • İlk olarak karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
  • Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Eğer un ve irmik az gelirse ekleme yapabilirsiniz..
  • Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • 175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
  • Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.
  • En son şerbeti tamamen çekinceye dek bekleterek çıkarın.
  • Afiyet Olsun.:KK68::KK68:
  • Eki Görüntüle 1710154
  • Eki Görüntüle 1710155
enn sevdiğim tatlı kemalpaşa tatlısıııı
hemen yapacammmmmm
ellerine sağlık canım çok harika olmuşşşş
hamur cokmu yumuşak olsun

enn sevdiğim tatlı kemalpaşa tatlısıııı
hemen yapacammmmmm
ellerine sağlık canım çok harika olmuşşşş
hamur cokmu yumuşak olsun
Tesekkur ederim. Meleğim bu tariften hiç şaşma ortası olacak. Çok yumuşak değil.. Çokta sert değil.. Cumartesi misafirime yaptım ..ve hazır almam artık..

canımmm hafta sonu yapacam çok saol harikaaaa hazırlara güvenmem kimblikr içine neler katıolar
Dene canım sonucuda bıldır bana Lütfen.. Ben şerbeti çekince biraz daha şerbet içinde yüzen tatlıları sevdiğinden tarifinde 3 bardak su diyor yaa..ben 4 bardak kattim canım bilgisini vereyim...

Günaydınlarrr..:KK68::KK68::KK68::KK68::KK68: Bu ekliyeceğim tarifi nette devamlı görüp yapmalıyım dediğim bir tarifti..dün yani pazar günü çaya misafirim gelince pratik olan bu tarifi denedim ve sonuç mükemmelll..:kk77::kk77::kk77: önce tarifi kopyala yapıştır yapayım hele..:KK53::KK53:....:KK22::KK22:
Bisküvili Rulo Pasta Yapılışı
Süt, irmik ve toz şeker tencerenin içerisine konulup ocağın üzerine alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca içerisine vanilin ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Bisküviler parçalanıp robottan geçirilir ve yoğurma kabının içerisine alınır.
Bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağı, kakao ve süt eklenip elle yoğrulur.
Düz bir zemin üzerine streç film serilir ve üzerine elde edilen kakaolu hamur bırakılıp elle biraz bastırarak açılır.
Üzeri streç film ile kapatılır ve merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde inceltilir.
Streç kaldırılıp inceltilen hamurun üzerine irmikli iç harcı konulur ve her tarafına güzelce yaydırılır.
Aralarında boşluk kalmaması için üzeri tekrar streçle kapatılıp merdane ile irmikli harcın düzeltilmesi sağlanır ve ardından streç çıkartılır.
Hazırlanan pasta, rulo şeklinde sarılıp streçle sarılır ve soğuması en az için 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
Dolaptan çıkarılan bisküvili rulo pasta arzu edildiği şekilde süslenir.
Daha sonra dilimlenip servise sunulabilir.
Eki Görüntüle 1697500
Eki Görüntüle 1697501

Ölçüleri var mı acaba bu tarifino_O

Ölçüleri var mı acaba bu tarifino_O
buyur tatlım.:KK22::KK22:
BİSKÜVİLİ RULO PASTANIN
Malzemeleri...
  • 1 buçuk paket petibör bisküvi (300 gram),
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı(50 gram).
İçi için;

• 2 buçuk su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilin.

X