• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kahvaltıda Bulamaç Gibi mi Tek Tek mi Yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
bebeğim 1 yaşında. kahvaltısını bulamaç gibi karıştırarak yediriyorum. çok severek yiyor. çok nadirde benimle beraber ne yersem onu yiyor. pütürlü yada çiğneme problemimiz yok çok şükürde. benimle yerse daha az yiyor, yani peyniri bazen az yiyor, bazen pek yemek istemiyor, yumurtayı tek olarak hiç sevmiyor. ama bulamaç olunca o tadı alamadığından hepsinden yedirmiş oluyorum. yesede yemesede tek tek mi yedirmeliyim.

:nazar:yiyor ya annesi; ne mutlu sana.... tek tek bencede lezzetli değiller... benim oğlumda, lokmasını peynir,reçel,yumurta koyarak alıyor.. rahat ol... o gıdaları yiyor ya; işte en önemlisi o....

ben ilk bebeğime karıştırıp verdim.şimdi ne yumurta ne peynir yiyor.sadece bal ve reçel yemek istiyor.
2.bebeğim 1 yaşında.ona ayrı ayrı yediriyorum .
ilk bebeğime aman yesinde nasıl yerse yesin dedim şimdi hiç bişey yediremiyorum.bence tatlara ayrı ayrı alışmalı çocuk.

:nazar:yiyor ya annesi; ne mutlu sana.... tek tek bencede lezzetli değiller... benim oğlumda, lokmasını peynir,reçel,yumurta koyarak alıyor.. rahat ol... o gıdaları yiyor ya; işte en önemlisi o....

bende yumurta üstüne bal sürüyorum ama,benimki çıkarıyor yumurta tadını aldığında.

yesin de bulamaç yesin hiç ötesini düşünme.tecrübeyle sabittir.hiç kahvaltı yapmayan çocuklar var.kızım da 1 yaşına kadar hep bulamaç yedi ama sonra kendi bıraktı şimdi ayrı ayrı yiyor ama tadımlık.keşke diyorum yine karışım yeseydi.çünkü kahvaltı çok önemli karışım yaparken içine neler koyuyordum çok güzel besleniyordu.şimdi nerdeee onları tek tek hayatta yemez.

eşşek kadar oldum ama hala hatırlıyorum:1::1::1: annem kasenin içine ekmek,tereyağı,zeytin,peynir,yumurta,çay,azcık şeker koyardı öle yedirirdi:1: şimdi kocaman oldum nasıl yemişim ben onları diyorum ama. yemek ayırma gibi bi durumum yok. sadece çocukların tiksineceği şekilde vermeyin. tabi herhangi bi tecrübem yok ama çocuk başta neyi istemezse bilinçaltına yerleşip,ilerdede yememeye devam edebilir:42:

ben kahvaltıya ilk başladığımızda bir iki kere bulamaç gibi verdim.sonra tatları ayırt etsin diye hep ayrı ayrı verdim kendimiz nasıl yiyorsak öyle yani.yemesi önemli tabi ama tatları öğrenemezse ileriki zamanlarda yeme alışkanlığı edinemez bence.o yüden ayrı ayrı vermek taraftarıyım ben.her sabah peynr,zeytin,ekmek,yumurta falan ne yiyecekse çay tabaklarına koyuyorum.bir de ıhlamur.başta bir iki defada zorlandık ama şimdi iyice alıştı.bulamaç yapsam bu ne böyle der gibi yüzünü buruşturuyor.yumurta verirkende yutması daha zor olduğundan boğazı kurumasın diye yumurtanın peşinden çayını veriyorum öyle yiyor.

benim oğlumda hiç sevmiyo kahvaltısını yemiyo kandıra kandıra yediriyorum bu seferde kusuyo çok üzülüyorum hiç kahvaltı vitaminini alamıyo bulamaç halinde veriyorum tek tek kesinlikle ne verirsem vereyim yemiyo boğazına takılıp tekrar kusuyo azıcık yağlı bişey beslesem kusuyo herseyi yemiyo midesi bulanıyo öğüre öğüre besliyorum hep doktora götürdüm ilaç erdi şurup verdi ama yine aynı çok üzülüyorum artık kusuk kokusuna temizlemesine bıktım vallahi:50:

işte bende şimdi yiyipte ileride ayrı tatlara alışamayıp yemez diye korkuyorum. oyüzden ayrı ayrı yedirdiğimde oluyor bulamaç yaptığımda. ne yapacağımı bende tam bilmiyorumda işte bazen bulamaç gibi bazen ayrı ayrı yediriyorum.

valla oğlum 18 aylık hala bulamaç yiyor ama en azından yiyor bi ara onuda yemiyodu zaten iştah problemimiz çok büyük neyseki şimdi sabah bulamaçı yiyor en azından peynirini yumurtasını yemiş oluyo içine bir elma biraz bal bisküvi işte sabah öğünümüz ilerde umarım alışır tek tek yemeye ama şimdilik böyle inanırmısınız ben yesinde nasıl yerse yesin durumundayım çünkü okadar iştahsız okadar zor yiyoruki zaten iştahlı olsa ne bulsa yer ama maalesef öyle değil o yüzden ayrımı yedi bulamaçmı yedi dert etmiyorum

benim kızım 6,5 aylık biz daha yeni başlıyoruz kahvaltıya dün doktorumuz bi kaseye 4-5 büsküvi, yarım ceviz rendesi ,1 tatlı kaşığı labne, 1 tatlı kaşığı pekmez, yarım yumurta sarısı koyup bunları ıhlamurla ıslatın dedi bu gün k.valdem yapmış ama çok severek yemedi dedi. benim annem sütle ıslatırdı ama sütle pekmez bi arada bi işe yaramıyo diye doktor ıhlamurla dedi. ama biz normaldede 1 aydır falan kahvaltı ederken peynir,ekmek,yumurta sarısı koyuyoduk azına çokta severek yiyodu.

