• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kahvaltıda Bulamaç Gibi mi Tek Tek mi Yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende 10 aylık olana kadar bulamaç halinde yediriyodum sonra mama sandalyesinden bizimle beraber kahvaltı etmeye başladılar tek tek verdik ve severek yediler...en çok da bizimle yemeleri hoşlarına gitti sanırım:) bu aralar da herşeyi kendileri yemek istiyolar ben verince burun kıvırıyolar kendileri yiyince onlardan mutlusu yok:)

Benimde aynı derdim var..oğluşum 10 gün sonra yaşına girecek ama ayrı kahvaltı yaptırmakta zorlanıyorum,o kadar az yiyor ki..iştahsız bir bebek,gün içerisinde birşey yediği söylenemez,4-5 kaşık çorba,az yoğurt,az meyve hepsi bu kadar..bari kahvaltısını ii yapsın diyorum ve bulamaç yapmaya devam ediyorum,elbet alışacaklardır diye geçiriyorum içimdende..
yediğimiz yemeklere geçebilirmişim artık ama benim serserim hiç ağzına bile koydurmuyor,hemen tkürüyor,zorlarsamda kusuyor :( ne yapacağımı şaşırdım kaldım :(

ben 2 aydır ayrı ayrı veriyorum. önce yumurta, sonra peynir, sonra zeytin, bunların aralarında domates püresi veriyorum. en son biraz su verip birkaç dakika bekledikten sonra 2 çay kaşığı pekmezle yarım fincan sıcak su ile çay yapıyorum onu içiyor. sanırım doyuyor. her ay biraz daha miktarı artırıyorum.

tabi bu arada birkaç gündür yerken çok mutsuz. diş çıkarıyor, ondandır diyorlar ama bilemiyorum. takipteyim. böyle giderse zor olacak.

Back