biz de yeni başladık ek gıdaya, ama kesinlikle bulamaç halinde yemiyo, ayrı ayrı yemek istiyo ama tabi o zmanada az yemiş oluyo, napıcam ben bu kızla bilmem :14:

ben oğluma hiç bulamaç vermedim. kahvaltıya başladığımızdan beri hep ayrı ayrı yedik. en başta tabii ki biraz az yedi ama alıştı şimdi. başta böyle yapmak daha mantıklı geldi bana, çünkü zaten ana kaynak olarak anne sütü alıyor yani az yese de başta çok problem değil. büyüdükçe daha sıkıntı olur diye düşünüyorum. en azından büyüyene kadar gıdaların tadına alışır.

ya bizim kızın kahvaltısındaki labne alerji yaptı bez bölgesini kabartıp kıpkırmızı oldu yumurtadan mı pekmezden mi dedik hepsini kestik en son labneyi kesince anladık bizim yediğimiz tuzsuz peynirden koyuyorum şimdi hiç birşeyde yapmıyor hayatta vermem labne

oglumun iki dişi oldugu için ben uzun süre mama keçi peynirini ıslayıp geceden onu koyuyordum tuzsuz tereyagı yumurta uno büyümek ekmeginden bir dilim mamayla ezip veriyordum ama dişler çıkınca bir yaşınıda doldurunca inek sütüne geçtik artık ve ayrı ayrı yiyebiliyor

bende kahvaltıya başladığımızdan beri hep tek tek verdim çok şükür sorun yaşamadık bir kere karıştırarak vereyim dedim ama onu hiç ağzına bile sürmedi şimdide domatas salatralık yumurta peynir falan ne verirsem vereyim tek tek yiyo
bence tek tek yemesi daha iyi en azından tadlarını biliyo yediklerinin

Merhaba benim oğlum sekiz aylık olmak üzere, yaklaşık bir ay önce kahvaltıya başladık,
bulamaç yapın dedi doktor ama benimki bulamacı sevmedi,
haşlanmış yumurtayı da sevmedi mesela,
ben zeytinyağına yumurtayı kırıyorum, sarısını bozmadan pişirip sarısına ekmek banıyorum, pınar beyazlardan aldım ondan sürüp veriyorum
pekmezi de sevmedi mesela ben de tokat zile pekmezi aldım onu beğendi, 1 çay kaşığı kadar da ondan veriyorum..bu kadar ..her gün yumurta yemiyor şimdilik tabii, bazen de karpuz istiyor , veriyorum ..
Ama ben de çocukken haşlanmış yumurta sevmezdim, pekmez sevmezdim, bulamaç yapılan bir şeyi yemezdim,
kendime benzetiyorum oğlumu da ve onun da damak zevki var diye düşünüp , ayrı ayrı yediriyorum..
Bence ayrı ayrı yedir, doyana kadar yer zaten,
bulamaç yapınca tatlıyla tuzluyu karıştırmış oluyorsun..ne bileyim ben işte ...

Henüz kahvaltıya başlamadım ama kızımın ablası ve abilerine bulamaçla başladım bazen tek tek verdim ,menüde değişiklik yaptım.Yemekten zevk alsınlar azmindeydim çok şükür öyle de oldu.Küçük kızımın ek gıdaya geçişi de şu ana kadar problemsiz oldu.Yaşayıp göreceğiz olacakları.Çocuğu gözlemleyince o sizi yönlendiriyor zaten.

Benim kızım 15 aylık, sabah uyandığında demir şurubu veriyorum, yaklaşık 1 saat sonra bizimle kahvaltıya oturuyor, herşeyi birbirine karıştırıp, döküyor, bu arada peynir, omlet, bal, zeytin ağzına vermeye çalışıyorum. bazan yiyor, bazan hiçbirini yemiyor. Mecburen kalkıp hepsini karıştırıp aptamil ve milupa kahvaltılık da ekleyip mama yapıyorum, onu severek yiyor. 7 aylıkken falan ben kahvaltı yaparken yanıma yatırırdım, zeytinyağına ekmek içi batırıp verirdim ağzına, peynirden ezerek verirdim, çok güzel yerdi. Büyüdükçe yemez oldu özellikle pütürlü yedirmede çok sorun yaşıyorum, yemiyor desem daha doğru olur:(((

Öncelikle hepinize merhabalar arkadaşlar:)Benim bebeğimde şu anda 13 aylık(Yüce Mevlam bütün bebeklerimize sağlıklı uzun ömür nasip etsin inşallah) ve sabahları kahvaltıda bir gün menemen peynir domates yumurta karışık bazen omlet bazende sadece yumurtayı haşlayıp peynirle ezip yediriyorum ve yanında muhakkak pekmez veriyorum.Şükür bunları yiyor.Ama hala 10 kilo şükür tabi buna da ama 9 aydan beri 9.5 - 10 arası gidip geliyor.:nazar::72:

Back